24-07-2026, 00:37:24

Autor Tema: Giulia Quadrifoglio  (Posjeta: 26025 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline filip00

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
    • Slovenija
    • ride epic drive epic
Odg: Giulia Quadrifoglio
« Odgovori #60 u: 12-03-2021, 13:50:04 »
Sve na mjestu i onda ukenjaš za zadnjom rečenicom  :tooth

I know, rekoh "ako bih već...." jer sam se davnih dana u prometu naučio da retarde sretneš za volanom BILO KOJE marke, a jednako tako i pristojne ljubazne dobre vozače, također za volanom bilo koje marke. Jedini dosta friški uzorak gluposti u prometu u zadnje vrijeme vidim među SUVovima....i opet...nije pravilo....  :crazy:

Offline boris

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #61 u: 12-03-2021, 13:55:45 »
(Image removed from quote.)

https://dodaj.rs/images/Capture11ec8d6f8fe9a30dc.jpg

Cijene G30 i Giulie su vrlo slične. U nekim izvedbama je Giulia i skuplja.

Govorimo o QV i novom M3.
Možda sam i ja kriv jer to nisam decidirano naglasio.
Evo za primjer cijena u Italiji, naravno kod nas još nema cijene:
novi M3 comp kreće od:
95.900
a giulia QV od
€ 86.500

To je razlika od 9.500 EU?
11% cijene?

« Zadnja izmjena: 12-03-2021, 14:53:36 od boris »

Offline boris

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #62 u: 12-03-2021, 13:58:13 »
Možda nisu kao Alfisti koji nemaju 50€ za promjenu termostata, trpaju masti u homokinetičke ležajeve, repariraju vilice, lijepe Aliexpres naljepnice i takve aute prezentiraju kao savršena stanja i uz to se busaju da su članovi kluba.

Sajam taštine.

I ja govorim od sajmu taštine.
Svatko shvaća različito na koga se to odnosi.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #63 u: 12-03-2021, 14:18:21 »
Meni 2 stvari nisu jasne:
1. Zašto su materijali armature prevaga prilikom kupnje auta?
2. Zašto uvijek pohvaljeni aktualni njemački automobili nakon sto prođe 10g imaju lošije materijale armature od talijanskih pandana?

Meni se jednostavno to čini kao borba protiv vjetrenjaca jer onaj materijal i teksturu što ima njemački auto u ovom trenutku je najkvalitetnije a sve drugo je lošije pa makar pravom kožom bilo presvučeno.
« Zadnja izmjena: 12-03-2021, 14:18:55 od jakov »

Offline boris

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #64 u: 12-03-2021, 14:33:21 »
2. Zašto uvijek pohvaljeni aktualni njemački automobili nakon sto prođe 10g imaju lošije materijale armature od talijanskih pandana?

Meni se jednostavno to čini kao borba protiv vjetrenjaca jer onaj materijal i teksturu što ima njemački auto u ovom trenutku je najkvalitetnije a sve drugo je lošije pa makar pravom kožom bilo presvučeno.

Ni meni ovo pod 1. nije jasno. Ajde da NE VALJAJU, i da su loši, ali nije to Lada Niva, nego OK materijal, i po izgledu i po kvaliteti.
Ajde, možda su Germanski i to specijalno u svakom BMWu BOLJI u tom trenutku od pripadajućih Alfinih, evo recimo sad u M3 COMP, ali čemu? Koja je svrha toga?

Kupuješ M3 ili Giuliu Q koji su kao auto za prave vozače, i onda ti je bitno da su materijali još bolji od postojećih koji su sasvim dovoljno dobri?

Pa da kupuješ poslovnu limuzinu u klasi 5ce za nekog Direktora ili neku Mečku još bi razumio ali ovako...

Pa ono onda mi je bolje pričati o dizajnu, to bar vidim svaki dan ako sam vozač takvog auta, a ne o materijalima...
« Zadnja izmjena: 12-03-2021, 14:36:09 od boris »

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #65 u: 12-03-2021, 17:03:51 »
Malo upadam s Marsa ovdje, ali ne kužim zašto se ovdje uopće raspravlja o BMW-u? Ako nekoga zanima BMW, taj će otići na BMW forum i tamo pričati s istomišljenicima.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: a.m.alfa, boris, Disco Volante, S.M., filip00

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #66 u: 12-03-2021, 17:05:28 »
Malo upadam s Marsa ovdje, ali ne kužim zašto se ovdje uopće raspravlja o BMW-u? Ako nekoga zanima BMW, taj će otići na BMW forum i tamo pričati s istomišljenicima.
A zato što Alfa Romeo propada i treba sad vidjet šta dalje  :dontno:  :tooth

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: filip00

Offline kizo

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #67 u: 12-03-2021, 17:15:29 »
ne bude nikada Alfa propala
tko hoće kupiti će Alfu, a tko neće neće, i to je to
ovo sve su drugo gluposti
tko kupuje BMW M ili Alfu Q ili sličan auto, sigurno ne radi sa njima 50 tkm godišnje, tu kupuje udobniji i auto koji manje troši
u tim modelima su i Alfa i Bmw odlični, vrhunski auti :song:

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #68 u: 12-03-2021, 17:30:42 »
ne bude nikada Alfa propala
tko hoće kupiti će Alfu, a tko neće neće, i to je to
ovo sve su drugo gluposti
tko kupuje BMW M ili Alfu Q ili sličan auto, sigurno ne radi sa njima 50 tkm godišnje, tu kupuje udobniji i auto koji manje troši
u tim modelima su i Alfa i Bmw odlični, vrhunski auti :song:
Da nije dio kojekakvih grupacija, od prodaje Alfa samostalno sigurno ne bi opstala. Giulia ima katastrofalne prodajne brojke.

Offline kizo

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #69 u: 12-03-2021, 17:32:40 »
Da nije dio kojekakvih grupacija, od prodaje Alfa samostalno sigurno ne bi opstala. Giulia ima katastrofalne prodajne brojke.
svi su danas u velikim grupacijama  :dontno:

Offline 147

• Starosjedioc
  • 147 1.6 TS Passione, Giulietta 2.0 JTDm QV_line
    • Šibenik
« Odgovori #70 u: 12-03-2021, 17:42:14 »
 :arflag

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147,155,156,Spider...nekoliko 😅
    • zagreb
« Odgovori #71 u: 12-03-2021, 18:30:23 »
Koja bembara može ovo zaminit  :love:
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

Offline c.c2

• Na probi
  • *
    • Zagreb/Dubrovnik
« Odgovori #72 u: 12-03-2021, 19:05:49 »
To je jednostavno zacarani krug. Kmecalo se godinama da se oce prava alfa, prava alfa dodje, i sa pravom cijenom. Vilica padne na pod i opet nista od kupovine. Plus talijanezi zaseru sa kasnjenjem updejta, cijena, opcija financiranja, servisnom podrskom.  I sad ce u fca koncernu to izgledat kao u dealu s gm-om. Velika prica, jeftine komponente, dok se ne nadje novi kupac, i onda opet u krug, na pocetak moga posta...

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #73 u: 12-03-2021, 19:09:14 »

Pod broj 1. da su materijali armature nebitni onda bi svi radili od najjeftinije jogurt plastike i nitko živ se ne bi zamarao istima. Ali pošto ipak nije tako,materijali u unutrašnjosti i izrada su ti koji stvaraju dojam u kabini auta,bilo to skupi ili jeftino ili jeftinije,dobiješ dojam. Sumnjam da bi itko dao 80+ soma eura za alfu il bmw-a(karikiram cijenu),a da iznutra izgleda aramtura kao iz recikliranih Dacia i da smrdi na Renaulte. Sorry,za te pare očekujem i kvalitetne materijale i izradu. Isti klinac kao kada si kupuješ namještaj za sta,kutnu garnituru ili keramiku za kupaonu. Mogu spavat na madracu i opranim dekama iz šinteraja,ali ne želim. Ako nema Alfa ili ne zna ima tko zna i može.

Broj2.odakle ti ova tvrdnja? Veliku ulogu u tome ima održavanje od strane vlasnika. Ako imaš kožu treba je čistit i održavat,a ne pustiti godinama da prdiš u sic i pustiš da ju sunce prži od do.

I ovo zadnje je opet cviljenje i plakanje. Giulia Q ima kožu na armaturi na gornjem dijelu i to lijepo izgleda,kvalitetno,sve ispod je šugava šuplja plastika koja tu ne pripada,sorry ali u tom cijnovnom rangu ne pripada. Do redizajna je ona konzola oko mjenjača i sama ručica mjenjača izgledala kao da su reciklirani. Detalji čine razliku,a talijanit to znaju,ili bi trebali znati.

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #74 u: 12-03-2021, 19:11:28 »
Ni meni ovo pod 1. nije jasno. Ajde da NE VALJAJU, i da su loši, ali nije to Lada Niva, nego OK materijal, i po izgledu i po kvaliteti.
Ajde, možda su Germanski i to specijalno u svakom BMWu BOLJI u tom trenutku od pripadajućih Alfinih, evo recimo sad u M3 COMP, ali čemu? Koja je svrha toga?

Kupuješ M3 ili Giuliu Q koji su kao auto za prave vozače, i onda ti je bitno da su materijali još bolji od postojećih koji su sasvim dovoljno dobri?

Pa da kupuješ poslovnu limuzinu u klasi 5ce za nekog Direktora ili neku Mečku još bi razumio ali ovako...

Pa ono onda mi je bolje pričati o dizajnu, to bar vidim svaki dan ako sam vozač takvog auta, a ne o materijalima...

Da,apsolutno mi je bitno em da se auto hebeno vozi,em da su materijali na toj istoj razini,jer ak dajem 80+ tisuća eura želim cjelokupni paket,a ne samo da se auto hebeno vozi. Meni je bitno,tebi vjerojatn nije i ti bi mogao dat tu lovu i imat unutrašnjost od Dacie i bio bi sretan.

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #75 u: 12-03-2021, 19:47:36 »
Ja da imam toliko para za auto te klase, sto nemam, ali recimo da imam, kupio bih onoga u kojem bih se osjecao bolje...

I pri tome najmanje sto bi me interesiralo, je to kakva mi je plastika tu ili tamo ili kakav infotainment ima ili nema...

Meni se konkretnuo uopce ne svidjaju potpuno digitalni clusteri i tak to, nekome je to bas super, dok ja vise volim staromodan cajgeri brojcanik i ok, ekran za bord izmedju toga ili sa strane......

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: kizo

Morski Vuk

• Gost
« Odgovori #76 u: 12-03-2021, 20:40:23 »
Da,apsolutno mi je bitno em da se auto hebeno vozi,em da su materijali na toj istoj razini,jer ak dajem 80+ tisuća eura želim cjelokupni paket,a ne samo da se auto hebeno vozi. Meni je bitno,tebi vjerojatn nije i ti bi mogao dat tu lovu i imat unutrašnjost od Dacie i bio bi sretan.

Bitno je većini kupaca, zato BMW ruši prodajne rekorde, a Alfa svakom novom godinom ide bliže ka ropotarnici povijesti.

Da, Giulia i Stelvio su super, lijepo izgledaju, odlični motori, odlične vozne osobine, prekrasan interijer, a prodaja na dnu.

Je li to zbog visokih cijena, lošeg odnosa prema kupcu i postprodajne podrške, lošeg imidža, ugovora Leasing kuća s njemačkim proizvođača s Leasing kućama ili nečeg stotog, jebiga, razlog je negdje.

Lijepo je imati poseban auto koji se ne viđa svakodnevno na cesti, ali proizvođač živi od prodajnih rezultata, ne od prosipanja žuči na internetu.
« Zadnja izmjena: 12-03-2021, 20:58:05 od Morski Vuk »

Offline boris

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #77 u: 12-03-2021, 21:32:13 »

Ja bi, 99 posto ljudi ne bi, to je istina, ali to ne mijenja činjenicu da smo došli u raspravi od malo slabijih materijala do unutrašnjosti Dacie, a to nije smisao ove rasprave...

Reći da Giulia nije paket, i da ne valja unutrašnjost, to jednostavno nije točno. Da, vjerojatno je nešto slabija nego od BMWa, sada sa novim BMW3 je to možda i nešto više izraženo, ali je to daleko od toga da je i loše i da ne valja...

Sve u svemu daleko od pojma, slabiji paket ili nešto slično. QV je vrlo zaokružen auto, u svemu. I po kvaliteti unutrašnjosti.
« Zadnja izmjena: 12-03-2021, 21:35:34 od boris »

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #78 u: 12-03-2021, 21:34:29 »
Neću potpirivat svađu, al ne znam dal ekipa koja mora hraćkat po bmwima shvaća da ostalima to izgleda kao da imaju kompleks manje vrijednosti....

Onak, jedno je zajebancija da vozači bmwa ne upotrebljavaju žmigavce, isto kak je zajebancija da se alfe vječito kvare. Ali ovak hejt za druge je bezvezan. Ako bih već ikome išao keljit etiketu da je krkan - to bi bili vozači SUVova.
Ček ako imam BMW suv da se odlogiram

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline PeSti0018

• Starosjedioc
    • Benkovac
« Odgovori #79 u: 12-03-2021, 22:37:28 »
Ti imas komplet paket hahha... Em benveja em suv,napisi nam tablice da se znamo u stranu maknit

Poslano sa mog Redmi Note 8 koristeći Tapatalk

Ready To Race

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #80 u: 12-03-2021, 23:13:47 »
Pod broj 1. da su materijali armature nebitni onda bi svi radili od najjeftinije jogurt plastike i nitko živ se ne bi zamarao istima. Ali pošto ipak nije tako,materijali u unutrašnjosti i izrada su ti koji stvaraju dojam u kabini auta,bilo to skupi ili jeftino ili jeftinije,dobiješ dojam. Sumnjam da bi itko dao 80+ soma eura za alfu il bmw-a(karikiram cijenu),a da iznutra izgleda aramtura kao iz recikliranih Dacia i da smrdi na Renaulte. Sorry,za te pare očekujem i kvalitetne materijale i izradu. Isti klinac kao kada si kupuješ namještaj za sta,kutnu garnituru ili keramiku za kupaonu. Mogu spavat na madracu i opranim dekama iz šinteraja,ali ne želim. Ako nema Alfa ili ne zna ima tko zna i može.

Broj2.odakle ti ova tvrdnja? Veliku ulogu u tome ima održavanje od strane vlasnika. Ako imaš kožu treba je čistit i održavat,a ne pustiti godinama da prdiš u sic i pustiš da ju sunce prži od do.

I ovo zadnje je opet cviljenje i plakanje. Giulia Q ima kožu na armaturi na gornjem dijelu i to lijepo izgleda,kvalitetno,sve ispod je šugava šuplja plastika koja tu ne pripada,sorry ali u tom cijnovnom rangu ne pripada. Do redizajna je ona konzola oko mjenjača i sama ručica mjenjača izgledala kao da su reciklirani. Detalji čine razliku,a talijanit to znaju,ili bi trebali znati.

Ma možda je ispala da generaliziram, ali stvarno mislim da nisam potegnuo do nekih krajnosti kao ti. Jer gulia nije madrac naspram pravog kreveta, nije tolika razlika.  Prihvaćam da ima razlike u nijansama u kvaliteti nekih materijala. Recimo, ja volim merlot i teren. Plavac je svugdje naglsen kao kvalitetnije vino i kad ga kupis imaš osjećaj da posjedujes bolje vino. Ali dal je to cijela priča? Da parafraziram nazad na temu, ako kupis auto sa boljim ovjerom, 10% lakšim, boljim pogonom i genralno boljim osjećajem u vožnji. Dal je i onda bitan osjećaj pod prstom koji je nametnut od strane medija? Evo naprimjer nametnute vrijednosti: okretni moment. Ja sam odrastao u vrijeme kad ta vrijednost nije postojala. Nitko nije znao koliko okretnog momenta ima automobil koji posjeduje, ali u zadnjih 10g ljudi su počeli kupovati automobile na temelju te vrijednosti. To je jednostavno nametnuto. Po meni je i taj osjećaj "kvalitete plastike" isto nametnut. Na kraju dana to je i dalje plastika od 20€.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #81 u: 12-03-2021, 23:14:57 »
Ti imas komplet paket hahha... Em benveja em suv,napisi nam tablice da se znamo u stranu maknit

Poslano sa mog Redmi Note 8 koristeći Tapatalk
Vjeruj najgori sam u Mitu

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline mlinka

• Na probi
  • *
  • Giulia 2.2, 147 1.6
    • Zagreb - Dubrava
« Odgovori #82 u: 12-03-2021, 23:40:01 »
A zato što Alfa Romeo propada i treba sad vidjet šta dalje  :dontno:  :tooth

Najveci problem s prodajom je prevelika pocetna cijena, trebali su staviti nizu pa onda s kasnijim modelima povecavati.
Kad su vec krenuli u borbu s etabliranim modelima u segmentu i to sa slicnim cijenama mogli su ponuditi barem bolji infotainment.
Odmah touch screen, connected services i sl., a ne tek s fl, jer jbg sve vise je prioritet imati mobitel na kotacima.

Druga stvar je vodstvo koje je bauljalo s odlukama, kasnjenja, otkazivanje hrpe obecanih modela
Sad s stellantisom obecavaju, valjda ce ovaj puta pametnije i bez izgovora.

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #83 u: 12-03-2021, 23:44:32 »
Daj neka napisu koju vlasnici klubskih Giulia Q  :hap:
niza i gas!

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #84 u: 12-03-2021, 23:51:58 »
Daj neka napisu koju vlasnici klubskih Giulia Q  :hap:

Čista hrvatska posla, "štabijabidabi" i gerilski uzmak. A kad se pojavi oružje, onda lagani uzmak i kupnja vw bube sa 6 cilindara  :wait:

Bte, kakva je kvaliteta plastike u poršu, jel škripi jako kad ga stisneš?
« Zadnja izmjena: 12-03-2021, 23:54:20 od jakov »

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #85 u: 13-03-2021, 00:09:22 »
Kupujem sada Giuliu Q i ritualno ju spaljujem

Nemoj mi mjesati BOG ISUSA svih vozila sa tu nekim Alfama i Bemvejima
niza i gas!

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #86 u: 13-03-2021, 01:13:27 »

Je gre to ča?

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #87 u: 13-03-2021, 01:42:55 »
 :D
niza i gas!

Offline Nikola_159_ST

• Član Alfa Kluba 8
  • Sa stažom
  • *
  • AR159 1.9JTS LPG
    • SPLIT

Offline boris

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #89 u: 13-03-2021, 11:11:33 »

Koliko koštaju, još samo da ne valjaju... :cool-smiley-027:
Cijene svih auta su tokom zadnjih 15 g godina drastično povećane, naročito zadnjih 5, ali Buba košta sumanuto puno....sjećam se kad je friend kupovao 997 GT3, a koliko sad košta GT3..