24-07-2026, 01:23:41

Autor Tema: Giulia Quadrifoglio  (Posjeta: 26030 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Cobra

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Audi A3
    • Zagreb centar
Odg: Giulia Quadrifoglio
« Odgovori #90 u: 13-03-2021, 11:20:44 »

https://www.roadandtrack.com/news/a35756006/ford-gt-destroyed-in-devastating-multi-car-wreck-in-los-angeles/
Po ovome bi se salo zakljuciti, da Ford GT i nije bas siguran u sudaru......

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #91 u: 13-03-2021, 11:23:20 »
Koliko koštaju, još samo da ne valjaju... :cool-smiley-027:
Cijene svih auta su tokom zadnjih 15 g godina drastično povećane, naročito zadnjih 5, ali Buba košta sumanuto puno....sjećam se kad je friend kupovao 997 GT3, a koliko sad košta GT3..
Tema za uz pivu da dobijes skolu ulaganja
Kupis, vozis i prodas za vise nego si platio
A da ne govorimo o APPROVED garanciji i principu kako funkcionira. TOP
niza i gas!

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #92 u: 13-03-2021, 13:03:12 »
Tema za uz pivu da dobijes skolu ulaganja
Kupis, vozis i prodas za vise nego si platio
A da ne govorimo o APPROVED garanciji i principu kako funkcionira. TOP

Ris ti pije sportsku pa moraš brzo pričati ako mu želiš nešto uz pivu objasniti  :smijeh

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #93 u: 13-03-2021, 13:55:26 »
niza i gas!

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #94 u: 14-03-2021, 10:10:14 »

Ma možda je ispala da generaliziram, ali stvarno mislim da nisam potegnuo do nekih krajnosti kao ti. Jer gulia nije madrac naspram pravog kreveta, nije tolika razlika.  Prihvaćam da ima razlike u nijansama u kvaliteti nekih materijala. Recimo, ja volim merlot i teren. Plavac je svugdje naglsen kao kvalitetnije vino i kad ga kupis imaš osjećaj da posjedujes bolje vino. Ali dal je to cijela priča? Da parafraziram nazad na temu, ako kupis auto sa boljim ovjerom, 10% lakšim, boljim pogonom i genralno boljim osjećajem u vožnji. Dal je i onda bitan osjećaj pod prstom koji je nametnut od strane medija? Evo naprimjer nametnute vrijednosti: okretni moment. Ja sam odrastao u vrijeme kad ta vrijednost nije postojala. Nitko nije znao koliko okretnog momenta ima automobil koji posjeduje, ali u zadnjih 10g ljudi su počeli kupovati automobile na temelju te vrijednosti. To je jednostavno nametnuto. Po meni je i taj osjećaj "kvalitete plastike" isto nametnut. Na kraju dana to je i dalje plastika od 20€.

Ne nije nametnuto,pa j ebemu kupuješ auto tako da odeš u salon,sjedneš u ono kaj te zanima(OK to je kad ideš u AC kao da ideš Bugattija kupovat) vidiš sve,vanjštinju,unutrašnjost,napraviš test vožnju,naravno nemoguća misija kod AC-a,onda odeš vidjet nekog od koknurenata,makar ga i ne razmatraš da bi ga kupio,ali čisto da dobiješ dojam nečeg drugog. Nikakvo nametanje od novinara tu nema,jedino vlastiti osjećaj,s očima i prstima. OK naravno da je pretjerano reći da je Giulia kao Dacia unutra,nije niti blizu,ali da bi morala biti bolja morala bi.

Offline filip00

• Pripravnik
  • **
    • Slovenija
    • ride epic drive epic
« Odgovori #95 u: 14-03-2021, 10:54:13 »
Ja fakat ne kužim kaj bi trebalo značit da je "okretni moment nametnuta vrijednost"  :redf: mislim, vrlo jasna je svrha okretnog momenta. Ak imaš prikolicu ili ak imaš jako natovaren auto, bitnije ti imati veliki okretni moment nego puno konja. O toj vrijednosti se počelo više govoriti zadnjih godina zato što je tehnologija napredovala, novinarstvo pokriva puno smislenije i važnije karakteristike auta i na kraju krajeva - mnogi si danas priušte više od jednog auta - pa im je bitnije znati neke detaljnije karakteristike. To da kažeš da je to "nametnuta vrijednost" je u najmanju ruku besmisleno.

Kaj se tiče unutarnjih materijala itd....pa opet. Prije 20-30 godina su auti svi više manje bili drek iznutra. Imao si možda jednog ultraluksuznog koji je imao dobre materijale, svi ostali su bili drek. Vrata su lupala, prozori bili tanki, preko 100km/h je sve bučalo... Hyundai je imao model PONY. Danas se stvari mijenjaju. Hyundai ima nekoliko sportskih auta, BMW je napravio aute s prednjim pogonom, a Porsche ima dizel karavana. Naravno da onda i kupci počinju svašta izmišljat i govorit o materijalima i ovom i onom.

Nije to niš nametnuto. To su manje i više glupavi trendovi koji su jednostavno u skladu s vremenom u kojem živimo  :dontno:

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #96 u: 14-03-2021, 11:21:16 »
Ja fakat ne kužim kaj bi trebalo značit da je "okretni moment nametnuta vrijednost"  :redf: mislim, vrlo jasna je svrha okretnog momenta. Ak imaš prikolicu ili ak imaš jako natovaren auto, bitnije ti imati veliki okretni moment nego puno konja. O toj vrijednosti se počelo više govoriti zadnjih godina zato što je tehnologija napredovala, novinarstvo pokriva puno smislenije i važnije karakteristike auta i na kraju krajeva - mnogi si danas priušte više od jednog auta - pa im je bitnije znati neke detaljnije karakteristike. To da kažeš da je to "nametnuta vrijednost" je u najmanju ruku besmisleno.

Kaj se tiče unutarnjih materijala itd....pa opet. Prije 20-30 godina su auti svi više manje bili drek iznutra. Imao si možda jednog ultraluksuznog koji je imao dobre materijale, svi ostali su bili drek. Vrata su lupala, prozori bili tanki, preko 100km/h je sve bučalo... Hyundai je imao model PONY. Danas se stvari mijenjaju. Hyundai ima nekoliko sportskih auta, BMW je napravio aute s prednjim pogonom, a Porsche ima dizel karavana. Naravno da onda i kupci počinju svašta izmišljat i govorit o materijalima i ovom i onom.

Nije to niš nametnuto. To su manje i više glupavi trendovi koji su jednostavno u skladu s vremenom u kojem živimo  :dontno:
Nije nametnuto ali su ljudi počeli srati kako odjednom 400Nm u benzincu od 250-300 KS nije dovoljno, gledajući samo tu stavku. Više snage u nešto višim obrtajima i bolje performanse su totalno izgleda postale nebitne.
400-500 Nm, isti ku*ac. Pa ne tegliš 3 prikolice sa sportskom limuzinom.
Nisu to atmo benzinci sa 180-200 Nm, vozio sam 1.75 turbo sa 320 Nm i imao je momenta i više nego mi je trebalo.

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #97 u: 14-03-2021, 12:17:03 »
Možda nisu kao Alfisti koji nemaju 50€ za promjenu termostata, trpaju masti u homokinetičke ležajeve, repariraju vilice, lijepe Aliexpres naljepnice i takve aute prezentiraju kao savršena stanja i uz to se busaju da su članovi kluba.

Sajam taštine.

Zaboravio si 2 broja prevelike felge, polovne gume i potragu za rabljenim većim kočnicama jer ima šumahera koliko ti srce hoće i svima preslabe kočnice jer imaju brutalne mape u izvoženim autima, snage ko na tankeru a pun tank goriva su zadnji put vidjeli na televiziji kad Šebalj testira novu Daciu u nedjeljnom popodnevnom izdanju a alfe voze jer nemaju para za BMW ili Hondu ili su im BMW oduzeli zbog neplaćanja kredita pa je alfa došla kao jedino za što su imali para a da se ne sramote s nekim pežoom.

To je alfizam u 90% onih koji alfe imaju na brdovitom  balkanu. One koji ih vole i poštuju možeš nabrojiti na prste jedne ruke na 100 ispitanih.
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline filip00

• Pripravnik
  • **
    • Slovenija
    • ride epic drive epic
« Odgovori #98 u: 14-03-2021, 17:11:55 »
Nije nametnuto ali su ljudi počeli srati kako odjednom 400Nm u benzincu od 250-300 KS nije dovoljno, gledajući samo tu stavku. Više snage u nešto višim obrtajima i bolje performanse su totalno izgleda postale nebitne.
400-500 Nm, isti ku*ac. Pa ne tegliš 3 prikolice sa sportskom limuzinom.
Nisu to atmo benzinci sa 180-200 Nm, vozio sam 1.75 turbo sa 320 Nm i imao je momenta i više nego mi je trebalo.

Pa ne znam jel to znači da je nešto nametnuto ili da su ljudi jednostavno postali razmaženi? Pa koliko često vidim ljude da kupuju aute više srednje klase, karavane, džipove - a kome to treba? Zar stalno trebaš toliko prostora i konja? Realno, svakome je dovoljan običan manji auto od 110ks. Drugo je to što je ponuda sve veća i bolja pa su i naši apetiti narasli...

Ako konkurencija nudi 500Nm, onda ćeš ili držati korak s njom ili propasti. Od vjernih fanova koji uživaju u dizajnu i ljepoti koju si ne mogu priuštiti, firme ne preživljavaju nego izumiru. Inače se slažem potpuno s tobom, ja nemam ni 300Nm u svojem autu, pa mi je uvrh glave dovoljno...
« Zadnja izmjena: 14-03-2021, 17:14:31 od filip00 »

Offline Ivo

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #99 u: 14-03-2021, 22:56:19 »
Razmazili su ih proizvođači. Kad sam vozio punto, npr. BMW je u ponudi ima tricu, tricu coupe, peticu i sedmicu. I pokoji M model. Jel bilo dovoljno?
Danas? Da nabrajam?
Seriju 1, 2, 3, 5, 7, 8, x1, x2, x3, x4, x5, x6, x7, Z, pa od mnogih s troja vrata ili copue, M modele, elektricne.... vjerojatno sam neki i zaboravio. Hm, želim cope ali s 4 vrata - ima, želim SUV ali da je coupeovski zadnji kraj - ima, ne, ipak bih malo veci normalni SUV - ima, ma ne, hocu kompakt ali s prednjim pogonom - može i to!  Znaci pokrivaju apsolutno sve segmnete, velicinom, motorizacijom pa i cijenom. Kak to sve naprave i po kojim tvornicama, ne znam. Pomalo za poludit.

Offline filip00

• Pripravnik
  • **
    • Slovenija
    • ride epic drive epic
« Odgovori #100 u: 15-03-2021, 00:09:08 »
Ali zakaj je problem da imaju siroku ponudu? Mene vise zanima zakaj recimo Alfa nema nikakvu ponudu... 🤨

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #101 u: 15-03-2021, 01:20:29 »
Ali zakaj je problem da imaju siroku ponudu? Mene vise zanima zakaj recimo Alfa nema nikakvu ponudu... 🤨
Zato što brand vodi nesposobna bagra.

Morski Vuk

• Gost
« Odgovori #102 u: 15-03-2021, 10:24:52 »
Razmazili su ih proizvođači. Kad sam vozio punto, npr. BMW je u ponudi ima tricu, tricu coupe, peticu i sedmicu. I pokoji M model. Jel bilo dovoljno?
Danas? Da nabrajam?
Seriju 1, 2, 3, 5, 7, 8, x1, x2, x3, x4, x5, x6, x7, Z, pa od mnogih s troja vrata ili copue, M modele, elektricne.... vjerojatno sam neki i zaboravio. Hm, želim cope ali s 4 vrata - ima, želim SUV ali da je coupeovski zadnji kraj - ima, ne, ipak bih malo veci normalni SUV - ima, ma ne, hocu kompakt ali s prednjim pogonom - može i to!  Znaci pokrivaju apsolutno sve segmnete, velicinom, motorizacijom pa i cijenom. Kak to sve naprave i po kojim tvornicama, ne znam. Pomalo za poludit.

I uz to tricu kompakt, karavan, peticu karavan, Z3, Z3 coupe, i M modele.

Offline Ivo

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #103 u: 15-03-2021, 11:16:36 »
I uz to tricu kompakt, karavan, peticu karavan, Z3, Z3 coupe, i M modele.
Sorry, zaboravio.
Pa samo da postoji BMW na cijelom svijetu bilo bi dovoljno za svakog ponesto.

Offline noiser

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #104 u: 15-03-2021, 12:23:18 »
Danas? Da nabrajam?

To ti se zove velika, ozbiljna firma. Mercedesa ima, uz sve to i u gospodarskoj klasi, F1... A Talijani sami sebe ranjavaju desetljećima
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #105 u: 15-03-2021, 13:03:11 »

Ako niste vidjeli odličan video. Nema se po meni što dodat ili oduzet na rečeno.
« Zadnja izmjena: 17-03-2021, 19:44:22 od a.m.alfa »

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #106 u: 15-03-2021, 14:18:38 »
https://www.youtube.com/watch?v=rJM92tXh-f4

Ako niste vidjeli odličan video. Nema se po meni što dodat ili oduzet na rečeno.
Uglavnom je zaključak. Ja bi Alfu.
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: S.M.

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #107 u: 15-03-2021, 15:52:19 »
Uglavnom je zaključak. Ja bi Alfu.

Slažem se,i ja bi Alfu da imam te pare potrošiti za auto. Ali ono što i on kaže Alfa mora bit jeftinija.

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #108 u: 15-03-2021, 18:45:36 »
Slažem se,i ja bi Alfu da imam te pare potrošiti za auto. Ali ono što i on kaže Alfa mora bit jeftinija.
Ok, da i ja bi Alfu. Htio sam komentirati da lik koji testira na kraju kaže da bira Alfu uzevši sve u obzir. Pa čak i cijenu. I još jedan test što sam gledao dva lika testiraju i oni uzevši sve u obzir biraju alfu. Auto 5 godina na tržištu :Crazy
« Zadnja izmjena: 15-03-2021, 19:03:28 od 156 sp1 rosso »
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline kizo

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #109 u: 15-03-2021, 19:28:07 »
Ok, da i ja bi Alfu. Htio sam komentirati da lik koji testira na kraju kaže da bira Alfu uzevši sve u obzir. Pa čak i cijenu. I još jedan test što sam gledao dva lika testiraju i oni uzevši sve u obzir biraju alfu. Auto 5 godina na tržištu :Crazy
E to je ono kako se veli nešto :crazy:

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: sasa.baska

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #110 u: 16-03-2021, 10:16:47 »
Pa jeftinija je 7000€.
BMW M3 Competition 510 KS 89 500 €
Alfa Giulia QV 510 KS 82 500 €
« Zadnja izmjena: 16-03-2021, 10:17:44 od kremenko »
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline Ivo

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #111 u: 16-03-2021, 15:23:47 »
Pa jeftinija je 7000€.
I jos mi fali točno 82 500 €
Koja je ono boja gratis?

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #112 u: 17-03-2021, 08:16:32 »
Pa jeftinija je 7000€.

Alfa bi trebala biti puuno jeftinija od tih 7000eura u usporedbi s M3. M3 dolazi serijski sa HUD-om,Laser svjetlima,grijanim sicevima i još nekim pizdarijama(ovo je iz glave,ono što je skupa oprema). Alfa dan danas nema u ponudi HUD,svjetla su i dalje xenoni,gijanje siceva može isključivo ako ne uzmeš školjka sjedala inače nemože,M3 nudi školjka sjedala sa grijanjem/ventiliranjem pokretana na struju,Alfa i dalje nakon toliko god.na tržištu nema 360 stupnjeva kamere za parking,ima onu jadnu kameru sa 3 i pol piksela... Uglavnom Alfa je debelo preskupa za pomankanje opreme koju niti ne možeš naručiti.
Ne znam zašto se i dalje nakon toliko godina pitam kakvi debili vode Alfu,jer činjenica je da blage veze nemaju o tome kako se vodi neka auto kompanija. Onda s druge strane ja kao zakleti Ferrarijevac u F1 gledam onaj jad koji serviraju desetljeće već i onog Harry Pottera Binotta,ništa me ne treba čuditi.

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #113 u: 17-03-2021, 11:05:57 »
Alfa bi trebala biti puuno jeftinija od tih 7000eura u usporedbi s M3. M3 dolazi serijski sa HUD-om,Laser svjetlima,grijanim sicevima i još nekim pizdarijama(ovo je iz glave,ono što je skupa oprema). Alfa dan danas nema u ponudi HUD,svjetla su i dalje xenoni,gijanje siceva može isključivo ako ne uzmeš školjka sjedala inače nemože,M3 nudi školjka sjedala sa grijanjem/ventiliranjem pokretana na struju,Alfa i dalje nakon toliko god.na tržištu nema 360 stupnjeva kamere za parking,ima onu jadnu kameru sa 3 i pol piksela... Uglavnom Alfa je debelo preskupa za pomankanje opreme koju niti ne možeš naručiti.
Ne znam zašto se i dalje nakon toliko godina pitam kakvi debili vode Alfu,jer činjenica je da blage veze nemaju o tome kako se vodi neka auto kompanija. Onda s druge strane ja kao zakleti Ferrarijevac u F1 gledam onaj jad koji serviraju desetljeće već i onog Harry Pottera Binotta,ništa me ne treba čuditi.
Ti si na najvećem gubitku jer si zaklet.
Bolje da se nisi zaklinjao i bolio bi te pišo ko recimo mene.
Lijepo gledaš F1 i neka dobra vožnja nevezano čija je ti ozari srce.
Tako i kod kupovine automobila, ne treba robovati nekoj marki. Samo ispadneš budala kad se najmanje nadaš.

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #114 u: 17-03-2021, 11:55:13 »
U videu koji si postavio, voditelj govori kako je Alfa bolji allround auto, nije pretvrd u normalnoj vožnji, ima bolju sasiju, bolji motor, bolji zvuk, bolje upravljanje, mjenjac je bolje podesen, ljepša je itd itd.
Valjda i to neki kurac vrijedi.
Tebi eto BMW, pipaj plastike i rspravljaj o izgledu maske. Nas pusti da vozimo, ponavljam vozimo, Alfu.
« Zadnja izmjena: 17-03-2021, 11:56:12 od kremenko »

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #115 u: 17-03-2021, 12:10:31 »
90% tvojih postova je sranje po Alfi. Samo negativno, samo ser ser ser. Hajde ponekad, ali stalno :Crazy
« Zadnja izmjena: 17-03-2021, 12:16:05 od kremenko »

Offline filip00

• Pripravnik
  • **
    • Slovenija
    • ride epic drive epic
« Odgovori #116 u: 17-03-2021, 12:15:18 »
U videu koji si postavio, voditelj govori kako je Alfa bolji allround auto, nije pretvrd u normalnoj vožnji, ima bolju sasiju, bolji motor, bolji zvuk, bolje upravljanje, mjenjac je bolje podesen, ljepša je itd itd.
Valjda i to neki kurac vrijedi.
Tebi eto BMW, pipaj plastike i rspravljaj o izgledu maske. Nas pusti da vozimo, ponavljam vozimo, Alfu.

Nabrojao si subjektivne i nemjerljive podatke kao argument tome da bmw nudi opremu koju u alfi nemres ni s doplatom dobit. Pa daj ne budi smijesan.

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #117 u: 17-03-2021, 12:20:15 »
Jel 150-200kg manje mjerljiv podatak?
Sto ga subjektivni osjecaj nije prevario pa rekao da je kod BMW sve to bolje?
Zanimljivo da slicno govore i na ostalim testovima. I svi koji su uradili test uzeli bi Alfu  :mah:
« Zadnja izmjena: 17-03-2021, 12:22:17 od kremenko »

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #118 u: 17-03-2021, 12:44:53 »
90% tvojih postova je sranje po Alfi. Samo negativno, samo ser ser ser. Hajde ponekad, ali stalno :Crazy
Da, stvarno bi se reklo da ne voli čoek Alfu  :dontno:

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #119 u: 17-03-2021, 13:20:01 »
Jel 150-200kg manje mjerljiv podatak?
Sto ga subjektivni osjecaj nije prevario pa rekao da je kod BMW sve to bolje?
Zanimljivo da slicno govore i na ostalim testovima. I svi koji su uradili test uzeli bi Alfu  :mah:

svi bi uzeli alfu al kad teba iskesirat svoje novce,  niko je ne uzme  :Crazy

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: jockersmoker, filip00