27-05-2026, 08:15:51

Autor Tema: Prva Alfa  (Posjeta: 41952 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ledo

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
    • Rijeka, Krk
Odg: Prva Alfa
« Odgovori #120 u: 15-11-2013, 00:17:10 »
Vidim da se razumijes u to pa me zanima s fondom od recimo 2kkn ako se mogu složit kočnice koje bi bile zaista dobre. Znaci da koci kako treba, da se ne pregrijava itd, Jer ove moje se na bilo kojoj duljoj nizbrdici zagriju strasno.

Znam da nece nikad kocit ko MiTo, ali bi volio da koci posteno i da nemam strah vozit se po gradu.

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #121 u: 15-11-2013, 01:07:54 »
prednje diskove kupiš nove samoventilirajuče( za čeljusti neznam jel možeš ostavit svoje ali mislim da moraš od tsa kupit,ima ih za siču,imam i ja jedan set ali nisu neko dobro stanje) a zadnje komplet most sa diskovima i naravno novi diskovi i pločice,mislim da bi te izašlo malo više od 2000kn ali onda imaš komplet nove kočnice,ako hočeš za 500kn ti prodam komplet zadnji most(novi diskovi i pločice ali su diskovi dosta zahrđali od stajanja,mislim da bi ih treba samo malo izgladit na tokarskom i da bi bili opet ko novi) i prednje čeljusti

iako meni na boxeru nikad nisu pregrijale,na nizbrdicama kočim motorom i svakih parsto metara malo prikočim,a inače ih gazim ko budala i nikad ništa,malo zasmrde ali i dalje koče...

Offline mille

• Učim polako
    • kraljevica
« Odgovori #122 u: 15-11-2013, 05:14:07 »
probaj nabavit od AR 155 pašu ti bez problema ja sam ih bio stavljao na svoju pred par godina znam da nema nikakvih problema za to a puno bolje koči jer su samoventilirajući i riješen ti je problem zagrijavanja

Offline VIPER999

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 155 & Alfetta in progress
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #123 u: 15-11-2013, 07:18:20 »
Istina 1.4/1.6 TS 257mm ili 2.0 286mm ... ove prve si već prrobao kod mene ... i nema potrebe za disk kočnice od iza ... mislim da nove novcate diskove i pločice možeš nabaviti za ispod 500kn ... obrati se industrialu ... i da oni pašu sve samo moraš što su sale i ceker rekli provjeriti čeljusti ako pašu bomba ako ne za par stotina nabaviš i čeljusti  i rock 'n' roll ....

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #124 u: 15-11-2013, 20:51:17 »
Citat:
za čeljusti neznam jel možeš ostavit svoje
Ne može, provjeravao već. Ne znam ide li na vidu sa TS-a? Ako ide, mislim da će to gore. Ako imaš taj sistem, dakle samo prednje, zainteresiran sam. Problem je što imam manjak vremena i onda mi je bit bez auta danima i sarafit nemoguce. Tako da bi mi bilo super uzet druga klijesta i diskove i onda kad budem trebao promijenit pločice samo stavim sve novo gore. Već sam raspravljao s mehaničarem i on mi kaže da nema lijeka dok su ove kočnice i diskovi gore, već smo išli na navodno najbolju netrkaću verziju odnosno TRW diskovi i pločice. Probao i Ferodo Racing, koče dosta bolje ali su po gradu katastrofa dok se ne zagriju pa nemam dobro iskustvo s njima kao everyday pločicama.
Citat:
ove prve si već prrobao kod mene ...

Probao si i ti moje i vidio da koče nikako, ali su tad bile druge pločice, a i kasnije smo skužili da su zadnje kočnice bile skroz nefunkcionalne, onaj cilindrić je bio skroz zaštekan i kad smo to riješili dosta bolje koči i manje pregrijava, ali i dalje nisam zadovoljan. Također su i fleksibilke nove pa se sve promijenilo dosta na bolje.

Ovih dana idem na vožnju s prijateljem koji je kupio Civica 90ks pa me zanima usporedit malo... Možda tu padne presuda da se ide na upgrade, zasad mi se čini da alfa bolje ide i drži cestu ali lošije koči i puuuuuuuno više škripi.
Bit će neki izvještaj kad se isproba...

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #125 u: 15-11-2013, 21:01:31 »
I eto u potrazi sam za telefonkama s 145 qv ili slicno.

Offline alfazara

• Ovisnik o alfistima
  • 155 1.8
    • Zadar
« Odgovori #126 u: 16-11-2013, 01:26:44 »
evo i druge u obitelji, slike su stare, ali ipak  :craz
lijep autic
Alfa  u <3

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #127 u: 16-11-2013, 11:24:51 »
Evo par slikica, auto je bio svuda i stvarno ga je gušt vozit, osjećaj u volanu mi je odličan i iako nije osobito brz, jako je zabavan s onim kratkim mjenjačem i boxer zvukom  :clap:

Offline VIPER999

• Ovisnik o alfistima
  • 155 & Alfetta in progress
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #128 u: 16-11-2013, 11:41:53 »
dobaaarr... sedi 5

:kokice:

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #129 u: 16-11-2013, 11:47:24 »
 :care :care :love:
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #130 u: 17-11-2013, 13:16:26 »
Ne može, provjeravao već. Ne znam ide li na vidu sa TS-a? Ako ide, mislim da će to gore. Ako imaš taj sistem, dakle samo prednje, zainteresiran sam.

imam ali provjerio sam,nisu baš neko dobro stanje,treba im reparacija,a gotovo sam siguran da čeljusti( i diskovi) pašu na šaraf,čak sam ih uspio stavit na stojadina(na šaraf!)  :hehe:

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #131 u: 18-11-2013, 23:58:43 »
Citat:
imam ali provjerio sam,nisu baš neko dobro stanje,treba im reparacija,a gotovo sam siguran da čeljusti( i diskovi) pašu na šaraf,čak sam ih uspio stavit na stojadina(na šaraf!)  :hehe:
Eto ako ne odu u međuvremenu, za par tjedana ih mogu uzet, sad sam u gužvi oko faksa pa ni uz najbolju želju ne stignem.

I u međuvremenu mi neki magarac maznuo katadiopter na zadnjem braniku  :sado:
I to onaj cijeli, zna tko di ih ima, meni trebaju oba  :wal:

Fiuman

• Gost
« Odgovori #132 u: 19-11-2013, 08:12:24 »
 :mah:  iman ti ih ja

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #133 u: 19-11-2013, 09:59:45 »
Ako će postojat još idući tjedan, možemo se nać negdje pa obavit transakcije i još da dobijem pokoji savjet  :party

Fiuman

• Gost
« Odgovori #134 u: 19-11-2013, 20:51:04 »
ma hoće samo se javi i nema beda

Tbird

• Gost
« Odgovori #135 u: 24-11-2013, 11:53:38 »
Dosad sam imao neku ideju u glavi da su ljudi kojima auti zaribaju ili vrlo nemarni u smislu da ne mijenjaju ulje kad treba, ili da tjeraju auto na hladno i da je u pravilu zaribavanje auta rezultat greške vozača/vlasnika. Mojoj je ulje mijenjano svakih 7 ili manje tisuća km i to je uvijek išla ful sintetika s novim filterima, auto sam zaista pazio i nisam ga nikad ganjao na hladno ni ništa čime bih izazvao raspad stroja. Sad vjerujem da nije baš uvijek tako.
Trebalo je uzet hondu  :funny:

Jest, jest, vecinom je tako...nedaj se zavarati  :grinning-smiley-044: nisi mozda ti, ali su oni prije tebe, i kolko je uopce brojio cajger na prolupanom?  :?:
Nije trebalo nikako zeti hondu, nego nakon kupovine odmah promjena letecih i w50 unutra... Ne znam sta si sipao, ali đabe ti sintetika ako si rokao pogresnu gradaciju :hap:

Prednje kocnice ili od 1.7 16V ili od 1.4-1.6 ts16v, ide sve na saraf, kljesta od ts grabe jace nego 16ventilka...Meni se vise svidja od 16v, lijepo postepeno  :craz
« Zadnja izmjena: 24-11-2013, 11:54:41 od Tbird »

Tbird

• Gost
« Odgovori #136 u: 24-11-2013, 11:59:47 »
Btw. super ti je legla s ajbahicama,sam rokni te pragove, ogledala i rucke u boju auta i that's it  :love:  :love:  :ok:

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #137 u: 24-11-2013, 17:44:31 »
Stari motor je imao 130tkm, novi je iz udina, s 80 000. Ulijevano je prvi put castrol 10w-40, nakon toga uvijek mobil1, 10w-40 full sintetika. Doduse jednom sam dopunjavao shellom iste gradacije s pumpe ali tih pol litre nema neke veze.

Sad s Fiumanom dogovaram oko kočnica, što točno, više će on znat kad to sjedne gore ali o tome kad bude.

S eibachom sam super zadovoljan, od izgleda do ležanja, ali mi se čini da amortizeri ne prate baš to kako treba, pa mi je to isto na popisu stvari za promijenit.
Što se zrcala i pragova tiče, meni ne izgledaju loše pa mi nisu prioritetni jer bi rado prije sredio unutrašnjost da ne škripi i da svi tapecirunzi budu na mjestu i čvrsti jer cu poludit od cvrcaka iz siceva  :violent-smiley-039:

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #138 u: 24-11-2013, 21:31:17 »
ubaci skoljke.  :craz
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #139 u: 24-11-2013, 23:54:27 »
Citat:
ubaci skoljke.  :craz

Ma bezveze bi mi bilo na auto od 100 konja, pa da me po gradu deru cure u pezoima dizelima a ja u sicu ko za trke  :craz

Da je QV još ajde, ali na ovu nikakooo.

Da se razumijemo, pričam o onim punim školjkama, preklopne su mi zakon, samo i koštaju. A imat disparne siceve mi je grozno tako da jedna ne dolazi u obzir...

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #140 u: 24-11-2013, 23:58:55 »
nemas nekog drugog izbora, silikon sprej naspricat, namazet kremom ili nes skaj sve ostalo ti je nis koristi, meni crvci ladica kod suvozaca, i sicevi te iza nosaci od roloa bunkera jer je prije neki idiot stavio ivericu i zvucnike od 5 kila pa se plastika savila i cvrci al ono, vozim alfu pa me to nedira  :craz
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #141 u: 25-11-2013, 00:59:37 »
ostaje mi opcija malo se raspitat okolo, probat nać negdje siceve iz razlupanog auta koji bi pasali ili prilagodit siceve da pašu autu ili auto da paše sicevima, ova druga opcija možda čak prije jer su vodilice jako visoko pa bi ih spustio u procesu. Kad bi imao 146 gdje sicevi nisu preklopni bi imao puno izbora, ovako baš i ne...

Ili mogu pojačat radio i čvršće hvatat volan u zavoju  :hehe:

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #142 u: 25-11-2013, 19:02:05 »
ja sam jedno vrijeem imao ideju da stavim od 147 siceve al sam odustao jer treba rezat pilit, varit a neda mi se to radit na autu radi serijskih siceva, ajd da imam gta al ovak nekak ne.

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #143 u: 25-11-2013, 19:04:11 »
i ja sam htio 147 siceve, našao na forumu krasne crne sa 40000 km za 1500 kuna i mjerio čovjek vodilice i nula bodova...

Offline mali

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 155 2.0 T.spark, AR 145 1.6 T.spark
    • Rab
« Odgovori #144 u: 25-11-2013, 19:27:11 »
lijepa
uživam u vožnji

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #145 u: 26-11-2013, 20:45:06 »
Ispada mi u zadnje vrijeme mjenjač iz treće i ne šalta se fino mekano (to oduvijek), e sad, ne mislim da je smisleno dat ga preslagivat i krpat pa me zanima postoji li razlika između 1.6 8V i 1.6 16V mjenjača? Duži dif, drukčiji omjeri...?
Ako je dif drukčiji, može li se moj ubacit samo unutra i vozit i dalje jednako kao dosad, ne želim da mi auto postane lijen, nema dovoljno snage ni ovako  :color:

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #146 u: 26-11-2013, 21:12:53 »
Sijedala ti skoro na šeraf pašu od Fiat Barchete, preklopna su i puno se niže sjedi. Ja ih imam u svojoj, bivši vlasnik @BXR ih je ugradio i odlična su.
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #147 u: 26-11-2013, 21:39:46 »
Ispada mi u zadnje vrijeme mjenjač iz treće i ne šalta se fino mekano (to oduvijek), e sad, ne mislim da je smisleno dat ga preslagivat i krpat pa me zanima postoji li razlika između 1.6 8V i 1.6 16V mjenjača? Duži dif, drukčiji omjeri...?
Ako je dif drukčiji, može li se moj ubacit samo unutra i vozit i dalje jednako kao dosad, ne želim da mi auto postane lijen, nema dovoljno snage ni ovako  :color:

Mislim da nema razlike u diffu, samo trpaj drugi mjenjač gore  :ok:
Ako možeš, provjeri mjenjač prije kupnje, pripazi na sinkron treće brzine (npr. kada u vožnji iz lera želiš prebaciti u treću)

EDIT: nadam se da misliš na 1.7 16v boxera, jer valjda znaš da nemožeš staviti mjenjač sa ts-a na boxera?  :?:
« Zadnja izmjena: 26-11-2013, 21:40:51 od Bero »
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #148 u: 26-11-2013, 21:45:08 »
Naravno iz boxera, znam da nemaju TS i boxer iste mjenjače.

Ali me muči to šta ispada, da nije do sajli mjenjača... Bi li bilo preporučljivo probat prije ugradnje mjenjača nešto podmazat/promijenit a da nije baš sam mjenjač?

Jer ako promijenim sajle i sve oko mjenjača pa i dalje ispada promijenim lako i mjenjač, a ako promijenim mjenjač pa ispada mogu plakat  :violent-smiley-039:

Fiuman

• Gost
« Odgovori #149 u: 26-11-2013, 22:02:51 »
Mislim da nema razlike u diffu, samo trpaj drugi mjenjač gore  :ok:
Ako možeš, provjeri mjenjač prije kupnje, pripazi na sinkron treće brzine (npr. kada u vožnji iz lera želiš prebaciti u treću)

EDIT: nadam se da misliš na 1.7 16v boxera, jer valjda znaš da nemožeš staviti mjenjač sa ts-a na boxera?  :?:
ja san na 1.6 8v imo mjenjač od 16ventilke i nije bilo isto ko sa 8v mjenjačem pa mi ti pojasni na temelju čega tvrdiš da nema razlike  :?: jesi probo ili  :?:
ps ovo nije napad nego pitam pošto ja jesan probo i razlika se osjetila pa neznam dal san ja bio lud tada ili  :?: