Nisam već par dana ništa pisao, pa da nastavim gdje smo stali...
Hvala na savjetima, naručio sam key fob za daljinsko sa eBaya, manje 100 kuna, plan je prebaciti ključ i čip u novo kučište, i ostaviti ključ momcima u servisu gdje sam bio neki dan da mi to osposobe, koliko sam ih shvatio ne rade ništa sa kompjuterom ispod 150 kuna, pa nadam se da će me toliko koštati, zaboravio sam pitati za cijenu, ali sam pitao mogu li to napraviti i kažu da su već radili i nije bilo problema.
Sredio sam nosač fara (sa vozačeve strane) koji je pukao kad je prijašnja vlasnica udarila srnu, vruće ljepilo sve sredi hahaha, ali izgleda da je pukao još jedan koji ne mogu naći, moram li skidati branik da bi skinuo far dolje?
Kako god gledam ne vidim neku točku gdje se prišrafi na karoseriji...
Htio bi si to srediti da vratim far 100% na mjesto, sad se ne skuži na prvu da je auto bio udaren, ali far ipak malo strši prema van, a Alfa Romeo znak na haubi je udubljen prema unutra, to još neću mijenjati, ali sam planirao eventualno jer mi ružno izgleda emblem bez boje.
Alfa je bila par dana u servisu, dao sam srediti situaciju s EGR ventilom, nije mi smetalo što je bilo blindiran, ali kad su ga skinuli u servisu bio je pun ćađe, i kao da ne radi dobro, pa rekoh ajd stavite novi, ode 900 kuna, ali su mi dali garanciju na njega, ista stvar s parking senzorima, crko jedan, drugi zeza, zamijenite oba, spojili auto na dijagnostiku, jedina greška koju baca je za zračne jastuke, ali to je stvar toga što je promijenjena instrument tabla, po njihovom zračni jastuci bi trebali raditi, ne želim probati ali nadam se da hoće.
Kako je auto bio par dana kod njih odradili su i par probnih vožnji, serviser koji je radio na mojem autu je veoma zadovoljan, ništa ne lupa, škripi, vuče zdravo, sve super, pitao sam ga za zamašnjak, kaže da se ne zamaram, tek je otvrdnula papučica kvačila tako da sam još barem 40tkm po njegovom mišljenju miran.
I dao sam Alfu na kemijsko kod frenda koji to radi doma, borio se ujutro od 7 do 5 popodne da dovede interijer u stanje "novo", kad sam dobio auto natrag kao da je bio na detailingu, evo par slika u boljoj kvaliteti na navedenom linku:
http://imgur.com/a/pWzGDX5