pljuje se po fiatu al ja se sa tim nebi složio nikako... eto mojih primjera pa ukratko moje iskustvo
Punto GT 1.4 turbo 1995god uzeo sa 102000km, vozio punih 60000km u iberu, znači kad kažem u iberu to bi značilo stiskanje i gaženje. Ima tu ljudi koji me znaju ulje sa mjenjao svakih 5-6t km grijao ga prije SVAKE vožnje makar pred sat vremena bio upaljen na radnoj, hladio ga nakon odlaska u dućan. Po pisti na grobniku sam radio 10 krugova u punom gasu dok se gume nisu do žica izjele i u svo to vrijeme promijenio sam samo turbinu iz nekih drugih razloga. Taj isti mali 1400cc motor sa svojih 150-160ks i tlakovima od 1.2 bara neke konstante recimo, dan danas vozi bez grede i vjerujem da je već na oko 200000km a da nije otvoren motor
Taj režim 2.0

nebi trpio ja stavljam jaja u škrip. Mi neznamo zašto TS nije do kraja razvijen ali ne vidim razloga da Fiat bude krivac tome kad je taj motor u Alfi ne u Fiatu
Bravo HGT 2.0 20v evo motor ima 220000km, kompresija je kao tvornička, ulje ne troši, suh je, miran je ne variraju okretaji na leru itd itd, provjeren kod vrsnih mehaničara prije kupovine dakle auto za kojeg svi kažu da je smeče, petak vamo namo on je u boljem mehaničkom stanju od novih auta
prijatelj u lanci-i kappi 2.0 20v petak ima 270000km neotvaran, drugi prijatelj fiat coupe isti 2.0 20v motor 255000km neotvaran osim servisa.
dakle ja sam probao dva fiata ajmo tako reć top u svojoj klasi motora i meni se dopadaju, ne kao alfin V6 ali alfin V6 ako nije održavan je đavo u kući i nebi ga volio imat
ps. dobio sam jednom davno jednu informaciju od svog mehaničara i zanima me šta vi mislite o tome... kako sam ja mijenjao ulje na svakih 5000km od prilike rekao mi je da to ne radim, barem ne dok se ulje malo ne zacrni jer ulje ima deterdžentska svojstva i ispire motor stoga intervali nebi smjeli biti prekratki??