20-04-2026, 03:03:10

Autor Tema: SERVISI u HR - Preporuka / Iskustva  (Posjeta: 128515 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • KRK
Odg: SERVISI u HR - Preporuka / Iskustva
« Odgovori #120 u: 16-11-2014, 07:43:32 »
Ako meni netko kaže da nesmijem biti blizu auta dok se radi na njemu, ja samo odgovorim da se bez mene auto ne rastavlja i dovigiorno. Druga stvar je ako popravak traje dugo, pa neću visiti čovjeku dva dana za vratom, ali svejedno obiđem svako toliko.

to ti je inace praksa kod talijana, pustite ga tu pa cemo mi u toku dana napravit.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #121 u: 16-11-2014, 08:26:15 »
ne znam jel sam pisao, ali loše iskustvo sam imao u:
Alfa Car Čakovec - naplatili mi originalne dijelove, ugradili šrot
Prikratki: iz razloga što ne smiješ ni blizu radione dok je auto unutra.. Auto je moje vlasništvo i mislim da imam pravo vidjeti što se radi na njemu

Sljedeći auto koji ću kupiti novi, ću svakako održavati kod Bertola jer koliko čujem ogromna većina je zadovoljna, pa mi neće biti problem potegnuti tih 50 km
 :ok:

Za Alfa car sam čuo istu stvar, kod Prikratkoga naplaćuju ono kaj nisu napravili.
Nažalost tko ne zna sam nema izbora, mora kod njih.
Voditelj servisa STevo je jako arogantna i bezobrazna osoba.

ALI zato dečkima iz dućana kod Prikratkog svaka čast.

Sve više je muljatora i u ovlaštenim servisima, bil sam s frendom s VW-om u ovlašstenom servisu u Vž, gori su od Prikratkog, a cifre koje lupaju su nevjerojatne.

Frend je na Peugeotu 3 puta slagal zupčasti u tjedan dana kod iskusnog majstora.

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #122 u: 16-11-2014, 13:20:15 »
ne znam jel sam pisao, ali loše iskustvo sam imao u:
Alfa Car Čakovec - naplatili mi originalne dijelove, ugradili šrot
Prikratki: iz razloga što ne smiješ ni blizu radione dok je auto unutra.. Auto je moje vlasništvo i mislim da imam pravo vidjeti što se radi na njemu

Sljedeći auto koji ću kupiti novi, ću svakako održavati kod Bertola jer koliko čujem ogromna većina je zadovoljna, pa mi neće biti problem potegnuti tih 50 km
 :ok:

Nije da ga branim, ali ovo je s razlogom...
Naime, zbog zaštite na radu, ti ne smiješ niti prismrditi radioni bez zašttine opreme (cipele s čeličnom kapicom, odgovarajuća odjeća, itd...), a ako ti se dogodi nezgoda u radioni, pa makar i tvojom krivnjom (ne gledaš pod noge i zapneš nogom za nešto npr.) oni mogu najebati ko žuti, jer se taj čas stvori inspekcija i detaljni pregled servisa, itd... A uvijek nešto nađu, a kazne su ogromne
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

fychozagorec

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #123 u: 17-11-2014, 00:19:27 »
Naime, zbog zaštite na radu, ti ne smiješ niti prismrditi radioni bez zašttine opreme (cipele s čeličnom kapicom, odgovarajuća odjeća, itd...), a ako ti se dogodi nezgoda u radioni, pa makar i tvojom krivnjom (ne gledaš pod noge i zapneš nogom za nešto npr.) oni mogu najebati ko žuti, jer se taj čas stvori inspekcija i detaljni pregled servisa, itd... A uvijek nešto nađu, a kazne su ogromne
Vidiš zato Alfa Car ima galeriju s koje vidiš radionu i auto..
Al opet pušing kad sam auto ostavio dva dana zbog:
1.velikog servisa ( komplet distribucija)
2. amortizeri kugla i spona volana
3. zamjena turbine

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #124 u: 17-11-2014, 09:39:42 »

Slazem se, plus sto se mota covjeku i smeta dok radi, automatski produljuje vrijeme rada na autu i ispituje svako malo nesto, ALI zato su onda duzni osigurati prostor sa kojega ce se moci vidjeti sto se na autu radi i to su duzni u svakom trenutku ispostovati... To mozes primjetiti u ovlastenima da imaju tako vecinom neku staklenu stijenu pa se sve vidi.. Tako nekako slicno je i u pravima potrosaca propisano..

Ali realno, jako malo je servisa koji ce ti reci ne, nemozes vidjet sto se radi po autu, to su iznimke, jer malo tko danas je glup da zbog takvoga stava izgubi musteriju
« Zadnja izmjena: 17-11-2014, 09:40:55 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline SS

• Trade Count: (+14)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #125 u: 17-11-2014, 09:53:47 »
Hahah kod ovog mog slobodno dođeš i gledaš...možeš i pomoć ako treba  :craz
Zadnji put sam ko budala tamo pumpao kočnice na dizalici dok je odzračivao kočnice......više ne bum gledao  :grinning-smiley-044:
Nakon prve ide druga...

fychozagorec

• Gost
« Odgovori #126 u: 17-11-2014, 09:59:26 »
Midlim da cak Prikratki ima galeriju..
Bio sam gore dok sam Alfu slagao ali ju opet nisam vidio jer je na drugom kraju radiona bila..

Offline Ml@den

• Na probi
  • *
    • Đurđevac
« Odgovori #127 u: 23-11-2014, 19:45:34 »
servis u kc, Loris, bivšoj vlasnici moje đurđe mjenjali selene na balan štangi.. i još podosta
račun imam i sve..
ugl, u selene su navrtali šarafe ( a njoj naplatili nove )
nisu zašarafili sve šarafe na kučištu filtera...
manđete kakti mjenjali, a samo silikonom namazali.

a ljepo uredno naplatili.

Offline Big D

• Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #128 u: 28-11-2014, 16:27:14 »
S Alfacarom iz Čakovca u prvo vrijeme imao dobra iskustva (servisirao sam kod njih Lanciu). Onda je došlo do problema s paljenjem auta i dečki su uredno rekli da ima problema s centralom, da mi mogu naručiti novu iz Italije, ali je skupa. Predložili su mi da centralu proba odratiti elektroničar s kojim surađuju i ja sam pristao. Sve odrađeno po PS-u i izašlo me možda 200 Kn, dakle super sam prošao i izašli su mi u susret, baš sam bio zadovoljan. Nakon dan-dva, skužim da mi se pri otvaranju vrata ne pali rasvjeta. Odem tam, vele da će pogledati i složiti, ali auto mora ostati tam. OK, auto drugi dan gotov, ništa nisu naplatili, sve prva liga. Odem za dan ili dva u Njemačku i zvoni mi mob. Zove me žena od doma i pizdi da hoće staviti sjedalicu s bebom u auto, ali ne radi pomicanje sjedala ni na jednom sicu.  Opet u Alfacar, opet auto mora ostati tam cijeli dan. S jedne strane su mi riješili glavni kvar odlično i povoljno, ali sam još 2x moral voziti auto natrag i biti te dane bez auta radi popratnih stvari.

Za par mjeseci mi rikne brava u vozačkim vratima i nemrem ih otvoriti. Dečki u Alfacaru vele da se problem nemre riješiti drugačije nego da se potrga oplata vrata i da oni to baš nebi radili ako ja ne inzistiram. Sve pet, kulturno i pošteno. Čul sam se sa Sebom prek Lancia foruma i čovjek veli da je fakat tak kak vele dečki u Alfacaru, ali s obzirom da su mi ostavili utisak da se baš nebi upuštali u popravak, otišao sam do Seba. popravak napravljen besprijekorno, oplata vrata se morala trgati, ali su to napravili na takvom mjestu da je bilo praktički neprimjetno. Nije bilo nikakvih naknadnih cvrčaka i sl. Dakle, servis Bertol, sve pet.

I sad dolazimo do velike pizdarije. Prošlo je već neko vrijeme, ja primjećujem da mi auto nekak čudno, spužvasto koči. Ne svjetli nikakva lampica od kočnica, ali nije mi feeling na papučici kak spada i auto ne koči kak je prije kočio. I odem ja biser to testirati na dugoj ravnici bez prometa. Ubrzam na nekih 80, stisnem gas i BAM! Nekaj je puklo u prednjem suvozačkom kotaču, zanese me, izravnam auto i nekak se uz pomoć ručne zaustavim za valjda 200-300 m. Nazovem Alfacar (sve se događa u Čakovcu), velim kaj se desilo i dali mi mogu pomoći. Vele, poslat će čovjeka da pogleda. Dok sam ga čekao, prošetao sam malo po cesti i našao sam svoju disk pločicu s prednjeg suvozačkog kotača, pukla je ona ušica na njoj. Djelatnik Alfacara je došao u manje od 20 minuta, kulturan, ljubazan, sve pet. Ja mu pokažem pločicu, dignemo auto na dizalicu, čovjek mi zamjeni pločice i veli to je to, sve je OK. Ja sav sretan, dam čovjeku nešto siće za cugu i rastanemo se. Dođem drugi dan u Alfacar i platim račun. Znači, rješeno sve brzo, ljubaznost na nivou, sve pet.  Dva tjedna poslije se vozim na posao i dolazim do pješačkog prelaza. Pješak zakorači na zebru, ja stisnem kočnicu i BAM! Isti kotač, ista situacija. Sreća je bila da sam vozio polako i da pješak nije iskoračio na zebru u zadnji čas. Izbjegni pješaka, lagano po ručnoj i sve na sreću prođe OK. E, sad mi već nije bilo do zajebancije, zovem frenda mehaničara i odšlepamo auto do njega. Skine kotač dolje i veli da su mi diskovi totalno, totalno gotovi. Bili su tanki toliko da je pločica ispala iz kliješta van. Nakon zamjene je nova pločica bila toliko debela da se držala u kliještima, ali se u 2 tjedna dovoljno potrošila, stanjila i ispala van.  E sad, to da mi nije svjetlila lampica potrošenosti kočnica još mogu pripisati greški u talijanskoj elektronici, ali da mi djelatnik ovlaštenog servisa mrtav hladan zamijeni pločice i ne veli da su mi diskovi mrtvi i da ih hitno moram zamijeniti... Da sam s teškim autom od 205 KS pobral pješaka na zebri, zbog tehničkog kvara kojeg je 2 tjedna prije sanirao ovlašteni servis, tko bi bio kriv? Da ne velim kak bi se osjećal da imam čovjeka na duši  :icon_frown: Nisam nikoga zvao, ni ništa reklamirao, stavili smo nove diskove i nove pločice kod frenda i to je bio kraj moje suradnje s Alfacarom.

edit: samo da napomenem, sve se to dešavalo tam negdje 2008.
« Zadnja izmjena: 28-11-2014, 16:30:00 od Big D »

Offline Big D

• Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #129 u: 28-11-2014, 17:02:47 »
Sad znam da možeš prstom kroz felgu probati ima li veliki "zub".

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #130 u: 28-11-2014, 17:14:00 »
a stvarno čudno :?: može li se "naoko" vidjet istrošenost diska ili slično :?:

Normalno da mozes, pa i vizualno vidis kad je disk potrosen lagano ili jako..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #131 u: 28-11-2014, 18:55:02 »
servis u kc, Loris, bivšoj vlasnici moje đurđe mjenjali selene na balan štangi.. i još podosta
račun imam i sve..

nije ona jedina znam X slučajeva sa lošim iskustvom sa navedenom ekipom  :wal:

S Alfacarom iz Čakovca u prvo vrijeme imao dobra iskustva (servisirao sam kod njih Lanciu). Onda je došlo do problema s paljenjem auta i dečki su uredno rekli da ima problema s centralom, da mi mogu naručiti novu iz Italije, ali je skupa. Predložili su mi da centralu proba odratiti elektroničar s kojim surađuju i ja sam pristao. Sve odrađeno po PS-u i izašlo me možda 200 Kn, dakle super sam prošao i izašli su mi u susret, baš sam bio zadovoljan. Nakon dan-dva, skužim da mi se pri otvaranju vrata ne pali rasvjeta. Odem tam, vele da će pogledati i složiti, ali auto mora ostati tam. OK, auto drugi dan gotov, ništa nisu naplatili, sve prva liga. Odem za dan ili dva u Njemačku i zvoni mi mob. Zove me žena od doma i pizdi da hoće staviti sjedalicu s bebom u auto, ali ne radi pomicanje sjedala ni na jednom sicu.  Opet u Alfacar, opet auto mora ostati tam cijeli dan. S jedne strane su mi riješili glavni kvar odlično i povoljno, ali sam još 2x moral voziti auto natrag i biti te dane bez auta radi popratnih stvari.

Za par mjeseci mi rikne brava u vozačkim vratima i nemrem ih otvoriti. Dečki u Alfacaru vele da se problem nemre riješiti drugačije nego da se potrga oplata vrata i da oni to baš nebi radili ako ja ne inzistiram. Sve pet, kulturno i pošteno. Čul sam se sa Sebom prek Lancia foruma i čovjek veli da je fakat tak kak vele dečki u Alfacaru, ali s obzirom da su mi ostavili utisak da se baš nebi upuštali u popravak, otišao sam do Seba. popravak napravljen besprijekorno, oplata vrata se morala trgati, ali su to napravili na takvom mjestu da je bilo praktički neprimjetno. Nije bilo nikakvih naknadnih cvrčaka i sl. Dakle, servis Bertol, sve pet.

I sad dolazimo do velike pizdarije. Prošlo je već neko vrijeme, ja primjećujem da mi auto nekak čudno, spužvasto koči. Ne svjetli nikakva lampica od kočnica, ali nije mi feeling na papučici kak spada i auto ne koči kak je prije kočio. I odem ja biser to testirati na dugoj ravnici bez prometa. Ubrzam na nekih 80, stisnem gas i BAM! Nekaj je puklo u prednjem suvozačkom kotaču, zanese me, izravnam auto i nekak se uz pomoć ručne zaustavim za valjda 200-300 m. Nazovem Alfacar (sve se događa u Čakovcu), velim kaj se desilo i dali mi mogu pomoći. Vele, poslat će čovjeka da pogleda. Dok sam ga čekao, prošetao sam malo po cesti i našao sam svoju disk pločicu s prednjeg suvozačkog kotača, pukla je ona ušica na njoj. Djelatnik Alfacara je došao u manje od 20 minuta, kulturan, ljubazan, sve pet. Ja mu pokažem pločicu, dignemo auto na dizalicu, čovjek mi zamjeni pločice i veli to je to, sve je OK. Ja sav sretan, dam čovjeku nešto siće za cugu i rastanemo se. Dođem drugi dan u Alfacar i platim račun. Znači, rješeno sve brzo, ljubaznost na nivou, sve pet.  Dva tjedna poslije se vozim na posao i dolazim do pješačkog prelaza. Pješak zakorači na zebru, ja stisnem kočnicu i BAM! Isti kotač, ista situacija. Sreća je bila da sam vozio polako i da pješak nije iskoračio na zebru u zadnji čas. Izbjegni pješaka, lagano po ručnoj i sve na sreću prođe OK. E, sad mi već nije bilo do zajebancije, zovem frenda mehaničara i odšlepamo auto do njega. Skine kotač dolje i veli da su mi diskovi totalno, totalno gotovi. Bili su tanki toliko da je pločica ispala iz kliješta van. Nakon zamjene je nova pločica bila toliko debela da se držala u kliještima, ali se u 2 tjedna dovoljno potrošila, stanjila i ispala van.  E sad, to da mi nije svjetlila lampica potrošenosti kočnica još mogu pripisati greški u talijanskoj elektronici, ali da mi djelatnik ovlaštenog servisa mrtav hladan zamijeni pločice i ne veli da su mi diskovi mrtvi i da ih hitno moram zamijeniti... Da sam s teškim autom od 205 KS pobral pješaka na zebri, zbog tehničkog kvara kojeg je 2 tjedna prije sanirao ovlašteni servis, tko bi bio kriv? Da ne velim kak bi se osjećal da imam čovjeka na duši  :icon_frown: Nisam nikoga zvao, ni ništa reklamirao, stavili smo nove diskove i nove pločice kod frenda i to je bio kraj moje suradnje s Alfacarom.

edit: samo da napomenem, sve se to dešavalo tam negdje 2008.

meni idu na živce sa preljubažnošću a kužim da nemaju pojma, jedan dečko iz ČK je prodao 159 jer je imao konstantno jedan te isti kvar da je promjenio servis još uvijek bi se vozio,

nažalost moja su iskustva takva da ili ja strikntno dam naredbu šta se radi na autu, ili odpeljam Bertolu koji zna, drugo sve je problem  :wal:
Nije bolest sve što boli

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #132 u: 28-11-2014, 21:52:06 »
Normalno da mozes, pa i vizualno vidis kad je disk potrosen lagano ili jako..

ovako  :?:

mislim da je to Seb slikao  :?:

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #133 u: 28-11-2014, 22:01:15 »
Mislim da bi ovakav disk vidjeli.  :icon_lol:

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #134 u: 28-11-2014, 22:14:50 »
Mislim da bi ovakav disk vidjeli.  :icon_lol:

Al bi mislili da vlasnik zna za to i da baš tako želi pa nebi ni pitali  :hehe: :hehe:

(pretpostavljam da je tako bilo u slučaju @Big D)

"Some cars take your breath away"

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #135 u: 28-11-2014, 22:23:14 »
I ja mislim ...nisu mu htjeli nabijati račun.  :icon_lol: S druge strane , kako je njemu ispadala pločica a ovaj sa slike je uspio potrošiti disk do nule, bez problema.  :?:   

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #136 u: 28-11-2014, 22:46:26 »
I ja mislim ...nisu mu htjeli nabijati račun.  :icon_lol: S druge strane , kako je njemu ispadala pločica a ovaj sa slike je uspio potrošiti disk do nule, bez problema.  :?:

Vjerovatno disk nisu potrošile pločice nego klipovi i kliješta  :craz :hehe:

"Some cars take your breath away"

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #137 u: 28-11-2014, 22:47:23 »
(Image removed from quote.)

:hehe: :hehe:

Imam negdje na mobu isto sliku al jos "bolju" :craz
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #138 u: 28-11-2014, 23:53:17 »
(Image removed from quote.)

Bitno da se stane ko čovjek  :craz
Nakon prve ide druga...

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #139 u: 29-11-2014, 05:52:55 »
Bitno da se stane ko čovjek  :craz

:?:  :rolll:
« Zadnja izmjena: 29-11-2014, 05:53:33 od Marin krk »

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #140 u: 29-11-2014, 08:45:53 »
:?:  :rolll:

Što ti nije jasno Marine?

Da nacrtam?  :smijeh

Nakon prve ide druga...

Offline ARenzzo

• Ovisnik o alfistima
  • AR156 1.9 JTD SP
    • Koprivnica
« Odgovori #141 u: 30-11-2014, 21:39:20 »
servis u KC, Loris, bivšoj vlasnici moje đurđe mjenjali selene na balan štangi.. i još podosta
račun imam i sve..

Loris zaboravite i zaobiđite u širokom luku..
Također i aute koje prodaju isto zaboravite !!

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #142 u: 02-12-2014, 07:17:49 »
Što ti nije jasno Marine?

Da nacrtam?  :smijeh
pa nacrtaj  :craz

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #143 u: 02-12-2014, 17:26:52 »
pa nacrtaj  :craz

Pa eno ti slika...hahah sve ti je već nacrtano :hap:

Pa što nije prava trkaća "light" verzija bremze? :metak
Nakon prve ide druga...

Offline gturcic

• Pripravnik
  • **
  • Fiat Coupe 20vt+ / Lancia Delta 1.9mjeTT
    • Rijeka
« Odgovori #144 u: 30-12-2014, 12:11:31 »
Prošli vikend sam pogledao par rabljenih po Zg, a vjerovatno ću i ovaj vikend.

Mislio sam dogovoriti informativni pregled auta za koji sam ozboljno zainteresiran kod Betola, ali oni su na godišnjem do 7.1.2014.

Ima li tko preporuku za neki drugi servis?

Alternativno, IMA LI TKO GARAŽU s kanalom ili dizalicom?

Vjerovatno će prijatelj mehaničar ići samnom i uzeti će dijagnostiku, pa ako je netko slobodan sat vremena u petak ili subotu, volio bih da prijatelj malo pogleda auto odispod. Naknada po dogovoru  :pivo:

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #145 u: 30-12-2014, 13:43:41 »
Valenčić na Jarunu
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

Offline Mislav1986

• Na probi
  • *
    • Mali Lošinj
« Odgovori #146 u: 30-12-2014, 20:36:10 »
Ja sam bio na pregledu kod Bertola kad sam kupovao auto... Ja neznam sta su radili 1 sat u radioni s autom, sve su oni to fino pogledali itd,
ali dal je mehanicar usput svako malo zmirio ili sta nebih znao... taj strucan pregled koji sam platio 250 kuna me kasnije jos kostao 1500 eura ulaganja u auto.
Uglavnom, ne mogu se sloziti s vasim pohvalama, bas naprotiv. tko ce znati...mozda su imali neki los dan ...jebiga, mene je to prilicno skupo izaslo.
Bio kasnije kod Darka i covjek me fino odveo ispod auta i pokazao sta valja, sta ne valja i objasnio sve u detalje kako i zasto. za njega pohvale!

Eto, na zalost mene i mog novcanika moja iskustva sa sedvisom bertol nisu nimalo dobra.

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #147 u: 31-12-2014, 07:22:33 »
Ja sam bio na pregledu kod Bertola kad sam kupovao auto... Ja neznam sta su radili 1 sat u radioni s autom, sve su oni to fino pogledali itd,
ali dal je mehanicar usput svako malo zmirio ili sta nebih znao... taj strucan pregled koji sam platio 250 kuna me kasnije jos kostao 1500 eura ulaganja u auto.
Uglavnom, ne mogu se sloziti s vasim pohvalama, bas naprotiv. tko ce znati...mozda su imali neki los dan ...jebiga, mene je to prilicno skupo izaslo.
Bio kasnije kod Darka i covjek me fino odveo ispod auta i pokazao sta valja, sta ne valja i objasnio sve u detalje kako i zasto. za njega pohvale!

Eto, na zalost mene i mog novcanika moja iskustva sa sedvisom bertol nisu nimalo dobra.
Ja imam naizgled slicno iskustvo. Auto je bio na pregledu kod Bertola i nisu otkrili da je slab tlak ulja a to me kostalo 500 eur u startu.

Ali...treba biti posten i reci da me Seb ubacio preko reda. Pogledao je stvari koje najcesce odlaze. Provozao ju je deset minuta. Spojio na dijagnostiku, dobro prekontrolirao ovjes i sasiju i to je to. Za 100 kuna koliko je trazio vise ne mozes ocekivati. I napravio je to korektno, ono sto je primjetio i pretpostavio uzroke (auto u kabini stalno grije, treska zadnja desna guma jer je gobava) se pokazalo tocno i pomogao mi je kod odluke i hvala mu na tome. Kad kupujes polovnjak moras biti spreman na skrivene mane. Da sam se najavio ranije i trazio da mi pogleda ovo i ono sigurno bi to i ucinio.

Ono sto bi ja predlozio Sebu je da uvede u cjenik nekakav temeljiti pregled vozila. Cijena 800 kuna i neka u tome mjeri kompresiju, tlak ulja, parametre MAF-a i ostalih senzora, dizne, uz temeljiti vizualni pregled auta i stranci pokaze crno na bijelo vrijednosti koje je dobio. Pa ovaj nek misli hoce kupiti ili ne.
Jer 800 kuna nekome tko kupuje auto nije puno a vjerujem da se to nabrojano moze napraviti u dva sata rada pa je vuk sit a koze na broju.
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #148 u: 31-12-2014, 09:39:53 »
Da al treba i uzet u obzir... Kad vec razmatramo... da je 250 kn necija dnevnica tj placa za cijeli dan posla.  Po meni moglo se i trebalo se to bolje napraviti

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nakon prve ide druga...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #149 u: 31-12-2014, 10:05:41 »

šta ti se pokvarilo?
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila