02-07-2026, 01:41:26

Autor Tema: Unos automobila iz EU  (Posjeta: 177733 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline extrema

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
    • Slavonski Brod
Odg: Unos automobila iz EU
« Odgovori #180 u: 29-01-2014, 20:39:53 »
samo sam htio reč, nije isto kad znaš sve podatke i kad tražiš okvirno za neku godinu,
znači ako znaš točno opremu, stanje, kilometre onda se može
ma da, zato sam i naglasio da sam točno znao po koji model, i tip auta i dem s kojom opremom. auto ima 186 000 tkm, a  put u njemačku nisam platio imao sam bespalatan prijevoz gore :hehe:.
IN HOC SIGNO VINCES !

Offline drazen

• Pripravnik
  • **
  • Stelvio
    • Labin
« Odgovori #181 u: 05-02-2014, 09:06:18 »
Evo friških iskustva sa unosom iz Italije.
Auto je 159 SW, 2008g, 110kw, 168000km. Kupljena u ovlaštenom autosalonu u Trstu. Nakon plaćanja auta preko računa jer se u Italiji ne može plaćati kešom preko 1000€ došli smo kamionom po nju. Došli tamo, sjeli za stol i onda prodavač kaže da moram platiti još 120€ za prijenos vlasništva u Italiji (passaggio di proprietà). Nakon malo natezanja vidio sam da ne popušta, izvadio eure i platio. Dobio sam račun gdje to nije bilo navedeno nego samo ukupna suma. na računu NIJE bila naznačena IVA, glasio je na mene ali bila je samo ukupna cijena. Auto sam sve skupa platio 6620€.
Sa autom u Pulu na homologaciju, predao sve papire i COC. Tamo poslikali auto, provjerili broj šasije i dok sam ja išao uplatiti na banku i vratio, auto i papiri su bili spremni za dalje. Vremenski nam je trebalo cca 20 minuta za sve.
Došli na carinu i pitam carinika šta trebam. On me šalje u jedan ured i tamo predajem sve papire. Čovjek rekao da idem kod auta i čekam. nakon pola sata dolaze on i carinik i kaže da nema te opreme u katalogu. Na svim papirima piše SPORT oprema a on ima samo emozione, distinctive, progression i TI. Popisao nabrzaka svu opremu koju ima i išli u ured. Tamo gledamo koja oprema je najsličnija. Na kraju je odabrao progression i dodao xenon, krovne nosače, senzor za kišu... Nakon par minuta mi kaže da je procjena 68000kn i da moram uplatiti 11545kn posebnog poreza. Čovjek iz prvog ureda mi daje 2 uplatnice i tek tada shvaćam da je on špediter. Njegova uplatnica je na 125kn. Plaćam sve i vraćam uplatnice. Onda slijedi 3h čekanja i dobivam porezno rješenje i sve ostale papire.
Kako porezna više ne radi sa strankama idem sredit osiguranje. Tamo pitam curu dali ja trebam platiti 5% poreza i ona ne zna. Nakon zivkanja došli smo do cure u poreznoj koja to radi i ona kaže ako je auto kupljen u autokući, ne treba platiti porez. Još jednom, na računu nisam imao naznačenu IVA-u nego samo ukupnu sumu auta.
Sa svim papirima idem na tehnički, tamo vrti sve papire, gleda račun od autokuće i ništa ne pita. Napravio tehnički i idem na policiju po tablice (od bivšeg auta). Tamo isto vrti sve papire i ne pita ništa osim 35kn taxenih. Uzima sve, zaklama sve skupa, pečati mi prometnu i daje tablice. Ja vani, tablice na auto i  :drive:

Za sada samo ova slika pa kad se srede neke sitnice ide ostatak

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #182 u: 05-02-2014, 09:21:36 »
 :clap:

Btw, nemre se legalno dopeljati stari auto za dijelove na recimo prikolici izvana. Samo auto koji bi prošao homologaciju da je ispravan.
To je nešto novo od HAK-a

Offline Gogx

• Trade Count: (+1)
  • Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #183 u: 05-02-2014, 09:45:08 »
Auto je 159 SW, 2008g, 110kw, 168000km. Kupljena u ovlaštenom autosalonu u Trstu. Nakon plaćanja auta preko računa jer se u Italiji ne može plaćati kešom preko 1000€ došli smo kamionom po nju. Došli tamo, sjeli za stol i onda prodavač kaže da moram platiti još 120€ za prijenos vlasništva u Italiji (passaggio di proprietà). Nakon malo natezanja vidio sam da ne popušta, izvadio eure i platio. Dobio sam račun gdje to nije bilo navedeno nego samo ukupna suma. na računu NIJE bila naznačena IVA, glasio je na mene ali bila je samo ukupna cijena. Auto sam sve skupa platio 6620€.
Sa autom u Pulu na homologaciju, predao sve papire i COC. Tamo poslikali auto, provjerili broj šasije i dok sam ja išao uplatiti na banku i vratio, auto i papiri su bili spremni za dalje. Vremenski nam je trebalo cca 20 minuta za sve.
Došli na carinu i pitam carinika šta trebam. On me šalje u jedan ured i tamo predajem sve papire. Čovjek rekao da idem kod auta i čekam. nakon pola sata dolaze on i carinik i kaže da nema te opreme u katalogu. Na svim papirima piše SPORT oprema a on ima samo emozione, distinctive, progression i TI. Popisao nabrzaka svu opremu koju ima i išli u ured. Tamo gledamo koja oprema je najsličnija. Na kraju je odabrao progression i dodao xenon, krovne nosače, senzor za kišu... Nakon par minuta mi kaže da je procjena 68000kn i da moram uplatiti 11545kn posebnog poreza. Čovjek iz prvog ureda mi daje 2 uplatnice i tek tada shvaćam da je on špediter. Njegova uplatnica je na 125kn. Plaćam sve i vraćam uplatnice. Onda slijedi 3h čekanja i dobivam porezno rješenje i sve ostale papire.
Kako porezna više ne radi sa strankama idem sredit osiguranje. Tamo pitam curu dali ja trebam platiti 5% poreza i ona ne zna. Nakon zivkanja došli smo do cure u poreznoj koja to radi i ona kaže ako je auto kupljen u autokući, ne treba platiti porez. Još jednom, na računu nisam imao naznačenu IVA-u nego samo ukupnu sumu auta.
Sa svim papirima idem na tehnički, tamo vrti sve papire, gleda račun od autokuće i ništa ne pita. Napravio tehnički i idem na policiju po tablice (od bivšeg auta). Tamo isto vrti sve papire i ne pita ništa osim 35kn taxenih. Uzima sve, zaklama sve skupa, pečati mi prometnu i daje tablice. Ja vani, tablice na auto i  :drive:

Za sada samo ova slika pa kad se srede neke sitnice ide ostatak
(Image removed from quote.)
7

kolko se samo auto bio i italiji

Offline Gogx

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #184 u: 05-02-2014, 09:48:32 »

Btw, nemre se legalno dopeljati stari auto za dijelove na recimo prikolici izvana. Samo auto koji bi prošao homologaciju da je ispravan.

možeš to malo pojasniti( legalno za dijelove)

Offline velikimedo

• Starosjedioc
  • Giulietta2.0JTDMRossoDiavolo&Mito1,4BiancoElegante
    • Kutina
« Odgovori #185 u: 05-02-2014, 11:23:44 »

a kaj se podrazumjeva pod "auto" ? Ak motor nije unutra onda nije auto već školjka, a motor isto nije auto već pogonski agregat, izvadiš motor i voziš posebno, tak je nekad i za vrijeme juge bilo, nemreju ovi nikaj novo smislit kaj mi nebi doskočili.
POWERED BY Diesel & Gasoline (again)

barba Oro

• Gost
« Odgovori #186 u: 08-02-2014, 17:28:15 »

Kako stoji stvar sa unosom auta iz njemačke koji ima plinsku instalaciju? Je li potreban nekakav poseban atest?

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #187 u: 08-02-2014, 20:04:09 »

COC si dobio u IT, znači nisi morao vaditi potvrdu proizvođača u HR ?
Više ne treba EX1 ?
Na granici si morao prijaviti vozilo, jesi već tamo dobio JCD, koliki je rok za pojaviti se na carini ?
E25 dobiješ nakon homologacije ili tek kada sve platiš ?

Imaju slabe kataloge.
Stariji modeli su imali Impression, Progression, Distinctive, TI.
Noviji modeli (od m.y.2008 na dalje) su imali i taj SPORT paket opreme (m.y.20011 se proizvodila isključivo sa tim paketom opreme), koji je bio neka BestBuy kombinacija opreme (17" felge sa 5 krakova, krom retrovizori, krovni nosači, navigacija...

Offline drazen

• Pripravnik
  • **
  • Stelvio
    • Labin
« Odgovori #188 u: 09-02-2014, 15:09:19 »
Za COC sam zvao u autocommerce Zagreb, platio i nakon par dana dosla je potvrda na kucnu adresu.
EX1, JCD, E25... iskreno, nemam pojma sta je sve to. Nista nisam radio ni dobio. Sa autom sam dobio IT prometnu, račun i još jedan papir na kojem je pisalo da je auto od autokuce. Na kraju je sve to ostalo na policiji pa niti sada ne znam sta je taj papir  :hehe:

Na granici smo dali nase osobne i ta tri papira, slovenac i na nasoj granici su samo pogledali papire i vratili.

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #189 u: 09-02-2014, 15:48:48 »
.....neznam mogu li se u ovoj temi zanimati koliko bi me recimo ispala na cestu 147 1.9 jtdm 88kw.  znači kad bi sve poplaćao i registraciju uključenu.

U Njemačkoj 7000e i onda ono dalje o čemu nemam pojma(niti me zanima papirologija).....2000e-2500e-3000e.....cca znači zanima me koliko love.....
« Zadnja izmjena: 09-02-2014, 16:23:12 od 156 sp1 rosso »
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #190 u: 09-02-2014, 15:51:06 »
to je najlakše pitat nekom tko se bavi uvozom,platiš mu sve i doveze ti auto sa gotovim papirima....možda i nemoraš preko njega uvest ali mislim da ti najbolje mogu reći kako to ide i koliko bi te koštalo...

ja bi iskreno ako ne uzmu previše za uvoz dao njima,jer dobijem čir na želudcu i aritmiju srca svaki put kad trebam neke papire rješavat  ::)

Offline extrema

• Sa stažom
    • Slavonski Brod
« Odgovori #191 u: 09-02-2014, 16:29:29 »
.....neznam mogu li se u ovoj temi zanimati koliko bi me recimo ispala na cestu 147 1.9 jtdm 88kw.  znači kad bi sve poplaćao i registraciju uključenu.

U Njemačkoj 7000e i onda ono dalje o čemu nemam pojma(niti me zanima papirologija).....2000e-2500e-3000e.....cca znači zanima me koliko love.....

ja sam ti napisao  za 147 1.9 jtd 85 kw sve do rege koliko dođe
IN HOC SIGNO VINCES !

Offline mille

• Učim polako
    • kraljevica
« Odgovori #192 u: 09-02-2014, 16:33:00 »
znači Alfa 147, 1.9 jtd 85kw  iz 2003.god.
auto sam kupio od prve vlasnice starije bake kojja je kupila novu MiTo a ovu ostavila u trgovini a igrom slučaja stric mi gore stanuje kraj te babe pa mi javio da je auto na prodaju i odma sam sjeo na bus i pravac gore po nju.
platio sam 80€ probne pločice i osiguranje, austrija vinjeta 8.5€, gorivo 73 € i bilo mi od stuttgarta do sl.broda.
po dolasku u rh 400kn potvrda proizvođača, 600 kuna homologacija, pa zatim sam vozio auto u carinarnicu sl. brod di sam platio 4717,00 kuna DAVANJA NA MOTORNO VOZILO plus 187,00 kuna špedicijskih usluga i to ti je sve do registracije. sutra idem auto registrirat. ako kom šta treba  pomoć pitajte dok mi je friško.
a di se podiže potvrda proizvođača i šta ti sve treba od dokumenata za našu carinu i za napravit probe. HVALA
 :thanks

Offline extrema

• Sa stažom
    • Slavonski Brod
« Odgovori #193 u: 10-02-2014, 18:25:25 »
a di se podiže potvrda proizvođača i šta ti sve treba od dokumenata za našu carinu i za napravit probe. HVALA
 :thanks
potvrda proizvođača ti dođe doma i ac na kućnu adresu .ali im prvo putem opće uplatnice  uplatiš 400 kuna.
treba ti potvrda proizvođača, kupoprodajni ugovor, rješenje sa homologacije, i prometna i knjižica (brief) iz zemlje uvoza
IN HOC SIGNO VINCES !

Offline kolgate

• Starosjedioc
  • Bmw 5
    • long village
« Odgovori #194 u: 17-02-2014, 20:31:31 »

ej stari, tomo će ti pomoći  :icon_smile:
da bi pouzdano znao koliko bi te ispala davanja moraš imati sljedeće podatke o vozilu;
model, oprema, godina, kilometri, co2 (njega najpouzadnije saznaš putem broja šasije)..
kad skupiš informacije nazoveš neku špeditersku firmu i oni ti putem programa eurotax
kažu procijenu..e onda od te cijene postotkom izvučeš kolika su ti davanja..a postotak ćeš dobiti
po tablici "porezna osnovica u kunama" i "emisija za co2", imaš dizelsku emisiju i benzinsku..
još na sve to dodaš trošak špeditera ako radiš preko njega cca 200kn i trošak homologacije 700kn..

tu su tablice i pravilnik; http://www.zakon.hr/z/561/Zakon-o-posebnom-porezu-na-motorna-vozila

Offline Mrzli

• Ovisnik o alfistima
  • 159 i 500
    • DE Gunzburg
« Odgovori #195 u: 17-02-2014, 21:05:37 »
Dakle trebam savjet.
Konkretno radi se o tome da sam ja trenutno zaposlen u Slo i imam auto na slo tablama, e sad mene zanima kad bi se ja vračao natrag u Hrv, znači dolazim raditi u hrvatsku firmu dali imam pravo dovest i svoj auto bez ograničenja što se tiče motora, godina...   :?:
-PITAJ MRZLOGA-

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #196 u: 17-02-2014, 21:46:10 »
koiu vozacku imas? koju bi imao kad se vratis u hr ?

Offline Alfa166DA

• Starosjedioc
    • Daruvar
« Odgovori #197 u: 17-02-2014, 22:29:42 »
- ako ćemo po slovu zakona onda i strani državljanin kod nas ako boravi duže vrijeme ( ima zakonski rok mislim da je 3 mj. ali nisam siguran) mora u RH registrirati auto to su vam one zelene tablice, a ako si malo tu malo tamo možeš u RH voziti strane tablice ali ne možeš ga prevesti na RH tablice t.j. možeš na zelene (za strance))
098 871 798

barba Oro

• Gost
« Odgovori #198 u: 18-02-2014, 09:20:49 »

Kako stoji stvar sa unosom auta iz njemačke koji ima plinsku instalaciju? Je li potreban nekakav poseban atest?

Ne zna nitko?

Offline Alfa166DA

• Starosjedioc
    • Daruvar
« Odgovori #199 u: 18-02-2014, 09:24:55 »
to ovisi o homologaciji, treba pitati njih ili na tehničkom,,

- sve je to divno i bajno ali  vani je možda i teže neko kod nas naći dobara auto a da nije skup, jer ono što je dobro  to i košta imam primjer moga kuma koji je prošle godine u Zadru uzeo 156 1,9 mjtd 16v 2004 za 4200 registriranu u tio top stanju, da je tražio vani takvu ne bi mogao za te novce dovesti jer je pokušao a nije našao ništa OK
098 871 798

Offline Mrzli

• Ovisnik o alfistima
  • 159 i 500
    • DE Gunzburg
« Odgovori #200 u: 18-02-2014, 14:35:55 »
koiu vozacku imas? koju bi imao kad se vratis u hr ?

Imam hr vozačku jer se priznaje u slo i ne treba ju mijenjati.
Konkretno radi se o 145 1.6 boxer koja je u mojem vlasništvo oko 9mjeseci trenutno ali kod prelaska natrag u hr bi moglo bit oko 18-20 mjeseci
-PITAJ MRZLOGA-

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #201 u: 18-02-2014, 20:42:38 »
ne mozes je vozit u hrvatskoj na slovenskim tablicama sa hrvatskom vozackom. nebitno dal si vlasnik jedan sat ili 20 godina.

Offline Gogx

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #202 u: 18-02-2014, 22:38:48 »
- ako ćemo po slovu zakona onda i strani državljanin kod nas ako boravi duže vrijeme ( ima zakonski rok mislim da je 3 mj. ali nisam siguran) mora u RH registrirati auto to su vam one zelene tablice, a ako si malo tu malo tamo možeš u RH voziti strane tablice ali ne možeš ga prevesti na RH tablice t.j. možeš na zelene (za strance))

mislim da je čak i manje ali mora imati prijavljeno boravište i mislim da mora odmah prebaciti ako ima boravište

Offline Alfa166DA

• Starosjedioc
    • Daruvar
« Odgovori #203 u: 19-02-2014, 10:50:22 »
ma jasna stvar, ali ne može dobiti zelene  tablice jer nije stranac čim ima HR vozačku
098 871 798

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #204 u: 19-02-2014, 22:02:14 »
ma jasna stvar, ali ne može dobiti zelene  tablice jer nije stranac čim ima HR vozačku

:ok:  a  cim imas hr vozacku znaci da imas i prebivaliste u hr , sta znaci da mozes upravljat vozilom samo na hr tablice

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #205 u: 20-02-2014, 08:05:35 »
:ok:  a  cim imas hr vozacku znaci da imas i prebivaliste u hr , sta znaci da mozes upravljat vozilom samo na hr tablice

Ne.
Dok god ima bilo kakvu stranu vizu, može voziti auto te države.
Al ne možeš auto koji je u tvom vlasništvu u zemlji čiju vizu imaš, uvesti u RH ako ne prolazi homologaciju.
Možeš ga dopeljati za dijelove u RH i vratiti tablice nazad u SLoveniju

Bobsey

• Gost
« Odgovori #206 u: 20-02-2014, 17:41:53 »
Evo ovako,ne znam gdje da smjestim ovu temu pa sam uletio ovdje,zanima me ako mi netko moze pomoci oko uvoza Alfe 159 iz Belgije,znaci ovako,proizvodnja je 06/2006 172000km,motor je 1.9 JTD 100kw(136ks) 1910cm CO2 162/km EURO4 motor
Zanima me koliko bi me kostale trosarine,porez,CO2,homologacija znaci sve sta ukljucuje uvoz do registracije?
Ima dosta stranica na netu gdje se sve to da izracunati ali htio bih i tudje misljenje,pa ako mi netko moze pomoci neka mi se slobodno javi,unaprijed sam zahvalan... :)

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #207 u: 20-02-2014, 19:43:23 »
Ne.
Dok god ima bilo kakvu stranu vizu, može voziti auto te države.
Al ne možeš auto koji je u tvom vlasništvu u zemlji čiju vizu imaš, uvesti u RH ako ne prolazi homologaciju.
Možeš ga dopeljati za dijelove u RH i vratiti tablice nazad u SLoveniju

koliko sam shvatio on se misli vratit nazad u hr. znaci ako se vrati radit u hr a viza mu i dalje vrijedi moze vozit u hr auto na strane tablice  :?:

Offline Alfa166DA

• Starosjedioc
    • Daruvar
« Odgovori #208 u: 20-02-2014, 19:52:05 »
koliko sam shvatio on se misli vratit nazad u hr. znaci ako se vrati radit u hr a viza mu i dalje vrijedi moze vozit u hr auto na strane tablice  :?:

može ali legalno ne, ako ga zaustave kaže da je na odmoru u RH, ide to kako kome nekome uspije nekoga nagaze, imam susjeda, radio je u Njemačkoj dugo godina i u mirovini je ima dvojno državljanstvo,  djeca su mu gore a on je u RH ima MB A klasu i vozi se, ali ide i gore ide i u bosnu bude svuda po malo i prolazi
098 871 798

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #209 u: 20-02-2014, 20:08:41 »
sta njemci dozvoljavaju dvojno drzavljanstvo ?
bio sam cuo da nedaju da imas njihovo  i svoje