Pozdrav svima,
Krajem 11og mjeseca 2020-te sam kupio svoje prvo auto, i prvu Alfu, bijelu Giuliettu 1.4 MA iz 2010-te. Bila je medju najjeftinijima na oglasima, ako ne i najjeftinija, bila je u Splitu, ali je Baric bio brzi i uzeo je od vlasnika iz Splita, ali sam je nekoliko dana nakon uzeo od Barica. Cili zivot sam oko Alfi, tako da je jedini odabir bio neka Alfa, i ova Giulietta je uletila, plan je uvik bio benzinac, tako da je odluka pala na nju.
Kupljena je sa 242tkm, uvezena je iz Slovenije 2018-te, ima ugradjen LPG sustav. MA jedinica je promijenjena 2018-te, kasnije je promijenjeno kvacilo, diskovi i pakne, nosac motora i akumulator, medju ostalim sitnicama.
Solidna je bila baza, ali dosta toga ima za raditi na njoj
Par slika kad sam je skupio u Sisku:

Odmah je promijenjeno ulje, filter ulja, MA filter, filter zraka i svjecice, promijenjena oplata oko kotaca:

Onda je dosao ljetni set, 17" WSP replike kao sa Brere i 159:

Pa sam se nakon toga uhvatio malo limarije, srediti prednji branik koji je bio skroz unisten i vec prije krpan, pa sam se odlucio sam pripremiti braniki haubu(koja nije ispala bas dobro hah), usput sam ispjeskario i polakirao maglenke, skroz su bile oksidirane i plastifikat je otpadao:

Pa je dobila mali tretman dekontaminacije i pranja motornog prostora:

I onda prvi veliki kvar, otisla turbina, poslana u Rijeku na reparaciju:

Pa su usput prominjeni neki seleni na zadnjem kraju:

Nakon toga je bio mir par mjeseci, pa sam se uhvatio opet zadnjeg ovjesa, Bilstein B6 +

opruge + Meyle HD stabilizatori, nagib je bio velik i nestabilna je bila, usput promijenjeni MAP senzor i senzor pritiska turbine

Usput je i rijeseno nesto hrdje i promijenjena brava u suvozacevim vratima:

Pa smo imali opet sagu sa turbinom, raspalo se jedno crijevo vakuuma i rezultat je bio iskrivljena osovina turba i luft, pa je opet poslana na reparaciju i montirana, usput ocistio separator uljnih para:

I zadnje je napunjena klima i promijenjena vakuum pumpa:

U medjuvremenu sam ubacio originalni RadioNav, original lonac sa 2 izlaza, Jopi mi je mijenjao jos neke selene, Poweflex umetak za nosac motora i selene prednje balans stange, napravljen veliki servis, promijenjeno ulje u kocnicama i getribi

Ima tu dosta sitnica sta sam napravio izmedju svega, i jos vise posla sta treba napraviti, sad smo na 272tkm, i valjda ce me sluziti dugo

TL;DR Puno km, jos vise posla