evo da se i ja uključim u raspravu vezanu za 159-tku i giuliu.
159 SW sam vozio 11 godina a giuliu derem vec 2,5 godine.
159 SW mi je i dana danas jedan od najljepših karavana i uvijek se okrenem za njom na cesti, pogotovo ak je gazda mazi i pazi, dok mi limuzina nikad nije baš "sjela" i kad sam je kupovao samo je SW dolazio u obzir.
1.9 JTD mapiran i gume nižeg profila bilo je dovoljno za užitak za volanom i za gledanje na parkingu.
kad sam kupovao giuliu, u obzir su dolazili samo veloce modeli, što zbog snage motora ali najviše zbog siceva koji, osim funkcionalnog, estetski podižu interijer za dva koplja.
osjećaj za volanom je vrhunski a sama vožnja je čista pjesma!
ne slažem se s Boženom u vezi interijera, jer po meni je komandna ploča sa integriranim ekranom baš "talijanski", sa šmekom složena. tu pogotovo mislim na ekran koji je uklopljen u ploču i ne izgleda kao zaljepljeni tablet što je slučaj u većini današnjih autiju.
6,5 inčni displej je stvarno mali, i to mi je jedina zamjerka u autu, 8,8 inčni su trebali ugrađivati u sve modele jer mišljenja sam da je razlika u cijeni između 6,5" i 8,8" zanemariva.
kotačić za izbornik je nemjerljivo korisniji od svih touch screenova a jedina stvar koja mi je višak u autu je onaj DNA kotačić koji sam, u ove dvije i pol godine, jednom koristio. bezuspješno! vratil sam ga u D nakon pol sata.
a o vanjskom izgledu je već sve rečeno, definitivno jedan od najljepših autiju u tom segmentu. ljudi se po cesti još uvijek okreću za njom. budi "ono nešto" u ljudima kad je ugledaju.
za primjer ću vam dati, iz vlastitog iskustav, kako izgledaju susreti sa murjom u presretačima.
ulovili su me jedno 7-8 puta. uz pristojno ponašanje i otvoreno priznanje da "vjerujem da sam išao brzo", svaki put je razgovor nakon par minuta krenuo o alfi. o tome kako sam zadovoljan s njom i kako im se jako sviđa.
od ovih 7-8 puta, samo dva puta mi murjak nije sjeo za volan i divio se kokpitu.
(jednom sam dao murjaku da vozi alfu dok smo pratili kolegu u presretaču koji nas je vodio do bankomata na benziskoj na autoputu. vozili smo se 200 km/h iza presretača i kad sam podignuo lovu da platim kaznu dali su mi samo opomenu

).
obavezni dio razgovora je uvijek i ono pitanje dal je to ona sa 500 konja, na što im uvijek slijedi ovaj odgovor : "nažalost nije jer da je kurac bi vi mene ulovili !" tu im se osmjeh razvuče od uha do uha.
i da, samo sam jednom platio poštenu kaznu jer, tak su mi objasnili, nisu mogli obrisati snimku a bilo im je iskreno žao kaj mi moraju dati kaznu.
Da rezimiram, po meni je giulia vrhunski složeni auto koji miluje sva čula jednog alfiste!
kod mene u toj mjeri, da mi je plan u narednih godinu dana uzeti jednu

(bog blagoslovio crypto valute )