13-06-2026, 20:20:56

Autor Tema: Cijeva sa motora na turbinu - Alfa 147 JTD  (Posjeta: 2252 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nino15

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • Sarajevo
Cijeva sa motora na turbinu - Alfa 147 JTD
« u: 25-06-2019, 22:49:14 »
Prije izvjesnog vremena otkacilo mi se tanko gumeno crijevo sa turbine Alfe 147 JTD.Od tada turbina nema neku funkciju. To je na izgled banalan kvar, ako se moze tako nazvati, medjutim za mene nije obicna stvar jer ne mogu naci mjesto na turbini gdje se ono otkacilo. Ne samo ja vec i neki automehanicari. Kad sam kod drugih Alfi istog motora i snage gledao kako bi vidio gdje bi trebao da prikopcam to crijevo, ti automobili nisu imali to crijevo.Kod mene je sasvim druga turbina nego kod tih Alfi kod koji sam dizao haubu. Svi pokusaji da otkrijem mjesto ostali su bezuspjesni.Nevjerovatno ali istinito. To je otvorena turbina sa otvorom kao kod trube i ima drugaciji zvuk kad motor radi.Ispadanjem tog crijeva i taj zvuk se izgubio a osjetim i na snazi motora. Ovo je stvarno nesto neuobicajno da neko trazi pomoc putem ovog foruma za neku banalnu stvar ali desavaju se i takvi slucajevi.Zato ako moze neko da mi pomogne da otkrijem gdje se teba prikopcati crijevo na turbini. Saljem slike gdje ono dodje na motoru a i sliku turbine motora. :thanks

« Zadnja izmjena: 26-06-2019, 09:02:41 od a.m.alfa »

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
Turbo se baš i ne vidi ali meni se vidi da je to cijev upravljanja EGR-om .  :Hm

Koje je godište auto.   :?
« Zadnja izmjena: 25-06-2019, 23:28:38 od Argor »

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
Ova bombica je od klapne za gasenje.
A ovo sto si oznacio djeluje kao vakum za vnt ventil/n75/pierburg (kako ga tko nazove) kod 147 se nalazi na airboxu.
Znaci vakum ide sa pumpe na servo bubanj za kocnice, na toj liniji se spaja tanko crijevo koje vodi vakum u vakum box ispod usisne grane iz kojeg se jedan vakum racva na vnt ventil kod airboxa iz kojeg ide dalje na turbo, drugi vakum sa vakum boxa ide odmah na ventil koji se nalazi na samom vakum boxu te iz njega na klapnu za gasenje motora (kad gasis motor ventil se aktivira i vakum zatvara klapnu da se motor brze i mirnije ugasi.

Ako ti je konstantan vakum na ovome zaokruzenom pipcu dok motor radi i dok gasis auto klapna za gasenje odradi svoje onda samo prati crijeva sa vnt ventila i spoji jedno crijevo na taj vakum. Vnt ventil ima dva crijeva, jedno ide na turbo drugo ide na vakum.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147,155,156,Spider...nekoliko 😅
    • zagreb
To je 8v motor 115ks. . .
To bi trebala biti cijevčica vakuma koja ide na pierburg ventil na kučištu filtera zraka. . .teško češ to vidjeti odozgora  :ok:
« Zadnja izmjena: 26-06-2019, 00:24:14 od litlebastard »
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.