Jučer smo se nadelali, prešli oko 600km, od toga 400 nakon posjete servisu. Sveukupno smo probili 170.000km, znači oko 5000km u malo više od dva mjeseca vožnje.
Zamjenjena je bila vanjska manžeta naprijed lijevo, termostat (orginal) i cijev od filtera do turbine (Pasarić). Što reć... oduševljenje, auto se preporodio. Motor tiše radi, ne čuje se više toliko turbina, i čini mi se da bolje zagrize od niskih okretaja, brži je odaziv na gas sigurno. A temperatura je zacementirana na 90*.
No definitivno naaajveća razlika je u potrošnji... donedavno je bio na oko 7,5 prosjeka, a sad je ovih 400 nakon servisa odradio bez problema na 6l. Ostao sam paf

Nije da sam se baš jako trudio oko potrošnje, najnormalnije smo se vozili... jedno 50ak km po ZG gužvanciji, 150km autoceste od 140-160kmh, i ostalo guštanje po više manje otvorenoj cesti. I razlika na kompu je pala... tu je izbacilo prosjek ok 5,4l, nači falilo je za 0,6l, veliko poboljšanje naspram prije. Sad ćemo odradit jedan brži tank, pa ćemo vidit dali ću uspjet doć do prijašnjih 7,5l.
Auto je sada 99% ispravan, ako ne računam parking senzor koji još nije stigao, i ček enđin lampicu koja se ipak ponovno pojavila nakon drugog paljenja. Nekako sam očekivao da će nestat nakon zamjene cijevi al ništa. Pričekat ćemo tehnički, pa prije toga to riješit.
Jedino mi je upalo u oko da se odmah počela skupljat prljavštvina po udubinici na cijevi, točno na mjestu di je stara plastična pukla

Danas sam se riješio starih pedala koje su bile odvratne... još su sa nekim zakovicama bile fiksirane. I bome sam se nahebao. Uvjek me iznenadi koliko je to naporan, a naoko jednostavan posao. No na kraju je sve ipak uspješno montirano, puno lijepše nego prije, i super su po meni sjele nove pedale (160kn kaufland). Samo sam tek kasnije skužio da nisam uspio pošteno poslikat rezultat

Prije

Poslije

Što se toga tiče, moram samo još nać odgovarajuće (bar donekle), odmorište za nogu i malo gas pedalu pomaknut ulijevo... nekako mi se čini da je na desno zakrenuta, neznam dal me slika vara ili...