Sve su ovo već prežvakane teme, i budem ispao najveće zanovijetalo ali eto taj mi auto nikako nije legao...
- Boxer - Neki si ne mogu priuštiti ni 156 (naravno ne neku kramu nego auto u vrhunskom stanju), pa ipak imaju visoko mišljenje o tom autu. Kada se pojavila 159 jednostavno nije bilo ni 10% onog woow efekta kao kod pojave 156

- Boxer - 159 je Alfa za koju je i ekipa iz Alfe rekla da je rađena za sve, a ne samo za Alfiste i tu je podbacila jer osim po cijeni jednostavno nije u rangu konkurencije (BMW/Audi/Merc su ipak viša klasa, imaju bolju kvalitetu, jače motore, bolje performanse, više luksuza/prestiža...) i "ne Alfisti" će radije kupiti jedan od tih
- Boxer - Kažeš prodaja nije loša, e pa tu se zbilja ne mogu složiti, jer ako je prodaja u EU slaba to još mogu probaviti, ali ako se u Italiji BMW prodaje bolje od nove Alfe (koja se kao direktno napao BMW) e onda...
- gte - O tom po tom, ima puno ljudi para ali kao što sam i rekao Alfisti baš i nisu zagrizli na 159, činjenica je da će ih za 5 godina biti dosta ali...
Pitaj Seb-a zašto sređuje GT, a ne recimo neku 10k Eur skuplju Breru, a vjerujem da si je on može priuštiti :rol"
- Neven - Ma gle sve mi je to jasno, ali eto ti primjer čovjeka sa foruma. Dobio ganc novu 159 JTD sa 120ks i sada je prodaje jer traži 156 JTD sa nešto više konja. E sad da je on toliko oduševljen sa 159 pa koja bi budala to prodavala i išla na stariji model (da sam ja dobio badava novu 156 vozio bi je još 10 god bez brige i pameti, ne bi mi palo na pamet mijenjati je za neku 155-icu)...
- Viktor - Kažeš otišla je klasu više (da možda u odnosu na 156/166), ali i svi ostali auti na svijetu svakom generacijom idu za klasu više, od Punta do Golfa svi su auti sve veći, prostraniji, luksuzniji...
Dakle 159 i dalje spada u istu klasu kao svi novi modeli BMW3/AudiA4/MercC...
- Lavic159 - Ne mislim ja ništa loše o tome što si ti uzeo 159. Jer ako si kupovao novu Alfu koja će zamijeniti 156 nisi ni imao drugog izbora. Ali poanta cijele priče je da je ta 159 mogla biti puno bolji auto nego što je (od dizajna, unutrašnjosti, prostora za putnike, mase, performansi...), a možda sam ipak ja u krivu, a ti oduševljen 159-tkom, neznam...