Evo ekipa ovako, pošto je to ulje 30kn u Srbiji po litri, frend mi je donio još 2l. Napravio sam kompletnu promjenu.
Pa za sve koji nemaju alata, dizalicu veliku, kanal u garaži evo najbrže solucije.
Potrebno:
1. 4l servo ulja
2. Plastična pumpica od tekućeg sapuna za ruke
3. Strpljenje i živci
Procedura:
1. Oprati vakum pumpicu od tekuceg sapuna, staviti je u cistu vodu i stiskati dok ne istjera sve iz sebe što je bilo , da bude u potpunosti čista te ju dobro osušiti.
2. Odsjeći jednu bocu od 2l da bude gore širok otvor, može vam eventualno netko bocu pridžavati dok ispumpavate ulje.
3. Staviti pumpicu od sapuna u posudu na autu sa uljem, i držati odsječenu bocu ispod mlaznice te početi ispumpavati ulje iz posude. Treba nekih 3 minute da se sve ispumpa van.
4. Kada je posuda prazna, doliti novo ulje do maksimuma, te upaliti auto, vidjet će te kako se miješa novo i staro ulje. Možete staviti pod kotače nešto da se olakša motanje lijevo i desno i okrenuti pun lijevi, pun desni i vratiti volan na sredinu. Nakon ovoga ulje u posudi će biti promješano staro i novo, tj postaće prljavo, tj barem prljavije nego novo iz ambalaze. UGASITI AUTO.
5. Ponavljati točke 3 i 4 dok ne potrošite sve 4l ulja. 1l je dovoljna za 2 puta napuniti posudu, znači u biti 8 puta će te puniti posudicu sa novim uljem.
6. Kada ste završili sve, upaliti opet auto sa otvorenom posudicom, namotati par puta lijevo i desno do kraja da se odzrači sistem, zavrnti čep i provjeriti nivo ulja, ako je do maksimuma, uspješno ste napravili zamjenu ulja u servo sustavu.
Nadam se da će ovo pomoći nekom kao što sam ja , tko nema previše alata, ko ne želi plaćati mehaničare za ovakve sitnice i tko nece da skida donju zastitu motora, skida sarafe sa letve volana, pa da se poslije boji da nešto nije dobro vratio, znači procedura je full jednostavna i funkcionira i košta oko 120kn.
REZULTAT: Sada volan kada motam, pogotovo na mjestu ili dok se tek jedva krećem ide puno više smooth. Ulje je sada u posudi crveno , ono staro je bilo crno, što bi kolega littlebastard rekao, to nije bilo ulje nego mulj unutra

Sretno