Da se preselimo iz teme u oglasima ovamo...
Dakle, Delta twin turbo, 1.9 dizel, 190 KS, 400 Nm. 2009. godište, uvezena prije 4 godine iz Njemačke, na satu 185k km. Bicolore izvedba, bordo pontevecchio do prozora, crno gore. 18" felge iz hard black edicije. Panorama krov, prednji dio se otvara. Alcantara/koža sjedala, prednja su grijana, Bose ozvučenje (8 zvučnika + subwoofer u gepeku), zadnji parking senzori, tempomat, dvozonska automatska klima, city mode volana, paljenje maglenke u zavoju, svi prozori na struju, retrovizori na struju, tempomat, 10 zračnih jastuka, servotronic, tvornički zatamnjena zadnja stakla.

Jbg, dobro izgleda na slikama. Ajmo sad o stvarnom stanju

U principu, auto je OK. Napravio sam nekih 300-njak km u ova 2 dana, ne vidim da troši ulje i vodu, solidno vuče, potrošnju nisam mjerio. Prije reseta je bila 8,3 litre uz prosječnu brzinu 33 km/h, kaj mi vuče na gradsku vožnju po Zagrebu, kod mene može biti samo manje.
Stvari koje živciraju: prvo i osnovno je da se pri hladnom startu pali lampica ulja i javi se krasna poruka "Oil pump pressure too low, stop the car", nekaj u tom smislu. Zvuči jako, jako grdo. Međutim, lampica se ugasi za koju sekundu i sve funkcionira OK, bez kojekakvih zvukova iz mašine i sl. Isto mi je radila i ona druga Delta koju sam probao, a koliko vidim po netu, to je česti feature i na Delti i na Bravu s dizelskim mašinama. Ljudi si mjere tlak koji pumpa nabija i skroz je normalan, ja ću za svaku sigurnost napraviti isto sljedeći tjedan. Vidim po forumima da se isto upozorenje javlja ako se nakon izmjene ulja dijagnostikom ne poništi nekakva degradacija ulja. Uglavnom, trudim se ne živcirati se previše oko toga, ali neugodno je to vidjeti ujutro.
Prednje opruge treba mijenjati - ja nisam ništa osjetio, ali vlasnik veli da su puknute.
Ne radi mi daljinsko (centralno radi, ali je pločica u ključu rekla svoje).
Zatim, estetika: treba pobojati bočnicu vozačevog sjedala (nije ništa potrgano), nastavci auspuha su prenisko (mislio sam da se otkačio s one gume, ali ne, vađen je DPF i tak je složen), fali mi srebrna lajsna ispod poklopca prtljažnika, poklopac airbaga na volanu mi je malo natrgan kod sredine (nije otvoren airbag, nego se netko iživljavao na trubi), imam dvije točkice hrđe iznad vozačkog stakla (kamen), na vozačkim vratima je potrgan keder nekih 5 cm.
Gume su neki Federal 595, djeluju mi mesnate, a imaju neku lijevu oznaku DOT-a, pa ne znam očitati koliko su stare. Nisu neravnomjerno potrošene i sl. OK su, ali to ću mijenjati. Nemam ni zimske gume, ni felge.
Auto od ispod izgleda skroz pristojno, naročito ako se ima na umu da je prvih 5 godina proveo u Njemačkoj, a znamo kako se tam sole ceste. Danas sam lickao auto i nisam naletio na neka druga iznenađenja. Bivši me vlasnik jedino iznenadio i stavio ganc novi akumulator iako ja nisam primjetio da auto teško pali, valjda je duže verglao dok je bilo hladnije.
I to je u principu to za nekakvo prvo stanje. Prerano je davati nekakve zaključke, dizati auto u nebesa, ili govoriti da je sranje.
Pozitivne stvari su odlična udobnost, od ovjesa, do klimatizacije i izolacije kabine. Vrata daju krasan masivan zvuk pri zatvaranju. Sjedala su udobna, a ne premekana. Zadnja klupa je hebeno čudo, prostora ko u priči. Muzika (Bose) je odlična. Komande žmigavaca i brisača su i nakon 9 godina i skoro 200k km onak, jako konkretne pri uporabi - bez lufta i sl. Mjenjač isto nije razmrdan, ali 407-ica mi recimo ljepše i preciznije ubacuje u brzine. City mod volana je fora, ali po meni nema potrebe koristiti ga ako baš niste curica. Panorama je must have, na nju sam naviknuo u Peugeotu i to mi je krasna stvar. S tim da su u Delti to u stvari dva odvojena krovna prozora, svaki sa svojom roletom.
Drugi tjedan idemo do mehe da vidimo kaj bi trebalo odraditi i to je to. Ako koga interesira, platio sam 2100 Kn poreza.