Navodno su žice identične i kada uštekaš volan koji ima shiftere na sebi, svjetlo na njima svijetli i sustav ne prijavljuje nikakve greške.
Naravno, kao i kod svih auta na koje retrofittaš shiftere (ili bilo kaj kaj je plug-and-play oprema), moraš ih nekako prijavit centrali.
Ima dosta tema po talijanskim, engleskim i sl. forumima, ali nitko ne nudi konkretno rješenje, iako su se javili poneki koji su rekli da su kod "nekog tko zna" uspjeli osposobiti da rade.
Sad, pitanje je na koji način, ali uspio sam iskopati temu na MES forumu:
http://forum.multiecuscan.net/viewtopic.php?t=5086Yani je autor MES-a, no ne vidim u temi nikakvu potvrdu da ovo kaj je napisao šljaka.
Kao i kod onog deaktiviranja S&S-a, za koje pišu po netu da se nemre za tvoje godište, pa je uspjelo, tak ni s ovim nema garancije.
Iskreno, ja ne bih riskirao brickanje body comp-a za shiftere jer spram Giulije nisu ni estetika, jedva da znaš da su tam.
Ja sam ih kod sebe koristio desetak puta u 4 godine posjedovanja (dok recimo u Giuliji na svakoj interesantnijoj cesti) jer mi se ne sviđa vrijeme odaziva, ni osjećaj šaltanja s njima.