13-06-2026, 00:51:53

Autor Tema: Alfa 147, 1.9 JTD, "Ponovno na forumu i u dobrim rukama"  (Posjeta: 4271 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline HYRD1/AR147

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • Bedekovčina
Pozdrav, evo da predstavim svoju Alfu 147, od nedavno vlasnik, trenutno drugo vozilo, imam posla oko nje ali više o tome kad uhvatim vremena, pridružio sam se forumu kako bih podijelio svoje iskustvo vlasništva i lakše otklonio probleme koji ju muće.
Za sad nekoliko slika, pošto je ovo auto od starog člana sa foruma, sigurno će vam biti poznata, nije u najboljem stanju ali ide, mehanički je održavana ali kozmetički ima jednu veliku manu, naime prijašnja vlasnica je lupila srnu pa prednji kraj izgleda malo lošije.
Nadam se da će prijašnji vlasnik prepoznati svoju bivšu Alfu, na njoj je još uvijek folija koju je on stavio i okvir za tablicu sa natpisom Alfisti.hr

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
Odg: Alfa 147, 1.9 JTD, "Ponovno na forumu i u dobrim rukama"
« Odgovori #1 u: 14-04-2021, 22:35:47 »
Poznata :ok:
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #2 u: 16-04-2021, 14:45:46 »
Vratila se, ali ne baš u velikom stilu  :tooth

Nadam se da bude ponovno opet mehanički i lamirajski tip top i dobro te služila  :cigara:
Kod mene bila više od 10 godina, budem negdje našao doma zadnju sliku

Offline Damir

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GIULIA super 2.2 180 Q2
    • Lučko, Zagreb
« Odgovori #3 u: 16-04-2021, 16:19:00 »
 :welcome:
Alfa 145 QV - rally car

Offline HYRD1/AR147

• Učim polako
    • Bedekovčina
« Odgovori #4 u: 17-04-2021, 16:45:29 »
Zasad ju muči: Motor Sistem Control Failure, čini mi se da je zamajac pri kraju jer trese kod paljenja, gašenja, i ako mislim stisnuti papučicu kvačila moram to napraviti iznad 2500 okretaja inaće zatrese auto, ošo je drugi (sa lijeve strane) parking žmigavac (pa vrišti kod svakog prebacivanja u rikverc) interijer je "nuklearna katastrofa" da ne pričamo o zgužvanoj haubi, puknutoj maski, izgrebanom braniku, činjenici da se vozim po zimskim gumama i 5-6 fleka di je hrđa izbila na limu.
Ako sam doveo ovo groblje u red onda mogu i Alfu, u dobrim je rukama jer sam picajzla na svoje aute.
Vidio sam priliku i jednostavno sam ju morao imati.

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
« Odgovori #5 u: 17-04-2021, 20:29:49 »
Na koliko km je sad? Kad sam je prodao na satu je bilo 213.000 km, ali je imala cca 20.000 manje jer sam stavljao satove od GT. Zamašnjak nisam nikad mijenjao, kuplung set negdje na 190.000 km. A interijer je bio kao nov, ali to je bilo prije 3 godine. Ako misliš na parking senzor, nije niti meni radio drugi lijevo, krepao par tjedana prije prodaje, ali sam dao kupcu novi senzor koji nisam ga stigao zamijeniti.

Offline HYRD1/AR147

• Učim polako
    • Bedekovčina
« Odgovori #6 u: 17-04-2021, 21:15:23 »
HVALA TI LEGENDO!

Upravo si mi uštedio 1500 kuna sveukupno, ja mislio uzeti set kvačila plus zamašnjak za 3000 tu sa foruma, ali mi je bilo čudno kako tako lijepo šalta brzine i prima gas na brzoj sa guštom bez proklizavanja, sad kad znam, lakše dišemo ja i moj novčanik hahaha, imaš od mene ćevape, rundu i krug u Alfi kad ju dotjeram u vozno stanje ;)

Alfa sada ima 254 tkm, po takvome ustvari ima 274tkn?
Ako je tako to će biti naša mala tajna, ako ima ustvari 234tkn onda super.

Što se tiće interijera, i dalje je sve cijelo, sve funkcionira ali su sjedala dubinski zaprljana, tepisi ne toliko, ali u bunkeru ima blata među vlaknima.
Bio sam danas kod frenda koji radi kemijsko i skoro ga je šlagiralo, dogovorili smo se za iduću subotu kaže da si je i oslobodio i nedjelju samo da to odradi kako spada, kaže bit će ko nova, jedva čekam.

(Stavit ću slike od prije i poslije kad to obavimo)

Jel možda bio crni senzor u bijeloj kutiji?
Pronašao sam set za blindiranje EGR ventila, to možda tvoje?
O da, sad sam se sjetio, u onom malom pretincu pored držača čaša još uvijek stoje, neke vizitke, i parking karte iz Varaždina, ti pošaljem to za uspomenu ili da bacim? :D

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
« Odgovori #7 u: 19-04-2021, 16:39:06 »
 :pivo:

Ako je na satu 254 tkm, onda sad ima stvarnih 234 tkm :)

E sad za senzor više ne znam kakva je kutija bila, ali bio je crne boje i zato ga nisam niti stigao mjenjat jer ga je trebalo prvo lakirat.
Set za blindiranje EGR-a isto više ne znam, ali blindiranje sam ja napravio, samo nisam nikad softwerski rješio da nestane ona greška motora.

Vizitke i parking karte slobodno baci  :craz Samo one eure iz pepeljare mi sačuvaj  :)

Offline HYRD1/AR147

• Učim polako
    • Bedekovčina
« Odgovori #8 u: 19-04-2021, 18:28:45 »
Ajme, sve dobre vijesti hahaha

Koliko sam dosad složio informacije, postoji vrlo velika mogućnost da prijašnja vlasnica nije ništa dirala po autu osim redovnih servisa, kaže jednom su probali poništiti tu grešku u nekom servisu (pretpostavljam da nije bio ovlašteni, svi računi su iz neke neodređene radione) i zbog toga nisu ništa uspjeli napraviti.

To bi značilo da je moja Motor Sistem Control greška izazvna blindiranim EGR-om, srećom pa postoji jedna radiona pored mene koje ima službenu Alfinu dijagnostiku, auto im ostavljam od srijede do vikenda da pregledaju sve, držim fige da sve prođe najbolje što može.

Provjerio sam dva puta, nema eura ali naći će se za rundu, definitivno si zavrijedio, lakše spavam otkad znam više o autu :D
Izgleda li ti išta od ovoga poznato?

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
« Odgovori #9 u: 19-04-2021, 20:35:49 »
Koliko se sjećam ne može se greška poništiti u servisu sa dijagnostikom na Euro IV motoru, prije se mogla na Euro3. Sad bi to trebao netko tko se bavi chipiranjem... Meni su u ČK rekli 1000 kn za to, možda je sad jeftinije. Ali da, ta motor sistem žaruljica se pojavila od kad je EGR blindiran. A ove stare pločice su originalne, dok je kromirana za potpuno zatvaranje EGR-a, ja sam stavio s rupicama i bilo je OK.
Ostavio sam hrpu računa i originalnu servisnu knjigu, auto dok je bio kod mene je imao svakih 10.000 km redovni servis.
A tu su još koliko vidimo na slici kodovi od radija, to je ono što sam dobio s autom pa sam dao, bila je i knjiga s uputama, rezervni ključ koji nisam nikad koristio.

Offline HYRD1/AR147

• Učim polako
    • Bedekovčina
« Odgovori #10 u: 20-04-2021, 07:17:54 »
Sve super informacije, svaka je korisna i dobrodošla
Mislim da je to sve što bih trebao znati, auto sutra ide kod majstora na kontrolu, ako sve štima ide na ljetne gume i vozit se u stilu.

Po takvom mi ostaje srediti zamašnjak i limariju i imam super auto za male novce.

Ja iz auto nisam dobio rezervni ključ, dobio sam skakavac koji je u jako jako dobrom stanju, jeli možda on rezervni ključ, a prijašnji vlasnik izgubio original ključ?
Pitam jer mi je čudno kako auto ima centralno ali nema tipke za daljinsko zaključavanje na ključu, mislim da čak blenda neka žarulja u kabini kad je auto zaključan, sve mi nešto govori da bi auto trebao imati daljinsko zaključavanje, ili to auto nema u opremi?

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
Rezervni ključ nema tipke. Znači master ključ je izgubljen.

Tapatalk

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: HYRD1/AR147

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
Rezervni ključ nema tipke. Znači master ključ je izgubljen.

Tapatalk

Tako je,
Originalni ključ je imao tipke za daljinsko, a rezervni ja nisam nikad koristio, bio je 10 godina u kutiji s ovim gore kodovima, zato je ko nov.

A di su alu felge, ostavio bivši vlasnik sebi?

Offline HYRD1/AR147

• Učim polako
    • Bedekovčina
« Odgovori #13 u: 21-04-2021, 22:02:52 »
To je šteta, daljinsko je super stvar za imati, jel se možda može napraviti novi "master" ključ iz ovog rezervnog? Da pojasnim jeli moguće dati u ovlaštenom servisu napraviti "key fob" sa daljinskim zaključavanjem iz ovog ključa koji imam?

Prodala vlasnica prije nego sam ja kupio auto, doduše ne bi ih ni uzimao jer mi se nisu sviđale a po slikama ljetne gume su bile dosta istrošene, ovako sam si spustio dodatno cijenu.
Kad se malo financijski oporavim i riješim hrđu na par mjesta uzet ću si 17" Tristar felge, nekako mi bolesno pašu na 147, razmišljam ih možda čak dati farbati u neku tamniju boju, ali sve u svoje vrijeme 😁

Zasad sam si nabavio set 15" Hankook ljetnih guma koje će me držati još barem dvije sezone, samo se moram dogovoriti sa vulkanizerom da me ubaci kad ćemo obojica biti slobodni.

Offline willyz

• Starosjedioc
  • 147 TS + LPG
    • Karlovac
    • moj hobi - galerija
« Odgovori #14 u: 21-04-2021, 22:17:13 »
To je šteta, daljinsko je super stvar za imati, jel se možda može napraviti novi "master" ključ iz ovog rezervnog? Da pojasnim jeli moguće dati u ovlaštenom servisu napraviti "key fob" sa daljinskim zaključavanjem iz ovog ključa koji imam?

Može, pogotovo jel imaš kod karticu.
Izašlo me 800kn kod "ključara", ovlašteni mi nije to hrio raditi bez kartice a i bilo je puno skuplje.
Ako te zanima, pošaljem ti na pp info da ne reklamiram tu.
- It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses. - Hit it.

http://www.zippo-friends-croatia.com/galerije/willyz/index.php

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica
« Odgovori #15 u: 21-04-2021, 23:24:38 »
Možeš i jeftinijom varijantom. Kupiš original ključ sa tipkama od 147, pa prebaciš čip i metalni dio ključa sa rezervnog u taj novokupljeni a nakon toga moraš naći nekoga sa multiecuscenom da ga upiše u centralu, da bi proradilo daljinsko.

Offline HYRD1/AR147

• Učim polako
    • Bedekovčina
« Odgovori #16 u: 22-04-2021, 19:17:01 »
Hvala Argor, ako sam te dobro shvatio, kupim ključ sa daljinskim od neke druge 147, (ne mora biti novi, jelda?) rastavim ga, ubacim svoj ključ i čip i onda ga odvedem negdje (ovlašteni, ili može negdje sa službenom informatikom ili kod ključara?) da ga "osposobe" za moj auto.
Ako je tako, zvuči jednostavno a ne bi trebalo biti skupo...

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica
« Odgovori #17 u: 22-04-2021, 20:04:32 »
Točno , ja sam tako napravio na 156, osim završnog koraka , prije sam prodao alfu.  :D

Offline HYRD1/AR147

• Učim polako
    • Bedekovčina
« Odgovori #18 u: 28-04-2021, 20:08:23 »
Nisam već par dana ništa pisao, pa da nastavim gdje smo stali...

Hvala na savjetima, naručio sam key fob za daljinsko sa eBaya, manje 100 kuna, plan je prebaciti ključ i čip u novo kučište, i ostaviti ključ momcima u servisu gdje sam bio neki dan da mi to osposobe, koliko sam ih shvatio ne rade ništa sa kompjuterom ispod 150 kuna, pa nadam se da će me toliko koštati, zaboravio sam pitati za cijenu, ali sam pitao mogu li to napraviti i kažu da su već radili i nije bilo problema.

Sredio sam nosač fara (sa vozačeve strane) koji je pukao kad je prijašnja vlasnica udarila srnu, vruće ljepilo sve sredi hahaha, ali izgleda da je pukao još jedan koji ne mogu naći, moram li skidati branik da bi skinuo far dolje?
Kako god gledam ne vidim neku točku gdje se prišrafi na karoseriji...
Htio bi si to srediti da vratim far 100% na mjesto, sad se ne skuži na prvu da je auto bio udaren, ali far ipak malo strši prema van, a Alfa Romeo znak na haubi je udubljen prema unutra, to još neću mijenjati, ali sam planirao eventualno jer mi ružno izgleda emblem bez boje.

Alfa je bila par dana u servisu, dao sam srediti situaciju s EGR ventilom, nije mi smetalo što je bilo blindiran, ali kad su ga skinuli u servisu bio je pun ćađe, i kao da ne radi dobro, pa rekoh ajd stavite novi, ode 900 kuna, ali su mi dali garanciju na njega, ista stvar s parking senzorima, crko jedan, drugi zeza, zamijenite oba, spojili auto na dijagnostiku, jedina greška koju baca je za zračne jastuke, ali to je stvar toga što je promijenjena instrument tabla, po njihovom zračni jastuci bi trebali raditi, ne želim probati ali nadam se da hoće.
Kako je auto bio par dana kod njih odradili su i par probnih vožnji, serviser koji je radio na mojem autu je veoma zadovoljan, ništa ne lupa, škripi, vuče zdravo, sve super, pitao sam ga za zamašnjak, kaže da se ne zamaram, tek je otvrdnula papučica kvačila tako da sam još barem 40tkm po njegovom mišljenju miran.

I dao sam Alfu na kemijsko kod frenda koji to radi doma, borio se ujutro od 7 do 5 popodne da dovede interijer u stanje "novo", kad sam dobio auto natrag kao da je bio na detailingu, evo par slika u boljoj kvaliteti na navedenom linku:
http://imgur.com/a/pWzGDX5

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica
« Odgovori #19 u: 28-04-2021, 21:20:49 »
Nisam već par dana ništa pisao, pa da nastavim gdje smo stali...

Hvala na savjetima, naručio sam key fob za daljinsko sa eBaya, manje 100 kuna, plan je prebaciti ključ i čip u novo kučište, i ostaviti ključ momcima u servisu gdje sam bio neki dan da mi to osposobe, koliko sam ih shvatio ne rade ništa sa kompjuterom ispod 150 kuna, pa nadam se da će me toliko koštati, zaboravio sam pitati za cijenu, ali sam pitao mogu li to napraviti i kažu da su već radili i nije bilo problema.

...

Hm... ti ključevi dolaze prazni, a tebi nedostaje tiskana pločica daljinskog iz original ključa, koja se nalazi ispod gumbića,..  :Hm   

Offline HYRD1/AR147

• Učim polako
    • Bedekovčina
« Odgovori #20 u: 29-04-2021, 06:45:33 »
Ups, upravu si, išao sam naknadno pogledati oglas, zeznuo sam se, nisam čitao oglas pažljivo jer je na njemačkom, a dobro nema veze, nije to neka lova a imat ću onda novi ključ, sad još samo moram naći ključ od nekog

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #21 u: 29-04-2021, 06:59:33 »
Zračni jastuci nemaju veze s zamjenom satova, vjerojatno je konektor ispod sjedala u pitanju
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline HYRD1/AR147

• Učim polako
    • Bedekovčina
« Odgovori #22 u: 29-04-2021, 07:18:41 »
Ako je tako, onda znam zbog čega svijetli lampica, momak koji mi je čisto auto mi je rekao da su žice ispod sjedala bile otpojene, tj uopće nije bilo konektora, kad je vraćao sjedalo, spojio je žice direktno, ali lampica i dalje svijetli...
Ako nabavim muški i ženski konektor i vratim na mjesto gdje su bili, lampica bi se trebala ugasiti?

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 6
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #23 u: 29-04-2021, 08:42:46 »
meni kod svakog pomicanja vozacevog i suvozacevog sjedala svjetli lampica airbaga. onda moram protresit konektor i bude sve okej onda.

tako da kreni od banalnih stvari prije nego udes u nesto dublje u skuplje.

i super sad izgleda iznutra!  :love:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #24 u: 29-04-2021, 08:55:15 »
Ako je tako, onda znam zbog čega svijetli lampica, momak koji mi je čisto auto mi je rekao da su žice ispod sjedala bile otpojene, tj uopće nije bilo konektora, kad je vraćao sjedalo, spojio je žice direktno, ali lampica i dalje svijetli...
Ako nabavim muški i ženski konektor i vratim na mjesto gdje su bili, lampica bi se trebala ugasiti?

Pa ako je spojio direktno onda nebi smjelo svijetliti, tako nebitno jel spojeno sa konektorom ili direktno, spojeno je..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline HYRD1/AR147

• Učim polako
    • Bedekovčina
« Odgovori #25 u: 29-04-2021, 16:56:01 »
Tako bi trebalo biti, sad je pitanje jel je dobro spojio, 3 su žice ako se dobro sjećam i boje žica od sjedala se nisu poklapale sa bojom žica na ožićenju od auta...
Budem napomenuo dečkima u servisu da to pogledaju usput kad ću dati složiti daljinsko, zasad me to ne dira, jedino bi mogao biti problem na tehničkom.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #26 u: 29-04-2021, 17:04:45 »
Za tehnicki ce ti biti problem sigurno, uzmi dva konektora i odvezi da ti netko to rijesi, jer i da rijesis tehnicki ovako nekako na vezu ispast ce te vise nego da platis da ovo rijese, a rijesit kad tad moras..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline HYRD1/AR147

• Učim polako
    • Bedekovčina
« Odgovori #27 u: 29-04-2021, 20:54:44 »
Hvala na savjetu, do tehničkog imam 11 mjeseci, valjda neću zaboraviti to riješiti hahaha, btw mali update, prešao sam preko rupe na cesti (preko koje prolazim svaki dan putem na posao) i lampica za airbag se ugasila sama od sebe, čudno...

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica
« Odgovori #28 u: 30-04-2021, 16:53:00 »
Nije, kontakt u nekom konektoru se ostvari. Najbolje je sve airbag konektore presjeći i zalemiti žice.

Offline HYRD1/AR147

• Učim polako
    • Bedekovčina
« Odgovori #29 u: 06-05-2021, 17:24:49 »
Vidio sam danas na cesti istu Alfu kakvu imam ja, redizajn, ista boja ALI sa crnom haubom, i onda mi je sinulo, mogao bi si nabaviti crnu haubu i zamijeniti doma, nadam se da bi me došlo jeftinije nego dati ravnati ovu haubu, i ponovno lakirati, susjed mi je limar i sa ravnanjem, špricanjem, i novim znakom Alfa Romeo bi me izašlo 1400 kuna, to mi malo ne paše a dosta mi se sviđa ova kombinacija sivo-crno, e sad moje pitanje je koliko može koštati hauba?

Mislim onako od nekog ko ima karambol doma ili donora, nisam baš za preprodavače rabljenih dijelova, (ne volim imat posla s njima) pa ako mi može dati otprilike cijenu, (da ne gnjavim ljude po oglasima) bio bi zahvalan.