Ja gume oko vrata (ujedno i gume) mazem sa gelom od Turtlewaxa, zelena bocica, cca 500 ml, 50-al kn.
Na vlaznu spuzvicu malo kapnem i mazi, pokazalo se ok, budu gume masnije i elasticnije i nakon par mjeseci.
A najbitnije mi je da ne popucaju od sunca.
Nego kako si sredjiva vide? Smirla samo ili koristio kakvu kemiju? Jesi ih cime prespricao nakon?
Aj stavi sliku ,ali sumnjam da ce pomoci :icon_confused: . Sve sto sam do sad proba, ili ostavlja masni trag , ili se kod prvog pranja ispere / prenese nazad na krpu i onda jos zasere cili auto :

. Gume od auta mazem vec godinama istim stvarima i tu neman zamjerke .
Vide san najprije dobro ocistia sa zeljeznom cetkom , i onda grubim brus papirom. Posli san ih opitura sa zink sprejem.
Inace , za ovakvo stanje krivim onaj plavi sonax-ov cistac felgi. Koristia san srebrni dugo vremena ,ali san ga presta korisiti jer bi me od njegovog "mirisa" cesto znala glava zabolit . Ocito cu se morat vratit na njega :/
ma to je

ali kad pogledam niz cestu kod sebe doma, jedno pola cm blata na cesti što su ga traktori nanjeli magla rosi kad to sve zbrojiš operem u gradu dođem doma usrana 
To mora bit za poludit

Ali recimo, naneses ovaj carpro, na felge, blatobrane, kocnice i puno lakse bi ti bilo ciscenje