Ufff... izmorila me Alfica zadnjih dana.
Prekjučer je sam zamjenio šarku kvake...praktički komplet vrata se moraju za to rastavit. Nakon toga lickanje i pakiranje stvari za servis... Sve je stalo u gepek, čudo od auta. I jučer u 6 pokret za Zg.

Ovaj servis je rađen na 176tkm, 12tkm nakon prvog.
Na prvom servisu je odrađena komplet distribucija, sva creva zraka, pa termostat... nije joj to bilo dovoljno

Sad je, osim klasičnog servisa filtera i 5 litara Shella napravljeno:
-stavljen Quaife diff
-Vogtland opruge
-pletena crijeva + ATE 200
-novi zadnji desni ležaj
-obnova selena torzionke
-EGR off
-nesretne Dunlopice i optika
-valjda je to to
Kradem jednu sliku sa operacije

Pustio sam nutra jedan auto, preuzeo neki potpuno drugi drugi

No guštanje nije dugo trajalo, na putu doma, nakon nekih 100km je odlučila vrisnut zadnja desna guma, nije joj bilo suđeno.

To je na sreću prošlo bez drama, za šarafanje smo uvijek spremni. Za par minuta smo nastavili put i bez problema stigli doma. A rezervna guma je valjda samobalansirajuća... zatresla je malo na prvom ubrzanju, ali jedan izlet do 120 pa tempomat na 100 do doma su je u potpunosti umirili.
No danas sam shvatil da neću baš odmah nazad na cestu. Dunlopice 4D koje su na autu su minimalno potrošene i pala je odluka da se kupi samo jedna guma, a ne par. No nać novu singl gumu se pokazalo skoro nemoguće... Ovi koji ju imaju, imaju 4-8-12 komada i nedaju jednu... a i nema je baš na skladištima jer je valjda izašla iz proizvodnje. Tako da sam ju morao naručit, stiže sljedeći tjedan.
Felga je dobila minimalno po nosu, i danas je odmah pregledana i poravnana, evo je doma na toplom.

Avantura se nastavlja... pošto će auto sad koji dan ležat, nije mi dal vrag mira, pa ću iskoristit priliku za malo unutrašnjost rastavit. Skidam volan, pa s ručicom mjenjača i ručkama sa vrata ide na tapeciranje, stigao je Yatour , njega moram smjestit negdje (radi, provjereno), trebalo bi i jedno dobro čišćenje. Kad se to sredi i dođe guma, mislim da je priča za ovu godinu zaokružena. Motor, ovjes, kočnice, estetika, sve je riješeno... uživat ćemo do proljeća i probat ušparat koju kunu do tad.
I za kraj mali detaljčić na kojeg sam skoro zaboravio