24-04-2026, 09:22:34

Autor Tema: Android double DIN multimedija/navigacija  (Posjeta: 34435 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline yoke

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • 147 jtdm 8V
    • Split
Odg: Android double DIN multimedija/navigacija
« Odgovori #120 u: 29-03-2017, 13:36:15 »
Pozdrav kolege Alfisti,

ako sam se ubacio nekome u topis unaprijed se ispričavam i neka admin prebaci :hshake:
Dakle došao je napokon i taj dan gospodnji da u svoju Alficu (AR GT 2004 god.) ugradim drugi radio na mjesto serijskog. Odabir je pao na model 2din MULTIMEDIJA KENWOOD DMX-100 BT. Jučer sam se bacio na ugradnju i nakon cca. pol sata ugradio kad ono ne radi  :what: ok skužio da jedna žica nije bila na pravom mjestu, stavio je na mjesto do i ok proradilo. Kad ono sad nemam uopće zvuka...inače unutra je serijsko BOSE ozvučenje. E sada pitanje je slijedeće da li postoji neka quick win solucija da dobijem zvuk?  :thanks

nemam bose
mozda ovo pomogne

http://www.alfaowner.com/Forum/ice-andamp-blueandamp-me/153629-how-to-install-aftermarket-headunit-guide-147-156-and-gt.html

Offline scudetto

• Učim polako
    • Zadar
« Odgovori #121 u: 29-03-2017, 13:46:12 »

JESI TO ISAO DO AUTA I SPOJIO ORIGINAL RADIO ?
ILI PISES NAPAMET; PO SJECANJU ?

Spojeno jutros, probano jutros, radi...

Offline yoke

• Sa stažom
  • 147 jtdm 8V
    • Split
« Odgovori #122 u: 29-03-2017, 15:07:14 »
Spojeno jutros, probano jutros, radi...

pojma nemam...
po svim ovim slikama na netu, trebao bi biti taj famozni zeleni dodatni konektor...

evo linka na jubito

gdje je tip ugradio joying u 159
i pise da je kupio nekakav adapter za 80eura  :ne2:
meni je to previse love

ne kuzim talijanski ; ali evo copypaste sa jubitoa, koji se mozda odnosi na taj adapeter

ok grazie. ma per la interfaccia per i comandi al volante quale ci vuole odovrei domandare a loro del sito dove lo aquisto? scusami per il fastidio che ti do luca

+Cristian Nigro Dipende dall'anno in cui è stata costruita, se aveva comandi resistivi o digitali. Comuqnue qunalunque instalaltore sa ordinarti il cavo di interfaccia giusto. QUesta quella di Phonocar http://www.ebay.it/itm/Phonocar-4-073-Interfaccia-Comandi-al-Volante-Alfa-159-Brera-Cablaggio-/400281005695 che ha una larga compatibilità con molte auto. MA valuta bene se ti servono davvero, perchè l'addendum di spesa non è indifferente, e una volta provata la droga dello schermo multitouch a portata di dita i comandi al volante ti sembreranno una cosa del passato remoto....

cini mi se da nemas srece...  :dontno:
da je u tvojoj 159tki ''digitalno'' procesiranje signala tipkica volana i to ne radi sa joyingom/i ostalim kinezima koji ocitavaju analogni signal...

http://www.alfaowner.com/Forum/ice-andamp-blueandamp-me/214683-steering-wheel-control-adaptors.html

« Zadnja izmjena: 29-03-2017, 15:23:11 od yoke »

Offline scudetto

• Učim polako
    • Zadar
« Odgovori #123 u: 29-03-2017, 21:28:15 »
A zeznilo me onda, uzeo sam joying bas zato sto sam odi procita da radi s komandama u alfi... Ocito ne u mom slucaju  :?

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #124 u: 29-03-2017, 21:30:44 »
Kupio je covjek canbus adapter i u njega popikao zice od radija a u njega na drugu stranu od instalacije auta to se inace koristi za sve aftermarket radije

Za 159 treba 2.0 verzija a za Giuliettu jos novija

Poslano sa mog SM-N9100 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline noiser

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #125 u: 04-06-2017, 22:48:29 »
Triba mi savjet! Muzika u Giu mi je loša, tj nedovoljno dobra i želin to riješit. E sad, neman Bose u njoj i neznan jel do zvučnika ili do onog originalnog playera. Ili vjerojatno do oboje. Ima li itko savjet koji DIN2 player (mora bit bez bez CD) i koje zvučnike. Iman ih 9 komada u Giu. Od Bose san odusta, jer san naletija na cijeli set za 800 funti  :o000: a to ne dolazi u obzir. Fala na savjetima
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #126 u: 05-06-2017, 06:07:38 »
Triba mi savjet! Muzika u Giu mi je loša, tj nedovoljno dobra i želin to riješit. E sad, neman Bose u njoj i neznan jel do zvučnika ili do onog originalnog playera. Ili vjerojatno do oboje. Ima li itko savjet koji DIN2 player (mora bit bez bez CD) i koje zvučnike. Iman ih 9 komada u Giu. Od Bose san odusta, jer san naletija na cijeli set za 800 funti  :o000: a to ne dolazi u obzir. Fala na savjetima
Bio ti u splitu bose set prodan za 150e tako da prati oglase

Meni se zvuk sa drugim playerom promjenio 1000 posto na bolje

Poslano sa mog SM-T810 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
« Odgovori #127 u: 05-06-2017, 15:48:52 »
Bio ti u splitu bose set prodan za 150e tako da prati oglase

Meni se zvuk sa drugim playerom promjenio 1000 posto na bolje
150 eura? Stvarno moran počet redovito pratit oglase. A pošto mi je player u planu, prvo ću njega montirat, pa onda gledat zvučnike. Možda sa pravim playerom zvuk bude zadovoljavajuć. Cijene double din playera bez CD i bez navigacije su paprene. A sa navigacijom su poprilično lude. Otvara se pitanje kineza, koji imaju i navi, zadnju verziju androida, blue&me i još mali miljun opcija koje neću nikad razumit  :D. Ima li ko iskustva sa kinezima?

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #128 u: 06-06-2017, 22:55:22 »
150 eura? Stvarno moran počet redovito pratit oglase. A pošto mi je player u planu, prvo ću njega montirat, pa onda gledat zvučnike. Možda sa pravim playerom zvuk bude zadovoljavajuć. Cijene double din playera bez CD i bez navigacije su paprene. A sa navigacijom su poprilično lude. Otvara se pitanje kineza, koji imaju i navi, zadnju verziju androida, blue&me i još mali miljun opcija koje neću nikad razumit  :D. Ima li ko iskustva sa kinezima?
Ganjaj polovno ima X ljudi koji kupe pa vade kad prodaju aute

Poslano sa mog SM-N9100 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline scudetto

• Učim polako
    • Zadar
« Odgovori #129 u: 18-06-2017, 15:06:29 »
Joying, prva liga su, mali problem sa slabim signalom ali kad se stavi pojacivac je prva liga

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: noiser

Offline Cipe14

• Na probi
  • *
  • 159 1.9 jtdm
    • Našice
« Odgovori #130 u: 06-07-2017, 10:09:00 »
Joying, prva liga su, mali problem sa slabim signalom ali kad se stavi pojacivac je prva liga

a kak ti je recimo kod paljenja? upalis auto i za koliko se on sam upali, pošto sve što sam do sad vidio treba im od 15 do 45 sekundi da se upale?

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
« Odgovori #131 u: 06-07-2017, 11:12:12 »
a kak ti je recimo kod paljenja? upalis auto i za koliko se on sam upali, pošto sve što sam do sad vidio treba im od 15 do 45 sekundi da se upale?
Ja bi reka da je to normalno s obzirom da je Android OS

Offline Cipe14

• Na probi
  • *
  • 159 1.9 jtdm
    • Našice
« Odgovori #132 u: 06-07-2017, 12:01:03 »
Ja bi reka da je to normalno s obzirom da je Android OS

ma kuzim, nadao sam se da su nesto unaprijedili, posto je meni ovo pilanje zivaca.... kolega mi prica da je kao kod svakog starijeg androida nakon nekog vremena postaje sporiji, pa se sve duze pali, sporije reagira, pa onda mora restartirat itd itd.. vjerojatno ce to tako i dalje bit, ako zelis da sve radi plati

Offline tomislavkn

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 147 1.9 JTDm 16V Stage 1 remap
    • Oroslavje
« Odgovori #133 u: 06-07-2017, 16:52:19 »
ma kuzim, nadao sam se da su nesto unaprijedili, posto je meni ovo pilanje zivaca.... kolega mi prica da je kao kod svakog starijeg androida nakon nekog vremena postaje sporiji, pa se sve duze pali, sporije reagira, pa onda mora restartirat itd itd.. vjerojatno ce to tako i dalje bit, ako zelis da sve radi plati

Meni se boota cca 30tak sekundi. Uvijek isto i ne radi ništa sporije. Ja sam jako zadovoljan. Ako hoćeš da se brže boota, čekaj neku "ultra high end" verziju, jer svaki Android OS se boota duže.

Offline ar_jurki

• Starosjedioc
  • Giulietta Veloce 1.8 tbi tct
    • Dubrovnik
« Odgovori #134 u: 08-07-2017, 22:26:49 »
Sto se od 2din multimedije i navigacije moze preporuciti za 147icu ?

Sa joyingom sam donekle upoznat, a dal ima sto od poznatijih brandova?  :)
« Zadnja izmjena: 08-07-2017, 22:27:27 od ar_jurki »
Sport i elegancija

Offline brijac

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #136 u: 14-07-2017, 12:28:38 »
Jučer vidio kod Tomislava u 147ici, sjelo je taman, a i čuje se super na serijala zvučnicima
Spider 115

Offline tomislavkn

• Ovisnik o alfistima
    • Oroslavje
« Odgovori #137 u: 15-07-2017, 08:45:10 »
Brijac, sve se može, ali trebati ti CAN adapter. Može se i bez njega, no moraš raskusupati instalaciju što osobno ne podržavam.

Offline brijac

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #138 u: 15-07-2017, 15:32:59 »
Gdje nabavim taj can adapter? Kolko para? Jel postoje razliciti ili se to kupuje prema modelu? Daj neki link ako mozda imas...

Offline tomislavkn

• Ovisnik o alfistima
    • Oroslavje
« Odgovori #139 u: 15-07-2017, 15:43:07 »
Gdje nabavim taj can adapter? Kolko para? Jel postoje razliciti ili se to kupuje prema modelu? Daj neki link ako mozda imas...

Prema modelu auta se to kupuje. Ebay. Računaj oko 400, 500kn.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #140 u: 15-07-2017, 20:32:06 »
Can bus adapter za komande na volanu kupuje se prema tipu auta I prema tipu radija. Za kineze toga skoro pa i nema, ima za poznate marke

Offline brijac

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #141 u: 16-07-2017, 00:02:57 »
Can bus adapter za komande na volanu kupuje se prema tipu auta I prema tipu radija. Za kineze toga skoro pa i nema, ima za poznate marke
Znači nema šanse da ove jeftine radije spojim na komande?
« Zadnja izmjena: 16-07-2017, 00:06:03 od brijac »

Offline Alfaniac

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #142 u: 16-07-2017, 00:16:09 »
Ima šanse.

Trebaš radio koji podržava komande na volanu i canbus adapter koji odgovara vozilu, drugo bi u teoriji trebalo biti nebitno. Dakle radi se o žicama na ISO konektoru koji dobivaju signale od tvog auta ovisno koju tipku na volanu stišćeš.

Da bi se ti signali tumačili, potreban je canbus adapter, inače nemaš kaj spojit s tim žicama, odnosno s radiom. A kad iz adaptera dobiješ žice koje ti trebaju, sve kaj bi trebo je "naučit" radio putem softvera kaj je koja tipka kad je stisneš.

Nebitno je li Kinez ili nekaj drugo u pitanju, mora podržavati podešavanje tipki na volanu, tak da izričito kupuješ radio koji kaže da podržava. Samo originalni radiouređaji za tvoj auto mogu podržati komande na volanu "out-of-the-box" ili oni koji su rađeni na platformi originalnih, najčešće poznatiji brendovi.

Međutim, s canbus adapterom bi 99% uređaja koji podržavaju memoriranje komandi na volanu trebalo radit.

Offline tomislavkn

• Ovisnik o alfistima
    • Oroslavje
« Odgovori #143 u: 16-07-2017, 07:00:46 »
Naravno da ima šanse da radi. Kolega ti je sad detaljno objasnio. Ovi full jeftini kinezi ne znam dali podržavaju tipke (kada kupuješ provjeri opis funkcija, trebalo bi to tamo biti navedeno), no Joying podržava 100%. No, on + adapter i nosači (kavez nije sretno rješenje, ne drži dobro) ti je iznad 300 eura.

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #144 u: 29-07-2017, 21:36:05 »
Ok, nakon dosta natezanja s nepouzdanim dobavljačima, konačno sam dobio GPS/infotaiment double DIN, uzeo sam stariji non-Android sistem s vjerojatno Windows CE ili sličnim sustavom. Radi se o "generic" kineskoj tehnologiji, ali ono što mi se svidjelo i prevagnulo u kupovini je dizajn koji je baš rađen posebno za Alfu 147/GT i apsolutno savršeno se uklapa u centralnu konzolu. Model ima oznaku HL-8805.

Da bi radio s Alfama koje imaju tvornički Bose, treba se plavo-bijelu žicu za remote prebaciti na drugi konektor kako bi pojačalo dobilo signal za aktivaciju. To sam brzo skužio i zvuk je odličan.

No, ima još dosta otvorenih pitanja, možda je netko to već od vas ovdje prošao, pa da ne otkrivam toplu vodu, netko tko ima shemu alfinog konektora će možda znati:

- u kompletu sam dobio Canbus adapter/konvertor, ali komande ne rade. Kako je prethodni vlasnik čerupao konketore i na jednom od mase žica ništa ne ide gdje bi trebalo, vjerujem da samo treba naći pravi vod i spojiti gdje treba, imamo li negdje tu shemu što je što?

- koju žicu spojiti za rikverc da bi se palila kamera? (uzeo sam i zadnju kameru kada već sve to radim)

- ima li smisla napraviti da se uređaj može upaliti i kada nema kontakta? Tako mi je radio stari radio i bilo mi je to super. Ovdje me strah da li bi tako trošio akumulator s obzirom da je to ipak sve drugačije koncipirano i vidim da se on sam uključuje čim se da kontakt, ima li tko iskustva kako se ponašaju takvi uređaji? Je li ok spojiti ga da je stalno na raspolaganju?

- kako provući antenu za GPS od vrha vjetrobrana do centralne konzole, lako za gore gdje je tapecirung, ali koji put je najbolji za dalje, a da to bude uredno?

Možda još kakav hint od vas koji ste sve to prošli?
« Zadnja izmjena: 29-07-2017, 21:47:44 od Paso »

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #145 u: 30-07-2017, 13:51:57 »
Očigledno je stvar ista za 147/GT i pretpostavljam da je na ovom malom zelenom konektoru ono što mi je potrebno za komande na volanu? Ili taj dio ipak ide na sekundarni (onaj na kojem nisu zvučnici) Euro-konektor, pa je Alfa spojila nešto po svome? Ima li tko iskustva s tim?

Offline tomislavkn

• Ovisnik o alfistima
    • Oroslavje
« Odgovori #146 u: 30-07-2017, 15:40:02 »
Da da, tako je, instalacija za komande na volanu je na tom malom konektoru. Ovo ostalo (na velikom) je struja i instalacija za zvučnike.

Samo da nadopunim ... ja sam uzeo CAN adapter za Joying radio i meni je odmah sve proradilo, ali standardni ISO konektor (5+8) nema žice za tipke.
« Zadnja izmjena: 30-07-2017, 15:41:52 od tomislavkn »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Paso

Offline Alfaniac

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #147 u: 30-07-2017, 16:06:04 »
1. u kompletu sam dobio Canbus adapter/konvertor, ali komande ne rade. Kako je prethodni vlasnik čerupao konketore i na jednom od mase žica ništa ne ide gdje bi trebalo, vjerujem da samo treba naći pravi vod i spojiti gdje treba, imamo li negdje tu shemu što je što?
2. koju žicu spojiti za rikverc da bi se palila kamera? (uzeo sam i zadnju kameru kada već sve to radim)
3. ima li smisla napraviti da se uređaj može upaliti i kada nema kontakta? Tako mi je radio stari radio i bilo mi je to super. Ovdje me strah da li bi tako trošio akumulator s obzirom da je to ipak sve drugačije koncipirano i vidim da se on sam uključuje čim se da kontakt, ima li tko iskustva kako se ponašaju takvi uređaji? Je li ok spojiti ga da je stalno na raspolaganju?
4. kako provući antenu za GPS od vrha vjetrobrana do centralne konzole, lako za gore gdje je tapecirung, ali koji put je najbolji za dalje, a da to bude uredno?

1. Kolega tomislavkn je već odgovorio.
2. Kada provlačiš žicu od iza do naprijed, prvo iza spojiš plus i ground od kamere na rikverc svjetlo (crvena i crna, moraš pronaći koja su ti u snopu stražnjih svjetala). Do naprijed provlačiš plus i s-video kabel. Plus naprijed ti ide na ISO konektor žicu označenu kao REVERSE + (po ISO standardu roza žica), s-video ulaz imaš na radiju.
3. Nema te što biti strah. Radio u stand-byu odnosno ugašen troši minimalno struje. Jedino ako auto ne voziš po mjesec dana, imat ćeš problema u davanju kontakta (eventualno, ali sumnjam). Kod mene je radio spojen mimo canbusa, pa nemaš komunikaciju s ključem, nego sam ja to riješio na način da spojim plus od radija na stalni plus predviđen za radio (jedna od ISO žica). Onda kada stavim ključ u bravu, radio se ne upali (kao što je to tvornički radio), nego se upali čim zaverglam jer auto u tom slučaju dobije napon i radio se "automatski" upali. Kada ugasim auto, radio nastavi svirat te ga gasim na POWER tipku (tvornički se gasio kada izvadiš ključ iz brave). Dakle stalni plus i plus spojiš na + od auta, to je bitno i zbog toga da ti radio ne gubi memoriju svaki put kad se auto ugasi.
4. Kako misliš provući antenu za GPS? O kakvoj anteni točno pričamo? Meni je modul/antena od GPS-a provučena od radija do suvozačeve ladice i tamo fino spremljena. Prijem je odličan, nema potrebe da se antena posprema bliže krovu ili nešto. Ne garantiram, al to je nešto što možeš isprobat dok postavljaš radio.

Kaj se tiče nekog dodatnog savjeta, nemoj rezat žice u autu koje dolaze do originalnog radija, već si kupi M->F (ili F->M, ovisno kakvi ti konektori dolaze iz auta) ISO konektore i spoji ih s golim žicama od konektora od radija. To je univerzalna stvar i svedeš si posao na minimum.

Offline tomislavkn

• Ovisnik o alfistima
    • Oroslavje
« Odgovori #148 u: 30-07-2017, 16:11:21 »
Samo da se razumijemo, ovo što pričaš, stalni plus i plus je ustvari +12V s akumulatora (stalni plus), a plus koji spominješ je tzv ACC (crvena žica) i ona ima funkciju isto kao i remote žica za npr auto pojačalo. Ta ACC je spojena preko brave, pa kada okreneš bravu, dođe 12V na tu ACC žicu.

Ako hoćeš izbjeći to sa kontaktom, ACC spojiš također na stalnih +12V s akumulatora, odnosno žutu žicu.

Što se tiče GPS antene, ne treba ništa provlačiti, meni radi savršeno i unutar armature. GPS antena je namagnetizirana i pričvršćena na kučište samog auto radija.

Offline Alfaniac

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #149 u: 30-07-2017, 16:14:36 »
Ako hoćeš izbjeći to sa kontaktom, ACC spojiš također na stalnih +12V s akumulatora, odnosno žutu žicu.
Tako je, to je pjesnik i htio reć. Tako sam ja u svojim autima uvijek spajao radio i meni je tako bilo i OK.