Bestia je odradila konkretniji put, 1200 km u dva dana. Iskoristili smo produženi vikend i izveli ju u domovinu. Prvi dan Venecija, drugi dan do jezera Garda i natrag kući. Sve je prošlo OK, bez da je štucunla. A bilo je dugog stajanja u koloni i taljiganja prva-stani, izbjegavanja otpalog auspuha s Opel Corse preko tri trake i na žalost nailaska na tešku sobraćajku s motoristima kod Trojana. Auto se jako dobro ponaša pri ekstremnijim manevrima (naglo kočenje sa 140+ i izbjegavanje predmeta po cesti/drugih auta). Malo se zaljulja, ali izdrži i ne zanosi se, baš mi je dao dozu povjerenja u auto. Udobnost je vrhunska za kompakta na 18" kotačima, klima isto tako. Mjesta je puno, ali prtljažnik je zbog toga poprilično malen (naviknut sam na karavana, tak da mi je ovo dosta malo). Za tri osobe nema problema, ali za više osoba i više dana, teško bi se išlo bez kutije na krovu.
Potrošnja? Po boardu je 6,5 litara. Za auto od 190 konja nije puno, ali ako se uzme u obzir da nisam naglo ubrzavao (vozim se još crijevom interkulera pokrpanim duck tapeom) i da sam se većinom vozio 130, nije ni nešto posebno štedljivo. Na konstantnih 150 po ravnom board comp pokazuje trenutnu potrošnju od 8,1l.
Moram otfurati auto ili Sebu ili Makiju na jedan pošteni servis i dijagnostiku. U principu, više me interesira dijagnostika i kakva je mapa upucana u komp nakon micanja DPF-a. Auto mi zadimi crno kad ga pričepim i auspuh mi je crn nakon puta. To me onak, jako smeta i interesira me može li se nešt podesiti što se tiče mape. Isto tak, htio bih provjeriti i jesu li izvađeni swirlovi i stanje kuplunga. Ako se dimljenje nemre smanjiti, a stanje kuplunga i zamašnjaka bude zadovoljavajuće, dignut ću ju na 230 KS i onda nek dimi koliko hoće.
Jedna fotka s Peschiere del Garda i to je to za ovaj puta :-)