Ljudi se kod alfe najviše boje glasina o nepouzdanosti i skupom održavanju. Ja znam po sebi kad sam kupovao alfu svi ali baš svi su bili protiv te ideje. Samo jedan poznanik je rekao "ma uzmi bolan, pa ako ti se ne svidi prodaj".....
Ljudi teško mijenjaju naviku i još kad taj neki stav o autu kao kvarljivom dodaš u jednačinu dobiješ da je kupnja rizična. Ja sam se za kupnju alfe odlučio jer sam tad znao da i ako pogriješim finansijski me to neće ukopati, ali mogu da se stavim u kožu nekoga ko je jedva skuckao pare za auto i nada se da neće biti neplanskih troškova pa je kupio alfu i morao recimo u dva mjeseca dati na popravke iznos koji nije planirao....
Mislim da je to izvor većine negativnih priča oko alfe. Čak i oni koji se provozaju u tom autu rijetko dopuste da srce prevlada. Obično se to završi sa pričom lijepa je, super izgleda, čuj zvuka, ali neka ti to, pusti meni mog golfa 2 ili renaulta clia, nemam ja para za bacanje.
A za alfu 159, šta reći, to auto je sex on wheels ali vidi, sad 159tke idu od 9-11 hiljada eura a prije godinu dvije je neko novu platio recimo 25-30 hiljada eura. Vjeruj da taj koji je novu kupio pa onda u oglasima vidio auto tri puta jeftinije guta žestoku knedlu u grlu sem ako nije psihopata kao većina nas ovde pa ga živo zaboli za mišljenja drugih