24-04-2026, 10:38:28

Autor Tema: Android double DIN multimedija/navigacija  (Posjeta: 34438 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Antac

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
    • Čakovec
Odg: Android double DIN multimedija/navigacija
« Odgovori #60 u: 28-01-2017, 08:38:34 »
Ima netko ovaj model ili nesto slicno? Vasa iskustva i misljenja?

Quad Core Android 5.1.1 Car DVD GPS for Alfa Romeo 159 Sportwagon Spider Brera with BT Wifi Radio
 http://s.aliexpress.com/7rEBRvaa
(from AliExpress Android)

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #61 u: 28-01-2017, 12:29:13 »
Ima netko ovaj model ili nesto slicno? Vasa iskustva i misljenja?

Quad Core Android 5.1.1 Car DVD GPS for Alfa Romeo 159 Sportwagon Spider Brera with BT Wifi Radio
 http://s.aliexpress.com/7rEBRvaa
(from AliExpress Android)
Ima kolega slicno i radi pristojno sto je najbolje ne zahtjeva nista dodatno za ugradnju samo izbacis orginal radio i ovo ubacis

Vidi samo komande na volanu sta i kako

Poslano sa mog SM-N9100 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #62 u: 29-01-2017, 00:35:57 »
Kada smo već kod raznih Androida, ima li tko kakvo iskustvo s ovim novim generacijama koje su skrivene u retrovizoru? Konceptom i ergonomski mi se to čini vrlo zanimljivo, ali kako se pokazalo u praksi, ima li ga netko?

Skužio sam da su dva tipa, oni koji se nakače na postojeći retrovizor i oni koji su napravljeni da se uglave u postojeći nosač na vjetrobranu.

Evo, par na koje sam naletio, ali ima ih već gomila!

http://www.jimilab.com/products/jc600-3g-rearview-mirror-dvr.html

https://www.amazon.com/SmarTure-Android-Navigation-Bluetooth-Bracket/dp/B014R3AJFG

https://www.aliexpress.com/item/HD-5-inch-Android-Rearview-mirror-1080P-Car-DVR-Double-lens-Radar-Detector-GPS-navigation-rear/32344942396.html

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #63 u: 29-01-2017, 15:38:54 »
To je zaseban uređaj sa svojim zvučnicima i nema veze sa radiom koji je u autu

Offline MarinoGt

• Pripravnik
  • **
    • Rijeka
« Odgovori #64 u: 29-01-2017, 17:55:42 »
Ja sam za prvu ruku stavio tesku jeftinjaru kao dok ne uleti bolje cca 50 e sam dao preko e baya i sve radi vec god dana koda je kvaliteta neka
Alfa Romeo GT

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #65 u: 29-01-2017, 17:57:44 »
Znači, uzeo si onaj najjeftiniji 7" 2 din uređaj s ebaya prije godinu dana i još radi bez problema. Jel znaš koji model je u pitanju?

Offline MarinoGt

• Pripravnik
  • **
    • Rijeka
« Odgovori #66 u: 29-01-2017, 18:45:25 »
Tocno tako nisam bas imao love tad pa rekao samo da mogu usb ubacit i dobro je i nakraju je ostao i radi odlicno sve ... nac cu na e bayu link pa cu stavit
Alfa Romeo GT

Offline MarinoGt

• Pripravnik
  • **
    • Rijeka
« Odgovori #67 u: 29-01-2017, 18:50:35 »
 http://www.ebay.it/itm/381836918879

Alfa Romeo GT

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #68 u: 29-01-2017, 22:52:06 »
http://www.ebay.it/itm/381836918879

Odlična cijena za ljude kojima ne treba navigacija! Reci mi molim te par stvari:
- jesi li uzeo i onaj adapter za komande na volanu?
- imaš li Bose od prije, ako da, kako radi s njim?
- kakav je radio prijem?
- gdje si kupio maskicu i je li trebao i metalni okvir?

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #69 u: 30-01-2017, 07:23:39 »
Odlično, eto iskustvo ih prve ruke.
Jel baš tak loše hvata radio kako pišu po netu?
Pitanje je koji adapter za komande radi s obzirom da se oni rade tipski za pojedine marke radija

Offline MarinoGt

• Pripravnik
  • **
    • Rijeka
« Odgovori #70 u: 30-01-2017, 16:26:44 »
Komande nemam s boseom radi odlicno radio nema frke sa signalom metalni okvir i sve sam morao slozit to me izaslo jos cca 20 e jos
Alfa Romeo GT

Offline MarinoGt

• Pripravnik
  • **
    • Rijeka
« Odgovori #71 u: 30-01-2017, 16:32:09 »
po meni je nav i nepotrebna danas ja imam na mobu i tabletu sve zive mape zove se aplikacija navigator radi offline mape su 2 besplatne druge cca 6 dolara tako da okacis na nosac i vozis se neznam bas kome osim poslovnjacima/taksistima treba nav svaki dan
Alfa Romeo GT

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #72 u: 30-01-2017, 17:09:48 »
Kada smo već kod raznih Androida, ima li tko kakvo iskustvo s ovim novim generacijama koje su skrivene u retrovizoru? Konceptom i ergonomski mi se to čini vrlo zanimljivo, ali kako se pokazalo u praksi, ima li ga netko?

Skužio sam da su dva tipa, oni koji se nakače na postojeći retrovizor i oni koji su napravljeni da se uglave u postojeći nosač na vjetrobranu.

Evo, par na koje sam naletio, ali ima ih već gomila!

http://www.jimilab.com/products/jc600-3g-rearview-mirror-dvr.html

https://www.amazon.com/SmarTure-Android-Navigation-Bluetooth-Bracket/dp/B014R3AJFG

https://www.aliexpress.com/item/HD-5-inch-Android-Rearview-mirror-1080P-Car-DVR-Double-lens-Radar-Detector-GPS-navigation-rear/32344942396.html

Trebalo bi organizirati  jedan  GB , pa ćemo imati iskustva iz više ruku.  :)

Offline Alfaniac

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #73 u: 30-01-2017, 17:47:44 »
Komande nemam s boseom radi odlicno radio nema frke sa signalom metalni okvir i sve sam morao slozit to me izaslo jos cca 20 e jos
Ovak nekak je izgledao taj tvoj okvir za GT?

http://www.ebay.com/itm/KIT-MASCHERINA-ADATTATORE-AUTORADIO-2-DIN-ALFA-159-BRERA-/252729764154?hash=item3ad7de293a:g:SfMAAOSwnHZYfqjD

Ovo je najjeftinije kaj sam našao za 159, a da bi prihvat bio OK.

Offline MarinoGt

• Pripravnik
  • **
    • Rijeka
« Odgovori #74 u: 30-01-2017, 18:49:55 »
mislim cak da je bas taj,, to je sve sto ti treba
svi konektori pasu samo treba prebacit struju za ekran da radi i ako ko ima volje moze provuc od osiguraca da se pali/gasi na kljuc radio
Alfa Romeo GT

Offline rile

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #75 u: 05-02-2017, 13:29:45 »
Pozdrav svima ...

Ja sam 2DIN Androida za svoju 159 nabavio prije 3 godine. U autu sam original imao onaj klasični radio, bez navigacije. Imam Bose. Prvo o trošku:

1. Uređaj - 2000kn
2. Carina - 1000kn
3. Canbus dekoder - mislim oko 300kn
4. Maska - 150kn
5. TV tuner - 500kn
6. ISO konektor - 30ak kuna

Znači cijela igra me koštala oko 4000kn i JAAAAKO puno živaca. Naime, da krenemo od početka. Htio sam isključivo Android uređaj na koji ću ja onda strpati aplikacije koje mi trebaju. Bilo mi je bitno i da ima ugrađen TV tuner što se poslije pokazalo kao greška, objasnit ću i zašto. Uređaj nije imao standardni ISO konektor nego gole žice koje je trebalo spojiti na auto. S obzirom da sam strujić po srednjoškolskom zanimanju i volim prtljati oko žica i elektronike, ovo mi je bio i svojevrsni izazov.

Dakle, prvo što sam trebao napraviti je skužiti koja žica kuda ide. Kako ne bi rezao originalni konektor koji dolazi od strane auta, kupio sam ISO konektor na koji sam onda lemio žice sa strane radija. Općenito, žice za zvučnike nisu nikakav problem, mislim da ih ima 8. Kako bi zvuk radio, morao sam spojiti i pobudu za pojačalo - u principu je to 12V koje ide direktno na pojačalo - bez toga nema zvuka. Prvi problem koji sam imao je da se radio nije palio kad bih upalio auto. Kako bi to riješio, morao sam uzeti CANBUS dekoder i otkriti koje žice sa CANBUS konektora na autu nose CANBUS komunikaciju i spojiti ih na taj dekoder. Napominjem da mi komande na volanu ne rade, ali to mi nije neki problem. Problem kod cijele instalacije je prostor kojeg ima užasno malo i kako bih uvalio 2DIN uređaj morao sam doslovno prepiliti limenu pregradu koja se nalazi u utoru za radio. Naime, ovaj originalni tvornički 2DIN uređaj samo izgleda kao 2DIN, a ustvari je 1DIN sa 2DIN maskom. Sam radio mi je jedva stao u rupu, a onda sam još morao strpati i ovaj dekoder. Uglavnom, s tim motanjem žica i guranjem unutra sam izgubio pola kose na glavi.
Nadalje, htio sam TV u autu i kupio sam uređaj s ugrađenim TV tunerom. Problem s njim je što nije hibridni. Hibridni tuner ima ugrađena 2 tunera i 2 antene te u svakom trenutku oba rade i to rješenje je danas nekakav standard za DVB-T u pokretu. Nakon što sam skužio da mi ugrađeni tuner ne radi zadovoljavajuće, naručio sam posebno DVB-T tuner koji sam instalirao u pretinac ispred suvozača. Taj tuner radi perfektno u Zagrebu i okolici gdje je pokrivenost signalom dobra. Kad izađete van, signal je slab i TV ne možete gledati. Vani recimo, pogotovo u Njemačkoj, signala ima svugdje i svugdje možete pratiti TV program. Uglavnom, TV u autu je zgodna stvar, daleko korisnija od socijalnih mreža i koliko god se činila neupotrebljiva, situacija je drugačija. Meni u autu TV radi 70% vremena i ne - ne plaćam pretplatu. :)

S obzirom da me carina oderala nenormalno, preporučujem kupnju sa EU skladišta ako je moguće.

Što se tiče samog uređaja, fali mu 1GB RAMa da bi sve bilo fluidno. Napominjem da od aplikacija imam instalirano samo iGO navigaciju, media player, custom launcher jer oni nemaju nikakav i možda još 2, 3 aplikacije. Nemam Facebook, Viber i slična sranja jer to stvarno nema smisla na ekranu u autu, ako zbog ničega drugog, onda zbog privatnosti jer ne želim da mi suputnici bulje u to kad su u autu sa mnom. Inače, mislim i da bi te aplikacije znatno usporile rad uređaja zbog male količine memorije tako da ne preporučam instalaciju.
Moja verzija Androida je 4.2.2 i sve što mi treba radi na tome. Da li vam treba 7.0 - ne. Da li vam treba 6.0 - ne. Da li bi bilo zgodno da je 5.1 - bi. S tim da morate paziti da ima uređaja koji vam u Settings pokazuju 5.1 ili čak višu verziju, a ustvari su 4.2.2. Sam uređaj zvuk pušta odmah nakon davanja kontakta što znači da ne morate čekati da se kompletno upali nego odmah čujete radio. Za puni start mu je potrebno nekakvih 20ak sekundi. Sa custom launcherom kakav je kod mene, treba mu 10ak sekundi više.

Kvaliteta zvuka je bolja nego sa original radiom. Imam osjećaj da je Bose prodisao. S vremenom su se desile 2 stvari, ponekad u pozadini čujem zujanje koje je ovisno o broju okretaja motora i nakon kontinuiranog slušanja radija od nekih 2 sata, prestane raditi. :) Rješenje je da se uređaj ugasi i upali i to je to. :) Nije da me nešto smeta jer tako dugo u komadu slušam radio 2 puta godišnje.

Suma sumarum, ja sam zadovoljan. U ono vrijeme ako sam htio takav brand name uređaj, morao bih dati za njega 12-15 tkn i još ne bi bio Android - dakle, ne bih ga mogao customizirati onako kako ja želim.

U prilogu su i neke slike ....

« Zadnja izmjena: 05-02-2017, 13:40:02 od rile »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Paso, Mike20, Vasko

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #76 u: 05-02-2017, 14:05:11 »
 :care
Svaka čast na iscrpnom opisu.
Pošto je to uređaj sad star 3 godine i još radi, to je odlično. A i vjerojatno danas su i malo napredovali

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #77 u: 05-02-2017, 14:32:05 »
Baš ti hvala na ovom izvješću, vrlo je korisno čuti ovakvo iskustvo! :)

Offline BM0021

• Sa stažom
  • JTD 16v
    • Zagreb zapad
« Odgovori #78 u: 07-02-2017, 07:36:56 »
Ja sam promjenio par radia u bivsem CC, prvo original RNS510 koji se smatra top, navigacija, bt ovo ono. Sam radio 500-600 eur, bt modul i instalacija su odvojeni i tko ih nema u autu to je jos oko 300eur, kamera oko 200eur s ugradnjom... Navi zastarjela sa sporim chipsetom, resistive touchscreen, spor odaziv na komande, uglavnom bas nista posebno.
Onda sam uzeo za probu kineza sa windowsCE, nije bio los ali me smetala zastarjelost i jednostavnost winCE platforme, i nedostatak RDS, ako se sjecam imao ga je gore di pise stanica koja se slusa ali ne i na popisu memoriranih sto je i ruzno i neprakticno. Platio sam ga 2000kn na njuskalu, takve sam poslje nasao na aliexpress za ispod 1000...
Na kraju sam uzeo android ali vizualno kopija originala tj vise novih originala 2015+ i preporodio se, apsolutno plug&play (i onaj prije je bio), ima wifi tako da sam slozio mobile router za wifi hotspot u autu pa je radio imao google navi, hak kamere i obavijesti widget, waze, mogucnosti beskrajne... BT je ugrađen i ne treba nista drugo, tj treba 3.5mm mikrofon jer te se onda neusporedivo bolje cuje (onaj za 1 usd je dovoljan), sve radi - tipke na volanu, prikaz klime, vrata, park senzori i u kombinaciji s kamerom za 100kn rade i aktivne crte kod parkiranja, preko can cita podatke s bord kompa, zvuk definitivno bolji nego original rns, imao sam original sub u autu koji je tek s tim radiom prodisao punom snagom.

Offline dado099

• Na probi
  • *
  • 156 1.8 TS & 159 1.9 JTDm SW
    • Karlovac
« Odgovori #79 u: 26-02-2017, 19:01:24 »
Da se i ja javim na ovu temu,uzeo sam s ebaya android uređaj i ugradio u 159-ku umjesto original navigacije.S uređajem sam zadovoljan za 1000kn cca stvarno ok.Izvadio sam navigaciju tako da su mi sve postavke sad na malom ekranu,samo spajanje nije neki problem.Uglavnom 8 zica od zvucnika,masa,+zica sa stalnim naponom i + zica s naponom davanja kontakta,za sami rad uređaja dovoljno.Trebala mi je maska,odnosno adapter za zatvaranje rupe oko novog uređaja,nakon potrage na ebayu(najeftinija verzija 350kn)odlucio sam napravit masku.Masku sam napravio iz 8mm pleksija,odrezao ga na dimenziju,ubodnom pilom izrezao otvor za uređaj neravnine popravio šmirglom,cijeli pleksi izbrusio i polakirao u mat crnu.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Paso, GemahenLahen

Offline scudetto

• Učim polako
    • Zadar
« Odgovori #80 u: 07-03-2017, 21:35:23 »

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #81 u: 07-03-2017, 22:35:03 »
Ako nije specificirano da radi baš s Alfom, vjerojatno neće, tj. moraš kupiti i prikladan adapter.

Ovdje imaju dobar izbor:

http://www.dynamicsounds.co.uk/alfa-romeo-steering-wheel-interface-adaptors.html

Moguće da se nađe i kod Kineza jeftinije...

Offline scudetto

• Učim polako
    • Zadar
« Odgovori #82 u: 08-03-2017, 20:51:52 »
Je li ima koji 2din za koji se zna da bi radio s alfa komandama bez adaptera? Na 159...
« Zadnja izmjena: 08-03-2017, 21:00:58 od scudetto »

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #83 u: 08-03-2017, 21:22:38 »
Je li ima koji 2din za koji se zna da bi radio s alfa komandama bez adaptera? Na 159...

Nema. Mora bit adapter ako nije orig
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #84 u: 08-03-2017, 23:13:11 »
Ima set, netko je na forumu uzeo Mislim cca 500e
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #85 u: 08-03-2017, 23:28:01 »
Toliko?? Ma vjerojatno je 50-100e
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline yoke

• Sa stažom
  • 147 jtdm 8V
    • Split
« Odgovori #86 u: 09-03-2017, 07:20:17 »
Moze li mi mozda netko reci hoce li mi raditi komande na volanu sa navedenom multimedijom...
http://www.ebay.com/itm/7-Autoradio-Double-2DIN-Car-GPS-Player-Bluetooth-SAT-No-DVD-NAV-Mirror-Android-/302136215935?hash=item4658b8c97f:g:m~oAAOSw4GVYLq9q

Joying android centralne jedinice rade s kontrolama na volanu
Imamo par komada na forumu ugradjeno u 147mice i sve radi
Original stranica
https://www.carjoying.com

Eu stranica za narudbe iz eu-a

https://www.carjoying.de

Evo stara tema iz 2015 od lika koji je ugradio u 159tku
Pa ne znam koliko je mjerodavna sa novijim HU kroz koje su izmjenili nesto hardver...trebao bi biti bolji nego iz 2015te
https://www.carjoying.com/Joying-blog/30.html

evo ovo recimo izbaci na njihovim stranicama za 159tku
klasicni 2din s maskicom...
https://www.carjoying.de/android-autoradio-stereo/a-c/alfa-romeo.html
mozes uzeti bilo koji njihov model, ne mora biti ovaj sa slike

meni je draza da HU ima fizicke tipkice nego da je sve preko ekrana...

« Zadnja izmjena: 09-03-2017, 08:36:08 od yoke »

Offline scudetto

• Učim polako
    • Zadar
« Odgovori #87 u: 19-03-2017, 16:17:13 »
Dosao mi joying i nakon spajanja na 159 komande volana ne rade pa ako bi mi iko mogao reci kako ustelati to da radi...

Offline yoke

• Sa stažom
  • 147 jtdm 8V
    • Split
« Odgovori #88 u: 19-03-2017, 19:57:26 »
Jesi ih "isprogramirao" ? Imas video gdje je objasnjeno kako se programiraju
« Zadnja izmjena: 19-03-2017, 19:58:08 od yoke »

Offline scudetto

• Učim polako
    • Zadar
« Odgovori #89 u: 19-03-2017, 20:59:53 »
Jesi ih "isprogramirao" ? Imas video gdje je objasnjeno kako se programiraju

Spojia sam key1 i key2 na canA i canB i usa u android podesavanje komandi i stisnem na multimediji tipku koju ocu i onda na volanu medutim nece spoji.  :dontno: