alfa nema ni jedan svoj motor od kad je pala pod fiat, ak ima pisite.!
sve kaj ima alfa je izvedenica iz fiata i fiatova kemija
jtd je fiatov.. prvo se radio kao td100 aka vuf-vuf tdi da bi postao jtd. taj td sam negdi citao da je ubiti bio testni primjerak da se ispita kolko je pozdana masina.
i fiat je radio dobre motore, ubiti jedini dobri fiatovi motori su malih kubikaza.. pogledaj fiatovu paleu fire motora tj. od 806 do 1242ccm u gp puntu se jos koristi 1242 sa 8v i mislim 70 ks.. kod mene u puntu mk2 sam saznal eto da mi auto ima nekih 250000km vadim mu mast dost cesto i ide i prdnul mu dihtung glave i nije se raspal.. i ima ih hrpa sa 200-300 iljada. motor iz punta mk1 turbo i unica turbo je super motor.. stari fiatovi motori su odlicni.. fiatov petak nije uopce los motor pogotovo vis motor i ak se malo pazi na njega trajal bu pun kufer.
motori mozda nisu indenticni jer ima vise verzija al najbolja stvar je u tome kaj svi imaju ono lose zajednicko, razlika ima vecinom u hodu, promjeru i obliku cela klipa al blok, radilica, uljna i to je sve isto samo se na drugu mjeru obrađuje.
treba napravit u excelu tablicu sa popisom motora i podacima koji je od kojeg izasal.
i kolko znam stari 2.0 16v turbo nema bas puno veze sa 2.0 ts..
i ts je jako napredan motor u glavi ali jako retardiran u bloku i razvodu ulja i to govori i boxer niko ne brani ts ili nekaj. jer moras bit lud da velis da je odlican motor u kompletu, al da ima ebacku glavu ima, da se more nadrkat more.. i vjerojatno onaj ko stavi externu pumpu ulja na ts-a i slozi mu komplet dovod ulja na novo i digne na 200 konja bu se valjda s njim vozil sigurne i duze i bolje nego neko ko ga pazi i mazi.
i potpis na roadrunnera