07-06-2026, 23:05:10

Autor Tema: AR 156 2.5 V6 Black Queen  (Posjeta: 100995 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline NeoSky

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • BIH
Odg: AR 156 2.5 V6 Black Queen
« Odgovori #780 u: 11-09-2018, 07:42:18 »
A da pokušaš sa varalicama na Lambda sondama... Negdje sam našao nacrt, napravi se kod tokara i poskidas sve a nemaš grešku... Ja sam tako riješio 147 2.0 TS... Izbio oba katalizatora iz grana a centralni skroz odsjekao... I na treću Lambda sondu kod tokara napravio varalicu po uputama kolege sa foruma i sve šljaka savršeno... Nema grešaka a motor radi bez ikakvih trzanja...
When life gives u lemonade, make lemons!!

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #781 u: 11-09-2018, 07:59:27 »
A da pokušaš sa varalicama na Lambda sondama... Negdje sam našao nacrt, napravi se kod tokara i poskidas sve a nemaš grešku... Ja sam tako riješio 147 2.0 TS... Izbio oba katalizatora iz grana a centralni skroz odsjekao... I na treću Lambda sondu kod tokara napravio varalicu po uputama kolege sa foruma i sve šljaka savršeno... Nema grešaka a motor radi bez ikakvih trzanja...
Upravo sam i ja htio to napomenuti kad već neide ovako zbog ecu-a  :ok:
Varijator sekta

Offline mare-ri

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • 147 GTA & Stelvio 2.2
    • Fiume
« Odgovori #782 u: 11-09-2018, 09:06:44 »

Da malo skinemo prasine;

Thx Kazo na slici

(Image removed from quote.)

Jos da nema ovog klipana na njoj bila bi bas umjetnicka, al kaj ces......

Jos se uvijek rijesavaju gremlini i musice nakon sklapanja...

Uglavnom, problem koji na zalost niti Killer niti jos jedan maper nisu uspjeli odkloniti, a raspitali smo se i po stranim forumima, sto se raspitao Killer, sto se raspitao i Valentino (vnanic), ugl da skratim, na mom autu je zadnja generacija ecu-a koja se ne moze mapirati, tj kada se primijeni bilo sto i upise se nova mapa, u mom slucaju konkretno mapa sa ugasenim zadnjim lambda sondama posto su na autu CF2 grane, ecu se ne zeli bootati...
Cim ga se vrati na originalnu mapu boota se momentalno...
Tako da na zalost, nista od eql downpipova i cf2 grana, to sve ide dolje i ovaj tjedan se vracaju katalizatori i komplet auspuh u original stanje...

Produkt voznje tako je izbacivanje check engine lampice, stalne greske lambde 1 i 2, abnormalna potrosnja i ne bas dobar rad motora...

Tako da, ako jos netko ima 2.5v6 giugiaro pred kraj proizvodnje, neka prvo provjeri verziju ecu-a i sw-a, pa onda tek neka ide u avanturu sa cf2 granama itd, nadam se da sam nekome pomogao s time......

Ostalo ok, malo ima jos cvrcaka na vratima, ali i to ce se rijesiti......

Sent from my iPhone using Tapatalk

Steta, pa sta nema cava tako na svojoj durdi?

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

No turbo, No problem...

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #783 u: 11-09-2018, 09:16:18 »
pomozite čovjeku ako znate za te varalice ili bilo koji način da se auto završi, bilo bi šteta sad odustat

svi smo mi Cobra  :pivo:
Spider 115

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #784 u: 11-09-2018, 09:35:34 »
A sada posto je auto vec mjesec i pol dana na cesti, vecina stvari se odradila, nekih 90%...

Ovim putem bih se zelio zahvaliti sacici ljudi bez kojih ovaj auto nikada nebi bio slozen kako je slozen danas...

Jozi (Litlbastard), na zmajski odradjenom poslu oko mehanike, pedantnosti, volji, trudu i vremenu koje je ulozio u ovaj auto...
Napravio je i neke stvari kao da je auto radio sebi...

Marialu i IgoRR-u na podrsci, savjetima, pomoci oko montaze ICE-a, dorade grana za cf2 i jos hrpe stvari...

Mareu radi nesebicne pomoci i odvojenom vremenu da mi pokaze i uputi me i pokaze mi sto gdje treba ici da se auto poslozi, kada je dovezen u ZG u dijelovima komplet...

Peri na podrsci i prepustanju felgi i organizaciji dostave istih u ZG i jos mnogo toga...

Marinu Matosicu na podrsci i pomoci oko transporta interijera od garaze na kemijsko, pa nazad do auta itd...

Matijajts na odradjenom poliranju i podrsci, imamo jos ditejling za odraditi, bez brige, nebus se izvukao ribica......

Makiju na podrsci, savjetima, pomoci i ustupanju nekih dijelova sto su falili za opalenje......

Valentinu na moralnoj podrsci i poneki put ramenu za plakanje kada su stvari krenule u krivom smijeru......

Matijasu, Fanu, Kazinju i Josipu Jopiu na konstantnoj moralnoj podrci, nesebicnoj pomoci i svemu...

Bez ovih svih ljudi, ovaj auto bi davnih dana bio rasprodan u dijelove i vjerojatno nikada nebi bio na cesti i daleko od stanja u kakvome je danas, ali kada imas ekipu oko sebe ovakvu, nis nije problem, koliko su se samo nagurali toga auta vamo tamo, odvojili svoga vremena da meni pomognu to sve posloziti, a slag na tortu je bio kada su se svi koji su bili u mogucnosti skupili kod Joze i prvi puta upalili auto i samo mi poslali snimke dok sam ja bil na poslu...

To je neprocijenjivo i hvala vam svima od ...

LaFamilia......

Zasuzilo mi oko :) :)

Nadam se jos sretnom zavrsetku sa nastalim problemom, pa da ju u punoj snazi vidimo na Grobniku
:cigara: :cigara:

Offline NeoSky

• Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #785 u: 11-09-2018, 09:37:24 »
Dimenzije su :

45mm dužina, navoj M18x1.5 i vanjski i unutarnji, vanjski navoj 10mm dužinne, unutarnji 15mm, rupa za sondu mora biti duboka 31mm u kojih je uračunat i unutarnji navoj od 15mm. Rupa na vrhu je fi 6mm.

Ovo rjesava problem na 2.0... Na 2.5 je mozda drugacije... Al sam cuo da se ova rupa na vrhu moze siriti na 7 ili 8 mm ako se bude ponovo palila greska..

Hvala Boxer, ove podatke nam je on dao...
« Zadnja izmjena: 11-09-2018, 09:38:56 od NeoSky »
When life gives u lemonade, make lemons!!

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #786 u: 11-09-2018, 09:52:44 »
Pa do sada je te probleme Gubic uredno rješavao  :?

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #787 u: 11-09-2018, 10:08:41 »

Offline cava

• Trade Count: (+8)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #788 u: 11-09-2018, 10:19:18 »
Evo malo i mog obola na ovu temu s auspuhom.. moja Giugaro je 2003g i montazom cf2 grana i eql downpipeova ne svijetli nikakva greska. napravio sam oko 1000 km nakon ugradnje istih i nemam bas nikakav problem s tim. Od voznke u bas svim rezimima je testirana i sve radi kako treba. Mislim da uopce ne treba gasit zadnje sonde i da ce sve stimat i bez toga. Po meni je najkljucnije ispravno pozicionirat prednje ambde sonde.
Kad kazes abnormalna potrosnja, koliko bi to bilo?
Kad kazes lose radi motor, na sto tocno mislis? bas brlja u leru? zapinke na ubrzanju? smrdi? brlja na auspuhu? puca iza?
Behind the red line

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #789 u: 11-09-2018, 10:37:41 »
evo Cobra, kad se male ruke slože sve se može  :hap:

potrošnja mu je oko 25 litara, ne sastavlja baš naj bolje, tolko ja znam
Spider 115

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
AR 156 2.5 V6 Black Queen
« Odgovori #790 u: 11-09-2018, 11:05:28 »
Evo da ne repliciram sve redom sada...

Auto na momente pogotovo na hladno puca na auspuh, po tim na hladno mislim sada recimo da ga upalim nakon kaj je stajao citavu noc, trza, cuku...
Trosi oko 20 litara, masa je dobra, povucena je i jedna ziva masa dodatno, jer prije nego smo to napravili malo je i naleru nemiran bio, parametri mafa su ok, neku vecer mi je izbacio gresku evap ventila, pa smo kupili novi, stavili, pa nece pobrisati gresku, pa smo vratili stari i auto opet radi...
Mislio sam da je do 3.2 dizni i do katova, pa smo vratili stare dizne i problem ostao isti...

Kada se zresetira citav komp, auto 2-3 dana radi normalno i onda opet sve po starome...

Moja je kraj 2004-e i sa kompom ne mozes nista...

« Zadnja izmjena: 11-09-2018, 11:07:23 od Cobra »

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #791 u: 11-09-2018, 12:34:27 »
 :respect: na poslu i ciloj ekipi  :clap:

Nadam se da ćete riješit i taj problem  :hap: :ok:
.... sempre gilles ....

Offline kizo

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #792 u: 11-09-2018, 12:46:21 »
Stvarno svaka čast na trudu i živcima što si potrošio  :respect:

Offline MARIAL

• Član Alfa Kluba 9
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #793 u: 11-09-2018, 15:49:00 »
A sada posto je auto vec mjesec i pol dana na cesti, vecina stvari se odradila, nekih 90%...

Ovim putem bih se zelio zahvaliti sacici ljudi bez kojih ovaj auto nikada nebi bio slozen kako je slozen danas...

Jozi (Litlbastard), na zmajski odradjenom poslu oko mehanike, pedantnosti, volji, trudu i vremenu koje je ulozio u ovaj auto...

Marialu i IgoRR-u na podrsci, savjetima, pomoci oko montaze ICE-a, dorade grana za cf2 i jos hrpe stvari...

Mareu radi nesebicne pomoci i odvojenom vremenu da mi pokaze i uputi me i pokaze mi sto gdje treba ici da se auto poslozi, kada je dovezen u ZG u dijelovima komplet...

Peri na podrsci i prepustanju felgi i organizaciji dostave istih u ZG i jos mnogo toga...

Marinu Matosicu na podrsci i pomoci oko transporta interijera od garaze na kemijsko, pa nazad do auta itd...

Matijajts na odradjenom poliranju i podrsci, imamo jos ditejling za odraditi, bez brige, nebus se izvukao ribica......

Makiju na podrsci, savjetima, pomoci i ustupanju nekih dijelova sto su falili za opalenje......

Valentinu na moralnoj podrsci i poneki put ramenu za plakanje kada su stvari krenule u krivom smijeru......

Matijasu, Fanu, Kazinju i Josipu Jopiu na konstantnoj moralnoj podrci, nesebicnoj pomoci i svemu...

Bez ovih svih ljudi, ovaj auto bi davnih dana bio rasprodan u dijelove i vjerojatno nikada nebi bio na cesti i daleko od stanja u kakvome je danas, ali kada imas ekipu oko sebe ovakvu, nis nije problem, koliko su se samo nagurali toga auta vamo tamo, odvojili svoga vremena da meni pomognu to sve posloziti, a slag na tortu je bio kada su se svi koji su bili u mogucnosti skupili kod Joze i prvi puta upalili auto i samo mi poslali snimke dok sam ja bil na poslu...

To je neprocijenjivo i hvala vam svima od ❤️...

LaFamilia......

Ipak sam ja krivac za ove tvoje muke da budem točniji moja 1.6 je krvia za sve  :tooth :D
Ako treba šta tu smo prijatelju znam kako ti je  :pivo:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #794 u: 11-09-2018, 17:40:42 »
Pa do sada je te probleme Gubic uredno rješavao  :?

Da bas htjedoh pitati jel se kontaktiralo Gubica mozda? Ili eventualno Hic (TH Performance) ?
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #795 u: 11-09-2018, 18:04:44 »
Ne vjerujem da je problem u lambdama i stock mapi. Meni su na 3.2 skinuti prednji katovi i napravljene decat grane koje se spajaju u stock downpipe pa u oem zadnje katove. Nema gresaka lambdi, auto radi identicno kao i prije na leru (bar koliko ja primjetim), potrosnja nema neke razlike da bih mogao povezati s time. Manje snage na niskim, vise na visokim. Na auspuh ne puca nikad, ekotest prolazi najnormalnije na leru.

Probaj se javiti Gusu Lambrou, ne vjerujem da se bas nista ne moze mapirati.

Offline cava

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #796 u: 11-09-2018, 18:17:06 »
meni zna pucat na saltanje nize s medjugasom dok se ne ugrije (prije nije) al nema utjecaja na potrosnju, ne pale se greske.. zasto mislis da bi taj problem rjesija sa gasenjem zadnjih sondi?
« Zadnja izmjena: 11-09-2018, 18:17:41 od cava »
Behind the red line

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #797 u: 11-09-2018, 18:42:23 »
Ajmo iz pocetka...

Jedina razlika sada i od prije slaganja kada je auto radio i trosio normalno su cf2 grane i do neki dan dizne od 3.2...

E sad, na dijagnostici na leru, maf baca normalne vrednosti, kada se pobrisu sve greske sve lambde idu od cca 700-950, sto je u principu normalno na leru...

Gdje god sam gledao, zadnje lambde se trebaju ugasiti, jer mi svi iz cf3 radimo cf2 auto koji nema 4 lambde, tj nema zadnje dvije kontrolne...

Svih 6 bobina novo, svih 6 svjecica novo, poslozena instalacija, izolirano sve...

E sad, krenuo sam sa diznama, reko mozda komp ipak to sam ne moze izkorigirati, ali do dizni nije, auto radi isto i na 2.5 i na 3.2 diznama, radi 3.2 dizni moze mozda mrvicu manje trositi, ali ne moze trositi duplo...

Iz auspuha puca samo dok je hladan dok se malo ne zagrije...

E sad nisam pametan, uzeti cu i druge lambde za probu, mozda lambde same po sebi ne valjaju pa rade problem, maf cu jos jednom ispitati u voznji, pa vidjeti dali je on mozda malo krepao, prem da cim ga iskljucim, auto se pocne malo zaletavati na leru i odmah baca gresku mafa, pa mi ni to nije jasno...

Masa je i vise nego dobra, jer povucena je jos jedna ziva masa sa akumulatora i sasije na motor, prije nego se to napravilo, malo je nemirno radio na leru, od tada la leru radi super...

Mislim, ovo je sve ajmo rec normalno kada se radi ovakav projekt, sve su to djecije bolesti i musice koje se trebaju rijesiti, ali da me zivcira, zivcira me...🤣🤣...

Offline vnanic

• Član Alfa Kluba 1
  • Pripravnik
  • *
    • Zadar/Zagreb
    • Instar Informatika
« Odgovori #798 u: 11-09-2018, 20:50:26 »

To je neprocijenjivo i hvala vam svima od ❤️...

LaFamilia......

Nema na cemu, znas i sam da smo uvijek tu  :ok:

A na temu pucanja iz auspuha, neka.

Ugledaj se na ovu ekipu pa dodaj jos malo da roka   :smijeh

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #799 u: 11-09-2018, 22:21:06 »
Kod mene su cf2 grane vec vise od  30tak tisuca km i ne pale se nikakve greske. Auto radi mirno. Ne trosi nista vise. Lambde nisu dirane. Mapa nije dirana. 2003 god je auto. I zvuk je dobar, al kod mene je auspuh standardni. Nista fensi šmensi
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline cava

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #800 u: 11-09-2018, 22:29:36 »
Garantiram da se zadnje sonde ne trebaju gasit jer one samo ukazuju stanje katova dok su prednje zaduzene za smjesu.
Kod bussa rijetko odlaze sonde. cf2 ima jednu sondu i to onu za smjesu, cf3 ima dvije i one odredjuju trimove do 50% otvorenosti leptira gasa, kasnije su nebitne. Kad razlika u ocitanju prednjih i zadnjih sondi na istoj grani postane velika, pali se greska zadnjih sondi jer ukazuje na lose katove (nesto poput paljenja regeneracije kod dizela koji ima sonde prije i nakon dpf).

Koliki su ti trimovi na punom gasu, a koliki kad se vozis normalno?
« Zadnja izmjena: 11-09-2018, 22:30:32 od cava »
Behind the red line

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #801 u: 11-09-2018, 22:36:22 »
Garantiram da se zadnje sonde ne trebaju gasit jer one samo ukazuju stanje katova dok su prednje zaduzene za smjesu.
Kod bussa rijetko odlaze sonde. cf2 ima jednu sondu i to onu za smjesu, cf3 ima dvije i one odredjuju trimove do 50% otvorenosti leptira gasa, kasnije su nebitne. Kad razlika u ocitanju prednjih i zadnjih sondi na istoj grani postane velika, pali se greska zadnjih sondi jer ukazuje na lose katove (nesto poput paljenja regeneracije kod dizela koji ima sonde prije i nakon dpf).

Koliki su ti trimovi na punom gasu, a koliki kad se vozis normalno?

Na ovo zadnje ti ne znam odgovoriti...
Idem u cetvrtak kod Makia, pa budemo vidjeli kaj se desava...
Uglavnom, sve je ok i sve sljaka, osim ovoga problema, ali to cemo rujesiti uskoro, ako nikako drugacije, katalizatori nazad i to je to, jer drugoga razloga bas i nema za trenutno ponasanje auta...
Prije sve normalno, a sada sa hrpom novih dijelova na motoru, je problem, a kak sam rekao jedine dvije razlike su bile 3.2 dizne i cf2 grane...
Sa vracanjem starih dizni nisam dobio nista, sto vise, auto losije ide, sto je i normalno jer 2.5 ipak daju manje goriva u punom gasu, tako da sada ostaje samo vidjeti sto se dogadja sa sondama u voznji i zasto...
Ostalo je sve novo...

Offline cava

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #802 u: 11-09-2018, 22:46:19 »
trimovi su jako bitni kad se prica o potrosnji i omjeru zraka i goriva.. najbolje je da su 0% ili oko nule.. meni su +-3-5% cim nekad komp zabiljezi veci trim od 25% izbaci gresku.
inace su cf3 3.2 i 3.0 injektori isti (bosch crveni), inace je smjesa kod cf3 motora mapom nastimana da bude jaca, da hladi katalizatore. ako si samo stavija crvene injektore a nisi moga mapirat, nije ni cudo sta je tako pila a lose radila.
Buni samo to sta se nije unormalilo nakon vracanja originalnih injektora.
Svakako, provjerit sonde, afr, trimove i maf na normalnoj voznji i na punom gasu.
sretno
Behind the red line

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #803 u: 11-09-2018, 22:48:15 »
Provjeri da nisu slucajno krivo ukopcane sonde (zamijenjeni konektori) pa da ti ocitava vrijednosti koje nemaju veze s redom cilindara koje misli da prati. Tako bi ti korigirao krivi red cilindara i vrtio se u krug. Imao sam skoro identicno iskustvo na drugom autu kada mi je mehanicar krivo spojio konektore, auto nije isao nikako, trosio stravicno i radio nemirno.

Jos vise ti na to ukazuje ako su neke lambde u siromasnoj smjesi a neke u bogatoj ili ti ne odgovaraju logici podatci lambdi koje su jedna iza druge.

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #804 u: 12-09-2018, 00:52:07 »
trimovi su jako bitni kad se prica o potrosnji i omjeru zraka i goriva.. najbolje je da su 0% ili oko nule.. meni su +-3-5% cim nekad komp zabiljezi veci trim od 25% izbaci gresku.
inace su cf3 3.2 i 3.0 injektori isti (bosch crveni), inace je smjesa kod cf3 motora mapom nastimana da bude jaca, da hladi katalizatore. ako si samo stavija crvene injektore a nisi moga mapirat, nije ni cudo sta je tako pila a lose radila.
Buni samo to sta se nije unormalilo nakon vracanja originalnih injektora.
Svakako, provjerit sonde, afr, trimove i maf na normalnoj voznji i na punom gasu.
sretno

Pa da, upravo to i je cudno, jer ok, dizne sam maknuo, problem ostal, tak da do dizni nije bilo, osim sto je bolje ilsa...

Provjeri da nisu slucajno krivo ukopcane sonde (zamijenjeni konektori) pa da ti ocitava vrijednosti koje nemaju veze s redom cilindara koje misli da prati. Tako bi ti korigirao krivi red cilindara i vrtio se u krug. Imao sam skoro identicno iskustvo na drugom autu kada mi je mehanicar krivo spojio konektore, auto nije isao nikako, trosio stravicno i radio nemirno.

Jos vise ti na to ukazuje ako su neke lambde u siromasnoj smjesi a neke u bogatoj ili ti ne odgovaraju logici podatci lambdi koje su jedna iza druge.

Budemo sve provjerili, pa javim kaj je bilo, ako uspijemo otkriti, a nadam se da budemo......

Hvala svima na sugestijama i trudu......

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #805 u: 12-09-2018, 14:35:22 »
sve lambde idu od cca 700-950, sto je u principu normalno na leru...

700-950 mili Volti u leru
Sinusoida 0,7-0,9 V u leru????????

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #806 u: 12-09-2018, 14:41:50 »
Do neki dan dizne od 3.2? kad su skinute? sa kojima je radio OK?

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
AR 156 2.5 V6 Black Queen
« Odgovori #807 u: 12-09-2018, 14:44:16 »
Do neki dan dizne od 3.2? kad su skinute? sa kojima je radio OK?
700-950 mili Volti u leru
Sinusoida 0,7-0,9 V u leru????????

Da, na leru radi, tj baca te vrednosti lambdi, dizne su skinute prije kojih 7-10 dana, vracene originalne, dizne sam skinuo jer je bilo u planu auto izmapirati, ali posto se sa ecu-om ne moze nista, onda sam krenuo slijedom manjeg otpora, prvo smo vratili dizne, a u petak cemo vratiti katalizatore, a sutra kod Makia probati odgonetnuti sto se dogadja i zasto...

Radio je ok i na 3.2 diznama, malo je bolje isla...
Jedine greske koje uporno baca su lambda 1 i 2 i samo jednom mi je bacio evap ventil, kojega vise nije bacio...

« Zadnja izmjena: 12-09-2018, 14:45:30 od Cobra »

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #808 u: 12-09-2018, 15:26:59 »
Jeste li nakon vraćanja originalnih dizni bacilli reset self larned values?

U kojem trenutku je motor počeo lose raditi?

Offline YeLLOw_1

• Učim polako
    • Zagreb, Sesvete
« Odgovori #809 u: 12-09-2018, 15:28:06 »
0,7-0,9 v ne da nije u principu normalno na leru nego nema veze s normalnim ....to je toliko bogata smjesa da dobro da ne curi benzin na auspuh van...

na leru prednje lambde moraju biti 0,1-0,9 V i to frekvencijom od bar 1 promjene bogato-siromašno u sekundi.
a kao što je netko gore napisao, katalizatori nemaju veze sa signalom prednjih sondi.
koji je uzrok toliko bogate smjese, to morate pronaći  :oldman:
« Zadnja izmjena: 12-09-2018, 15:30:37 od YeLLOw_1 »
156 2.0TS