13-01-2025, 18:30:59

Autor Tema: Alfa Romeo Tonale  (Posjeta: 116493 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline James

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • OS
Odg: Alfa Romeo Tonale
« Odgovori #60 u: 09-02-2022, 12:15:58 »
Sto fali tocno unutrasnjosti? Sasvim okej,ima sve sto se dns trazi a to je digitala...rucica mjenjaca takodjer nije tako ocajna. Ekran kao na svakom autu dns,nakeljen na instrumentalku i to je ono sto prolazi.

Jos da stigne qv i nek prodaja bude kao kod vw i ostale konkurencije i bit ce modela koliko oces
Pa šta diraju ono što je savršeno dizajnirano (ali očigledno ne prosječnom kupcu bez ukusa kojem se danas po svaku cijenu mora ugoditi).
Mislim na satove u Giuliji/Stelviu i uklopljenoj multimediji. Povraća mi se kad vidim nataknuti tablet kakav imaju Mercedes, Audi i neki BMW-i.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Negraj

Online PeSti0018

• Starosjedioc
    • Benkovac
« Odgovori #61 u: 09-02-2022, 12:24:37 »
Ni meni to nije po gustu,ali to je ono sto se trazi. Zar ne? Zadnjih god/dvi svi kukaju kako giulia nema dobar infotaiment,sad kad su to napravili sad nije dizajn dobar.
Npr i u g20 je na istu foru odradjeno,ali nisi spomenuo da ti se to ne svidja.

Satovi su digitala i vjerojatno ce se moci mjenjat izgled,valjda ce bit ponudjene 2-3 opcije za vizualni dio da svatko pronadje nesto sto mu se svidja. Sve u svemu,budimo realni,auto izgleda sasvim pristojno i lijepo. Samo se nadam da bude pridaja u skladu sa tim...imaju hibrid,suv,automatic,infotaiment na nivou i led svjetla..sve ono sto je dns must have inace te izbjegavaju kao da imas kugu
Ready To Race

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #62 u: 09-02-2022, 12:45:41 »
Ni meni to nije po gustu,ali to je ono sto se trazi. Zar ne? Zadnjih god/dvi svi kukaju kako giulia nema dobar infotaiment,sad kad su to napravili sad nije dizajn dobar.
Npr i u g20 je na istu foru odradjeno,ali nisi spomenuo da ti se to ne svidja.

Satovi su digitala i vjerojatno ce se moci mjenjat izgled,valjda ce bit ponudjene 2-3 opcije za vizualni dio da svatko pronadje nesto sto mu se svidja. Sve u svemu,budimo realni,auto izgleda sasvim pristojno i lijepo. Samo se nadam da bude pridaja u skladu sa tim...imaju hibrid,suv,automatic,infotaiment na nivou i led svjetla..sve ono sto je dns must have inace te izbjegavaju kao da imas kugu
U G20 je infotainment odrađen odlično (opet ne kao u Giuliji), ne strši uopće. Da je samo nataknut kao što sam napomenuo, vjv bi me to odbilo od kupnje.
A digitalni satovi su mi najveća zamjerka i tu sam morao napraviti kompromis. Nemam problem reći da mi se ne sviđaju.
Tu je Giulia najljepša na tržištu.
« Zadnja izmjena: 09-02-2022, 12:47:00 od James »

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #63 u: 09-02-2022, 13:18:08 »
https://bit.ly/3gwUC5d

Svjetla su perverzija. Još da ih prebace na Giuliu i Stelvio umjesto starih xenona.
Vizuelni efekti i akcije svjetlosne signalizacije odlični.

Offline BM0021

• Sa stažom
  • JTD 16v
    • Zagreb zapad
« Odgovori #64 u: 09-02-2022, 13:26:24 »
Nebu se niti prodavao niti ne prodavao zbog infotainmenta, ručice mjenjača ili broja boja ambient rasvjete.
Ako je ona nova folcika na T od 150, Tiguan od 230, veliki Škodiaq još i manje a ovaj bude 300+ ne treba tražiti druge razloge slabe prodaje.

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #65 u: 09-02-2022, 13:30:45 »
Danas je glavni atribut automobila infotainment, AI, glasovna interakcija sa vozilo, ambijentalno osvjetljenje.
Komotno su mogli staviti i 1.0 TBi u ponudi, ne bi se niko bunio. Motori i mjenjači (samo neka ima brzina i neka nije CVT) se danas gledaju usputno.

Offline boris

• Član Alfa kluba 17
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #66 u: 09-02-2022, 13:36:19 »
U G20 je infotainment odrađen odlično (opet ne kao u Giuliji), ne strši uopće. Da je samo nataknut kao što sam napomenuo, vjv bi me to odbilo od kupnje.
A digitalni satovi su mi najveća zamjerka i tu sam morao napraviti kompromis. Nemam problem reći da mi se ne sviđaju.
Tu je Giulia najljepša na tržištu.

Digitalni satovi su odlični, i sa tim retro stilom su pun pogodak!
A nažalost  :fp inoftainment se danas jednostavno traži da stoji onako istaknut na tabli. Bez toga se danas prilično teško prodaje auto, to je jednostavno must have..  na SUV tržištu. To možeš prodati ubačeno u kokpit samo u tu premium limuzinsku klasu..

Offline boris

• Član Alfa kluba 17
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #67 u: 09-02-2022, 13:37:22 »
Danas je glavni atribut automobila infotainment, AI, glasovna interakcija sa vozilo, ambijentalno osvjetljenje.
Komotno su mogli staviti i 1.0 TBi u ponudi, ne bi se niko bunio. Motori i mjenjači (samo neka ima brzina i neka nije CVT) se danas gledaju usputno.

Žalosno ali istinito...
Ovo je dobar kompromis..

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #68 u: 09-02-2022, 13:42:44 »
Iskreno mi je bljak, ali za naredni period trebaju dodati i treći displej

Bez toga danas ništa ne vrijedi. I obavezno voice commands.

Offline BM0021

• Sa stažom
  • JTD 16v
    • Zagreb zapad
« Odgovori #69 u: 09-02-2022, 13:48:00 »
Meni se čini da je to više mit nego stvarno stanje. Tko to traži? Industriji je jeftinije tako napraviti a kupac nema izbora.
Znam kolko sam glup bio sam sebi kad sam uzeo A4 b9 čim je izašao i ostao u šoku da se tablet ne uvlači, uzeo sam zdravo za gotovo da se uvlači jer se na svim audijima do tada uvlačio uključujući i A3. Čak sam pisao mail audiu i dobio objašnjenje da po njihovom istraživanju ljudi ionako nisu uvlačili ekran dok su u autu a kada nisu nije niti bitno. Sigurno uopće nije imalo veze sa uštedom...
A i koju prednost danas možeš dobiti s nekim infotainmentom kad od svake male kie na dalje svaki auto ima sve.
Izgled i cijena, to je jedino bitno. Izgled kod Tonalea je definitivno tu po meni, ostaje cijena...

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #70 u: 09-02-2022, 14:04:08 »
Digitalni satovi su odlični, i sa tim retro stilom su pun pogodak!
A nažalost  :fp inoftainment se danas jednostavno traži da stoji onako istaknut na tabli. Bez toga se danas prilično teško prodaje auto, to je jednostavno must have..  na SUV tržištu. To možeš prodati ubačeno u kokpit samo u tu premium limuzinsku klasu..
Pričam o digitalnim satovima na bmw G20, ali općenito mi se osobno to guranje digitalnih satova gadi, pa tako i u Tonale-u.
Ponavljam, u Giuliji/Stelviju su prekrasni.
Dokazano masa ljudi nema ukusa, i zato prolaze sranja kao što je "zalijepljeni" tablet.

Offline BM0021

• Sa stažom
  • JTD 16v
    • Zagreb zapad
« Odgovori #71 u: 09-02-2022, 14:08:16 »
Ja sam u 2 auta do sada imao ful digitalnu tablu i to se opet svelo na to da uvijek imam odabranu simulaciju analognih satova, sve u svemu bezveze. Ali tak je jeftinije a još je kao fensi, pa kolko industriju košta lcd iz kine, vjerojatno manje nego klasična tabla.

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #72 u: 09-02-2022, 14:09:11 »
Ja sam u 2 auta do sada imao ful digitalnu tablu i to se opet svelo na to da uvijek imam odabranu simulaciju analognih satova, sve u svemu bezveze. Ali tak je jeftinije a još je kao fensi, pa kolko industriju košta lcd iz kine, vjerojatno manje nego klasična tabla.
O tome se i radi - "fensi" i jeftinije.

Offline BM0021

• Sa stažom
  • JTD 16v
    • Zagreb zapad
« Odgovori #73 u: 09-02-2022, 14:30:13 »
Zato i mislim da to nije ništa osluškivanje tržišta i sl. nego im je tak jeftinije a još to i ekstra naplate u dosta slučajeva.
Sad svi prodaju godišnje pakete online usluga, aplikacija i svega, nije neka lova pa većina plati itd.
Al mislim da to generalno nema veze hoće li netko kupiti auto ili ne, barem sam takve odgovore dobio od ljudi koji su po mom nebitnom mišljenju kupili glupe aute. Uglavnom se argumenti svode na malo troši, ima xy godina garancije, sviđa mi se izgled (ok to poštujem to je osnovno), sused ima takvog već 5 godina i jednom je žaruljicu samo promjenio itd.

Offline zooman

• Na probi
  • *
    • međimurje
« Odgovori #74 u: 09-02-2022, 15:42:18 »
Tonale...Gledam ga 2 dana i mogu reći da mi se genaralno sviđa, ali treba da se vidi uživo. Nekako mi jedino prednji donji dio nije u skladu, izgleda malo jeftino...Unutrašnjost mi je lijepa. Auto ima neku posebnost u dizajnu koja ne iskaće a dovoljno da ne dosadi i to je meni najbitnije. (Recimo megane ili talisman prvi efekt sa onim svjetlima naprijed wow, ali u vrlo kratkom vremenu postaju mi najdosadniji auti na cesti)
Jedino me brine kakva je kvaliteta izrade i software (da nebude svako malo neki bug)...recimo kod novih mazdi je to sve na top nivou. 

Još kontam gdje staviti naprijed HRV tablicu ??
« Zadnja izmjena: 09-02-2022, 15:43:21 od zooman »
// Escape yourself and gravity //

Offline boris

• Član Alfa kluba 17
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #75 u: 09-02-2022, 16:28:57 »
Ja vozim konstantno aute sa digitalnim satovima... i postoji puno kombinacija njihovih izgleda. Od kojih su neki kao iz dječjih igračaka.
Naravno da ja sebi namjestim kopiju klasičnih satova i BTW digitalni satovi se bolje čitaju i bolje izgledaju nego klasični satovi.

Meni je pravo osvježenje da su napravili digitalni sat koji je izgledom super čist, i potpuna je kopija klasičnog historijskog sata iz starih Alfi, sa naopakim brojevima. I još imaju muda se reklamirati s tim  :Rock:
A za dječicu i tehnofilčiće... nek se igraju sa ostalim verzijama sata na toj ploči u Tonaleu, ali BITNO JE da imaju izbor i da je displej i da se može rekonfigurirati sa navigacijom u sredini i sl. - prodaje radi.

« Zadnja izmjena: 10-02-2022, 00:38:15 od boris »

Online Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #76 u: 09-02-2022, 16:32:07 »
Neka su ga predstavili…

Meni je odlican iz svake perspektive…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #77 u: 09-02-2022, 17:10:39 »
Gledam ga već 2 dana,hrpu filmova, i bome uživo tj. na filmićima izgleda puuno bolje nego na slikama u studiju. Ne sviđa mi se izvedba scudetta u crnoj boji,ona srebrna mi je puno bolja,elegantnija i ljepša. Na filmićima unutrašnjost djeluje kudikamo bolje i kvalitetnije nego na studijskim fotkama. Premda i dalje nisam oduševljen ekranom i onim tipkama za klimu koje su gotovo copy/paste iz Oplo astra nove. Mjenjač je i dalje zbuljuv.

Najveći minus su motori. Jebali ih 1.5 prdalice. Metni normalni 2.0 sa 4 cilindra,a ne ova govna mala. X1 ima isključivo 2.0 L motore do 305 ks,Q3 također,Tonale qurac.
« Zadnja izmjena: 09-02-2022, 17:11:15 od Sucker »

Online PeSti0018

• Starosjedioc
    • Benkovac
« Odgovori #78 u: 09-02-2022, 18:05:02 »
X1 18i ima ravno 3 cilindra i 1.5 motor...hibrid 25e je takodjer s tim motorom

Najvecu ulogu u prodaji ce igrat cijena onda sve ostalo. Dimenzijama je dobar,izgleda kao da ima mjesta i unutra,a izgled i sve ostalo ostaje na odluku buduceg kupca. Ako pretjeraju s cijenom mogu zaboraviti da ce se prodavat ista vise od trenutne game. Znam da ja idem na test drive cim stigne
« Zadnja izmjena: 09-02-2022, 18:06:05 od PeSti0018 »
Ready To Race

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: S.M.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #79 u: 09-02-2022, 22:28:53 »

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYM
    • Zagreb
« Odgovori #80 u: 09-02-2022, 22:34:09 »

sketch monkey
MiTo

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #81 u: 10-02-2022, 00:05:32 »
Mjesto za koljena za čovjeka visokog 190:

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #82 u: 10-02-2022, 01:38:40 »
Ček, sada tek vidim da su na finalni Tonale stavili one ružne konfekcijske Audi-look kvake umjesto 156-style rješenja kao na konceptu? :(

ZAŠTO? Jesu li uštedjeli par €? Neko im se možda potužio da ne može naći kvaku iza? O tugo...
« Zadnja izmjena: 10-02-2022, 01:39:13 od Paso »

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #83 u: 10-02-2022, 04:21:40 »
Hoce li PHEV biti u samo jednoj verziji snage ili ce imati vise verzija kao i Compass
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #84 u: 10-02-2022, 08:31:08 »
Ček, sada tek vidim da su na finalni Tonale stavili one ružne konfekcijske Audi-look kvake umjesto 156-style rješenja kao na konceptu? :(

ZAŠTO? Jesu li uštedjeli par €? Neko im se možda potužio da ne može naći kvaku iza? O tugo...

Ja bi se dao kladiti da je to tako radi američkog tržišta.

Hoce li PHEV biti u samo jednoj verziji snage ili ce imati vise verzija kao i Compass

Za sad jedna, a i originalno je tako planirano samo tada 240 KS.

Stvar je što 190 KS verzija jedva ide sa mjesta. Teško đubre. Čini mi se mjereno oko 9 ili preko do 100 što je za auto te snage i Q4 stvarno puno. Da ne govorim koliko takva auta troše u nekoj normalnoj vožnji.

Ja se definitivno ne slažem sa tim "zelenim" politikama. Slažem se da CO2 treba smanjiti ali ne na ovaj način i ovom dinamikom. To stvara onda masu drugih problema.

Offline BM0021

• Sa stažom
  • JTD 16v
    • Zagreb zapad
« Odgovori #85 u: 10-02-2022, 09:05:57 »
Bio jučer neki dokumentarac na hrt, termoelektrana na ugljen u Poljskoj koja ispušta godišnje CO2 kao 6 milijuna auta... To sve skupa tako nema nikakve veze s ekologijom nego interesima i parama da je to strašno.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: boris

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 10
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #86 u: 10-02-2022, 10:26:34 »
Bio jučer neki dokumentarac na hrt, termoelektrana na ugljen u Poljskoj koja ispušta godišnje CO2 kao 6 milijuna auta... To sve skupa tako nema nikakve veze s ekologijom nego interesima i parama da je to strašno.
Pa to je jasno odavno, ima toliko vecih i ozbiljnijih zagađivača o kojima se nista ne piše ni ne priča ovo drugo sve je samo lova.

Poslano sa mog M2011K2G koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Ivo

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #87 u: 10-02-2022, 11:23:35 »

Iznenadim se svaki put kad netko traži iza kvakau na mojoj giulietti. Da, ima takvih koliko hoces.

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #88 u: 10-02-2022, 11:25:05 »
Il cuore ha sempre ragione

Offline Ivo

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #89 u: 10-02-2022, 11:25:36 »
Pa to je jasno odavno, ima toliko vecih i ozbiljnijih zagađivača o kojima se nista ne piše ni ne priča ovo drugo sve je samo lova.

Poslano sa mog M2011K2G koristeći Tapatalk
Npr avioni a pogotovo tankeri.
Bolesno koliko jedan takav brod izbaci sranja iz sebe plovidbom.