C5 je limuzina 2010. godište, ima realnih 153 k km. Znam auto od prvog dana, tak da nema govora o nekakvom karambolu i slično. Treba lakiranje pogrebanog zadnjeg branika, ima ogrebotina po sebi, ali jbg. Unutra je lijepo očuvan, izbjegavam pojam full oprema, ali ovaj je jako blizu. 3.0 HDI biturbo, serijski 240 KS, ima još kompletnu ekologiju, a skoro od početka je dignut na 270. Kožna perforirana grijana sjedala podesiva na struju ( suvozačko se miče i bočno), naslon se isto lomi po polovici, vozačko s masažom i 2 memorije. Dodatni kožni paket (armatura, obloge vrata, obloga centralne konzole, alcantara po nosačima i krovu). Zakretni xenon. Navigacija, jači audio sustav s hard diskom, USB, DVD i SD card readerom, Bluetooth telefon. Govorne komande, tempomat, park senzori naprijed i natrag (vizualna i zvučna signalizacija). Prednje i bočna stakla dodatno izolirana od buke, zavjese na zadnjim bočnim staklima i na zadnjem staklu. Sustav upozorenja napuštanja trake (drma sjedalo s lijeve ili desne strane) 2 seta 19" felgi za ljeto i zimu. Automatik 6 brzina.
Unatoč deklariranoj snazi, auto nije nekakva mašina za naganjanje po semaforima. Nešto prek 1800 kila i automatik stare koncepcije pojedu poprilično te snage, tak da i ovak optimiziran ima ubrzanje 7,5 do 100 (original 7,9). Udoban auto, jako izoliran od buke, dušu dao za duge runde po autoputu. Svakako, za normalne uvjete vožnje snage ima na lopate. Volan je relativno OK (3.0 je mislim jedini C5 koji nema električni servo), ali ima valjda 3 okretaja od kraja do kraja. Mjesta dovoljno, ali iza dosta manje nego u Superbu, gepek je velik. Kad se u ovjes i mjenjač stave u Sport mod, onda da nekaj od sebe po pitanju dinamike, ali je i dalje to veliki auto s teškim motorom u nosu, tak da BMW po zavojitoj cesti vjerojatno radi krugove oko njega. Zakretni xenon je fantastičan i to je jedan od razloga zbog kojeg sam ga uzeo. Izvana nemam nikakvu poštenu sliku, boja je ona plava metalik iz prospekata. Budem poslikao. Motor bi trebao biti puno bolji od onog 2.7 na kojem su odlazile radilice. Ima ih dosta sa 350-400k km. Potrošnja mi je ovih par dana oko 8 litara.
Ovo za Deltu ti moram pogledati i poslikati, twin turbo dizeli i 1.8 turbobenzinci imaju takve auspuhe.