S Alfacarom iz Čakovca u prvo vrijeme imao dobra iskustva (servisirao sam kod njih Lanciu). Onda je došlo do problema s paljenjem auta i dečki su uredno rekli da ima problema s centralom, da mi mogu naručiti novu iz Italije, ali je skupa. Predložili su mi da centralu proba odratiti elektroničar s kojim surađuju i ja sam pristao. Sve odrađeno po PS-u i izašlo me možda 200 Kn, dakle super sam prošao i izašli su mi u susret, baš sam bio zadovoljan. Nakon dan-dva, skužim da mi se pri otvaranju vrata ne pali rasvjeta. Odem tam, vele da će pogledati i složiti, ali auto mora ostati tam. OK, auto drugi dan gotov, ništa nisu naplatili, sve prva liga. Odem za dan ili dva u Njemačku i zvoni mi mob. Zove me žena od doma i pizdi da hoće staviti sjedalicu s bebom u auto, ali ne radi pomicanje sjedala ni na jednom sicu. Opet u Alfacar, opet auto mora ostati tam cijeli dan. S jedne strane su mi riješili glavni kvar odlično i povoljno, ali sam još 2x moral voziti auto natrag i biti te dane bez auta radi popratnih stvari.
Za par mjeseci mi rikne brava u vozačkim vratima i nemrem ih otvoriti. Dečki u Alfacaru vele da se problem nemre riješiti drugačije nego da se potrga oplata vrata i da oni to baš nebi radili ako ja ne inzistiram. Sve pet, kulturno i pošteno. Čul sam se sa Sebom prek Lancia foruma i čovjek veli da je fakat tak kak vele dečki u Alfacaru, ali s obzirom da su mi ostavili utisak da se baš nebi upuštali u popravak, otišao sam do Seba. popravak napravljen besprijekorno, oplata vrata se morala trgati, ali su to napravili na takvom mjestu da je bilo praktički neprimjetno. Nije bilo nikakvih naknadnih cvrčaka i sl. Dakle, servis Bertol, sve pet.
I sad dolazimo do velike pizdarije. Prošlo je već neko vrijeme, ja primjećujem da mi auto nekak čudno, spužvasto koči. Ne svjetli nikakva lampica od kočnica, ali nije mi feeling na papučici kak spada i auto ne koči kak je prije kočio. I odem ja biser to testirati na dugoj ravnici bez prometa. Ubrzam na nekih 80, stisnem gas i BAM! Nekaj je puklo u prednjem suvozačkom kotaču, zanese me, izravnam auto i nekak se uz pomoć ručne zaustavim za valjda 200-300 m. Nazovem Alfacar (sve se događa u Čakovcu), velim kaj se desilo i dali mi mogu pomoći. Vele, poslat će čovjeka da pogleda. Dok sam ga čekao, prošetao sam malo po cesti i našao sam svoju disk pločicu s prednjeg suvozačkog kotača, pukla je ona ušica na njoj. Djelatnik Alfacara je došao u manje od 20 minuta, kulturan, ljubazan, sve pet. Ja mu pokažem pločicu, dignemo auto na dizalicu, čovjek mi zamjeni pločice i veli to je to, sve je OK. Ja sav sretan, dam čovjeku nešto siće za cugu i rastanemo se. Dođem drugi dan u Alfacar i platim račun. Znači, rješeno sve brzo, ljubaznost na nivou, sve pet. Dva tjedna poslije se vozim na posao i dolazim do pješačkog prelaza. Pješak zakorači na zebru, ja stisnem kočnicu i BAM! Isti kotač, ista situacija. Sreća je bila da sam vozio polako i da pješak nije iskoračio na zebru u zadnji čas. Izbjegni pješaka, lagano po ručnoj i sve na sreću prođe OK. E, sad mi već nije bilo do zajebancije, zovem frenda mehaničara i odšlepamo auto do njega. Skine kotač dolje i veli da su mi diskovi totalno, totalno gotovi. Bili su tanki toliko da je pločica ispala iz kliješta van. Nakon zamjene je nova pločica bila toliko debela da se držala u kliještima, ali se u 2 tjedna dovoljno potrošila, stanjila i ispala van. E sad, to da mi nije svjetlila lampica potrošenosti kočnica još mogu pripisati greški u talijanskoj elektronici, ali da mi djelatnik ovlaštenog servisa mrtav hladan zamijeni pločice i ne veli da su mi diskovi mrtvi i da ih hitno moram zamijeniti... Da sam s teškim autom od 205 KS pobral pješaka na zebri, zbog tehničkog kvara kojeg je 2 tjedna prije sanirao ovlašteni servis, tko bi bio kriv? Da ne velim kak bi se osjećal da imam čovjeka na duši :icon_frown: Nisam nikoga zvao, ni ništa reklamirao, stavili smo nove diskove i nove pločice kod frenda i to je bio kraj moje suradnje s Alfacarom.
edit: samo da napomenem, sve se to dešavalo tam negdje 2008.