18-04-2026, 11:19:45

Autor Tema: Alfa Romeo Giulia  (Posjeta: 1164654 vremena)

Diavolo i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline zinc-zanga

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • AR 156
    • zgb
Odg: Alfa Romeo Giulia
« Odgovori #13830 u: 31-03-2021, 19:05:24 »
Unazad 6 - 7 godina gotovo nije bilo masovno ugrađene multimedije osim u premuim klasi. Tada smo za navigaciju koristili Garmin ploče zaljepljene na šajbu. Smatralo se da je 5'' OK, 5,5'' taman, a 6'' malo preveliko. A sad ove ugrađene ako nisu ko Cinestar kina s 5''''' nevaljaju   :fp
Onaj kotačić za izbornik u Giuliji vrijedi više nego 12'' touch screen.
U VW i Škodi više klase nema tipke za telefon na volanu  :fp Poziv prihvaćaš i prekidaš pipkanjem po touch screenu kojij je nakon 2 dana korištenja cijeli pun otisaka i Bože tebe se ne vidi po danu  :rol:
Jebesh kardan od karbona  :tooth

U potpunosti se slažem (iako nemam Giuliu, ali imam auto sa kotačićem)
 :hshake:

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #13831 u: 31-03-2021, 19:10:53 »
Zoravo to. A bazni mercedesi tj oni iz cjenika nude bas nista od premiuma. Pogle ekrane na pocetnoj e klasi. Siceve. Felge? Kakav premium je to? Moras nadoplatiti hrpu love za fine stvarčice.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nedavno sam iznajmio Mercedes Viano praktički nov (40.000 km, nisam gledao godinu). Koža, automatski mjenjač na volanu, onako, djeluje fino. Nakon nekoliko stotina kilometara sam zaključio da je bolje ispasti glup nego patiti pa sam nazvao gazdu i pitam: "Gdje su komande za naštimavanje vanjskih retrovizora?". Ovaj se smije i kaže: "Nema, neka ti suvozač izađe vani i ručno pritiskom na ogledalo naštima kut!" Ebga, uložio hrpu u luksuzni kombi, a nije znao da podešavanje retrovizora mora doplatiti  :tooth :tooth :wait:

"Some cars take your breath away"

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #13832 u: 01-04-2021, 00:02:45 »
Giuliu vozim skoro pune 3 godine, prethodno sam vozio 159 više od 7 godina.

159 mi je od prvog do zadnjeg dana popravljala raspoloženje kad sam bio loše volje - bilo za volanom ili pogledom na parking.

Kad sjednem u Giuliu, od prvog dana mi je osjećaj "Dobro došli u salon luksuznog namještaja" (još miriše na kožu). Kad rukom pokrijem znak na sredini volana, mogao bi igrati igricu "Pogodi marku auta". Nažalost, od Alfe ni "A". Pogled na parking je nešto bolji. Puno je skladnija i lješpa od razne limene konfekcije. Ajde, po tom pitanju od Alfe ima "A" i "L". Nažalost nedovoljno za neke pretjerane emocije.

Iz neke prosječnosti je vadi osjećaj u vožnji. Konkurencija je odavno smanjila broj okretaja volana između dvije krajnje točke pa je po direktnom upravljanju "tu negdje". Ali onaj dobar osjećaj za volanom relativno lagane karoserije sa stražnjim pogonom i ujednačenim masama na prednjoj i stražnjoj osovini su stvarno "A" "L" "F" "A".

Šteta što je većini današnjih kupaca bitnije da li je u sredini tablet od 6,5 ili 8''. Valjda je tako susjedima najednostavnije objasniti da je "moj veći od tvog".

Ako će stavljanje scudetta na Pežo spasiti marku od propasti i gašenja - neka! Ma neka stave i laptop s touch screenom od 18'' i tipkovnicom za slabovidne osobe. Neka! Samo da se prodaje više od 30.000 komada godišnje. Eto bar 40.000 kom / god. I neka domet hibrida bude bar 62 kilometra za razliku od konkurencije koja ne može bez utičnice ni 58 kilometara. Neka!

E vidis ja totalno obrnuto, nesto kao Jakov razmisljam.
159 SW 1.9JTDm mi je bio jedan od dosadnijih auta koje sam imao. Ok, te 2006g kao nova Alfa bio je zanimljiv ali da mi je bio neki veliki gust bio voziti taj auto, apsolutno NE. Ok auto, ali ne za pamcenje.
Od masu Alfi koje sam imao uvijek ostaje draga uspomena za 156 V6, 75 V6 i Giulia Veloce. Ova zadnja ne zbog 2.2 diesel motora nego zbog vozne dinamike i upravo dizajna  :love:
niza i gas!

Offline lujo

• Na probi
  • *
    • zagreb
« Odgovori #13833 u: 01-04-2021, 00:20:47 »
evo da se i ja uključim u raspravu vezanu za 159-tku i giuliu.

159 SW sam vozio 11 godina a giuliu derem vec 2,5 godine.
159 SW mi je i dana danas jedan od najljepših karavana i uvijek se okrenem za njom na cesti, pogotovo ak je gazda mazi i pazi, dok mi limuzina nikad nije baš "sjela" i kad sam je kupovao samo je SW dolazio u obzir.
1.9 JTD mapiran  i gume nižeg profila bilo je dovoljno za užitak za volanom i za gledanje na parkingu.

kad sam kupovao giuliu, u obzir su dolazili samo veloce modeli, što zbog snage motora ali najviše zbog siceva koji, osim funkcionalnog, estetski podižu interijer za dva koplja.
osjećaj za volanom je vrhunski  a sama vožnja je čista pjesma!
ne slažem se s Boženom u vezi interijera, jer po meni je komandna ploča sa integriranim ekranom baš "talijanski", sa šmekom složena. tu pogotovo mislim na ekran koji je uklopljen u ploču i ne izgleda kao zaljepljeni tablet što je slučaj u većini današnjih autiju. 
6,5 inčni displej je stvarno mali, i to mi je jedina zamjerka u autu, 8,8 inčni su trebali ugrađivati u sve modele jer mišljenja sam da je razlika u cijeni između 6,5" i 8,8" zanemariva.
kotačić za izbornik je nemjerljivo korisniji od svih touch screenova a jedina stvar koja mi je višak u autu je onaj DNA kotačić koji sam, u ove dvije i pol godine, jednom koristio. bezuspješno! vratil sam ga u D nakon pol sata.

a o vanjskom izgledu je već sve rečeno, definitivno jedan od najljepših autiju u tom segmentu. ljudi se po cesti još uvijek okreću za njom. budi "ono nešto" u ljudima kad je ugledaju.
za primjer ću vam dati, iz vlastitog iskustav, kako izgledaju susreti sa murjom u presretačima.
ulovili su me jedno 7-8 puta. uz pristojno ponašanje i otvoreno priznanje da "vjerujem da sam išao brzo", svaki put je razgovor nakon par minuta krenuo o alfi. o tome kako sam zadovoljan s njom i kako im se jako sviđa.
od ovih 7-8 puta, samo dva puta mi murjak nije sjeo za volan i divio se kokpitu.
(jednom sam dao murjaku da vozi alfu dok smo pratili kolegu u presretaču koji nas je vodio do bankomata na benziskoj na autoputu. vozili smo se 200 km/h iza presretača i kad sam podignuo lovu da platim kaznu dali su mi samo opomenu  :care).
obavezni dio razgovora je uvijek i ono pitanje dal je to ona sa 500 konja, na što im uvijek slijedi ovaj odgovor : "nažalost nije jer da je kurac bi vi mene ulovili !" tu im se osmjeh razvuče od uha do uha.
i da, samo sam jednom platio poštenu kaznu jer, tak su mi objasnili, nisu mogli obrisati snimku a bilo im je iskreno žao kaj mi moraju dati kaznu.

Da rezimiram, po meni je giulia vrhunski složeni auto koji miluje sva čula jednog alfiste!
kod mene u toj mjeri, da mi je plan u narednih godinu dana uzeti  jednu QV (bog blagoslovio crypto valute ) 

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: boris, mare-ri, Negraj

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #13834 u: 01-04-2021, 01:38:28 »
mene kad god su zaustavili presretači,  fino su mi i naplatili   :Hm

Offline lujo

• Na probi
  • *
    • zagreb
« Odgovori #13835 u: 01-04-2021, 01:57:09 »

ja sam samo jednom poštenu kaznu platio. 3300 kn. i tad im je bilo krivo kaj mi naplačaju kaznu. sve ostalo sam plačao po 250 kn kazna + 150 kn za njih

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #13836 u: 01-04-2021, 08:30:37 »
ja sam samo jednom poštenu kaznu platio. 3300 kn. i tad im je bilo krivo kaj mi naplačaju kaznu. sve ostalo sam plačao po 250 kn kazna + 150 kn za njih

3 put platio,  4ti put bez potvrde... nikad manje od 500 kuna...
koja je to kazna od 250 kuna?  preticanje bez zmigavca   :?  :lol :

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #13837 u: 01-04-2021, 08:31:07 »

je, ali nisi bio u Giulii  :hap:
niza i gas!

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #13838 u: 01-04-2021, 09:42:39 »
je, ali nisi bio u Giulii  :hap:

3 x 159,  1 x Žućo
i jedino mi sa žućom komentirao da imam lijep auto  :D i naplatio pretpostavljam manje jer nije izdao potvrdu  :tooth

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #13839 u: 01-04-2021, 09:48:18 »
3 x 159,  1 x Žućo
i jedino mi sa žućom komentirao da imam lijep auto  :D i naplatio pretpostavljam manje jer nije izdao potvrdu  :tooth
Eto vidis, 3x159 ti je samo lupio kazne
niza i gas!

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #13840 u: 01-04-2021, 13:56:54 »
Valjda sam staromodan  :tooth Ja bi ovakve krugove u Giuliji, a ne pravokutnu ventilaciju  :dontno:

"Some cars take your breath away"

Offline Ivo

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #13841 u: 01-04-2021, 14:42:00 »
Valjda sam staromodan  :tooth Ja bi ovakve krugove u Giuliji, a ne pravokutnu ventilaciju  :dontno:

Furali su one krugove dugo vremena...

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #13842 u: 01-04-2021, 20:10:37 »
Il cuore ha sempre ragione

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #13843 u: 01-04-2021, 21:25:53 »
Ima negdje snijega da dođe ralica?  :lol

Il cuore ha sempre ragione

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #13844 u: 01-04-2021, 22:01:29 »
Užas

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #13845 u: 02-04-2021, 01:30:53 »
Jebeš mi sve ako je veličina ekrana postala mjerilo razine kvalitete

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Alergičan sam na masne ekrane koji su postali mjerilo kvalitete.
A naročito otkad sam (i to kao suvozač), pokušavao IŠTA namjestiti na jednom Touch screenu

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #13846 u: 02-04-2021, 01:43:45 »
Ova nova je očaj..
Šta nisu imali para za LCD panele koji su zaobljeni?

https://www.autoblog.com/2021/02/23/2022-mercedes-benz-c-class-c300-reveal/#slide-2297811

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #13847 u: 02-04-2021, 15:34:27 »
Alergičan sam na masne ekrane koji su postali mjerilo kvalitete.
A naročito otkad sam (i to kao suvozač), pokušavao IŠTA namjestiti na jednom Touch screenu

Jesi mogao zaspat nocas od sekiracije?  :hap:
niza i gas!

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #13848 u: 02-04-2021, 19:53:54 »
Le Cost Cutter ukida (možda i skroz) update infotainmenta na Uconnect 5 i veći ekran sa MCA modelima Giulie i Stelvia. Razlog je nova tabla što je njemu skupo. No eto utješna nagrada će biti virtualni kokpit jer to može brez promjene table.
Također se ukida i karbonski kardan na ne-QV modelima.
Ukinuo je projekt PHEV verzija za Giuliu i Stelvio MCA. Kaže previše komplikacija u proizvodnji kako na istoj liniji već ide ICE, a ići će i MHEV i BEV 800V sa Maserati Grecaleom.

Tko zna što će još Le Cost Cutter odlučiti.

Tonale je za njega bio skup. Valjda je to jedan od razloga što će na istoj proizvodnoj traci dobiti Dodge "sister car". Riječ je o Dodge Hornetu.
On je skroz htio zaustaviti Tonale projekt na Small Wide ali na kraju nije. Jedan od razloga je što nema BEV verzije.
Le Cost Cutter je glavni odgovorni za dodatno kašnjenje izlaska Alfe Tonale. 

Za sada je zaustavio federalizaciju PSA platformi. Sve što ide u SAD ostaje na FCA platformama, Small/B-Wide i Giorgio.

Druga proizvodna linija u Cassinu će vrlo vjerojatno dobiti EMP2/eVMP platformu. Za Giuliettu IV odnosno Lancia SUV C-segmenta. Samim ovim znači da Giulietta (barem za sada) neće u SAD kao druge Alfe.
« Zadnja izmjena: 02-04-2021, 19:59:09 od S.M. »

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #13849 u: 02-04-2021, 20:08:43 »
Ja da se sekiram zbog cega. Alfe. hahaha

Ti imas svoj 330i minhenski kriz, nije ni tebi lako  :hap:
niza i gas!

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #13850 u: 02-04-2021, 20:17:14 »

Papak. Kako jadno. Hoće li učiniti išta dobroga? Imaju li ikakav coupe u planu, ovo postaje već sramotno.

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #13851 u: 02-04-2021, 20:43:20 »
Le Cost Cutter ukida (možda i skroz) update infotainmenta na Uconnect 5 i veći ekran sa MCA modelima Giulie i Stelvia. Razlog je nova tabla što je njemu skupo. No eto utješna nagrada će biti virtualni kokpit jer to može brez promjene table.
Ukinuo je projekt PHEV verzija za Giuliu i Stelvio MCA. Kaže previše komplikacija u proizvodnji kako na istoj liniji već ide ICE, a ići će i MHEV i BEV 800V sa Maserati Grecaleom.

Tko zna što će još Le Cost Cutter odlučiti.

Tonale je za njega bio skup. Valjda je to jedan od razloga što će na istoj proizvodnoj traci dobiti Dodge "sister car". Riječ je o Dodge Hornetu.
On je skroz htio zaustaviti Tonale projekt na Small Wide ali na kraju nije. Jedan od razloga je što nema BEV verzije.
Le Cost Cutter je glavni odgovorni za dodatno kašnjenje izlaska Alfe Tonale. 

Za sada je zaustavio federalizaciju PSA platformi. Sve što ide u SAD ostaje na FCA platformama, Small/B-Wide i Giorgio.

Druga proizvodna linija u Cassinu će vrlo vjerojatno dobiti EMP2/eVMP platformu. Za Giuliettu IV odnosno Lancia SUV C-segmenta. Samim ovim znači da Giulietta (barem za sada) neće u SAD kao druge Alfe.
Ajde,ajde ko da Plenkovića sušam o veledrogerijama. Svi su krivi samo on nije,on koji nije platio silne milijarde kuna.

Alfa Giulia/Stelvio kada su davnih dana izašli predstavljeni su sa arhaičnim poluproizovdom od infotaimenta,a to je bilo doba u kojem nitko nije niti imao u primisli da će se ikada spojiti sa FCA. Šta onda u startu nisu izbacli infotaiment koji je nečemu,a ne onaj isprdak dostojan Dacie,a i tamo bi se našao prigovor na isti. Dakle vermena su imali,moglu su nisi i sada neka kusaju svoja sranja,bolje nisu niti zaslužili.

Što se kardana tiče,na tu jadnu količinu prodanih Alfi apsolutno postaje nebitan i  neisplativ.

Di si bio devesprve,mogli su odavno predstaviati PEHV verzije i ine hibridne iteracije,nisi predstavio,ko ti kriv. Došao novi baja i igra se po njegovim pravilima.

Tonale :Hihi: svakako je on kriv,kako da ne. Tonale su trebali predstaviti odavno,ali odavano,a oni su po dobrom starom običaju kasnili cijelo stoljeće kao i uvijek,zato i imaju rezultate kakve imaju. Razvlače Tonale koncept ko žvaku,i nikad ništa od toga. Bilo bi baš fora da im ovaj zakuca čavao u ljes što se Tonalea tiče,pa neka cvile i dalje,jer su si sami za sve krivi.

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #13852 u: 02-04-2021, 20:44:40 »
Papak. Kako jadno. Hoće li učiniti išta dobroga? Imaju li ikakav coupe u planu, ovo postaje već sramotno.

On papak,a di je Đemper,di je sadašnja ekipa iz FCA koja je dovela Alfu tu di je? Največe papčine su pokojni Đemper i svi sadšnji jadnici koji vode Alfu.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #13853 u: 02-04-2021, 20:49:12 »
Maglione ti je dao prvu pravu Alfu u jako dugo vremena. Le Cost Cutter čini sve da pravih Alfi više ne bude.

Auti se razlikuju vizualno. To ti je rečenica od Le Cost Cuttera.

Offline jura brzi

• Učim polako
    • Garesnica
« Odgovori #13854 u: 02-04-2021, 20:57:23 »
Da i. Pa vise nema ni pravih Opela i sta sad. I opet prodaju se kao bomboni.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #13855 u: 02-04-2021, 21:00:13 »
Opel pod PSA pad prodaje cca -40%. ;)

Offline jura brzi

• Učim polako
    • Garesnica
« Odgovori #13856 u: 02-04-2021, 21:19:57 »
Znaci samo Fiat sve redom tuce u prodaji a ovi zabrinuto promatraju sto se desava.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #13857 u: 02-04-2021, 21:31:04 »

:gay:

« Zadnja izmjena: 02-04-2021, 21:36:05 od a.m.alfa »

Offline jura brzi

• Učim polako
    • Garesnica
« Odgovori #13858 u: 02-04-2021, 21:40:16 »
Bude njih Portugalac naucio poslu. Davno ih je trebalo tam postrojit. Sad ih bude on naucio.

Offline Ivo

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #13859 u: 02-04-2021, 21:43:38 »
Bas mislim da sad treba kupiti alfu, pa makar i one polovne iz AC jer izgleda nis od pravih alfi u buducnosti.
Vozio sam jednom preko vikenda poslom citroen Kaktus, i ne želim to. Volan osjecaj kao spuzva, info sustav za k..., za pojacat klimu ili radio treba ti vremena i tipkanja, auto je udoban ali osjecaj 0 bodova. Vozis se 120 jer ti jednoatavno ne paše brže. Ak bu takve alfe bile, samo izgledom drugačije - ne, hvala.