19-05-2026, 07:06:24

Autor Tema: Alfa GT - Slavonski krš  (Posjeta: 63942 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Matej Ti

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
    • Split
Odg: Alfa GT - Slavonski krš
« Odgovori #690 u: 10-12-2024, 16:29:33 »
310tkm i mapa na ?Nm?

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #691 u: 10-12-2024, 17:32:09 »
Celjusti i klizače obavezno provjeriti te po potrebi lajtunge zamjenit.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #692 u: 10-12-2024, 20:36:44 »
310tkm i mapa na ?Nm?

mapa na cca 480Nm

Celjusti i klizače obavezno provjeriti te po potrebi lajtunge zamjenit.

čeljusti će biti zamijenjene za nove, ali kopka me jel može biti da nije odzračeno kako spada pa da ne bacam pare ako ne moram
"I prije montaze zimskih rjesiti centriranje trapa, jer je pojelo nutarnji rub do zice" - biraj krš a ne grob!

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Matej Ti

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #693 u: 13-12-2024, 09:08:47 »
Kupi taj set za reparaturu tj. te pinove i lim koji napinje, novu kočionu tekućinu stavi pa onda idi u ozbiljnija ulaganja.

Meni na BMW-u nisu ti pinovi bili bajni pa nakon promjene top  :ok:

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #694 u: 30-04-2025, 10:34:40 »
pozdrav,

u zadnje vrijeme odrađen veliki servis kod Bertola

nisam reparirao stare čeljusti, jedan navoj je provrtavan od prije.. uzeo sam druge friško sređene čeljusti i rezervne diskove Zimmerman i pločice ds2500, nek stoji spremno kad se ovaj set koji već imam potroši

jutros promijenjene gume na ljetne, mislio sam uzeti opet Sport Contact 7, ali po testovima Pirelli PZ5 je blizu, čak i bolji kako gdje, pa sam njih uzeo za probu.. stare zimske su za bacit, na zimu moram i nove zimske uzeti..

moram do mehaničara, čuje se neko grgljanje kad motam u desno na 50kmh.. s kilometrima sam na 327k :D
« Zadnja izmjena: 30-04-2025, 10:37:39 od MaliMomak »
"I prije montaze zimskih rjesiti centriranje trapa, jer je pojelo nutarnji rub do zice" - biraj krš a ne grob!

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #695 u: 30-04-2025, 11:54:39 »
voziš i održavaš  :hello:

Javi kakve su PZ5  :ok:

Offline kizo

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #696 u: 30-04-2025, 12:43:50 »
Samo ti u njoj uživaj u njoj :love:

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #697 u: 12-05-2025, 10:24:56 »
voziš i održavaš  :hello:

Javi kakve su PZ5  :ok:

ono mrmljanje koje se čulo je bio ležaj točka, riješeno je.. gume Pirelli PZ5 su isprobane na ruti od Broda do Našica kroz šumu i hrpu zavoja.. ispred mene je bio motorist, nije mi mogao pobjeći koliko god se trudio :D.. gume su u rangu sportcontact7, dobre su.. pitanje koliko će trajati, jer mi je nagib namješten na onaj neki negative camber kako već ide, da jede unutarnji rub gume ali bolje drži

Offline kizo

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #698 u: 31-05-2025, 17:45:11 »
Sada ima? ve? nekih km sa pirelicama,  kakve su se pokazale

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #699 u: 17-06-2025, 19:12:42 »
gume su odlicne.. dosad nikakvih zamjerki.. zimske cu isto uzeti Pirelli kad dode vrijeme..

selim u Beograd iduci tjedan, auto cu prepisati na BG tablice kroz koji mjesec.. tamo cu ici mehi od kojeg sam uzeo 341 dizne, JTD klinika na instagramu, dosta jak lik za alfe u tom podrucju.. cuje mi se neki klok klok pri motanju, moguce homokineticki na lijevom tocku.. 15.7. idem to provjeriti, dotad se lagano vozim

kvacilo je pri kraju, proklizuje u 5. i 6. brzini.. duplo kvacilo ne mogu staviti, tako kaze Elmet, a i ne bi valjalo zbog velike guzve tamo, stalno kreni stani, gore nego u Zagrebu.. volio bi ostati na jednomasenom zamasnjaku, od planova za preko 300hp nista, razmisljam staviti slabiju mapu, ipak mi treba auto za niz godina a dosad sam se posteno navozao sve ove godine.. ili dvomaseni s jtd performance  kvacilom.. to nikad nije proklizalo a nije mi jasno zasto kvacilo s jednomasenim ne moze izdrzati taj moment..

« Zadnja izmjena: 17-06-2025, 19:14:32 od MaliMomak »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: mariohibl

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #700 u: 18-06-2025, 10:46:18 »
JTD klinika je top, pozdravi mi ?uru kad se vidite :)

ba? mi je drago da dugo ?eli? imati auto, rijetkost danas  :clap:

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #701 u: 18-06-2025, 23:12:56 »
gume su odlicne.. dosad nikakvih zamjerki.. zimske cu isto uzeti Pirelli kad dode vrijeme..

selim u Beograd iduci tjedan, auto cu prepisati na BG tablice kroz koji mjesec.. tamo cu ici mehi od kojeg sam uzeo 341 dizne, JTD klinika na instagramu, dosta jak lik za alfe u tom podrucju.. cuje mi se neki klok klok pri motanju, moguce homokineticki na lijevom tocku.. 15.7. idem to provjeriti, dotad se lagano vozim

kvacilo je pri kraju, proklizuje u 5. i 6. brzini.. duplo kvacilo ne mogu staviti, tako kaze Elmet, a i ne bi valjalo zbog velike guzve tamo, stalno kreni stani, gore nego u Zagrebu.. volio bi ostati na jednomasenom zamasnjaku, od planova za preko 300hp nista, razmisljam staviti slabiju mapu, ipak mi treba auto za niz godina a dosad sam se posteno navozao sve ove godine.. ili dvomaseni s jtd performance  kvacilom.. to nikad nije proklizalo a nije mi jasno zasto kvacilo s jednomasenim ne moze izdrzati taj moment..

Dmf ce ti uvijek dr?ati vise momenta od smf sa "istim" setom kvacila, isto tako ce mjenjac trajati du?e kao i sam rotacioni sklop radilice.
Dmf je "superioran" u peglaju torque spikeova i vibracija.
Lamela sa oprugama i smf moze dosta povuc ali ni blizu poput dmf. Idealna kombinacija je dmf i lamela sa oprugama ?to ve?ina dana?njih dizela i ima.
Koeficijent stati?nog trenja je daleko ve?i od dinami?nog, stoga ?im lamela jednom okrene zbog torque spike vrtit ce do popustanja gasa.
Kod dmf je puno ve?i gap koji mo?e apsorbirati od smf seta stoga puno te?e dodje do popustanja kod torque spikea.
Kod race primjene se slozi kaj ho?e? al to je gotovo on off kvacilo koje nije za svaki dan i tamo se ide na ?to lak?u opciju gdje je smf daleko superiorniji od dmf.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #702 u: 19-06-2025, 18:28:05 »
hvala na postenom odgovoru.. onda idem nazad na dmf plus neko pojacano kvacilo.. ili od Djure iz jtd klinike, ne znam gdje on nabavlja ili jtd performance.. rijesim to kroz mjesec dva.. 15.7. ce se i 341 dizne staviti i napraviti mapa kod Djure

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #703 u: 02-07-2025, 07:41:24 »
?uro nabavlja koliko znam od Malini?a...

Savjet, ako kupuje? kod njega, obavezno ugra?uj kod njega sa napomenom da ne ?eli? da auto trese kod kretanja  :ok:

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #704 u: 10-07-2025, 18:46:20 »
haha to se recimo podrazumijeva.. valjd ce biti ok, javit cu se i jtd performanceu da vidim sta oni imaju

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #705 u: 17-08-2025, 23:32:04 »
dizne 341 upakovane na auto bez diranja mape.. rade perfektno.. 299 dr?im kod sebe za rezervu, ne daj bo?e... kva?ilo proklizuje i dalje, logi?no.. premi?ljam se dal da uzmem jtd performance stage 3 opet, ili da stavim ne?to od malini?a jer je bli?e tu, tj zvao sam ga i poja?avanje do?e 220e plus novi set kva?ila valeo oko 200-250e ovdje.. postoji i ?ansa za poja?anje trenutne korpe kva?ila koja je na fiksnom zama?njaku (i stavio bi novi fiksni od elmeta jer je ovaj garant spaljen), ali to treba malini? provjerit u kakvom je stanju.. ponio sam stari jtd perfromance set od ku?e tu u dobrom stanju.. ali sve je to zajebancija i dupli posao

moram do djure nedeljkovi?a da vidim ?ta on ka?e na sve to

idu?i tjedan vozim auto na sre?ivanje vanj?tine, keramika i ?ta sve ide uz to.. zanemario sam malo auto izvana, dok mehanika ide jako

prednji branik mi je pukao skroz dolje na sredini, a i ima lo?e kop?e.. imam drugi branik u hrvatskoj, treba ga prevest u srbiju, a ne da mi se.. uzet ?u vamo u beogradu drugi branik pa i to srediti..

auto trenutno vi?e stoji nego ?to ga vozim.. nikad tako dugo nije stajao u ovih 5godina.. prevelike su gu?ve dok se iza?e iz grada, ali bacit ?e se koja vo?nja po lokalnim gradovima/selima

isto tako, za mjesec dva planiram uvest auto u srbiju na BG tablice, samo dok vidim kakva je procedura.. trenutno sam na 335k km po satu, ubrzo ide i mali servis
« Zadnja izmjena: 17-08-2025, 23:41:30 od MaliMomak »

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #706 u: 18-08-2025, 12:58:56 »
?uro je pravi majstor i pozdravi mi ga. Ja bi njemu to sve prezentirao i rekao mu da on to slo?i pa koja je po njemu najbolja opcija da ti tako i napravi. Cijena dijelova je tu negdje  :ok: Doradi obavezno mapu sa 341 diznama - sigurno ce bolje raditi auto  :ok:

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #707 u: 26-08-2025, 22:02:59 »
auto ociscen glinom, ispoliran, i stavljena keramika gyeon 48mj.. izgleda skroz dobro osim prednje haube jer se na mjestima ogulio lak.. auto ipak 5g nije garaziran i gori na suncu.. oplate na vratima su se lagano odljepile jbg.. izgleda skroz zadovoljavajuce..
branik ipak nije pukao, ogulio se lak.. slijep sam, nosim naocale i jos imam astigmatizam, iz daljine se cinilo drugacije..cekam od djure nedeljkovica poruku kad ce imati gtb2260 na grani za 16v.. kaze da ce mi javit cim bude, trenutno nema nista
smatram da je ostatak skroz dobar da poprati gtb2260..

za dva dana idem kod njega radi dogovora o promjeni ulja u motoru i svih filtera te promjeni ulja u mjenjacu, presao sam 50k km otkad je ulje u mjenjacu dirano..

prednje mrezice na braniku izgledaju lose, moram i to srediti.. ugl nikad kraja, ali jbg nakon 5g voznje jos uvijek se okrenem za autom.. valjda znaci nesto.. ne treba mi nista bolje od voznje gtejke..

na ovim modernim poddimenzionarim autima kazu da se ulje mijenja svakih 30k km.. mlinci i poklopci

samo jednom sam mijenjao ulje iznad 10k km jer su mehe bili na ljetnom godisnjem i tesko je bilo naci nekog tko radi a tad sam pravio dosta km od sl broda do otoka krka

i to sam ulje mijenjao na krku kod Doriana Stiglica DS Motosports otok Krk na 11.5k km

« Zadnja izmjena: 27-08-2025, 22:02:19 od MaliMomak »

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #708 u: 26-08-2025, 22:46:23 »
Kolko si platio poliranje i keramiku? Ili si to sam napravio?  :kokice:
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Matej Ti

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #709 u: 27-08-2025, 15:00:14 »
A fotka?

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #710 u: 27-08-2025, 17:45:36 »
Kolko si platio poliranje i keramiku? Ili si to sam napravio?  :kokice:

nisam sam, nemam opremu za to.. decko u ulici gdje zivim se bavi s time, pa mi je odradio.. da nije bilo njega ne bi toliko razmisljao to sve odraditi.. ruke 250e, keramika oko 200e, glina oko 30e ili tako nesto.. cca 500e s pranjem felgi, usisavanjem i sredivanjem izvana

stavim slike cim uhvatim vremena

nakon par dana stajanja na suncu pun je prasine

vise bi volio da dobijem gtb2260 na grani za 16v, nego da sredujem prednji branik.. s time da prednji branik s peracims vec imsm, ali u HR.. isplstuvije mi je da ovdje u BG za 200-250e uzmem drugi branik ui njegs sredim.. jbg.. u HR imam i dvs mjenjaca ali njih je sjebano prevest preko granice, jako su vidljivi u gepeku.. kvacilo i zamajac prijasnji od jtd performsnce nisu primijetili na podu suvozaca
ne gine mi carina

« Zadnja izmjena: 27-08-2025, 22:10:10 od MaliMomak »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Alfista145, Matej Ti

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #711 u: 13-10-2025, 18:41:15 »
akumulator yuasa ybx3096 otišao nakon godinu i pol dana.. zamijenjen za drugi u Intercarsu.. uzet ću ybx3100 ovih dana jer je nešto niži pa ga je lakše zamijeniti..

bio sam danas kod Djure Nedeljkovića radi dogovora oko zamajca i kvačila..  ponio sam mu stari set od JTD performance stage 3 i dao mu, kaže možda ga bude negdje mogao iskoristiti, premda je pri kraju, spominjao je da bi na 8v mogao još poslužiti po njegovim riječima.. ja ću na plivajući plus pojačano kvačilo od Malinića..

nabavit će mi gtb2260vk ili gtb/d2060vklr samo ću morati pričekati jedno vrijeme..

mali servis ide sad u petak na nekih 336k čini mi se, zadnja zamjena je bila na 328k km.. selenia 5w40 i svi filteri

pozdravlja Djuro sve koji su nešto uzimali kod njega

i da, čini mi se da letva volana ima lufta.. znalo je "škripati" dok motam lijevo desno na mjestu, i na rupama malo bježi volan.. moram poslati na reparaciju, isto kad bude vremena
« Zadnja izmjena: 13-10-2025, 19:00:54 od MaliMomak »

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #712 u: 14-10-2025, 07:28:45 »
ako ideš na DD kombinaciju sa gro snage onda gtd2060 gen3 (ako može gen3) ako je čista snaga onda gtb2260 ali računaj da turbo kreće na ~ 2100 - 2300 rpm

problem sa yuasom je što se rijetko prodaje i propadnu na polici....

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #713 u: 17-10-2025, 23:52:08 »
ako ideš na DD kombinaciju sa gro snage onda gtd2060 gen3 (ako može gen3) ako je čista snaga onda gtb2260 ali računaj da turbo kreće na ~ 2100 - 2300 rpm

problem sa yuasom je što se rijetko prodaje i propadnu na polici....

baš to, yuasa koju sam novu dobio je bila na 80% napunjenosti kad sam ju preuzeo i stavio u auto.. tražim i gdje ima na stanju ybx3100, uzet ću ga jer je visina niža a košta oko 85e..

sutra idem do 2 trgovine vidit za set kvačila i zamajac.. vidit ću šta imaju, valeo ili luk premda kažu da je sve to isto, ne znam gdje ima valeo ricambi u onoj svijetlo zelenoj kutiji prošaranoj s bijelim.. oko 550-600e je set kvačila, potisni i zamajac plus 220e pojačanje kod malinića.. djuro je dogovorio da se odradi idući tjedan..
trenutni fiksni i set kvačila ostavljam za uspomenu.. ide dan danas, ali ne smijem stisnit gas do kraja od 3. brzine, odmah prokliže..

valjda će ovo novo potrajati bar 40-50k km

nakon ovog tražim drugi turbo
« Zadnja izmjena: 17-10-2025, 23:58:38 od MaliMomak »

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #714 u: 20-10-2025, 11:52:49 »
uzeo sam set kvačila i zamajac danas, od Valea i izašlo me 623eura u trgovini Kit commerce.. večeras nosim Djuri a on će Maliniću kad bude mogao..

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #715 u: 21-10-2025, 08:44:27 »
ćini mi se da je to dosta poskupilo  :what:

mislim da se set prije bio max 500€ dok sam ja uzimao

ali kaj ćeš.....  :tooth

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #716 u: 21-10-2025, 12:52:46 »
To je i danas skupo. Plus za 600€ ima setova kvacila koji drze bez dodatnih prepravljanja.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #717 u: 21-10-2025, 14:18:32 »
ovo je sve skupa sa zamajcem, 623e.. ima u njemačkoj jeftinije, ali trenutno nisam u prilici da otamo naručujem i čekam.. mislio sam opet na jtd performance stage 3, kod njih je set 569e samo kvačilo, ali opet bi trebao čekati i još prevesti preko granice.. ako nađu carina je plus 30% cijene..

a i da probam od Malinića, još jedno iskustvo.. navodno se nešto razbolio pa tko zna koliko dugo će raditi

https://www.motointegrator.de/produkte/kupplungssaetze-1040118/alfa-romeo/gt-937_-5080/17792/
https://www.motointegrator.de/zweimassenschwungraeder-1040110/g/alfa-romeo/gt/

sad još gledam cilindre kvačila i moram uzeti ulje za mjenjač.. to ću u hrvatskoj, idem nazad na par dana.

To je i danas skupo. Plus za 600€ ima setova kvacila koji drze bez dodatnih prepravljanja.

na koje si mislio? jedino znam za jtd performance stage 3 i Malinića.. Sachs performance bar na stranici piše da drži 20% jače od serijskog a to mi se sve čini preslabo.. gledao sam i CG motorsports i sve kombinacije, svi se drže postotaka koji se čine premalo

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #718 u: 21-10-2025, 14:25:08 »
ovo je sve skupa sa zamajcem, 623e.. ima u njemačkoj jeftinije, ali trenutno nisam u prilici da otamo naručujem i čekam.. mislio sam opet na jtd performance stage 3, kod njih je set 569e samo kvačilo, ali opet bi trebao čekati i još prevesti preko granice.. ako nađu carina je plus 30% cijene..

a i da probam od Malinića, još jedno iskustvo.. navodno se nešto razbolio pa tko zna koliko dugo će raditi

https://www.motointegrator.de/produkte/kupplungssaetze-1040118/alfa-romeo/gt-937_-5080/17792/
https://www.motointegrator.de/zweimassenschwungraeder-1040110/g/alfa-romeo/gt/

sad još gledam cilindre kvačila i moram uzeti ulje za mjenjač.. to ću u hrvatskoj, idem nazad na par dana.

na koje si mislio? jedino znam za jtd performance stage 3 i Malinića.. Sachs performance bar na stranici piše da drži 20% jače od serijskog a to mi se sve čini preslabo.. gledao sam i CG motorsports i sve kombinacije, svi se drže postotaka koji se čine premalo
Englezi voze debelo 300+ ks na cg motorsport

Nije bolest sve što boli

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #719 u: 21-10-2025, 14:38:29 »
https://clutch-specialists.co.uk/collections/alfa-romeo/products/stage-3-clutch-kit-for-alfa-romeo-gt-19-16v-jtd-150
Increases stock torque capacity by up to 50% – ideal for tuned engines and turbo upgrades.

alfa gt stock prema podacima na netu ima 305Nm.. 50% povećanje okretnog momenta je 150Nm, što bi značilo da drži 450Nm.. samo iz tog razloga nikad nisam gledao CG Motorsports kao ozbiljnu kombinaciju.. čak i na njihovim setovima s fiksnim zamajcem, isto piše 40-45% povećanje okretnog momenta..

ima momaka na netu koji pričaju da voze 500Nm na fiksnom zamajcu i kvačilu od GTA verzije.. GTA verzija drži dobrano ispod 500Nm pa mi ni te njihove priče nemaju smisla
« Zadnja izmjena: 21-10-2025, 14:54:52 od MaliMomak »