Eto me s izvješćem nakon današnje operacije!

Pomagao mi je Boris koji je donio i svoj rezervni far od 147-ice i dobro da je to napravio jer smo imali loše iskustvo s primerom. Znači ideja je bila raditi "by the book" i staviti prvo sloj prozirnog primera za plastiku. Činilo se sve ok, ali nakon desetak minuta su se na sloju primera pojavile pukotine, poput korijena, kao da se primer s nekih točki rasprši. Pomislili samo da je možda far nedovoljno dobro očišćen (bio je samo detaljno obrušen), pa ga je Boris opet sada obrusio i zatim detaljno očistio alkoholom. Nije se ponovilo na tim mjestima, ali je na jednom drugom i to nakon drugog sloja primera (prvi je bio zaista lagan, svega par sekundi raspršeno).
Nisam želio riskirati zezanciju s primerom i dvostruko brušenje farova na autu, pa sam odlučio ići bez primera s 2K lakom. Nakon brušenja 600, 800, 1000 i 1500 (naizmjence vodoravno i okomito uz puno vode) očistio sam ih dobro alkoholom. I onda nanio prvi lagani sloj i nakon dvije minute drugi nešto deblji. Nakon sat vremena sam to ponovio i onda na kraju, četiri sata kasnije, dao i treći sloj.

Ne izgleda loše, ali lak ostavlja "orange peel" efekt, tj. kore naranče, i nema veze s podlogom, probao sam paralelno i na drugoj površini. Koliko sam gledao i čitao, to je često normalno i ovisi o vrsti laka. Pričekat ću 48 sati da se dobro dobro osuši i onda ispolirati.
Javim se kada i to odradim...