20-04-2026, 08:53:05

Autor Tema: Prometne kamere oko nas  (Posjeta: 28777 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 147,155,156,Spider...nekoliko 😅
    • zagreb
Odg: Prometne kamere oko nas
« Odgovori #180 u: 20-06-2017, 14:52:50 »
Važno pitanje  za ZG ekipu!danas uoćena kamera kod kruga na semaforu  :o000: U Megićevom dvorištu na 3m visokom stupu snima raskršće i oba smjera.nije uobićajene velićine već je cca 40x50. Šta ta mjeri?  :?  :what:
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

Offline Nik_praskaton

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #181 u: 20-06-2017, 15:48:28 »
Okrenuta prema zapadu? Ako je ta prema zapadu onda ta slika prolaske kroz crveno ili je nekoć slikala.

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • zagreb
« Odgovori #182 u: 20-06-2017, 19:35:05 »
Da to je ta!super,naći ak je aktivna u išćekivanju sam ćestitke  :metak
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • zagreb
« Odgovori #183 u: 20-06-2017, 19:45:08 »
 :tooth

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #184 u: 20-06-2017, 21:05:03 »
već je godinama tamo, dali radi nemam pojma
Spider 115

Offline Nik_praskaton

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #185 u: 21-06-2017, 13:58:57 »
Iskreno, nikada ju nisam vidio da je blicala. To je kamera još iz 90-tih  :dontno:

Offline kile

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
    • Sveta Nedelja
« Odgovori #186 u: 07-06-2018, 13:59:35 »
vozdra ekipa...
evo bliži se vrijeme god odmora, pa da malo napravimo update radara  :tooth :tooth
znači idem starom cestom do vira... ono što ja znam su sljedeće lokacije:
pavučnjak
čeglje
cerovac vukmanički
tušilović
slunj
rakovica

ima još negdje?  :tooth :)
....sine, kada sudjeluješ u sportu, nije važno da li si pobjedio ili izgubio, već koliko se napiješ poslije svega....

Offline OzzyZg

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #187 u: 13-06-2018, 15:28:34 »
Evo  popisa novih lokacija za jebanje naroda i punjenje proračuna diljem Uhljebistana:
https://vozim.hr/kao-sto-smo-vec-pisali-evo-na-kojim-vas-lokacijama-cekaju-nove-fiksne-kamere-za-nadzor-brzine/

Prije desetak dana sam išao ZG -> OS Podravskom magistralom, koristim Waze app (odlična stvar, tko nema nek proba) i na mjestima gdje bi po popisu iznad trebale bit kamere (naravno većinom se radi o preglednim kilometarskim ravnicama s ograničenjem 50-60, jer im je stalo do naše sigurnosti, nikako do štancanja razglednica, božesačuvaj) nisam ih uočio, ali su na tim istim mjestima postavljeni displeji koji ti pokazuju brzinu kretanja. Zna li netko nešto više o tome, jesu li u njih ubacili mini snimalice?

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #188 u: 13-06-2018, 15:52:02 »
Nema mini snimalica, i ove velike su poluproizvodi  :ok:

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: OzzyZg

Offline Nik_praskaton

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #189 u: 13-06-2018, 16:00:27 »
Evo  popisa novih lokacija za jebanje naroda i punjenje proračuna diljem Uhljebistana:
https://vozim.hr/kao-sto-smo-vec-pisali-evo-na-kojim-vas-lokacijama-cekaju-nove-fiksne-kamere-za-nadzor-brzine/

Prije desetak dana sam išao ZG -> OS Podravskom magistralom, koristim Waze app (odlična stvar, tko nema nek proba) i na mjestima gdje bi po popisu iznad trebale bit kamere (naravno većinom se radi o preglednim kilometarskim ravnicama s ograničenjem 50-60, jer im je stalo do naše sigurnosti, nikako do štancanja razglednica, božesačuvaj) nisam ih uočio, ali su na tim istim mjestima postavljeni displeji koji ti pokazuju brzinu kretanja. Zna li netko nešto više o tome, jesu li u njih ubacili mini snimalice?

u waze mozes prijaviti i ti kameru i stanice za mjerenje brzine je netko prijavio kao kameru...

Offline OzzyZg

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #190 u: 14-06-2018, 10:47:53 »

u waze mozes prijaviti i ti kameru i stanice za mjerenje brzine je netko prijavio kao kameru...

To mi je i bila namjera, no trenutna situacija je takva da su na većini pozicija koje su navedene u linku postavljeni samo displeji. Možda je to suptilno upozorenje, pa će kamere postaviti naknadno  :dontno: Duž cijele rute sam naišao na 2-3 kamere, ni jedna od njih nije nova (tj. nije na nekoj od lokacija s popisa) i sve su već bile označene u Waze-u.

Offline petra

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 SW
    • Grad na 4 rijeke
« Odgovori #191 u: 17-01-2019, 20:47:46 »
Za karlovačke Alfiste a dobro je znati i ostalima ako se nađu na tom potezu!
Novo postavljena kamera na Sajevcu kod svjetlećeg znaka. Relacija od Turnja prema Mekušju.
Postoje dvije vrste ljudi:
... oni kojima se sviđam i oni koji nemaju ukusa.

Offline abatenoj

• Ovisnik o alfistima
  • 156 light busso
    • Old Castle

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #193 u: 04-06-2019, 06:19:34 »
Tak i treba, čim više kamera. I to bi trebalo stavljati 2 u nizu, jer do kamera se pazi, poslije njih po gasu.
Cesta nije staza za utrke

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Alfista145

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #194 u: 04-06-2019, 06:53:51 »
 :good post

To bi stajalo kada bismo imali normalna ograničenja brzine. No eto mi, nažalost, imamo ista ili niža ograničenja brzine nego u sedamdesetima pa onda ta priča gubi smisao.
Svatko tko ne vjeruje neka se strogo drži ograničenja brzine i neka prevali put od 200km po lokalnim cestama.
I da, voziti ćete se "MAKSIMALNOM DOZVOLJENOM" brzinom.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Alfista145

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #195 u: 04-06-2019, 07:14:08 »
Tak i treba, čim više kamera. I to bi trebalo stavljati 2 u nizu, jer do kamera se pazi, poslije njih po gasu.
Cesta nije staza za utrke

Da kada bi se stavljale na pravim mjestima. Ali stavljaju se na pravcima sa 6 traka gdje se realno kad nema nikoga može staviti ograničenje 130 kao na auto putu, a ograničenje je 70. Tako su postavljene u Splitu i okolici, na mjestima gdje se nikad ne događaju nezgode. Cilj je samo naplaćivati kazne i nema drugog cilja. Ako 95% ljudi vozi iznad ograničenja znači da ograničenje ne valja.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: noiser

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #196 u: 04-06-2019, 07:42:23 »
Statistika ima ulogu u postavljanju kamera.
Osim toga bit je i iza čega se postavlja, kolika udaljenost od znakova, nema baš svugdje stup za montiranje gdje bi htjeli, pa zatim raskižja koja poništavaju važenje znaka itd itd..

Dosta faktora utječe na to gdje je kamera.

Primjer kod mene, ulaziš u naselje, iza table naselja  je znak ograničenja brzine 60km/h, 200m iza tog znaka je malo raskrižje, koje je označeno i znakom.

99% vozača ne zna, da od tog raskrižja je ograničenje 50km/h iako nema znaka, nego po pravilu ograničenja brzine u naselju..

E sad, nelogičnosti možda ima, ali imamo i nelogičnosti koje nam idu u korist.
Npr, sami mjeri uređaji već imaju toleranciju, pa plus policijska tolerancija, pa plus nema sankcije za brzine do 10km/h iznad ograničenja van nasljelja itd. RIjetko u kojoj zemlji to ima.

Tak da trenutno sa 156km/h na autocesti uz ograničenje od 130km/h NISI u nikakvom prekršaju, sa 178km/h (vure u autu će vjerojatno pokazivati brzinu blizu 190km/h) na 130 si u prekršaju za 250kn ak plaćaš odmah ili u roku od 3 dana ili čak (i apsurd) možeš dobiti upozorenje.

Sa 200km/h (sat vjerojatno na 210) na 130km/h ograničenja, plaćaš 500kn odmah ili u 3 dana, bez bodova ili drugih dodatnih sankcija

U kojoj zemlji možeš za 48km/h iznad ograničenja van naselja proći besplatno (upozorenje)?

Jučer gledam na SLO1, njihova Agencija za sigurnost u prometu radi na tome da smanje granicu za alkohol sa 0.5 na 0.2 promila

Tako da mislim da smo dosta liberalni po tom pitanju, možda i previše

« Zadnja izmjena: 04-06-2019, 07:45:23 od Mike20 »

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #197 u: 04-06-2019, 07:52:08 »
To na auto putu je u redu i nemam primjedbi. Stavim temomat na 150-155 i miran.

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #198 u: 04-06-2019, 08:46:09 »
Autoput nije problem, ali koliko kamera ima po autoputu?

Kamere su uglavnom postavljene kako Viktor kaže, na nekim relativno nelogičnim pozicijama. Uzmimo Riječku zaobilaznicu kao primjer: nekad davno je bila jedna traka u svakom smjeru i ograničenje brzine je bilo 90km/h. Nakon uvođenja još jedne trase, fizički odvojene od suprotnog smjera dolazimo do zaobilaznice koja već sliči na autoput. Ograničenje ostaje ISTO!? Tu ne stajemo, nekoliko godina nakon, a netom prije postavljanja kamere ispred tunela Škurinje ograničenje se skida na 70km/h - WTF!?

Kažeš statistika igra veliku ulogu - i trebala bi. Samo sam ja pod dojmom da se kod nas statistika uzima u obzir na sljedeći način: Ravni dio ceste, ograničenje 90km/h, pijani mladić sleti s ceste zbog toga što je preticao brzinom od 160km/h i pogine. Nekon nemilog događaja cestari postavljaju znak 70km/h.

Pregazio sam pol Europe autom u nekoliko navrata i došao sam do zaključka da što su ograničenja brzine veća to se urednije vozi. Njemačka nema ograničenja brzine na autobahn-u i svejedno ima puuno manji broj smrtnostradalih u prometu per capita. Ograničenja brzine na autobahnu prilikom radova neću ni spominjati - imaš traku od 3m za kamione i 2,5m za aute i ograničenje je 100km/h (kod nas bi u tom slučaju bilo jedno 30km/h). U Francuskoj sam primjetio ograničenja 90km/h na lokalnim cestama, čak i kroz naseljena mjesta ukoliko su mjesta "krajputaška" odnosno ukoliko je prvo bila cesta pa se dogodilo naselje zbog ceste. Naravno da to nije slučaj ukoliko se ulazi na gradski trg itd. Još jedan primjer iz Francuske su upravo kamere za brzinu koje ti prvo GPS najavi, pa onda imaš znak od 2x4 metra da dolaziš do mjesta nadzora brzine i onda tek dolaziš do kamere (svaka stavka je udaljena između 2 i 4km) koja je pak u kutiji označenoj reflektirajućim crno žutim trakama itd - po ovome se da naslutiti razlika u motivu, jedni planiraju priliv novaca a drugi žele regulirati promet.

Da ne bude da samo kudim, nije kod nas sve loše, dapače. Samo kao što majka ne voli kad njen sin dobije 3 iz zemljopisa, tako i ja ne volim takve nelogičnosti u vlastitoj zemlji. U stranim zemljama me te nelogičnosti i nepravde ne smetaju jer se ne radi o mojoj zemlji.
« Zadnja izmjena: 04-06-2019, 08:48:26 od Vasko »

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #199 u: 04-06-2019, 09:38:48 »
Nelogičnosti vjerojatno ima, kao što rekoh.

Ne možemo se uspoređivati s Europom iako od jako puno stranaca s kojima sam pričao baš o tim temama, su rekli da imamo odlične (auto) ceste.

Opet, radi stanja uma nismo usporedivi.

Kod nas se puno više svjesno pa čak i namjerno rade neke stvari u prometu.

Kod nas se mjerni uređaji postavljaju uz neka pravila tipa 150m iza znakova.
Sa 100km/h možeš stati skroz unutar 50m

« Zadnja izmjena: 04-06-2019, 09:49:40 od Mike20 »

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #200 u: 04-06-2019, 15:51:24 »
Tak da trenutno sa 156km/h na autocesti uz ograničenje od 130km/h NISI u nikakvom prekršaju, sa 178km/h (vure u autu će vjerojatno pokazivati brzinu blizu 190km/h) na 130 si u prekršaju za 250kn ak plaćaš odmah ili u roku od 3 dana ili čak (i apsurd) možeš dobiti upozorenje.

Sa 200km/h (sat vjerojatno na 210) na 130km/h ograničenja, plaćaš 500kn odmah ili u 3 dana, bez bodova ili drugih dodatnih sankcija

U kojoj zemlji možeš za 48km/h iznad ograničenja van naselja proći besplatno (upozorenje)?

samo je pitanje gdje imas 130km/h, svako malo su ogranicenja 100km/h, da je autoput cijelim svojim putem 130km/h to bi bilo VRH, stavim tempomat 150km/h i prst u nos...ALI NIJE
Ja sam popusio da sam imao tempomat 165km/h, idem za Slavoniju, dolazi veliko neko cvoriste na tom autoputu i umjesto dozvoljenih 100km/h ja idem 50+ preko ogranicenja i dobivam 3000 do 7000kn cestitku...da sam bar isao 250km/h pa da znam zasto mi cestitaju  :roll:
niza i gas!

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #201 u: 04-06-2019, 16:38:42 »
Ograničenja u rh su bez smisla i napravljena vecim djelom za punjenje proračuna.
Od linija koje su besmisleno iscrtane do ograničenja bez imalo logike.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #202 u: 04-06-2019, 16:42:31 »
Od Ri do Bosiljeva nema nigdje 130 ako se ne varam. Riječku obilaznici, nači dupla traka, odvojeni smjerovi, bez pardona spuste na 40.
Čisti rukoperi nadležnih, a policija to fino koristi za punjenje proračuna.

Uglavom puno love bez ikakve odgovornosti. Jebe se njima za sigurnost. I uz sve kamere, presretače, kazne, suluda ograničenja i sve više policajaca, statistike ostaju iste. No prihodi su sve veći pa kbk :hello:
Riješit će kum još kamera, dva tri avdija

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #203 u: 05-06-2019, 06:31:35 »
samo je pitanje gdje imas 130km/h, svako malo su ogranicenja 100km/h, da je autoput cijelim svojim putem 130km/h to bi bilo VRH, stavim tempomat 150km/h i prst u nos...ALI NIJE
Ja sam popusio da sam imao tempomat 165km/h, idem za Slavoniju, dolazi veliko neko cvoriste na tom autoputu i umjesto dozvoljenih 100km/h ja idem 50+ preko ogranicenja i dobivam 3000 do 7000kn cestitku...da sam bar isao 250km/h pa da znam zasto mi cestitaju  :roll:

Nešto mi ne štima u izračunu, 165-16.5=148.5=+48.5 što je 1000/500kn
Al ok. Zato sam jesu znakovi pa se prilagodiš.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #204 u: 05-06-2019, 06:51:51 »
Od Ri do Bosiljeva nema nigdje 130 ako se ne varam. Riječku obilaznici, nači dupla traka, odvojeni smjerovi, bez pardona spuste na 40.
Čisti rukoperi nadležnih, a policija to fino koristi za punjenje proračuna.

Uglavom puno love bez ikakve odgovornosti. Jebe se njima za sigurnost. I uz sve kamere, presretače, kazne, suluda ograničenja i sve više policajaca, statistike ostaju iste. No prihodi su sve veći pa kbk :hello:
Riješit će kum još kamera, dva tri avdija

Znakovi i ceste se ne rade radi policije sigurno.
Ako je suditi po novinama, i ovo sve više policajaca je upitno.

Opet, svodi s na poštivanje propisa, ako je to 40 van naselja, sa 60 nećeš plaćati kaznu.
Al ak na isto naletiš u Sloveniji ili Austriji, sigurno ćeš smanjiti i na 35.

Offline yoke

• Sa stažom
  • 147 jtdm 8V
    • Split
« Odgovori #205 u: 11-06-2019, 14:57:35 »
Ovih dana se malo vise vozikao
uvijek imam upaljen waze, koji se pokazao kao pouzdan
ali
izgleda da jos nisu unesene sve nove pozicije kamera
ovih novih
malih
na vrhu stupova
skoro pa neprimjetne
(napomena; google maps prikazuje pozicije kamera)
od splita prema šibeniku ;
ima kamera ;
- seget vranjic - visoko na stupu s ljeve strane ceste, na početku one driture (gdje su nekad davno redeovno bili policajci)
- podorljak - visoko na stupu s desne strane (dritura kroz ''mjesto'' otprilike malo prije groblja koje je s ljeve strane)
-  ona velika dritura prije rogoznice (na znam koje je to uopce mjesto) - s ljeve strane, visoko na stupu ( negdje na početku driture )
- bilo - s ljeve strane, visoko na stupu, na početku driture, tamo gdje su ono brdo odvalili

znači ima ih
dali su u funkciji ne znam, mozda uskoro saznam ako mi dodje kazna jer mi ih waze nije prijavljivao
ali sam ih vidio kad sam ciljano gledao dali cu koju ugledati

pa eto
samo napomena
nisu sve pozicije kamera vidjljive kroz sve navigacije
bar ne za sad

« Zadnja izmjena: 11-06-2019, 15:00:03 od yoke »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: NiTo, chaos

denis147

• Gost
« Odgovori #206 u: 11-06-2019, 21:52:43 »
Ovih dana se malo vise vozikao
uvijek imam upaljen waze, koji se pokazao kao pouzdan
ali
izgleda da jos nisu unesene sve nove pozicije kamera
ovih novih
malih
na vrhu stupova
skoro pa neprimjetne
(napomena; google maps prikazuje pozicije kamera)
od splita prema šibeniku ;
ima kamera ;
- seget vranjic - visoko na stupu s ljeve strane ceste, na početku one driture (gdje su nekad davno redeovno bili policajci)
- podorljak - visoko na stupu s desne strane (dritura kroz ''mjesto'' otprilike malo prije groblja koje je s ljeve strane)
- ona velika dritura prije rogoznice (na znam koje je to uopce mjesto) - s ljeve strane, visoko na stupu ( negdje na početku driture )[/u]
- bilo - s ljeve strane, visoko na stupu, na početku driture, tamo gdje su ono brdo odvalili

znači ima ih
dali su u funkciji ne znam, mozda uskoro saznam ako mi dodje kazna jer mi ih waze nije prijavljivao
ali sam ih vidio kad sam ciljano gledao dali cu koju ugledati

pa eto
samo napomena
nisu sve pozicije kamera vidjljive kroz sve navigacije
bar ne za sad

.
« Zadnja izmjena: 09-08-2019, 13:41:51 od denis147 »

Offline dejan0105

• Na probi
  • *
    • karlovac
« Odgovori #207 u: 22-10-2019, 11:04:12 »
Kamere na Jadranskoj magistrali, okolica Zadra
Na samom ulazu u Sukosan u smijeru ZG
Na ulazu u Sv. Petar u smijeru ST

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #208 u: 24-10-2019, 03:35:14 »
Statistika ima ulogu u postavljanju kamera.
Osim toga bit je i iza čega se postavlja, kolika udaljenost od znakova, nema baš svugdje stup za montiranje gdje bi htjeli, pa zatim raskižja koja poništavaju važenje znaka itd itd..

Dosta faktora utječe na to gdje je kamera.

Primjer kod mene, ulaziš u naselje, iza table naselja  je znak ograničenja brzine 60km/h, 200m iza tog znaka je malo raskrižje, koje je označeno i znakom.

99% vozača ne zna, da od tog raskrižja je ograničenje 50km/h iako nema znaka, nego po pravilu ograničenja brzine u naselju..

E sad, nelogičnosti možda ima, ali imamo i nelogičnosti koje nam idu u korist.
Npr, sami mjeri uređaji već imaju toleranciju, pa plus policijska tolerancija, pa plus nema sankcije za brzine do 10km/h iznad ograničenja van nasljelja itd. RIjetko u kojoj zemlji to ima.

Jučer gledam na SLO1, njihova Agencija za sigurnost u prometu radi na tome da smanje granicu za alkohol sa 0.5 na 0.2 promila

Tako da mislim da smo dosta liberalni po tom pitanju, možda i previše
Mogu ti reći da švabe teraju lokalom 100 ko keks pogotovo ako to promet dopušta ali u naselju su kamere kod škola vrtića i tak a u šumarku gdje je crna točka su dodali traku kružni tok i tak, al oni ne naplaćauju ni autocestu pa im možda ne treba love u proračun ko našima

Poslano sa mog Mate10 pro koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #209 u: 24-10-2019, 03:40:20 »
Da kada bi se stavljale na pravim mjestima. Ali stavljaju se na pravcima sa 6 traka gdje se realno kad nema nikoga može staviti ograničenje 130 kao na auto putu, a ograničenje je 70. Tako su postavljene u Splitu i okolici, na mjestima gdje se nikad ne događaju nezgode. Cilj je samo naplaćivati kazne i nema drugog cilja. Ako 95% ljudi vozi iznad ograničenja znači da ograničenje ne valja.
Točno to

Poslano sa mog Mate10 pro koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli