01-05-2026, 21:48:47

Autor Tema: Prolupala radilica , trajnost motora i mjenjača - diskusija  (Posjeta: 70878 vremena)

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
Odg: Prolupala radilica , trajnost motora i mjenjača - diskusija
« Odgovori #390 u: 03-10-2011, 12:55:40 »
treba biti pravi zagriženi entuzijasta da ti se ne zgadi alfa nakon takve jedne havarije.....ko god je to uspio ja mu skidam kapu, ja nisam siguran da bih to bio u stanju.
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #391 u: 03-10-2011, 13:39:42 »
Meni se alfa nikad ne zgadi ma što se desilo...fiata nemogu smislit s njihovim polovičnim rješenjima i ispitivanjem kvalitete na vlastitim kupcima....Al što je tu je, iskrcat ćemo 10tkn u motor i gas dalje

dok se opet ne razleti :hap:

E onda te ja proglašavam za svog oficijelnog idola....tetoviram tvoje ime na lijevoj plečki i nosim ga s ponosom  :ok:
Meni bi se zgadila kako god okreneš......*ebeš ga nisam karakter, zato valjda vozim golfa 2
« Zadnja izmjena: 03-10-2011, 13:40:54 od Tare071 »

Offline darkoqv

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 QV
    • Crna Gora,Sutomore
« Odgovori #392 u: 03-10-2011, 13:45:32 »
 :hehe: :hehe:
Cuore Sportivo

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #393 u: 03-10-2011, 14:09:39 »
meni je boxer roknuo nakon velkog servisa, nova masina mi je imala puknutu glavu i neuslajfane ventile al to je nista skoro.. i trpaj drugu i vozi dalje..  al recimo da sam znal zakaj su krepali i s kojim razlogom i sad pokusavam da se to sprijeci al. racunam da mi auto kak je ova boxerova 156 krepa da bi si razmislil dva put, vjerorjatno bi zel drugu masinu i slozil ju jebacki i probal slozit sve kaj su ovi zajebali i onda joj hebal majku svakim trenom dok sam u njoj.

u famili sam imal jednu mazdu 626 iz 90g. sa 600000km pali na zub, netrosi ulje i vozi ko zver.. buraz je bil glup kaj je ubil masinu sa tim kaj se vozil sa prdnutim dihtungom glave i masina mu je zaribala ugasila se sama, drugi dan sam ju zapalil normalno, buraz ju otpeljal majstoru koji je del novi dihtung ivozi dalje nakon tog je trosila 2l na 10000km ulja al je isla. da motor je bil 2.0 8v benzin sa 100 i nekaj konja a momenta je imala ko dizel.. i auto je bil iz uvoza i nikad nije masina otvarana bila. a nije bas da je pazen bil. 

sve je to super da su alfe iz uvoza i ovo i ono, al i drugi su auti iz uvoza i opet voze.. i drugi krepaju al ne tolko kolko alfa krepa..

i za kraj, jednom alfista uvijek alfista na kraju čađara al opet alfista.!
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Pol ZF1

• Sa stažom
    • Međimurje
« Odgovori #394 u: 03-10-2011, 14:38:22 »
Samo u mom društvu u kratko vrijeme riknula je frendova Corsa zbog zupčastog, drugom fendu je na golfu IV prolupala radilica, trecem je ne volvu bila neka havarija na mašini o kojoj ne želi ni pričati i to je sve OK i normalno...  Da moja alfa rikne cijelo selo bi pričalo da je to zato jer alfe ne valjaju i u to sam siguran...   :bomb:

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #395 u: 03-10-2011, 14:46:18 »
Potpuno se slažem s tim... Frendu rikne getriba na novom golfu V, šefu na Hondi Accord sa 170 000 ode lanac, popravak 15 000 kn, kolegi s posla na Citroenu Xsari Picasso na 80 000 km rikne uljna pumpa i sjebe se cijeli motor, susjedu na Astri 1.7 CDTI ode zupčasti i sve ode u 3 PM...
To je ono što mi pada na pamet ovak na brzinu, da još razmišljam, sigurno bi se još nečega sjetio...

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #396 u: 03-10-2011, 15:16:02 »
I od nabrajanja pokrepanih susjedovih auta koristi nema :hehe: meni nije neka utjeha crknuti susjedov auto kad je moj također krepo :) :)

:funny:

Ma meni je lakše kad znam da i fauve oče krepat tu i tam...  :hehe:

Offline Pol ZF1

• Sa stažom
    • Međimurje
« Odgovori #397 u: 03-10-2011, 16:16:17 »
I od nabrajanja pokrepanih susjedovih auta koristi nema :hehe: meni nije neka utjeha crknuti susjedov auto kad je moj također krepo :) :)

Nisam na to mislio  :) :)
Nego na licemjerstvo;
Kad se neki njemac pokvari onda je to zbog toga jer je to potrošni materijal koji ponekad treba i promjeniti...  Kad se Alfa pokvari, onda je to zbog toga jer je loše konstruirana...
Kad frendova Astra popije 10litara onda je to zato jer i ide, kad Alfa popije 10litara onda je to zbog toga jer Alfe puno troše...

i još puno takvih primjera  :metak

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #398 u: 03-10-2011, 16:28:20 »
Potpuno se slažem s tim... Frendu rikne getriba na novom golfu V, šefu na Hondi Accord sa 170 000 ode lanac, popravak 15 000 kn, kolegi s posla na Citroenu Xsari Picasso na 80 000 km rikne uljna pumpa i sjebe se cijeli motor, susjedu na Astri 1.7 CDTI ode zupčasti i sve ode u 3 PM...
To je ono što mi pada na pamet ovak na brzinu, da još razmišljam, sigurno bi se još nečega sjetio...

ma joj... ima ih hrpa... i svima je več kao pod normalno kad kažeš da se nešto pokvarilo, jer to je alfa...

a i sam sam okružen večinom ljudi koja ne vidi dalje od VW, bmw-a ili hondi iz 91.  ... to im je vrhunac sreće i tehnološkog dostignuća i naravno nikad da se išta na njima pokvari... moš` mislit.. :metak
« Zadnja izmjena: 03-10-2011, 16:30:04 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline wiking

• Trade Count: (+4)
  • Sa stažom
  • 156 1.9 JTD
    • zagreb
« Odgovori #399 u: 03-10-2011, 17:03:20 »
alfa se nikad ne kvari,nego dijelovi vise ne zele raditi :craz evo meni kolega daje A4 karavan 99. 2.5 tdi za moju alfu  :hehe: :hehe: veli trosi ko blesava poslije velikog servisa 12 L  :craz

ma boxer ubaci unutra drugu masinu ima ih tu po forumu i vozi dalje samo  :drive:
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Offline wiking

• Sa stažom
  • 156 1.9 JTD
    • zagreb
« Odgovori #400 u: 03-10-2011, 17:12:54 »
nemoj tak razmisljat ici ce min.100000km bez problema i najjeftinija ti je varijanta a to ti je bar 4 godine.tad ce vec pasti cijene 156-ci pa ces fino zamjenit uz doplatu sto bi ulozio u ovog :ok: uskoro stizemo i u EU sto znaci jos jeftiniji auti iz vana.svaki dan gledam Bugare kak po AC vuku hrpe auta :da: dok mi udjemo ovi ce sve razgrabit :mad:
« Zadnja izmjena: 03-10-2011, 17:14:50 od wiking »

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #401 u: 03-10-2011, 17:20:00 »
pa ja imam drugi motor i mogu ga ubaciti i onda se voziti s brojevima vučne službe u svakoj županiji ili hakovim vizitkama jer neznam hoće krepat za 300 ili 30 000km...najlakše je govoriti, kad se jednom opečeš obično idući put paziš jbg...
Ja mogu reći samo iz osobnog iskustva, nakon kaj sam složio 145icu više NIKADA se nisam vozio opušteno, haubu sam otvarao svaki dan bar 4 puta i provjervo ulje, gledao jel ima špene, dekl bregastih dizao x puta premjeravao bregaste, uplaio auto i slušao zvukove, lagano dodavao gas pritome, gledao u uricu tlaka ulja ko blesav, nakon svake brže vožnje gledao ulje...

Ukratko spreman za ludnicu.

sa 75icom se liječim upalim vozim zgasim. Haubu otvorim kad treba natočit vodu za šajbe. Ulje pogledam kad mi se sprdne i to preko volje.

8V TS otac, majka, bog ili po novome kako je popularno žena, majka, kraljica  :smijeh :smijeh
« Zadnja izmjena: 03-10-2011, 17:21:51 od Isus »
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline wiking

• Sa stažom
  • 156 1.9 JTD
    • zagreb
« Odgovori #402 u: 03-10-2011, 17:25:37 »
ma to s vremenom popusti kad vidis da je sve normalno na autu,sasvim normalno da si malo u strahu koji s vremenom popusti.Isto je tak i lopovima kad ih uhvate pa se okrecu jel ih ko prati...tak ti je i meni u logoru bilo kad su me jednu noc digli, poslje sljedece 2 noci sam samo promatrao oceli opet.srecom nisu me vise dirali i tad se opustis :happ:

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #403 u: 03-10-2011, 17:29:44 »
U tome i je čitava stvar, svaki alfin 16 ventilac je nadogradnja sa 8 ventilca bez dovoljno rezerve za dodatna opterećenja, to se najbolje vidi na boxer motorima 8V - samo vozi, 16V - budi pažljiviji.

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #404 u: 03-10-2011, 18:39:20 »
desava se to svima dakako, i to jedan mentalitet da je alfa šroteks jer je talijan..
al da negdje ima popis po markama u benzincima i motorima tih godista kolko im se raspalo radilica jbt. pa bili bi među vodecima.! i nemre to niko porec al zato alfa ima sad jedan od najacih dizela na trzistu po kvaliteti a cini mi se i po omjeru litra/ks nekaska puno.

al opet, mozda je to boxer previse pazil..!
ipak vele da kaj ih vise gazis to bolje idu i duze traju..!
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline pajo_patak

• Sa stažom
  • Delta, Dedra, Giulietta
    • Split
« Odgovori #405 u: 03-10-2011, 19:25:18 »
nije to nikakav mentalitet nego se svaki motor raspadne...od ovih priča alfa najbolja najbrža i priče o dizanju u nebesa, a sve drugo na cesti smeće mi se iskreno  :puke: :puke: :puke:  a taj motor se očito raspadne svaki, nije valjda toliko teško priznat da nevalja...ali naravno da nije takva priča nego sve ostalo nevalja...al eto svi šute o tome pa narod misli da se samo alfa kvari :hehe:
eto kriv fijat, a svi vozite ušminkane fijate/opele pod alfinom značkom :wal:

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #406 u: 03-10-2011, 19:36:19 »
ko oce pouzdan auto nek kupi japanca iz kraja 80 pocetka 90. imas boxera 2.0 sa 100 konja. imas rednih 4 sa 100 konja, pozdani, spori, ruzni, neugledni, bez imalo duse i onog neceg i amen, i onda ukljucis srce i opet bus zel talijana i to je tak. jednom talijan ili bus uvijek imal barem jednog ili bus ih mrzel do kraja zivota i vozil vuf vuf

« Zadnja izmjena: 03-10-2011, 19:38:42 od ceker »

Offline pajo_patak

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #407 u: 03-10-2011, 19:56:08 »
ko oce pouzdan auto nek kupi japanca iz kraja 80 pocetka 90. imas boxera 2.0 sa 100 konja. imas rednih 4 sa 100 konja, pozdani, spori, ruzni, neugledni, bez imalo duse i onog neceg i amen, i onda ukljucis srce i opet bus zel talijana i to je tak. jednom talijan ili bus uvijek imal barem jednog ili bus ih mrzel do kraja zivota i vozil vuf vuf

imam, vozim, pouzdan je ko i svako auto od 20god, stalno mu neki k...gumica, crijevo, kontakt da te iznervira
nije najbolji najlipši ni najpouzdaniji niti su sva druga auta smeće, dapače ima bržih i boljih, itd...ali vozim ga, volimo se, svađamo se ponekad i nadam se da ću uvik imat nekog talijana...
al pljucanje po svemu ostalom i dizanje u nebo nečeg kao tog famoznog TS-a--- :puke: :puke: :puke:

denis147

• Gost
« Odgovori #408 u: 03-10-2011, 20:31:06 »
nije to nikakav mentalitet nego se svaki motor raspadne...od ovih priča alfa najbolja najbrža i priče o dizanju u nebesa, a sve drugo na cesti smeće mi se iskreno  :puke: :puke: :puke:  a taj motor se očito raspadne svaki, nije valjda toliko teško priznat da nevalja...ali naravno da nije takva priča nego sve ostalo nevalja...al eto svi šute o tome pa narod misli da se samo alfa kvari :hehe:

.
« Zadnja izmjena: 01-06-2016, 00:37:00 od denis147 »

Offline zvrk

• Sa stažom
  • nije još alfa...ali je ipak talijan :)
    • Zagreb - Kvatrić
    • www.potrcko.com.hr
« Odgovori #409 u: 03-10-2011, 20:47:11 »
Ja mogu reći samo iz osobnog iskustva, nakon kaj sam složio 145icu više NIKADA se nisam vozio opušteno, haubu sam otvarao svaki dan bar 4 puta i provjervo ulje, gledao jel ima špene, dekl bregastih dizao x puta premjeravao bregaste, uplaio auto i slušao zvukove, lagano dodavao gas pritome, gledao u uricu tlaka ulja ko blesav, nakon svake brže vožnje gledao ulje...

Ukratko spreman za ludnicu.

sa 75icom se liječim upalim vozim zgasim. Haubu otvorim kad treba natočit vodu za šajbe. Ulje pogledam kad mi se sprdne i to preko volje.

8V TS otac, majka, bog ili po novome kako je popularno žena, majka, kraljica  :smijeh :smijeh
:care :care :care

Ista stvar.....jednom kad te iznevjeri....sto puta sam počeo više paziti na neke stvari nego prije havarije....i to možda zvuči kao dobra stvar....kao pohvalno....ali izludi čovjeka  :)

Te kontroliraj ulje, te vodu, te ovo..te ono....majke ti...k'o da se spremam na Pariz-Dakar a ne na posao...  :hehe:

Na svaki šum stajem i stetoskopom provjeravam karoseriju i motor.....nijedan mali kvar ne može dugo ostati nepopravljen jer imam osjećaj da će povući i druge kvarove...
Toliko sam dobro upoznao auto, da ga znam bolje od žene.............a to nije dobro......(dobro da ovo ne čita jer ništa od  :volim )

Sad pak od ove paranoje kupujem urice, stavljam sintetiku, tražim...kopam po netu pumpe ulja....

Pa di to ima?

Ali ga još uvijek volim....pa makar svaki dan ležao ispod njega.....i makar mu morao tepati svako jutro....ali neću ga prodati nikad......pa ni onda.....

Barem sam naučio nešto o mehanici i elektronici....to valjda dođe kad kupiš talijana  :drive:
potrčko

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #410 u: 03-10-2011, 20:55:04 »
Čekaj, malo si zalutao, pa tko ga diže u nebesa??? Da je motor dobar po pitanju omjera performansi/potrošnje dobar je, da je tehnološki i dan danas napredniji od mnogih konkurenata današnjice i to stoji. Da ga je fijat napola razvio i dovršio i to stoji, zato se i raspadaju. Da staviš glavu s 16v TS-a na neki ozbiljniji kvalitetan blok kakav ima recimo 8v TS ili stari fiatov TC blok  imao bi heben motor koji moreš vrtit u nebo i radit mu što hoćeš i davao bi fantastične performanse jer glava je vhunske konstrukcije za razliku od bloka :wal:

to pokusavam trubit cijelo vrijeme..
i danas nema hebenog proizvođača koji ima 16v i dvije svjecice.. a sad mi se neda izucavat previse pa mi se cini da i ovaj novi jts ima 16v i 2 iskre i diznu u glavi i ak tu glava nece pucat svaka im cast.!

druga stvar je ta da fiat 20g. gura isti motor a zna se za njegove mane i nebi ga promjenil, druge korporacije takve motore srezu u par serija.. a ne 20g. ionda na istoj osnovi napravis novi motor..  :metak

pa nije mali fire od 0.8-1.2 litre pa da ga koristis od osamdesetih do dana danasnjeg.. i taj motor da se koristi jos 20 g. nebi imal nist protiv jer je valjda najpouzdaniji motor kaj je fiat napravil.. koda bi im bilo tesko redizajnirat pumpu ulja i malo kanale u bloku poredit, napisi u servisnoj prevenitvna promjena letecih kod 150000km kod drugog velkog servisa i temeljnih i letecih te mjerenje radilice na 300000km i amen.

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #411 u: 03-10-2011, 21:11:56 »

A šta ti voziš? Fiata s lanciinom značkom.

Offline SigniGT

• Starosjedioc
  • u offsetu...
    • Rijeka
« Odgovori #412 u: 03-10-2011, 21:19:16 »
pljuje se po fiatu al ja se sa tim nebi složio nikako... eto mojih primjera pa ukratko moje iskustvo

Punto GT 1.4 turbo 1995god uzeo sa 102000km, vozio punih 60000km u iberu, znači kad kažem u iberu to bi značilo stiskanje i gaženje. Ima tu ljudi koji me znaju ulje sa mjenjao svakih 5-6t km grijao ga prije SVAKE vožnje makar pred sat vremena bio upaljen na radnoj, hladio ga nakon odlaska u dućan. Po pisti na grobniku sam radio 10 krugova u punom gasu dok se gume nisu do žica izjele i u svo to vrijeme promijenio sam samo turbinu iz nekih drugih razloga. Taj isti mali 1400cc motor sa svojih 150-160ks i tlakovima od 1.2 bara neke konstante recimo, dan danas vozi bez grede i vjerujem da je već na oko 200000km a da nije otvoren motor

Taj režim 2.0 QV nebi trpio ja stavljam jaja u škrip. Mi neznamo zašto TS nije do kraja razvijen ali ne vidim razloga da Fiat bude krivac tome kad je taj motor u Alfi ne u Fiatu

Bravo HGT 2.0 20v evo motor ima 220000km, kompresija je kao tvornička, ulje ne troši, suh je, miran je ne variraju okretaji na leru itd itd, provjeren kod vrsnih mehaničara prije kupovine dakle auto za kojeg svi kažu da je smeče, petak vamo namo on je u boljem mehaničkom stanju od novih auta

prijatelj u lanci-i kappi 2.0 20v petak ima 270000km neotvaran, drugi prijatelj fiat coupe isti 2.0 20v motor 255000km neotvaran osim servisa.

dakle ja sam probao dva fiata ajmo tako reć top u svojoj klasi motora i meni se dopadaju, ne kao alfin V6 ali alfin V6 ako nije održavan je đavo u kući i nebi ga volio imat  :bic:

ps. dobio sam jednom davno jednu informaciju od svog mehaničara i zanima me šta vi mislite o tome... kako sam ja mijenjao ulje na svakih 5000km od prilike rekao mi je da to ne radim, barem ne dok se ulje malo ne zacrni jer ulje ima deterdžentska svojstva i ispire motor stoga intervali nebi smjeli biti prekratki??

SPEED IS A MATTER OF COST! HOW MUCH CAN YOU AFFORD TO GO?!?

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #413 u: 03-10-2011, 21:27:04 »
ispire ulje motor svakako,pa makar ga mjenjao na 1tkm...

Offline SigniGT

• Starosjedioc
  • u offsetu...
    • Rijeka
« Odgovori #414 u: 03-10-2011, 21:41:19 »
ispire ulje motor svakako,pa makar ga mjenjao na 1tkm...

Ne ne, nisi shvatio poantu... Dakle obrnuto od onog to ti misliš. Dok je friško ulje, pojačano ispire stjenke u motoru i kompletan motor što nije dobro da je tako učestalo
SPEED IS A MATTER OF COST! HOW MUCH CAN YOU AFFORD TO GO?!?

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #415 u: 03-10-2011, 21:48:05 »
sorry ali ja ne pušim tu spiku da je nešto vrhunac tehničkog dostignuća ali eto jbg s vremena na vrijeme se voli razletiti......
Mislim jedno pobija drugo, ako je nešto pravo dobro i tehnički usavršeno, onda je funkcionalno a ako je funkcionalno onda...erm...jebeš ga....R A D I !
TS motor je preosjetljiv, zahtjeva održavanje i tehničku potkovanost vlasnika do detalja i opet ako nemaš sreće.......shit happens
Ima tu odličnih za to vrijeme implementacija, dvije svjećke, varijator faze itd itd ali bojim se da je to sve dobro u teoriji, praksa je od tog motora učinila mimozu.......to je naprosto tako

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #416 u: 03-10-2011, 21:55:31 »
Da odmah u startu razbijemo mit dvije svječke su marketing i tom motoru su apsolutno nepotrebne :da: Kad skineš glavu i okreneš je naopako onda vidiš i zašto, to je vjerojatno čisto marketinški bilo preseljeno iz Alfinih TS 8v motora gdje su morali staviti dvije svjećice ali na 16v motorima su glupost i čisto bacanje para i kompliciranje :da:

Naravno da su nepotrebne, probavao sam ja kako to radi na standardne četiri svječke bez onih malih........radi isto
No nebitno, po meni je to pre pre tehnički dizajniran motor gdje se vodilo računa o nekim veoma tehnički zahtjevnim stvarima bez da su se riješile one bazične. Alfa kaska sa ponudom motora itekako, u 2011. godini vrhunac alfinih motora je 1.4 TB a to je neoprostivo

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #417 u: 03-10-2011, 22:07:12 »
U tome i je čitava stvar, svaki alfin 16 ventilac je nadogradnja sa 8 ventilca bez dovoljno rezerve za dodatna opterećenja, to se najbolje vidi na boxer motorima 8V - samo vozi, 16V - budi pažljiviji.
:ne2:
16V TS nema ama baš nikave veze sa 8v verzijom. 16V TS je Fiatov 16V motor s modificiranom glavom da stanu dve svjećice i varijator. 2.0 ts je izveden iz 2.0 16V iz Tipa koji isto nije bio neko oličenje trajnosti.
Osim imena twn spark ali inače jedno nema veze s drugim.
8V TS je izveden iz nord bloka.

@Tare, upravo tako kod 16V TS-a velika centralna svjećica je zadužena za paljenje smjese mala je za dogorjevanje i ne utječe puno na snagu. kod 16v je druga stavljena prvenstveno za zadovoljavanje ispušnih normi.
kod 8V je druga priča s 4 isključene ide lošije, ali ide. Tamo nema mjesta za centralnu svjećicu.

@Boxer varaš se za čepove 8V TS i ako me sve ne vara šestaci to imaju.
16V je zabavn za raskopat i proučavat pošalji mi svoj stari blok da se imam s čime zabavljati dok ne teram 75icu. :hap:
« Zadnja izmjena: 03-10-2011, 22:15:00 od Isus »
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline hojta

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #418 u: 03-10-2011, 22:10:56 »
Zavisi sta znaci vrhunac alfinih motora, po snazi nije nego 1.75 TBi, a 1.4 je proglasen za najbolji motor godine u svijetu, sto nije mala stvar. To je jako dobar motor sa 280Nm isto kao neki 1.8T  :hehe:

A koliko ja znam 1.8 je orginalno dizajnirani TS motor, ne znam jel se to odnosi na 8v ili 16v verzije, mada se vidi da su 1.6 i 2.0 motori kod kojih su se pravili veliki kompromisi, pogotovo kod 2.0 TS 16V

Offline pajo_patak

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #419 u: 03-10-2011, 22:19:05 »
Čekaj, malo si zalutao, pa tko ga diže u nebesa??? Da je motor dobar po pitanju omjera performansi/potrošnje dobar je, da je tehnološki i dan danas napredniji od mnogih konkurenata današnjice i to stoji. Da ga je fijat napola razvio i dovršio i to stoji, zato se i raspadaju. Da staviš glavu s 16v TS-a na neki ozbiljniji kvalitetan blok kakav ima recimo 8v TS ili stari fiatov TC blok  imao bi heben motor koji moreš vrtit u nebo i radit mu što hoćeš i davao bi fantastične performanse jer glava je vhunske konstrukcije za razliku od bloka :wal:

eto, o čemu ti sad pričaš...motor je vrhunski al eto ima sitnu manu šta mu lupaju radilice :hehe: šta bi ja sad triba, kupit TS-a i tražit drugi blok, uljnu pumpu, itd...preradit ga u normalan motor koji se ne raspada? koji je zaključak? prolupa. dakle nevalja...bez ikakve filozofije zašto i kako.
pusti sad fiatov stari TC blok i novi TC blok...kao taj "isti u TS-u"...ljudi na 2.0 4cyl turbacima voze do 400ks sa std radilicama, nakon koliko bi trebale lupat ako je to taj blok u kojem isto radilice lupaju? 1000km? i to radilice starih motora sa ko zna koliko km i lomljenja na 4wd pogonima...
nisam provokator, i ja vozim ušminkanog fiat tipa...i sve je to na isti kalup...samo eto ako je nekima drago uvjeravat se da nije tako i da voze nešto posebno, čistokrvnu alfu koja je 10 klasa iznad smeća od fijata...neka...meni to lagano graniči sa ludilom i nema smisla dalje se raspravljat od toga...mislim...jedno je bit ljubitelj marke a drugo je ić dokazivat i tupit neke besmislice o motorima koji su čudo tehnike samo eto raspadnu se brzo. lijep pozdrav