Dio teksta s HAK-ove stranice:
ostatak:
http://www.hak.hr/vijest/367/dani-tehnicke-ispravnosti-vozila-2013Pozivamo vozače da sa svojim vozilima pristupe preventivno-sigurnosnoj akciji Dani tehničke ispravnosti vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a koju provode HAK, CVH i stanice za tehnički pregled vozila, u sklopu koje će u razdoblju
od 25. do 30. studenog ove godine biti omogućen besplatni tehnički pregled svim vlasnicima vozila koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila u RH (osim onim vlasnicima čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju).
Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti.
Prvih 10.000 vozača koji budu sudjelovali u Akciji na poklon će dobiti pakiranje od 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila, koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima čime se vozače želi dodatno motivirati da pristupe Akciji (10.000 poklon pakiranja raspoređeno je po svim stanicama za tehnički pregled vozila u RH). Opće je poznato da je vozilo (uz vozača i cestu) jedno od tri osnovna čimbenika sigurnosti prometa na cestama.
Sada me zanima dali moram imati osobnu iskaznicu vlasnika auta ili mi je dovoljna moja, znam da se kod regularnog tehničkog mora imati vlasnikova iskaznica.
Stari mi je na putu pa nemam njegovu osobnu.
I još nešto dali se na tom pregledu dobiva onaj zeleni papir