Masu bolja bočna linija kod Giulie
Ma no way. Kopija je dosadnog BMW-a i to su očigledno namjerno napravili po nalogu marketinga da se dodvore germanofilskom tržištu. I razumijem ih i kužim da su morali pokušati tim putem kako bi marka preživjela, ali osobno smatram da je odricanje od vlastitih vrijednosti dugoročno put u propast.
Meni je najgora stvar na Giuliji ta neoriginalna i ne-Alfina bočna linija. 159 je za nju barem koplje dalje u originalnosti i prepoznatljivosti, a o 156 da ne pričamo. A još kada vidim šipku na vratima na zadnjem prozoru... to je baš dizajnerski kompromis koji boli, vidi se da je kopija njemačkog utilitarističkog pristupa jer "ajme, prozor se neće spustiti do kraja"... pa koga briga ako će auto biti ružniji zbog toga.
Stavi na crnu Giuliju BMW felge i slikaj s boka - 95% ljudi će na prvi mig reći da je Beemer.
Sva sreća da je od naprijed barem Alfa i što je mehanički i performansama zaista fantastičan auto, ali dizajn je svakako lošiji od svih prošlih Alfi u njihovo vrijeme. Svaka Alfina limuzina je pomicala granice dizajna i bila originalna: 75, 155, 164, 156, 166, 159... Giulija je prva da su išli kopirati konkurenciju i ono što je na tržištu trenutno u modi (one jadne Audi kvake npr). A nekada je Alfa bila ta koja diktira modu! Eto, to me boli i baš me smeta.
I nemojte me krivo shvatiti, naravno da će mi iduća Alfa vjerojatno biti Giulija, ali samo zato jer ne proizvode ništa drugo. I mislim da je auto najbolji u klasi, ali da je dizajn na razini onoga po čemu je Alfa poznata - niti blizu.