22-04-2026, 18:25:46

Autor Tema: SERVISI u HR - Preporuka / Iskustva  (Posjeta: 128835 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: SERVISI u HR - Preporuka / Iskustva
« Odgovori #150 u: 31-12-2014, 10:19:10 »
pregled vozila je malo širok pojam!!!
kak sada da ja nekome kažem 800 kn za pregled auta (recimo to bi bio podosta doabr pregled)?! ili za 100 kn opet neznam šta ljudi očekuju?!
kod mene u vezi pregelda vozila osnovno se nudi
100 kn vizualni pregled vozila na dizalici
100 kn dijagnostika centralnih jedinica + test ubrizgavnja u vožnji i sami test auta u vožnji
100 kn mjerenje komprsije na jednostavnijim benzinskim motorima (na dizelu ne mogu mjerit komeprsiju)
sada sa druge strane...svi očekuju pregled vozila u 20 min, da se ne moraju najavit i naravno da ja sve vidim...pomogučnosti za 50-100 kn molim cjenu !!!
tako to nejde...obično kad vozilo dođe stoji kupaci i prodavaoc...naravno svima se nekud žuri, termini za pregled vozila teško usklađeni između kupca, prodavaoca i servisera... ja si odvojim 30-60 min za pregled vozila ali sada treba vidjet još i pritisak ulja recimo, jeld... nije na svim autima to jednostavno napravit znači i to bi opet promjenilo cjenu i naravno cijelu organizaciju mog posla... da ali ajd sada vidite još i dizne i slične stvari
nije to baš tako jednostavno kak si zamišljate...ja bi uvjek trebo imat spremnu dizalicu, čovjeka, tester i alat samo za te preglede i uz najbolji trud ja ne mogu niti vidjet niti predvidjet neke stvari stoga uzmite u obzir kod kupnje polovnih vozila to što sam reko
znam da kad vam se nešto pokvari i kada to morate platit da ste ljuti onda na sve koji su usko vezani uz to (onaj koji je prodo auto je podvalio a serviseru se nije dalo taj dan baš gledat kak spada ili nezna) ali ponavljam kupnja polovnog auta je uvjek rizik bez obzira koliko ga vi dobro i kvalitetno pregledali...čisto primjer za pritisak ulja...siguran sam da sam ga išo na navedenom autu gledat da je u tom trenutku bio ok i da sam ga mjerio tako bi se i pokazalo a eto nešto se desilo x dana/km kasnije... kako bi onda tek bio kriv!!! gledo a nije vidio, pa taj nezna ni pritisak ulja izmjerit!!!
« Zadnja izmjena: 31-12-2014, 10:29:05 od Seb »
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #151 u: 31-12-2014, 10:20:00 »
Da al treba i uzet u obzir... Kad vec razmatramo... da je 250 kn necija dnevnica tj placa za cijeli dan posla.  Po meni moglo se i trebalo se to bolje napraviti

Sent from my iPhone using Tapatalk
jel se smije znati šta ti radiš u životu? mislim na struku i disi zaposlen?
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline SS

• Trade Count: (+14)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #152 u: 31-12-2014, 10:58:09 »
Pretrazi forum, napisao sam negdje...

Nakon prve ide druga...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #153 u: 31-12-2014, 12:06:38 »
Pretrazi forum, napisao sam negdje...

nije jednostavnije da napises?!

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #154 u: 31-12-2014, 12:45:00 »
Meni nije

Nakon prve ide druga...

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #155 u: 31-12-2014, 15:03:56 »

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #156 u: 31-12-2014, 15:54:48 »
Geodet/ atestirani varioc TIG REL mig/mag. Radim gdje se prodam. Svako malo mjenjam firme

Nakon prve ide druga...

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #157 u: 31-12-2014, 15:55:45 »
@argor nije ovo tema o meni if u know what i mean
Ovo je tezi offtopic a ti admin hahah

Nakon prve ide druga...

Offline Luka_ri

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #158 u: 31-12-2014, 16:42:03 »
Da al treba i uzet u obzir... Kad vec razmatramo... da je 250 kn necija dnevnica tj placa za cijeli dan posla.  Po meni moglo se i trebalo se to bolje napraviti

Da, i?
Netko zivi od 1000 kuna mjesecno pa bi servis auta trebao biti 30 kuna za njega?
Lupnuo si glupost.
Ako ti se ne svidja, nemoj voziti auto tamo gdje je pregled 800 kuna.
Idi za 100 kuna. Bezveze napadate Seba za ovo...covjek je korektan i ne radi cuda niti naplacuje cuda. Svi bi htjeli polovno sa garancijom...
Aliis si licet, tibi non licet.

Online Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #159 u: 31-12-2014, 16:44:16 »
Bilo bi korektno prije pljuvanja rec: nije valjalo to i to i tocka.

Ove price tipa on je zajebao, a mene je kostalo bez nekog obrazlozenja su bezveze.

Na kraju krajeva, polovno je polovno, nitko ne moze garantirat za nista.

A ako netko za 100 ili 200 kn misli dobit i vizualni pregled i dijagmostiku i mjerenje kompresije, pritiska ulja itd onda jbg, ili neka otvori svoj servis ili neka promjeni drzavu

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #160 u: 31-12-2014, 16:47:08 »
pregled vozila je malo širok pojam!!!
kak sada da ja nekome kažem 800 kn za pregled auta (recimo to bi bio podosta doabr pregled)?! ili za 100 kn opet neznam šta ljudi očekuju?!
kod mene u vezi pregelda vozila osnovno se nudi
100 kn vizualni pregled vozila na dizalici
100 kn dijagnostika centralnih jedinica + test ubrizgavnja u vožnji i sami test auta u vožnji
100 kn mjerenje komprsije na jednostavnijim benzinskim motorima (na dizelu ne mogu mjerit komeprsiju)
sada sa druge strane...svi očekuju pregled vozila u 20 min, da se ne moraju najavit i naravno da ja sve vidim...pomogučnosti za 50-100 kn molim cjenu !!!
tako to nejde...obično kad vozilo dođe stoji kupaci i prodavaoc...naravno svima se nekud žuri, termini za pregled vozila teško usklađeni između kupca, prodavaoca i servisera... ja si odvojim 30-60 min za pregled vozila ali sada treba vidjet još i pritisak ulja recimo, jeld... nije na svim autima to jednostavno napravit znači i to bi opet promjenilo cjenu i naravno cijelu organizaciju mog posla... da ali ajd sada vidite još i dizne i slične stvari
nije to baš tako jednostavno kak si zamišljate...ja bi uvjek trebo imat spremnu dizalicu, čovjeka, tester i alat samo za te preglede i uz najbolji trud ja ne mogu niti vidjet niti predvidjet neke stvari stoga uzmite u obzir kod kupnje polovnih vozila to što sam reko
znam da kad vam se nešto pokvari i kada to morate platit da ste ljuti onda na sve koji su usko vezani uz to (onaj koji je prodo auto je podvalio a serviseru se nije dalo taj dan baš gledat kak spada ili nezna) ali ponavljam kupnja polovnog auta je uvjek rizik bez obzira koliko ga vi dobro i kvalitetno pregledali...čisto primjer za pritisak ulja...siguran sam da sam ga išo na navedenom autu gledat da je u tom trenutku bio ok i da sam ga mjerio tako bi se i pokazalo a eto nešto se desilo x dana/km kasnije... kako bi onda tek bio kriv!!! gledo a nije vidio, pa taj nezna ni pritisak ulja izmjerit!!!
Ne znam jesi me krivo razumio ali ja nista ne zamjeram.
Napravio si mi uslugu, dao svoj maksimum u tim okolnostima naplatio premalo i to je to. Jasno mi je da nisi mogao skuziti slab pritisak ulja. I nije to za ocekivati na 1.9 jtd.

Ono sto sam predlozio, skuplji i detaljniji pregled...mislim da kad bi to mogao napraviti i isprintati zateceno stanje bi bilo ok. U tom se vidi sta valja a sta ne. Sta ce biti sutra je drugi par rukava...pa tko zeli neka plati i zna. Tko ne zeli neka plati 200 kuna i dobije sta si nabrojao.

Inace, svi bi mi htjeli sto vise za sto manje. Prokleta kriza, ljudi nemaju para i cigane se za svaku kunu.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #161 u: 31-12-2014, 16:51:14 »
Da, i?
Netko zivi od 1000 kuna mjesecno pa bi servis auta trebao biti 30 kuna za njega?
Lupnuo si glupost.
Idi za 100 kuna. Bezveze napadate Seba za ovo...covjek je korektan i ne radi cuda niti naplacuje cuda. Svi bi htjeli polovno sa garancijom...
Točno to

Auto za 10000 se može promjeniti skroz zbog npr lošeg goriva ili krivog održavanja, načina vožnje

Ako itko kuži te talijane to je Bertol a vjerujte obišao sam more servisa a da ne pričam da svakome pokušava izaći u susret e sad svi bi bili jebeni i pošteni kupi novo pa i to nije garancija da neće biti problema ili kvarova da se smrznes npr moja službena astra održavana u ovlaštenim servisima je zatajila cr pumpa i turbina nije ušlo u garanciju jer to ne pokriva ceh da se sledis jel kriv serviser nije vjerovatno je gorivo i način vožnje i eod

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline GUMS

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • AR 156 sw 1.9 16v Q2
    • Virovitica
« Odgovori #162 u: 31-12-2014, 16:52:16 »
Seb u pravilu radi odlicno, i uvijek izlazi u susret. Treba to vise isticati ovdje a ne da ga se kritizira radi gluposti od ljudi kojima je i izasao u susret u danom trenutku.
A ovo sto bi neki garanciju na polovno i izraubano auto...nemam rijeci neka odu u druge ovlastene pa neka vide kako se tamo odnose prema klijentu...i kako rade..

Seb, tebi, familiji i ekipi iz servisa sve najbolje i vidimo se krajem februara....

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #163 u: 31-12-2014, 17:12:26 »

Da, i?
Lupnuo si glupost.

luka kaj si ti pijan?
O cem pricas?

Tko je vozio auto igdje?
Stari ne bih Sebu otisao ni da je jedini, ok?

Ja sam se samo nadovezao na raniji post i rekao da 250 kn nije bas malo...

Nakon prve ide druga...

Online Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #164 u: 31-12-2014, 17:18:46 »
SS vjerojatno radis za konkurenciju?
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #165 u: 31-12-2014, 17:20:05 »
Opet ti s konkurencijom? Hahah
ne radim za nikoga vec za svoje misljenje i neki osjecaj morala i postenosti... Eto!

Nakon prve ide druga...

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #166 u: 31-12-2014, 17:24:27 »
Da, i?
Lupnuo si glupost.

luka kaj si ti pijan?
O cem pricas?

Tko je vozio auto igdje?

250 kuna je malo. To nije nista. Cinjenica da ih je nekome tesko zaradit nije problem onog kome ih je lako zaradit.
Moj kolega bi ti reka...Sta nisi isa u skolu pa bi i ti ima? :D
Naravno, to ima dublje znacenje.

A nisam pijan, jasno mi je da ti ne ides u Seb-a. Ono je bilo figurativno. Poanta je da ako ti je nesto skupo nemoj kenjat po tome zasto to toliko kosta nego idi tamo di je jeftino. A onaj tko je skup neka brine o tome je li skup ili nije.
Ali hrvatski narod bi htio najbolju uslugu i najkvalitetniju robu za dzaba. E pa ne ide. Valjda samo kod nas kupac smatra da on odreduje cijenu necega ili kvalitetu necega.
Ne, onaj tko nudi odreduje kvalitetu i cijenu a tvoje je da kupis ili ne. Nema plakanja.

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #167 u: 31-12-2014, 17:30:55 »
Pa tko kenja? Ti imas disleksiju ili sto? Daj decko odi spat

Nakon prve ide druga...

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #168 u: 31-12-2014, 17:39:28 »
Ajde Luka onda kad je 250 kn nista uplati mi na racun 4 puta po nista .... Frajeru!

Nakon prve ide druga...

Offline GUMS

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • AR 156 sw 1.9 16v Q2
    • Virovitica
« Odgovori #169 u: 31-12-2014, 17:41:20 »

Odi ljeci frustracije drugdje i ne pljuj po ljudims bezveze. To su te doma trebali nauciti.
Ajde Luka onda kad je 250 kn nista uplati mi na racun 4 puta po nista .... Frajeru!

Fiuman

• Gost
« Odgovori #170 u: 31-12-2014, 17:42:15 »
činjenica je da je pregled vozila zajebana stvar jer večinom se nastoje skriti mane i onda neki to jako dobro naprave
kratko iskustvo po pitanju toga unazad 6-7 godina je da je dotični član foruma zamolio pregled alfe 33 , jer mu je prevelik trošak dolazit gledat ju ako nije ok . Kod molbe je obečao naravno čevape i  :pivo: a ja tada mlad i nadobudan reko da pomognem kolegi.
Kako se radilo o 33 imola 94god od prvog vlasnika , crne boje  :hap:  , sabrao sam 6-7 dečki s iskustvom (svi s foruma i večinom tada ili prije vozili boxerice) di smo sat vremena ubijali čovjeka u pojam pitanjima i slikanjima/snimanjima .
Nakon toga sve fotodokumentirano proslijedio kolegi tu preko foruma da bi nakon izvjesnog vremena meni jedan od onih iskusnih poslao link na temu di nas dotični kolega proziva zbog kupnje odnosno kako smo mu to mi pregledali auto   :wal: :wal:
Kolega je nakon našeg iscrpnog izvještaja došao u RI kupio 33 otpeljo ju na vanredni tehnički , koji je prošo , da bi na putu za doma (ne sjećam se di al van RI ) protukla radilica . Prodavatelj mu je vratio dio novca za šlepu (budala) i ispričo se zbog toga al nije njegova krivica .
Znači poanta je ako ne platiš čevape možeš pregledavat auto kolko očeš   :funny:

napomena  da kad je došo po nju i odlazio iz RI nikome se nije javio
« Zadnja izmjena: 31-12-2014, 17:44:01 od Fiuman »

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #171 u: 31-12-2014, 17:44:55 »
Ne pljuem i ako sam napisao nesto nije bezveze... A ti se nauci citati, to si trebao nauciti u osnovnoj!

Nakon prve ide druga...

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #172 u: 31-12-2014, 17:50:03 »

Da, i?
Lupnuo si glupost.

luka kaj si ti pijan?
O cem pricas?

Tko je vozio auto igdje?

250 kuna nije malo, to je necija dnevnica, trebalo se to i bolje...
Ne, ne kenjas o cijeni.

Uplatim ti je 2000 cim pomislim da si ih zasluzio.

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #173 u: 31-12-2014, 17:53:52 »
Ok u pravu si eventualno u tom djelicu koji si naveo... Al daleko je to od kenjanja, lijepo molim! E a daj mi priliku pa vidi kako cu posao napraviti i kako cu reagirati na eventualne prigovore pa onda reci.... Ok? Ne znas me, a tko je kod svabe radi zna o cemu pricam, tako da toliko o tome.

A za sebastijana sam sve rekao sto sam mislio i tu se nema nista dodati nit oduzeti

Nakon prve ide druga...

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #174 u: 31-12-2014, 20:36:15 »
Evo bas primih upozorenje od alfista... Za nepotrebno filozofiranje hahah pa ja cu riknut od smeha jel se moze neki admin javit da s njim malo porazgovaram???

Nakon prve ide druga...

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #175 u: 31-12-2014, 20:58:03 »
Evo bas primih upozorenje od alfista... Za nepotrebno filozofiranje hahah pa ja cu riknut od smeha jel se moze neki admin javit da s njim malo porazgovaram???

Netko je svadljiv na staru godinu.  ::)

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #176 u: 31-12-2014, 21:03:25 »
Da bas... Strasno

Nakon prve ide druga...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #177 u: 01-01-2015, 08:56:38 »
Ne znam jesi me krivo razumio ali ja nista ne zamjeram.
Napravio si mi uslugu, dao svoj maksimum u tim okolnostima naplatio premalo i to je to. Jasno mi je da nisi mogao skuziti slab pritisak ulja. I nije to za ocekivati na 1.9 jtd.

Ono sto sam predlozio, skuplji i detaljniji pregled...mislim da kad bi to mogao napraviti i isprintati zateceno stanje bi bilo ok. U tom se vidi sta valja a sta ne. Sta ce biti sutra je drugi par rukava...pa tko zeli neka plati i zna. Tko ne zeli neka plati 200 kuna i dobije sta si nabrojao.

Inace, svi bi mi htjeli sto vise za sto manje. Prokleta kriza, ljudi nemaju para i cigane se za svaku kunu.
razumio sam i nisam ništa loše mislio nego u prolazu spomeno recimo i taku situaciju pa eto kako kako onda sabrat sve te paramtre da se nešto odradi i da svi budu zadovoljni ali to je nemoguće
koliko god sam se trudio uvjek se je našo neko koje je sa nekim djeličem bio nezadovoljan ZBOG NEČEG i otišao
« Zadnja izmjena: 01-01-2015, 09:07:51 od Seb »

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #178 u: 01-01-2015, 09:03:43 »
Geodet/ atestirani varioc TIG REL mig/mag. Radim gdje se prodam. Svako malo mjenjam firme

možda da se prihvatiš nekog stabilnog posla bi znao više cjeniti nečiji rad jer očigledno u svom ovom prodavanju i mjenjanju posla si se malo izgubio... iskreno, ne volim kad neko procjenjuje moj ili tuđi rad... uvjek se zna unapred pa ako ti ne paše idi nekom ko hoče i može jeftinije

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #179 u: 01-01-2015, 09:04:51 »
ostalima hvala na podršci i sretna nova godina  :ok: