20-04-2026, 06:05:00

Autor Tema: Zašto Alfa Romeo?  (Posjeta: 61488 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
Odg: Zašto Alfa Romeo?
« Odgovori #120 u: 03-12-2008, 21:06:56 »
ali to sa hondama ljude ne brine jer ih kupuju uglavnom mlađa populacija za naganjanje, a kaj je najgore od svega lim im cvijeta nenormalno honda npr. 98 ili 99. godište je od ispod trulija od večine alfi iz npr. 95 god.
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

adnan

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #121 u: 03-12-2008, 23:32:08 »
ovo nisam znao!!!
dali jie to moguce!!!
meni su japanci sinonim za kvalitet,pa mi malo cudno¨!!!

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #122 u: 04-12-2008, 11:27:42 »
dvije Honde Accordice sa preko 130000 pređenih km u firmi, popravaka 0, kvarova 0, samo redovni servisi  :craz
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #123 u: 04-12-2008, 11:42:21 »
ove nove su ok accord i to ali ove starije što ih koriste za naganjanje te su tolko trule ja mislim da se skucaju u stup da bi se auto izmrvil kolko je trul
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

cico38

• Gost
« Odgovori #124 u: 04-12-2008, 15:29:59 »
Vidim da je tema o.k.!
Honda je auto ok! Za razliku od svih ostalih izuzev alfe ima sportskog štiha već u osnovnim modelima a motri su im u samom vrhu!
 :blabla

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #125 u: 04-12-2008, 16:35:44 »
kaj se tiče motora on je u vrhu več godinama skoro od samog početka a šta se tiče limarije i opremljenosti unutrašnjosti tu se poboljšavaju  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline dizelas 156

• Sa stažom
  • 156 2,4jtd
    • Vukovar-Mitnica
« Odgovori #126 u: 04-12-2008, 17:17:30 »
kaj se tiče motora on je u vrhu več godinama skoro od samog početka a šta se tiče limarije i opremljenosti unutrašnjosti tu se poboljšavaju  :ok:

a gledaj honda tj općenito japanci ili te razočaraju ili te jednostavno oduševe... pitanje je samo ukusa, npr ova nova civic mi izgleda kao star trek konzola onak previše je ispred svog vremena.... :off
Svi automobili imaju nešto ali samo jedan ima srce! ALFA ROMEO

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #127 u: 04-12-2008, 17:20:00 »
i meni isto tak slažem se pogotovo type r to je unutra ko kompjuter iliti kak si ti reko star trek nema ni malo sportskog štiha sve je kompjuterizirano  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #128 u: 04-12-2008, 17:29:12 »
Auto koji bi totalno volio imat, ali znam da mi je nedostižna i preskupa...  :sad:
Do pojave Nissana GTR jedini pravi Japanski supercar...

Honda NSX...

Obožavam taj auto! Totalno mi je žao da su ju prestali proizvodit!  :sad: :sad:

I samo molim da se obrati pažnja na jednu stvar...
Položaj kvake za otvaranje vrata... Mislim da se ovdje vidi otkud je uzeta ideja za taj sistem za zadnja vrata na 156!  :da:

I još jedna stvar...
Potpuno aluminijska karoserija...
Stvar za koju se tvrdi da je prvi na svijetu ima Audi A8! E pa nije!  :ne2: :ne2: :ne:
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #129 u: 04-12-2008, 17:32:35 »
to je japanski ferrari, moj stari ju je jedno vrijeme htio kupiti pa je ipak uzo mustanga, ali nsx  :love3: prodavao se prije godinu dana kod nas jedan cijena je bila 35 000€ kolko se siječam
moja AR GTV 2.0 V6 TB

cico38

• Gost
« Odgovori #130 u: 04-12-2008, 17:35:40 »
Ma sve je to ok!
Malo kopija ovoga ništ ne škodi!
Samo da je dobro ukomponirana! A kaj se tiće novog civica to je istina kaj da igram play station! Malo too much razno raznih displeja .Volim ljepe vurice kakve ima moja alfa i kad tak ljepo crveno svjetle.... :love3: Obožavam nočnu vožnju zbog tih vurica!

Offline Tomek

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Fiat Punto mk2a
    • Velika Gorica
« Odgovori #131 u: 04-12-2008, 17:37:20 »
i pathfinder je imao takvu kvaku na zadnjim vratima prije 156  :da:

1992

1996

:off
« Zadnja izmjena: 04-12-2008, 17:39:22 od Tomek »
Nikada ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti

Dok zivot juri, ja cu lagano...

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #132 u: 04-12-2008, 17:43:41 »
i pathfinder je imao takvu kvaku na zadnjim vratima prije 156  :da:
 :off

Zanimljivo!

Vezano uz NSX... Nevjerojatno je što auto od samo 280 KS može radit Ferrariu, Lamborghiniu i Porscheu na stazi!
Gledao sam par takvih utrka (Best Motoring International) i nisam mogao vjerovat!
Po mojem mišljenju NSX TypeR je najbolji japanski auto i najveće dostignuće japanskih inžinjera!  :care :care :care

Neću više  :off :redf:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #133 u: 04-12-2008, 17:44:46 »
je i jako dobar temelj za razvijanje još boljeg skyline-a  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline xxx

• Sa stažom
    • Biograd n/m
« Odgovori #134 u: 04-12-2008, 18:11:19 »
Mislim da svaka marka automobila ima ono nešto svoje, ali ipak kako vidim tu je rijec zašto Alfa???
Moje skromno mišljenje malo koje auto tj. marka automobila je u stanju priustiti svome vlasniku takav osjecaj voznje u konbinaciji sa zvukom te performansama koje su npr: usporedimo "Alfu 146 1.6 boxer" sa npr: "Golfom3 1.6 ili 1.8" kud i kamo bolje od vecine automobila sa istom kubikazom i konjazom.

Offline Type X

• Pripravnik
  • **
  • ALFA 155 2.0 ts 16v
    • Rijeka
« Odgovori #135 u: 04-12-2008, 20:28:38 »

motor bi ja još prvi popljuvao...

najveca turbo rupa bez turba...

moras ga vrtiti preko 6 krpm da bi taj auto isao, a i kada ide stavi dva covjeka malo teza unutra i taj auto je mrtav ko mrtva kobila...
ovo sve govorim jer imam par frendova koji imaju malo naturpijane honde i sve imam iz prve ruke...

btw pun klinac hondi je iz UK ;)
Bolje 6000 sa srcem nego 8000 bez srca  BY: TBird
Autokasko i autoobavezna osiguranja, registracija vozila dolazak po auto.
Sve to a i puno više - obratite se sa povjerenjem 098 930 1211

Offline Marijo

• Sa stažom
  • 147 1.6TS
    • Zagreb
« Odgovori #136 u: 04-12-2008, 22:45:33 »
Koliko je ovo  :off
Zašto Alfa, hmmm. :) :love3:
Zato što: ko god da je samo sjeo unutra bez vožnje je ostao oduševljen ergonomijom a ko ju je provozao je u oglasniku tražio da ju kupi, a sve to na osnovu auta starog 6 i pol godina (fascinira me kako su projektirali takav auto još tamo davne 2000.)
Moja ljubav je počela recimo 98" i izlaskom 156. Nikad neču zaboraviti kako sam gledao taj auto dok prolazi na cesti a ja pješačim prema srednjoj školi. Do tad sam brijao na svakojake aute, bmw, honde, mitsubishi i ko svaki klinjo, opet sutradan na neki drugi. A kad sam vidio 156 na cesti sjetio sam se kako sam čitao autoklub i slične časopise i kako mi je bilo fora i fascinantno kako se neki čitatelji potpisuju jednom alfa zauvijek alfa. Ni prema jednoj auto kompaniji nisam uočio toliko ljubavi od tih čitatelje koji pišu pisma kao prema Alfi. Tako sam počeo proučavati taj virus Alfa i zbilja mogu reči da je to neki virus jer ja sam neizlječivo zaražen do kraja života.
Nikad si neču oprostiti jedan događaj od prije nekoliko godina kad sam išao kod frenda u Karlovac. Naravno stopirao sam na naplatnim kučicama u Lučkom (a ubogi studoš  :hehe:) i još neki lik na drugoj traci. I naravno pederu (mater mu jebem glupu, da mu jebem još danas) stane crvena 155, i šta lik napravi!!!! Nije išao s njim jer mu valjda nije pasalo di ide (to mi je jedino logično objašnjenje) a ono 155 V6, to sam tek skužio kad je Alfa krenula sa kučica prema autoputu. Još uvijek ju čujem kako ide, ide , ide, i ide (koji je to zvuk!!!!!) tamo preko onog prvog brijega a ja nisam u njoj :sad: :sad: Nikad si neču oprostiti što se nisam zgurao kad sam vidio da ta pederčina neće ići s Alfom pa makar i bio završio u Jasci.
Strašna mi je fora kad pročitam da i drugi alfisti pričaju sa svojom makinom, znači nismo jedini (moja draga i ja :craz) i da ju znamo gladiti i ispričati joj se ako kažemo da čemo nabaviti neku noviju Alfu tako da naša ne bude tužna. Poštujem sve auto marke ali samo jedna ti se uvuče pod kožu. JEDNOM ALFA UVIJEK ALFA
La belleza non basta

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #137 u: 04-12-2008, 23:03:02 »
motor bi ja još prvi popljuvao...

najveca turbo rupa bez turba...

moras ga vrtiti preko 6 krpm da bi taj auto isao, a i kada ide stavi dva covjeka malo teza unutra i taj auto je mrtav ko mrtva kobila...
ovo sve govorim jer imam par frendova koji imaju malo naturpijane honde i sve imam iz prve ruke...

btw pun klinac hondi je iz UK ;)

pa to sve stoji imam i ja dosta frendova sa dotičnim hondama i kod bille svake subote su honde u večini, i slažem se da je sa ne dva nego samo jednim čovjekom unutra stravično usporava auto, zato kad se i staju ide samo vozač, samo što te motore vrtiš i teraš u crveno i stvarno podnosi sve to stravično nikak da se raspadne, ali honda je bez duše respect svim autima ali alfa je alfa pogotovo šestak  :ok: (npr. 155 2.5 V6 mi je perverzija)
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #138 u: 04-12-2008, 23:41:53 »
...ali honda je bez duše...

Znam da je  :off  i opet o Hondama, al ovo mi je totalno bezveze izjava!

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #139 u: 04-12-2008, 23:44:25 »
 :hehe: sad bi ja mogo reč da se prijaviš u honda fan club pošto ih veličaš u nebesa  :craz ma to se odnosilo na usporedbu sa alfama  :ok: dobra je hondica pogotovo od frenda bijela integra sa 260ks  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #140 u: 04-12-2008, 23:46:31 »
:hehe: sad bi ja mogo reč da se prijaviš u honda fan club pošto ih veličaš u nebesa  :craz ma to se odnosilo na usporedbu sa alfama  :ok: dobra je hondica pogotovo od frenda bijela integra sa 260ks  :ok:

:hehe: :hehe: :hehe:

Istina... Da imam više vremena, vjerojatno bi se ulogiro! Po meni Honde itekako imaju dušu... Al to je samo moj feeling!

Neću više  :off Obećavam!!  :redf: :redf: :redf:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #141 u: 04-12-2008, 23:48:08 »
 :ok: ma nemam niš protiv imam puno frendova sa hondicama i ok su auti a i normalniji od opelaša definitivno  :hehe:  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

cico38

• Gost
« Odgovori #142 u: 05-12-2008, 07:36:00 »
koji vam je!Pa to je forum o alfama!

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #143 u: 05-12-2008, 11:37:52 »
 :redf: da se vratimo na temu  :craz uglavnom alfa zato što volimo šrafit po autima  :hehe: šala... sad ozbiljno... ja mislim da iskreno nitko nezna točno zake alfa... to je jače od nas tj. ona je jača od nas  :craz
moja AR GTV 2.0 V6 TB

adnan

• Gost
« Odgovori #144 u: 05-12-2008, 18:35:57 »
 :?: :?: :?: za ovu zadnju,karmiram!!!!

dado123

• Gost
« Odgovori #145 u: 07-12-2008, 23:46:04 »
ne znam stvarno zašto, vozio sam svakakve aute, trenutno vozim Tempru(dobar auto) -sestru Alfe Romeo, imam i jedan noviji njemački auto koji je odličan ali nije mi ga gušt voziti pa ga žena vozi, a ja si stalno mislim da si kupim Alficu, oduvijek me privlačila i još uvijek me privlači, to neće prestati dok je ne kupim, sviđaju mi se sve; od onih najstarijih do najnovijih; znači nema druge nego kupiti Alfu   :ok:

Tbird

• Gost
« Odgovori #146 u: 14-12-2008, 22:34:27 »
po cemu mislis kvalitetnija???
civic stara 3 godine - lupa ovijes kao da nikada gumica nije bilo i to sve u nekih 42000 km...
acord stara nekih 4 godine, ista prica, s tim da je jedan ventil malo nagorio, promijenjen itd, samo neznam kako joj se to dogodilo u 85000 ;)
da nepricam o uricama i unutrasnjosti civica, prestrasno... slicnu unutrasnjost sam vidio u puntu iz 90-ih...
tako da mene honda nicim ne odusevljava 

Nikada neću shvatiti te rasprave tko je bolji auto, bila davno jedna dobra rasprava na Forum.hr u vezi alfe i honde, tako sam se dobro nasmijao, došlo skoro i do batina  :hehe:
Dal su Honde kvalitetnije od Alfi, pa vjerojatno jesu, ali nakon par mjeseci provedenih u Alfi, Honda i slični izrazi postaju nepoznata riječ. Alfa mislim da ima najbolji odnos između sklada, dizajna, sporta, osjećaja i performansi kod automobila ili kako se to kaže ima ono nešto, dok Hondi fali i nekoliko tih stavki, zato mi Honda izuzev performansi nikada nije zapela za oko. Iako sam siguran da bi se onako na papiru većina ljudi odlučila za Japanca  :sad:
Bolje 6000 sa srcem nego 8000 bez srca  :mahm

« Zadnja izmjena: 14-12-2008, 22:36:07 od Tbird »

Offline mamlaz11

• Pripravnik
  • **
  • grande punto sport...
    • Bjelovar
« Odgovori #147 u: 17-12-2008, 16:27:39 »
ah ljudi moji zapeli ste oko te usporedbe između japanca i talijana... jednostavno to je dvoje ne usporedivo po meni... japanci i talijani su daleko iznad svih proizvođača po meni i siguran sam da ću u životu vozit ili japanca ili talijana a sad koji model to je manje bitno... alfa po meni je ispred honde, ali je i po meni alfa daleko iza subaru-a... stvarno je teško uspoređivat... kad bi napisali mane i vrline jednih i drugih nebi bila velika razlika razlika, više bi razlika bila u nečijem ukusu nego u kvaliteti i dizajnu i upravljivosti...
Alfa Romeo, Milano, Torino, rime su ti nulo, uno bambino...

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #148 u: 17-12-2008, 16:31:32 »
subaru je marka rađena za sasvim drugačije prilike i vožnju za razliku od alfe, ali i to je relativno jer i subaru ima sporijih i manje kvalitetnijih ali i bržiš i kvalitetnijih vozila isto kao i alfa.... i mislim da se več prežvakala ta tema japanaca i talijana... stoga predlažem vračanje na temu tj. pitanje  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline imc1

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 SW 1.9 16v m-jet
    • Rijeka
« Odgovori #149 u: 17-12-2008, 17:15:20 »
subaru je marka rađena za sasvim drugačije prilike i vožnju za razliku od alfe, ali i to je relativno jer i subaru ima sporijih i manje kvalitetnijih ali i bržiš i kvalitetnijih vozila isto kao i alfa.... i mislim da se več prežvakala ta tema japanaca i talijana... stoga predlažem vračanje na temu tj. pitanje  :ok:
Pročitajte novi EVO, tamo se vidi di je Subaru...zadnji na listi...