20-04-2026, 06:37:37

Autor Tema: Zašto Alfa Romeo?  (Posjeta: 61492 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

cico38

• Gost
  • Trade Count: (0)
Zašto Alfa Romeo?
« u: 18-10-2008, 11:50:45 »
Štovani kolege!
U ovom postu sam htio postaviti pitanje zašto vozimo Alfu i od kuda ljubav prema njoj!
A evo i mojeg mišljenja!
Ja sam zaljubljenik u Alfe još od školskih dana! Pa kad mi je frend kupio Alfu 33 sa plinom e tu je puklo! Nisam nikad imao novca za nju ali sam si obečao da kad tad bude moja bilo koji model! a kad je izašla 156 Vauuu! A uglavnom! To je smisao života voziti Alfu! Sa svim tim malim nedostacima ali Alfa je jedna jedina!
Pozdrav! :love: :clap2:

cico38

• Gost
Odg: Zašto Alfa Romeo?
« Odgovori #1 u: 18-10-2008, 13:18:36 »
A daj mi mira sa VW to je razvikano a ništ koristi!
Golf je i tak auto bez karaktera još k tome ako je bjeli!

Offline kinggo

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #2 u: 18-10-2008, 13:32:16 »
Neznam. Prvo kaj sam vozio je bio Charade, pa u autoskoli Polo SDI, pa kasnije malo Ibzu i dosta E36. Onda sam poceo razmisljati o vlastitom autu i htio sam isto E36 ali naci neki sa klimom  a da nije totalna kanta se ispostavilo nemoguce. I onda mi se jedan dan u firmu dopelja frajer sa zutom 145 FL.  :o000:   :drive:  :love: I vise nisam trazio E36  :craz
... a htio sam crnu...

cico38

• Gost
« Odgovori #3 u: 18-10-2008, 13:41:32 »
 :ok: Alfa je pionir u puno toga. A ne tamo nekakvi Wolksvageni! Jedina folcika koju priznam je legendarna buba!

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #4 u: 18-10-2008, 14:06:10 »
Zato što je boxer...
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline petra

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 SW
    • Grad na 4 rijeke
« Odgovori #5 u: 18-10-2008, 14:13:17 »
Iako sam promjenio podosta auta u svom vozačkom stažu, Alfa me je od uvijek privlačila zbog svog jedinstvenog dizajna ma o kojem god se modelu radilo!  :love:
Moram priznati da sam se naslušao puno loših priča na temu kvalitete, potrošnje i pouzdanosti Alfe i da su me te priče sputavale da ju kupim davno, davno prije ! :mad:
Nikad neću zaboraviti zlatnu Giuliettu sa zelenkastim toniranim staklima '85. godište 1.8 motor.  :o000: :love: :love: Auto je bio prekrasan, u ženskim rukama, održavan i očuvan kao nov. Imao sam ju namjeru uzeti 90-ih godina ali ...  :gun: :gun:
Bježao sam od njih zbog tih loših komentara a nikad se nisam probao sam uvjeriti u to :redf: :redf: :redf: sve dok mi nije slučajno pala u ruke 155-ica 1.8 8V IMOLA !
Od tada sam "bolestan" i ne vidim naznaku za promjenu stanja !  :drive: :drive: :)

Dakle : dizajn
           motor
           snaga                                                  =  ALFA ROMEO - FOREVER
           udobnost
           sportske vozne karakteristike
           image i zbunjeni pogledi prolaznika

Postoje dvije vrste ljudi:
... oni kojima se sviđam i oni koji nemaju ukusa.

adnan

• Gost
« Odgovori #6 u: 18-10-2008, 14:20:56 »
vozim alfu zato sto je alfa,ima nesto!!!
dzaba sto nekad zivcira,sto neki detalj smeta,jednostavno ima ono nesto!!! karizmu!!!! stil!!!! mogao bi do sutra nabrajat!!!!

ima jos nesto:
u BiH je nece ukrast nema sanse!!!!

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
« Odgovori #7 u: 18-10-2008, 14:29:38 »
Ima više razloga ,vozio sam sve i svašta....ali Alfa ima ono "nešto" i tu je priči kraj....ali evo i par konkretnih razloga :

1. Gore navedeno već...Alfa Romeo nije VW ,škoda ili slično. Dakle bilo tko da te pita što voziš odgovor Alfa Romeo može biti samo pozitivan u očima onog tko je pitao jer jednostavno....nema lošeg modela Alfe. Primjera radi...netko kaže "vozim Golfa ili Astru ili sl...." tu priča prestaje jer se zna da ti automobili predstavljaju samo prijevozna sredstva a nikako užitak u vožnji. Kad je odgovor Alfa Romeo...asocijacija samo može biti...brz ,lud ,zabavan auto...odmah poslije slijedi pitanje koja...koji motor....koliko ide...koliko troši  :craz

2. Stil života i način ponašanja u javnosti : Naveden primer vozača BMW-a koji je slikovito opisao svoj pogled na vozače Alfi daje i najjtočniju sliku. Dakle Alfist nije "šaban" kojem će iz auta s otvorenim prozorom "cepat Ceca" ili kakav sličan škart ,neće svoju alfu naruživat "pevec tuningom (kromom ,retrovizorima ,naljama tipa V12)" ,neće dopustit sebi da mu pepeljara u Alfi bude puna ili auto neusisan i prljav ,Na Alfi Alfiste je samo moguće vidjeti dodatke koje je prozvela tvornica isključivo za navedeni tip Alfe ,kemije tipa druga ručica mjenjača ,ofarbani retrovizor ili bravice ili nedaj bože zatvaranje prostora tablice ili sl...(da ne nabrajam sada dalje) to jednostavno na Alfi netreba jer je ona sama umjetničko djelo koje je u potpuno serijskoj izvedbi već toliko lijepo da neznam kako tjuniranog "golfa" stavite kraj nje...to je i dalje samo "golf"...  

3. Kvarovi : Jednostavno...nema što reć nego kvare se...to je točno ali ništa više od drugih automobila....razlika je samo u tome što se to mi Alfisti ne stidimo pričat i priznat...a ostali to taje jer ih je sramota. Nama Alfe kada se i pokvare većinom je našom zaslugom "vožnjom" ,rijetko da će sama od sebe se pokidat...a da li je slučaj to s drugim markama??? Ne ....pogledajte samo kakve kvarove imaju vlasnici ostalih "vozila" ,nijedan nije ubio turbinu jer je provozao svog "passata TDI" ja kak spada neg je krepala iz razloga nepoznatog i servisu koji ih održava...bitno da se "baja" koji ga vozi masno odere na tarifi za novu i on se pokrije ušima i naravno o tome šuti ,a kad ga pitaš kakav mu je auto i jel se kvari šta odgovor je uvijek : ...MOJ PASSAT ,PA TO NIKAD NIJE CRKLO !!!! IMA MILION KILOMETARA BEZ KVARA!!! (ni moja kornjača ne bi tu priču popušila)

4. Stil kroz vrijeme  : Dakle činjenica...Alfa Romeo ,bez obzira koje godište bio je Alfa Romeo i nitko ga se ne stidi bilo to 90to ,85 ,80 ,70to godište...a pogledajmo ostale ,vlasnici Golfova 3 npr...žude za tim da njihova trica nekako postane četvorkom pa kače na njih četvorkine farove...maske...spojlere sve samo da se sakriju od istine da voze trojku. Slično je i s ostalima.... dok Alfist koji ima npr Alfu 33 iz 1988g (Mirko naš naprimjer) sve će dat da njegova Alfa izgleda onako kao iz godine kada je proizvedena i toga se nimalo ne srami...štoviše ponosan jer jer posjeduje dio Alfine povjesti i čuva je onakvom kakva zaista je!

Gas Guzzler

cico38

• Gost
« Odgovori #8 u: 18-10-2008, 14:41:01 »
Bravo dečki! Bravo Adnan,bravo Roadrunner! To je to! :ok:

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
« Odgovori #9 u: 18-10-2008, 14:42:29 »

:smijeh :smijeh :smijeh ,meni je već 2put obili i maznili CD
Gas Guzzler

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #10 u: 18-10-2008, 14:45:25 »
zašto hm... zato jer je to za mene auto sa karizmom i definitvno moja ljubav prema alfama traje već duuugoo dugooo..
 :craz
da ne pričam da sam davnih dana rekao da moram imat 33-ojku, pa je tu bila u planu i 145-ica QV al na kraju ipak je tu 147-ica nakon dugo čekanja kupljena početkom ove godine, sljedeće postaja je 156 ili GTV  :hello: :hello: :hello:
:cigara: :cigara:

cico38

• Gost
« Odgovori #11 u: 18-10-2008, 14:51:20 »
Ja sam si u 12 mjesecu priuštil AR 156 JTD,2004!Distinctive! Uživam!
A jedan talijan naš poslovni partner mi je rekao nešto zanimljivo! Alfa romeo dizel to je kao da u crkvi okreneš križ naopako! Jednostavno nije joj dizel u krvi!
Makar i meni ova moja ide fantastično!

alessio

• Gost
« Odgovori #12 u: 18-10-2008, 15:00:06 »
veliki san fan svih talijanskih automobila, a alfi pogotovo....bez obzira sta je nisan nikad posjedova (trenutno radim na tome :craz), onih par kilometara napravljenih u njoj su bili nezaboravni....jedno vrime san radija u autopraoni i nagleda san se razno raznih auta, ali alfa je stvarno drugacija, posebna....taj dizajn, stil, zvuk motora, lezanje, uzitak voznje....ma nesto predobro....bas kako je vec netko rekao, imao ono NESTO...ima karizmu, stil, eleganciju...ima dušu...

inace ne pisen puno po forumu jer se ne volim nametat, vi ste vec tu "uhodana" ekipa i znate se medjusobno....ali svaki dan minimalno dva puta procitan sve nove odgovore i vidim sta ima novo u alfa svijetu....vecina mojih prijatelja nisu ljubitelji ni alfi ni auta opcenito pa takorec neman s kim podilit ljubav prema alfama...i zato mi je drago sta postoji ovaj forum i ljudi kojima alfa nesto znaci....pozdrav svima :pivo:

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #13 u: 18-10-2008, 16:09:08 »
Ja je volim jer Alfa ima ono nešto!
I moja draga uvijek kaže da volim Alfe jer u svakoj nađem neki detalj (pozitivan naravno!) koji je razlikuje od ostalih monotonih vozila.
I am The Night Rider. I am a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!

http://marsildoo.wix.com/marsil

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #14 u: 18-10-2008, 16:31:52 »
Valjda zato šta sam se prvi puta u životu iz rodilišta do kuće vozio u zelenoj 2000 Berlini,valjda od tuda  :love:  :craz

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #15 u: 18-10-2008, 16:48:29 »
E da, zaboravio sam reći u koju sam se Alfu prvi put zaljubio...bila je to Alfa Sprint 1.7QV sa Zender kompletom spojlera, crvena, niska, široka, jednostavno predivna za to doba, a i dan danas. Svakog dana bi namjerno prolazio kraj nje na putu za u školu i od tada je sve krenulo po zlu... :craz
I am The Night Rider. I am a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!

http://marsildoo.wix.com/marsil

33QO

• Gost
« Odgovori #16 u: 18-10-2008, 18:52:53 »
vozim alfu zato sto je alfa,ima nesto!!!
dzaba sto nekad zivcira,sto neki detalj smeta,jednostavno ima ono nesto!!! karizmu!!!! stil!!!! mogao bi do sutra nabrajat!!!!

ima jos nesto:

:funny: imaš dodaj!

A i cico za temu!

155 2.5 v6

• Gost
« Odgovori #17 u: 18-10-2008, 19:42:54 »
moja ljubav prema alfam traje jos od osnovno skolskih dana
frend me je zarazio sa alfama
imao je zelenu 33 1.7 ie
i od tad ludim za njima
onda je dosao dan kad sam kupio prvu alficu 145 1.6boxer
a poslije toga sam prvi put vidio 155 v6 i zvuk me fascinirao
3 god mi je trebalo da nadjem i kupim 155 v6 i onda pocetkom ove godine napokon sam si ju priustio  :ok:

Offline Sesta166

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
« Odgovori #18 u: 18-10-2008, 19:48:46 »
:) tata oduvijek vozi VW, uzimao nove automobile, lazio sam sa na VW (golf passat i pomalo skoda, octavia), al kad sam vidio 166 u salonu.... JAO.... Ostao sam bez riejci, otada krecem u potragu za automobilom koji je ispunio sve moje zahtjeve koje sam trazio, koza, eletronika sva, motor, velicina auta, velika hauba, prtljaznik, ostre linije, MAFIJASKO auto, heehhe, vozio ga donedavno selvio berluskoni, ma joj, i jos jedna vazna stvar, cijena je ok, uglavnom preniska s obzirom koju kolicinu opreme daju.... ALFA od sad pa ubuduce... al 166 (maybe Brera) :)
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline Alfa bez Omege

• Pripravnik
  • **
  • Fali mi Alfa
    • Zagreb
« Odgovori #19 u: 18-10-2008, 19:49:37 »
Pozdrav  :mah: Oduvijek volim aute,ali kad sam upoznao frenda koji je imao 33-ku 1.3 boksericu naravno koja je sa serijskim felgama i metalic zelenom bojom bez ikakvih 'šank' dodataka izgledala bolje od bilo čega što se za te ili slične novce moglo kupiti,a da ne pricam o feelingu u vožnji,predivnom jezgrovitom zvuku,jednako tako o za osnovni motor fenomenalnim perfomansama... Ma mislim da ne moram nista dodavat...

Zagy

• Gost
« Odgovori #20 u: 18-10-2008, 19:53:16 »
Zasto AR?

a zakaj ne... :?: :da: :da: :love: :love: :love:

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #21 u: 18-10-2008, 20:05:39 »
Djetinstvo sma proveo vozeči se u Volvu i Alfi, Volvo imao stari a Alfe kum. Straci su me odgojili da volim nekaj osebujno, nešto što ima karaktera i što vozi određeni profil ljudi koji imaju ukusa i cijene to što imaju.

Koliko god mi je stari volio Volvo toliko je i volio Gilulia-u i Berlinettu od kuma.

Uvijek mi se sviđala alfa zbog sportksog karatktera i dizajna koji je bio osebujan.

Kockasti auto, najbolji auto.

Offline desperado

• Sa stažom
  • AR 147 1.9 jtdm
    • babinec
« Odgovori #22 u: 19-10-2008, 12:18:58 »
alfa je jednostavno priča za sebe,nema dosta riječi da se opiše užitak sportske vožnje u alfama.

ja jednostavno obažavam te male sportske jurilice...

cico38

• Gost
« Odgovori #23 u: 20-10-2008, 11:42:09 »
Hvala društvo!
To je jednostavno smisao života! Jedna jedina jedinstvena! QV

Mirko

• Gost
« Odgovori #24 u: 23-10-2008, 00:05:38 »
Kod mene je sve krenilo od prije 10 godina kad sam prvi put provoza kumovu 75-icu 2.0 t.s. i 33 1.7 ie, pa ženina 156 1.8 i na kraju moja stara cura 33

nighthawk

• Gost
« Odgovori #25 u: 23-10-2008, 01:37:10 »
krenimo od onoga što nitko nema
znak!!!!!!koji auto još ima tako lijepi znak?-nitko!
kome motori tako lijepo rade ?nikomu.
uglavnom u mojoj kući se voze već 20 godina i ništa drugo neće sve dok sam živ.
vozio sam svašta,i samo sam u alfi u svojoj koži,i osjećam se ugodno,ne treba ti joga ni meditacija.
maca prede i samo je to važno.kao ljubimac,nahrani i napoji i vraća ti stostruko.ETO ZATO!!!!
lijepi pozdrav.

Offline borisri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
    • Gt 3.2 V6 24v
« Odgovori #26 u: 23-10-2008, 01:42:19 »
RR imas +   :ok:  :ok:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #27 u: 23-10-2008, 08:45:04 »
Bog je htio da vozim crvenu Alfu. Dobio sam crvenu Alfu 147 na nagradnoj igri 1/2002. Prodao je skoro odmah i kupio crvenu 155 Q4 i prije pola godine crvenu 156 SW.

A sad pravi razlozi:
1.Rođak Miro je imao 4 Giulije (kad bi razbio jednu, kupio bi drugu) i tih 70-tih godina Giulia TI koju je imao je u odnosu na druge aute bila nešto posebno. aluminijski motor, 2 bregaste, 4 karburatora, 5 brzina obavezno (Kod Mercedesa uz nadoplatu).
2. Još sa 15 godina sam redovito čitao Auto magazin (jedini auto časopis tada) i bila je rubrika o auto moto sportu, Lancia je drmala u reliju, a Alfa u Europskom prvenstvu turističkih automobila. Alfa GTV 2.5 je bila zakon tada. Dječački san Alfa ili Lancia kada narastem.
3. Kada sam imao 18 godina Alfa Sprint mi je bila san snova (nikad ostvaren).

« Zadnja izmjena: 23-10-2008, 09:28:12 od Viktor »

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #28 u: 23-10-2008, 08:56:01 »
auto s dušom

nisam se za volanom ni jednog vozila osjećala toliko sretno i ponosno kao za volanom mojih alfi

i još sam prvu dobila za Valentinovo - moji požudni pogledi na alfice po cesti pretvoreni su u trenu u doživotnu ljubav

kako razgovarati o autima s ljudima kojima oni služe samo za prevoz od točke A do točke B ?

ima li vas još s ovakvim mislima i osjećajima :?:

jesam li ja normalna?
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Ženski
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #29 u: 23-10-2008, 09:39:55 »
auto s dušom

ima li vas još s ovakvim mislima i osjećajima :?:

jesam li ja normalna?

oooo da! Ima nas još zaluđenih sa svojim alficama  :)

Ja sa svojom pričam  :) u vožnji, kad dolazim na parking pa ju spazim među parkiranim autima kako me gleda i željno čeka da krenemo negdje, odma mi se javi smajl od uha do uha! Ja ne govorim "moj auto" , ja govorim "moja alfa" ...  Nemam problema s tim što mi svi trube i pokazuju srednji prst jer sa 15km/h prelazim preko ležečeg jer znam da sve drugo moju alficu boli,  kad prođem ležeći samo ubacim u drugu i  :wz :wz :wz

... ima toga još, mogla bi piskarati ovdje satima... Al ono najvažnije je - ona me čini sretnom !

« Zadnja izmjena: 23-10-2008, 09:43:12 od Agneza »