Ok, nakon dosta natezanja s nepouzdanim dobavljačima, konačno sam dobio GPS/infotaiment double DIN, uzeo sam stariji non-Android sistem s vjerojatno Windows CE ili sličnim sustavom. Radi se o "generic" kineskoj tehnologiji, ali ono što mi se svidjelo i prevagnulo u kupovini je dizajn koji je baš rađen posebno za Alfu 147/GT i apsolutno savršeno se uklapa u centralnu konzolu. Model ima oznaku HL-8805.

Da bi radio s Alfama koje imaju tvornički Bose, treba se plavo-bijelu žicu za remote prebaciti na drugi konektor kako bi pojačalo dobilo signal za aktivaciju. To sam brzo skužio i zvuk je odličan.
No, ima još dosta otvorenih pitanja, možda je netko to već od vas ovdje prošao, pa da ne otkrivam toplu vodu, netko tko ima shemu alfinog konektora će možda znati:
- u kompletu sam dobio Canbus adapter/konvertor, ali komande ne rade. Kako je prethodni vlasnik čerupao konketore i na jednom od mase žica ništa ne ide gdje bi trebalo, vjerujem da samo treba naći pravi vod i spojiti gdje treba, imamo li negdje tu shemu što je što?
- koju žicu spojiti za rikverc da bi se palila kamera? (uzeo sam i zadnju kameru kada već sve to radim)
- ima li smisla napraviti da se uređaj može upaliti i kada nema kontakta? Tako mi je radio stari radio i bilo mi je to super. Ovdje me strah da li bi tako trošio akumulator s obzirom da je to ipak sve drugačije koncipirano i vidim da se on sam uključuje čim se da kontakt, ima li tko iskustva kako se ponašaju takvi uređaji? Je li ok spojiti ga da je stalno na raspolaganju?
- kako provući antenu za GPS od vrha vjetrobrana do centralne konzole, lako za gore gdje je tapecirung, ali koji put je najbolji za dalje, a da to bude uredno?
Možda još kakav hint od vas koji ste sve to prošli?