Onda u nabavku. http://www.c-mod.hr/ponuda/tuning/motorni-prostor/aluminijske-cijevi/koljena
O toj kombinaciji sam razmišljao kada sam radio prvu cijev za sebe, ali sam zaključio da je od toga nemoguće napraviti gornju za Alfu 156. Razlog je što su kutevi samo 45°, 90°, 135°, isto tako i silikoni. A orginalna cijev ima kuteve recimo 30°, 60°, 75° i ne možeš nikako spojiti. Osim toga aluminijska koljena imaju određenu dužinu koja je uglavnom prevelika. Ako ideš rezati onda ostaješ bez štancanih proširenja na krajevima koje služe da nebi spala gumena cijev. Ako ih hoćeš imati onda ih treba zavariti (nezgodno jer je tanak lim) ili dati kod tokara da ukopa utore.
Spajanje tih koljena sa ravnim silikonima: standardna dužina silikona je 80 mm, a to je uglavnom prekratko, moraš kupovati silikone na metre. Ima kupiti metar, ali bude preskupo i ostane viška.
Ne znam ni za jednu Alfinu cijev koja bi se tako mogla napraviti.
Kod inox cijevi je jednostavnije: npr. treba kut 60°, samo odrežeš, treba dužina 155 mm, samo odrežeš. Napravi se takva cijev da se na krajevima mogu montirati standardni silikoni.