22-06-2026, 09:25:21

Autor Tema: 147: Propao lim krova...:(  (Posjeta: 9029 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mdwolf

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
  • Spol: Ženski
    • Zagreb
Odg: 147: Propao lim krova...:(
« Odgovori #60 u: 28-01-2016, 08:18:55 »

Malo duze ti nemogu tocno definirati, mozda mjesec-dva dana... Za cijeli krov to govorim

Za izrezati komad krova gdje je antena moze biti vec kroz tjedan-dva pa eto, odluci se za opciju koja ti vise odgovara i javis mi se  :ok:

Moram kontaktirati limara - osim mogućeg podlokavanja pa makar i kapilarno, stišće me i tehnički koji moram proći početkom 3. mjeseca, a do tada sav popravak mora biti gotov...:(

Online maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #61 u: 28-01-2016, 09:04:32 »
Uh, do početka 3. mjeseca cijeli krov nikako...

Btw, čak je u istoj boji kao tvoj  :ok:

Offline mdwolf

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #62 u: 28-01-2016, 09:34:11 »
:( Svjetlo plava sa efektom?

Offline cupoalfa

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • 159 2.4 jtdm Q4 ti / 156 GTA / Aprilia caponord
    • AT Schladming - HR Osijek
« Odgovori #63 u: 28-01-2016, 09:34:40 »
Kako se rijesava hrda ili propala podnica 156 poznati problem mjenja se cijela podnica il cijela karoserija?
Ne znam zasto se toliko komplicira oko malo hrde.Danasnje vrijeme ima toliko sredstava za hrdu da nikad ne tom mjestu ne izbije.
Od mrava pravi se slon

Offline mdwolf

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #64 u: 28-01-2016, 09:35:35 »
To bi me čak spasilo farbanja...

Možeš li kakvu fotkicu opalit? Može i na PM. :)

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #65 u: 28-01-2016, 10:35:24 »
Vidim da imas dobar smisao za humor,ali auto se ne pili i flexa se uopče ne koristi, i ako je tebi to pola auta  onda dobro, druga polovica je podnica a osratak nečemo voditi pod auto.

Na 75ići mi je antena zatvorena, prošlo je već preko godinu dana. Auto je jaje, nema nikakvih nuspojava. Što se tiče sklapanja auta na tvorničkim varovima prošao sam to sa 156icom kad sam skoro četvrtinu auta promijenio jer shvaćam da to nije problem.

Mjenjat krov zbog onoliko korozije nema smisla. Znači ne govorim da auto treba pokrpati jer je star, nego jer je nepotrebno ista drugo.

A vi gospođo se očito vodite idejom da je skuplje sigurno i bolje. Što zapravo i je istina  :) ali nije toliko bolje da opravda extra 1000-1500kn

Offline mdwolf

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #66 u: 28-01-2016, 14:02:09 »

Na 75ići mi je antena zatvorena, prošlo je već preko godinu dana. Auto je jaje, nema nikakvih nuspojava. Što se tiče sklapanja auta na tvorničkim varovima prošao sam to sa 156icom kad sam skoro četvrtinu auta promijenio jer shvaćam da to nije problem.

Mjenjat krov zbog onoliko korozije nema smisla. Znači ne govorim da auto treba pokrpati jer je star, nego jer je nepotrebno ista drugo.

A vi gospođo se očito vodite idejom da je skuplje sigurno i bolje. Što zapravo i je istina  :) ali nije toliko bolje da opravda extra 1000-1500kn

Gospodine :D

Pitam za mišljenja, mogu imati svoje mišljenje ali vidim da nema baš nekog konsenzusa. S obzirom da još ne znam o kolikoj lovi se radi - ne mogu se povoditi za tim motom već logičkim razmišljanjem. Sad... Je li to ovdje primjenjivo - ne znam, ali zato pitam tko što i koliko iz iskustva zna.

Problem koji ja vidim jest činjenica da je ovo malo veće od otvora antene - to je cca 3 cm u radijusu i pitanje je koliko narušava arhitekturu lima.

Anton

• Gost
« Odgovori #67 u: 28-01-2016, 14:18:05 »
ma nista to nije... Kikiriki...
Krov najmanje utjece na statiku auta.
Izreze se bolesno, zavari zdravo, zastiti, pokita, ofarba se cijeli krov da nema traga tom karcinomu.
Kraj.

Offline kocka

• Starosjedioc
  • ...
    • zagreb,
« Odgovori #68 u: 28-01-2016, 14:47:02 »
Znači sve ovisi o induvidui čovjeka, neko misli da je bolje ovak a drugi bolje onak.. Ja u autolimariji mrzim kit (jer puca) koristim ga samo za sitno finiširanje i kad čujem hendler priče ma samo kiselina kit i lakiraj diže mi se kosa na glavi, dok drugi to prakticiraju i tako rade. To je moj stav. Možda na vikend autu koji se vozi jako malo nece doci do pucanja kita ali ak se voziš svaki dan s tim autom, jednog dana će se sigurno poznat risevi pa počet žutit pa se to širi i tak.
Ja bi razmišljal ovak....imam kompletan krov i to džaba, lakiranje kompletne plohe moram radit u oba slučaja (ak mjenjam samo dio ili komplet) ostaje mi samo razlika za limara odnosno zamjene vanjske plohe...Idem sad to napravit kak bog zapovjeda nego opet nakon par godina sve ispočetka.

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #69 u: 28-01-2016, 15:38:56 »
Punktiranje se ne radi ako auto nije ubijen. Problem je u zastiti gdje se limovi preklapaju, a kod punktova se uvijek preklapaju. Kako utjerat vosak ili temeljnu oko punktova? Izmedju dva stisnuta lima? Nikako, tvornica to radi drugacije, potapa cijele skoljke u zastitu,  spricanje prije punktiranja nekim cink sprejevima koji su smjesni u usporedbi s tvornickom zastitom ne pomaze jer temp. sve sprzi. A vlaga se zavuce svuda pogotovo na krovu ispod lajsni i oko stakla gdje je uvijek blatno i vlazno. Neka popuca negdje zastita ne samo da ce punktovi biti jos jace izlozeni nego ce i voda ulazit kroz nosace krova.

Dalje, sta ce interijer ostat u autu pri tom poslu? Razbusivanju punktova i punktiranju iznad svega?  :smijeh Ili ce sve rastavljati gdje ce ostat tehnickog viska nakon sastavljanja? I kako ce biti slozeno ispod svih tih plastika? Tko ce to provjeriti? Smrad u kabini od zavarivanja? Tockice zeljeza po staklu od zavarivanja? Skidanje i montaza sajbe? Raskupusat cijeli auto od malo trulog oko antene? A JE TO, nista drugo.

Nedavno sam rastavljao auto star 30 godina gdje je jedan zadnji bok punktiran novi prije 15 godina.
Svi punktovi truli, izbio sam pod bunkera nogom dole. Voda se zavude oko punkta i vrijeme radi svoje. A drugi bok original punktiran, sve zdravo i zastita tvornicka jos uvijek funkcionira. Sve zastite su nabubrile i odljepile se jer hrdja djeluje iznutra na van, uvijek. kad vidis da je naburila boja, onda je vec gotovo. Kad je lim preklopljen, on je uvijek vlazan i skuplja se blato, to po minusu mrzne i siri se onda imas veselje.

Offline kocka

• Starosjedioc
  • ...
    • zagreb,
« Odgovori #70 u: 28-01-2016, 16:07:13 »
Punktiranje se ne radi ako auto nije ubijen. Problem je u zastiti gdje se limovi preklapaju, a kod punktova se uvijek preklapaju. Kako utjerat vosak ili temeljnu oko punktova? Izmedju dva stisnuta lima? Nikako, tvornica to radi drugacije, potapa cijele skoljke u zastitu,  spricanje prije punktiranja nekim cink sprejevima koji su smjesni u usporedbi s tvornickom zastitom ne pomaze jer temp. sve sprzi. A vlaga se zavuce svuda pogotovo na krovu ispod lajsni i oko stakla gdje je uvijek blatno i vlazno. Neka popuca negdje zastita ne samo da ce punktovi biti jos jace izlozeni nego ce i voda ulazit kroz nosace krova.

Dalje, sta ce interijer ostat u autu pri tom poslu? Razbusivanju punktova i punktiranju iznad svega?  :smijeh Ili ce sve rastavljati gdje ce ostat tehnickog viska nakon sastavljanja? I kako ce biti slozeno ispod svih tih plastika? Tko ce to provjeriti? Smrad u kabini od zavarivanja? Tockice zeljeza po staklu od zavarivanja? Skidanje i montaza sajbe? Raskupusat cijeli auto od malo trulog oko antene? A JE TO, nista drugo.

Nedavno sam rastavljao auto star 30 godina gdje je jedan zadnji bok punktiran novi prije 15 godina.
Svi punktovi truli, izbio sam pod bunkera nogom dole. Voda se zavude oko punkta i vrijeme radi svoje. A drugi bok original punktiran, sve zdravo i zastita tvornicka jos uvijek funkcionira. Sve zastite su nabubrile i odljepile se jer hrdja djeluje iznutra na van, uvijek. kad vidis da je naburila boja, onda je vec gotovo. Kad je lim preklopljen, on je uvijek vlazan i skuplja se blato, to po minusu mrzne i siri se onda imas veselje.

:ok:
Slažem se u potpunosti,sve je ovo istina kaj si napisal al ovo kaj si napisal događa se u slucaju samo ako se radi nabrzinu da se odere lova. Tu se koraci preskacu. Fleksa nema kaj raditi po autu, poslje punktiranja se stavlja kiselina,kad ona odstoji 24 sata najmanje odnosno kad lim poljubičasti stavlja se temeljna ili ti prajmer u obilnoj kolicini,pa nadalje kad se posuši ima locktide silikon za spojeve na autu, riketko koji ga limar koristi jer je skup pa stavljaju siku i ostale gluposti. Kad se stvrdne silikon iznutra se ušprica temelj u najmanje 3 sloja,vremenski svaka 2 sata a kasnije se stavi med odnosno vosak. Sad malo izvana. Kad se posušio izvana silikon dolazi opet primer u 2 sloja ili 1 deblji na to dolazi šprickit,baza,bezbojni. Ako bilo koji se korak preskoci ili ubrza dolazi do truljenja punkteva.  :thanks
Moje mušterije se nikad ne žale na loš posao i mogu garantirati za njega. PS nikome to ne radim osim najbližoj familiji i prijateljima i ovaj moj post nije svrha reklame za mene jer se ni ne želim reklamirati već aljkavosti pojedinih lihvara limara kojima je profit i kako sje.. t nekog najbitnije

Offline signo

• Trade Count: (+27)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #71 u: 28-01-2016, 16:10:49 »
Svako ima svoje mišljenje.Napravii ovako i za 2 godine opet plači da je izbila hrđa. kakvo farbanje pola auta ???? Pa keramičari i stolari da vam kažem da je ploča krova max. 2.5 kvadrata za što je potrebno 2 deci boje (baze) i nešto manje bezbojnog. Druga stvar; varit krov na tom dijelu a da se on ne uvine barem malo je nemogiča misija. Znam o čemu pričam. Kvaliteta je najbitnija i do kad če trajat a ne kak najlakše zakamuflirat.  Po zagrebu dosta limara koji rade svjesno svpj posao radi kak sam ja napisal a fušeraja uvijek ima i bit će. I da je 700 eura, a nije, isplati se to odradit jednom, zauvjek i pošteno. Više nismo u vremenima kada je bilo mjenjanje kompletne plohe neisplativo i netostižno, danas dapače autoindustrija to hvali i teži za time, ne samo zbog svog profita neho zbog reklamacija na krpanje. I to bi bilo to od mene za sad, slobodno me popljuvajte...
Ako pilas krov na stupovima pa valjda ga mislis i spojiti na istom mistu, u tom slucaju pitura se stup A B i C tj oba zadnja boka plus kapa krova.
Druga je opcija izmjena kape krova sta je opet ogroman posa i neisplativo Ali nebitno, nije vridno komentara.

Offline kocka

• Starosjedioc
  • ...
    • zagreb,
« Odgovori #72 u: 28-01-2016, 16:17:00 »
Kapa krova, bez ikakvog piljenja, 4  dana dobrog posla s montažom i demontažom auta.. To ne radi bilo ko, znam, smo oni koji su u horoskopu djevice.

Offline signo

• Trade Count: (+27)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #73 u: 28-01-2016, 18:34:37 »
Kapa krova, bez ikakvog piljenja, 4  dana dobrog posla s montažom i demontažom auta.. To ne radi bilo ko, znam, smo oni koji su u horoskopu djevice.
I budimo realni 400-500 eura  će   uzeti za taj posa ka  amen a to  nije  vridno toga. Do 200 eura  je  ok  ali  sve  priko  neisplativo  ulaganja, to je  moje mišljenje.
Koliko   bi  ta  4  dana    u limara koštala po tebi. 
« Zadnja izmjena: 28-01-2016, 18:38:33 od signo »

Offline kocka

• Starosjedioc
  • ...
    • zagreb,
« Odgovori #74 u: 28-01-2016, 19:15:18 »
Znaci sa svim poslom limara vise od 300 eura je kamatarenje. Neko radi za to čitav mjesec.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #75 u: 28-01-2016, 19:48:15 »
Znaci sa svim poslom limara vise od 300 eura je kamatarenje. Neko radi za to čitav mjesec.

skupa sa lakiranjem i 4 dana javnog prijevoza?

kao sto si rekao, netko radi za to mjesec dana i taj cjelomjesecni rad dat za pisljivih 4cm2 lima i 10cm2 lakiranja?

Offline kocka

• Starosjedioc
  • ...
    • zagreb,
« Odgovori #76 u: 28-01-2016, 20:07:15 »
Ok,opet se vracamo na isto, tak da ne važi više išta raspravljati. Ja znam svoje, vi svoje, ja rekao svoje iskustvo vi svoje i td.. Ja nebi nikad to radio kako vi, ni vi kao ja. Vi o financijama ja o necem drugom... to je čar foruma. Na sve ovo se mogu nasmijat. Za daljnje cjene ispitujte "piture". :pivo:

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #77 u: 28-01-2016, 20:20:22 »
neznam ja na sta se vracamo. u zadnje 2-3 godine dva auta sam kompletno uredio. prosao sam vise limara i pitura nego sto neki upoznaju za svojih zivota. naslusao sam i savjeta i savjeta.

neznam koja je tvoja profesija, po ovome sto upinjes za izmjenu krova, rekao bi da si limar. ako je to tvoja profesija, onda nemamo sigurno o cemu vise raspravljati, jer imas svoje profesionalno misljenje u kojeg zbog postovanja necu ulaziti ali niti ni uvaziti.

isto tako, rijetki su limari koji su dali pare nekome za limarski posao, pa je onda lako tudim parama gloginje mlatiti, kao nije to nista, placa iz konzuma za srediti hrdu oko antene.

da se razumijemo:

Offline Mi$ki

• Sa stažom
  • 156 1.9 JTD, 155 1.8 TS wide body, P-205 cabrio RG
    • Rijeka
« Odgovori #78 u: 28-01-2016, 20:55:36 »
Ma to se izreže do zdravog zavari zakrpa i gotovo. Usput staviš nutarnju antenu kad već skidaš tapecirung krova. Sve drugo je utopija. :mah:

Offline deda

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #79 u: 28-01-2016, 21:18:05 »
Ali ga komplicirate,kakvo varenje,kakav limar,kakvo pucanje kita,nemate pojma.Ne uspoređujte rad nadri šljakera koji sve useru kada zavaruju i poslie nikak niš ne zaštite,naravno da sve strune poslije.
Danas postoji takva tehnologija kojom se sve sredi da traje duže nego da je itko išta dirao.
Moj savjet ti da se ne bacaš u veliki trošak nepotrebno,daj da ti netko to zatvori sa poliesterom(naravno,mora se obavezno dobro očistit hrđa),izbuši nova rupa za antenu,zakita se armatur kitom i poslije ferokitom i neče se nikad ništa dogodit,prije će cijeli auto strunut,a možeš i dat pofarbat samo tu fleku, a ne cijeli krov,pravi majstor će to napraviti da se ništa ne vidi.
Nema skidanja tapecirunga ,nema švasanja i ni ostalih pizdarija.
Ja sam jednom cijeli auto zakrpao poliesterom,mulde ,podove,pragove,ni nakon 15 godina poslije niš nije strulo,jer je strulo sve prije toga što je trebalo.

Offline hrc

• Sa stažom
  • Mi ne pijemo
    • ZG
« Odgovori #80 u: 28-01-2016, 21:27:07 »
Isusa ti dragog, daj zakrpaj to sa poliesterom i uspricaj taj dio ili ako je vec bal onda udri cijeli krov. To je alfa 147 , skoro pa je punoljetna.

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #81 u: 28-01-2016, 21:37:44 »
Pukni karbon foliju u tri sloja i mir  :craz

"Some cars take your breath away"

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #82 u: 28-01-2016, 21:38:35 »
Pukni karbon foliju u tri sloja i mir  :craz

Ili HR  magnetnu   :lol

Online maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #83 u: 28-01-2016, 21:48:39 »
Kolega pingo ima iskustva sa karbon folijom i rupama, on može dati neki konstruktivan savjet  :D

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #84 u: 28-01-2016, 21:53:15 »
Kolega pingo ima iskustva sa karbon folijom i rupama, on može dati neki konstruktivan savjet  :D
On bi podbočio ovaj dio krova sa hrastovom letvom.
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #85 u: 28-01-2016, 21:56:06 »

:)

Offline mdwolf

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #86 u: 28-01-2016, 21:56:11 »

:D :D :D

Oprosti, ali zašto svi misle da moram i svoj auto na nosačima raspiliti umjesto zamijeniti kapu krova?
Pa kad bih pilila nosače - razmrcvarila bih zaštitni kavez: pa ne kitamo merđo 124...!

Offline Pol ZF1

• Sa stažom
    • Međimurje
« Odgovori #87 u: 28-01-2016, 21:57:25 »
Vi znate da taj auto za dvije godine realno neće vrijediti puno više od 2000€?
A tu se priča o popravcima za soma eura. Čast struci, ali ne pričamo o Maseratiju...   

Offline mdwolf

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #88 u: 28-01-2016, 22:01:03 »

Ali ga komplicirate,kakvo varenje,kakav limar,kakvo pucanje kita,nemate pojma.Ne uspoređujte rad nadri šljakera koji sve useru kada zavaruju i poslie nikak niš ne zaštite,naravno da sve strune poslije.
Danas postoji takva tehnologija kojom se sve sredi da traje duže nego da je itko išta dirao.
Moj savjet ti da se ne bacaš u veliki trošak nepotrebno,daj da ti netko to zatvori sa poliesterom(naravno,mora se obavezno dobro očistit hrđa),izbuši nova rupa za antenu,zakita se armatur kitom i poslije ferokitom i neče se nikad ništa dogodit,prije će cijeli auto strunut,a možeš i dat pofarbat samo tu fleku, a ne cijeli krov,pravi majstor će to napraviti da se ništa ne vidi.
Nema skidanja tapecirunga ,nema švasanja i ni ostalih pizdarija.
Ja sam jednom cijeli auto zakrpao poliesterom,mulde ,podove,pragove,ni nakon 15 godina poslije niš nije strulo,jer je strulo sve prije toga što je trebalo.

Ok :)
Idem pisat na papir - ZA i PROTIV. :D

Offline mdwolf

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #89 u: 28-01-2016, 22:03:26 »

Isusa ti dragog, daj zakrpaj to sa poliesterom i uspricaj taj dio ili ako je vec bal onda udri cijeli krov. To je alfa 147 , skoro pa je punoljetna.

Jel' po turskoj metodologiji? :D

Je - nije u cvijetu mladosti, dapače ... Ali me fino služi i zasad nemam namjeru je mijenjat dok su mi performanse prihvatljive; a više nego jedu :)