24-04-2026, 00:21:30

Autor Tema: Kupovina: Alfa Giulietta 2.0 MultiJet ( JTDm)  (Posjeta: 13283 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Odg: Kupovina: Alfa Giulietta 2.0 MJET
« Odgovori #30 u: 18-01-2017, 18:28:43 »
Pozdrav ekipa!! Novi sam na forumu te planiram kupit giuliettu tocnije ovu http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-giulietta-2.0-16v-m-jet-oglas-20899775 . Pa ako mi mozete dati par savjeta u vezi oglasa i kako se vama to sve cini. Ispricajem se unaprijed ako sam nesto krivo ili na krivu temu objavio.
Otici pogledati pregledati paziti na stvari kao kod svih dizela jedino pazi na km jer na ecu se da skinuti da se nista ne vidi da je dirano osim netko tko zna sta gleda i tko se time bavi

Giulietta odlicno podnosi km moja jr na 160tkm i nikad joj nitko ne bi dao te km

Poslano sa mog SM-N9100 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Hitman

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
    • Split
« Odgovori #31 u: 18-01-2017, 20:42:24 »
Otici pogledati pregledati paziti na stvari kao kod svih dizela jedino pazi na km jer na ecu se da skinuti da se nista ne vidi da je dirano osim netko tko zna sta gleda i tko se time bavi

Giulietta odlicno podnosi km moja jr na 160tkm i nikad joj nitko ne bi dao te km

Poslano sa mog SM-N9100 koristeći Tapatalk
Mozes li molim te malo detaljnije objasnit sto tocno i kako provjerit ecu.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #32 u: 18-01-2017, 23:36:15 »
Mozes li molim te malo detaljnije objasnit sto tocno i kako provjerit ecu.

vidi se jel fizički otvaran nisam još vidio da netko toliko pedantno ga zatvori da se ne vidi da je diran
Nije bolest sve što boli

Offline komunalac

• Učim polako
    • Rijeka
Kupnja Giuliette 2.0jtdm
« Odgovori #33 u: 03-05-2020, 00:24:21 »
Pozdrav ljudi, zanimalo bi me sve o dotičnom autu, pošto se nisam nikad susreo sa alfom, a frendovi koji su imali starije alfe nisu baš imali pozitivna iskustva sa njima, mada je meni sad glupo uspoređivat neku staru alfu sa alfom starom 5 godina.Dakle zanimala bi me giulietta 2.0 174hp i automatik.
Sad je pitanje dal se giuliettu uopće isplati kupovat kod nas?Jer i nije baš neka ponuda, a ovo iz uvoza mi je dosta sumnjivo, zato bih protegnuo do slovenije.Kako su se pokazali dotični motori, na što posebno obratit pažnju, ima kakvih mana?Ako neko posjeduje giuliettu sa dotičnim motorm volio bi čut iskustva, tako da svaki savjet će dobro doć.Inače trebao sam kupnju realizirat na jesen, al eto zbog korone ću fasovat alfu, morat ću još malo pričekat, tako da sad skupljam informacije.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=15138551
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=15139663

Offline insane1098

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 159 & Alfa Romeo 147 & Giulietta TCT
    • Zagorje
Odg: Kupovina: Alfa Giulietta 2.0 MultiJet ( JTDm)
« Odgovori #34 u: 12-05-2020, 17:29:23 »
Pozdrav. Vozim Giuliettu 2.0 120kw TCT.

S autom sam generalno zadovoljan.
Kupio s 120tkm sad sam na 200tkm.

Cim sam kupio auto imao sam kvar visokotlačne pumpe goriva. Procurila je. Zamijenio i od onda nikakvih mehaničkih problema.

TCT je malo grublji kod šaltanja kad je auto hladan, kad se zagrije šalta jako lijepo.
Problem kod TCT-a je da proklize lamela neparnih brzina. Meni proklizava peta brzina. Popravak toga je 10 000kn+.

Žice u zglobu bunkera pucaju pa zna biti divljih greški.
Kvaka puca s unutarnje strane vrata.
Tu i tam koji cvrčak po armaturi

Potrošnja goriva je na otvorenoj cesti 5.2.
Kombinirana voznja 6.3
Sport voznja cca 7.5

Meni osobno je auto previsok pa sam ga spustio s eibach oprugama. Puno bolji osjećaj voznje i stabilnosti. Sad sam uzel jos bilstein b8 amortizere pa cekam mehaničara da konacno ugradi.

Mislim da je to to. Slobodno se netko nadoveze ako sam kaj zaboravil.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Offline noDi

• Član Alfa Kluba 9
  • Sa stažom
  • *
    • Rijeka
« Odgovori #35 u: 12-05-2020, 22:46:13 »
Tct ima svojih mušica ali u pravilu je dosta pouzdan mjenjac, pouzdaniji od mjenjaca s dve spojke drugih proizvođaca. Auto treba dobro provozati, ako primjetis kakvih sumnjivih stvari u vezi mjenjaca pitaj. Nije toliko brz kao wag-ov dsg i radi puno bolje u dynamic modu. Zamjena kvacila je skupa, luk-ov rep set je nekih 700e bez zamasnjaka ali ako ga  zamijenis u biti imas novi mjenjac.

Poslano sa mog BLA-L29 koristeći Tapatalk

Offline velikimedo

• Starosjedioc
  • Giulietta2.0JTDMRossoDiavolo&Mito1,4BiancoElegante
    • Kutina
« Odgovori #36 u: 13-05-2020, 07:24:48 »
Evo i mojih iskustava: Kupio sam ju u 10. mj. 2016. i od tad sam s njom napravio cca 75 t.km. sad sam na 197 t.km. Prije tjedan dana zamjenio sam (kod Bertola) "bocu" visokog pritiska koja je dio TCT mjenjača. U njoj se nalazi nekakva membrana koja s vremenom postane porozna i ne drži više pritisak kako treba pa nivo ulja u rezervoaru počne varirati do te mjere da izbaca dio ulja kroz čep. Napominjem da je mjenjač radio dobro i s takvom poroznom membranom, ali je getriba bila sva masna s gornje strane od ulja i ulje mi je bilo ispod minimuma pa mi je palio lampicu za manjak ulja u mjenjaču. Nakon što je to promjenjeno i stavljeno je novo ulje, primjetio sam da i TCT radi fluidnije i tiše. Proklizavanje neparnih brzina koje spominje kolega Insane kod mene se ne događa, možda zato jer je na autu sve serijski, niko nije dirao ni po software-u ni po hardware-u.
« Zadnja izmjena: 13-05-2020, 07:37:27 od velikimedo »