22-04-2026, 06:46:13

Autor Tema: Alfa Romeo Giulia  (Posjeta: 1166850 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline buzz11

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
Odg: Alfa Romeo Giulia
« Odgovori #7800 u: 13-02-2017, 10:30:10 »
Nek oni naprave Giuliju na struju, ko Teslu S, fino elektromotor, jedna brzina, okretnog momenta na izvoz,  nikakvi mjenjači, zamašnjaci, remenje, lanci, ulja, ku*ci-palci....

Reci da se zahebavas. Elektricni auto je super za po gradu u krugu od 50 km. Sto bi ja sa time poceo? Tri dana bi mi trebalo odavde do kuci  :Crazy
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline Metalfista

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
    • Sokolovac
« Odgovori #7801 u: 13-02-2017, 12:58:43 »
Novi Tesla S ima domet preko 500 km (+/- par km zbog stila vožnje i godišnjeg doba), to je sasvim dost za svakodnevne potrebe. A i punionica ima sve više tak da ti iz Švice nebi bil bed doći, ne moraš se žuriti, langsam aber sicher  :).

Pa je Cvetojević imal "tour de Europa" sa svojom Teslom da pokaže da je električni tutač totalno upotrebljiv i za duže relacije.

Ja sam govoril sa svojeg stajališta, ja dnevno napravim niti 40 km do posla i natrag, tak da za mene bi elektro Giulia bila idealna, niti 100 kn struje za cijeli mjesec - a putni troškovi ko za benzinca po kilometru  :D

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #7802 u: 13-02-2017, 13:03:08 »
Novi Tesla S ima domet preko 500 km (+/- par km zbog stila vožnje i godišnjeg doba), to je sasvim dost za svakodnevne potrebe. A i punionica ima sve više tak da ti iz Švice nebi bil bed doći, ne moraš se žuriti, langsam aber sicher  :).

Pa je Cvetojević imal "tour de Europa" sa svojom Teslom da pokaže da je električni tutač totalno upotrebljiv i za duže relacije.

Ja sam govoril sa svojeg stajališta, ja dnevno napravim niti 40 km do posla i natrag, tak da za mene bi elektro Giulia bila idealna, niti 100 kn struje za cijeli mjesec - a putni troškovi ko za benzinca po kilometru  :D
A sta kad bude 6g stara i baterija prode broj punjenja praznjenja

Poslano sa mog SM-N9100 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Puh

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #7803 u: 13-02-2017, 13:07:47 »
Troškovi vešmašna su super... dok se nabavna cijena auta ne gleda ne gleda.
S tom razlikom koju godinu đabe voziš QV.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #7804 u: 13-02-2017, 13:13:24 »

Dome od 500 km sa američanskim ograničenjima? Znači 112 km/h, tako nešto. Koliko znam čak niti ta nova, najnovija Tesla, ne može doći AC od Splita do Zagreba ako voziš taman po ograničenjima. :D

Za ljude koji rade najčešće 30 do 40 km za posao i natrag je najbolji plug in hybrid. Takvih automobila će biti sve više i više. Trebali bi i Giulia doći takva no nekako tipujem da će prvi biti Stelvio jer je na viša auta to lakše upakirati.

Offline buzz11

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #7805 u: 13-02-2017, 13:22:47 »

Upotrebljiv za one koji imaju vremena i nije im vazno kada ce stici sa tocke A do tocke B. Ja tog vremena nemam  :D A bome kad Teslu vozis ko sto ja vozim inace tu je oko 300 km dometa. Isprobano  :D
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline Metalfista

• Pripravnik
  • **
    • Sokolovac
« Odgovori #7806 u: 13-02-2017, 13:25:10 »
A sta kad bude 6g stara i baterija prode broj punjenja praznjenja

Poslano sa mog SM-N9100 koristeći Tapatalk

Gle, sve ide u tom smjeru, ne vjerujem ja da negdi u ladici ne skuplja prašinu tehnologija baterija koje imaju bar dupli kapacitet/kraće vrijeme punjenja/vijek trajanja - samo je to nekome u interesu da se još uvek vozimo na smrdljivu naftu.

Za Giuliu bi bilo idealno ko kod BMW-a i3 sa RangeExtenderom - struja i mali benzinac da vrti generator.

Čim bude više elektro auta na cestama tim se bude infrastruktura i tehnologija brže razvijala i širila.

BigSaint

• Gost
« Odgovori #7807 u: 13-02-2017, 13:27:59 »
Eno ti u zadnjoj epizodi Gran Toura May vozi i3 sa RangeExtenderom, da vidiš kako to izgleda u uvjetima stvaren eksploatacije, a ne u PR materijalima.

Online a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #7808 u: 13-02-2017, 16:18:57 »

Online a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #7809 u: 13-02-2017, 19:19:26 »

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #7810 u: 14-02-2017, 17:25:00 »
Il cuore ha sempre ragione

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #7811 u: 14-02-2017, 19:18:31 »

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #7812 u: 14-02-2017, 19:25:31 »

Online a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #7813 u: 14-02-2017, 20:03:45 »

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #7814 u: 15-02-2017, 18:02:32 »

u novom broju usporedni test...sa naravno očekivanim rezultatom...na testu je giulia sa ručnim mjenjačem...na stazi najsporija i interesantan podatak da su u jednom zavoju stručnjaci ams doživjeli strahovit understeer...gdje je alfa bila čak 10km/h sporija u zavoju od bmwa i amga....iako se u testu hvali ovjes kao strašno uravnotežen i udoban u tablici pod komfor ovjesa bodovanje je isto kao i bmw sa competition ovjesu na 20 cola kotačima.... :song:
...pa onda rečenica kako vozno i dinamički leži posve na razini SUPERIORNOG bmwa... :song:
« Zadnja izmjena: 15-02-2017, 18:08:50 od piquet »
MiTo

James Hunt

• Gost
« Odgovori #7815 u: 15-02-2017, 18:08:42 »
Objektivni auto motor und sport.

Online a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #7816 u: 15-02-2017, 19:28:49 »

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #7817 u: 15-02-2017, 21:45:06 »
(Image removed from quote.)

u novom broju usporedni test...sa naravno očekivanim rezultatom...na testu je giulia sa ručnim mjenjačem...na stazi najsporija i interesantan podatak da su u jednom zavoju stručnjaci ams doživjeli strahovit understeer...gdje je alfa bila čak 10km/h sporija u zavoju od bmwa i amga....iako se u testu hvali ovjes kao strašno uravnotežen i udoban u tablici pod komfor ovjesa bodovanje je isto kao i bmw sa competition ovjesu na 20 cola kotačima.... :song:
...pa onda rečenica kako vozno i dinamički leži posve na razini SUPERIORNOG bmwa... :song:

Stari test. Jako star al tek sada valjda dolazi kod nas.

Bio je i novi gdje Giulia QV bolje od AMG-a iako lošija na stazi. I gle čuda pišu da su Pirelli daleko mekše gume od Michelina i da to spašava Alfu.

Ima ih i žešćih i morbidnijih od njih. Auto Bild, Sport Auto...

Offline IvanGT

• Administrator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #7818 u: 15-02-2017, 21:55:46 »
jbg mali hitlerovci...
plaćeni su da brane svoje iako znaju da je alfa bolja...  :D
boli ih to, boli toliko da brutalno lažu... svugdje u svijetu je giulia bolja,
al samo u njemačkoj je lošija..i to drastično lošija... yeah right..  :lol

Offline Dena95

• Starosjedioc
  • GTV
    • Split
« Odgovori #7819 u: 15-02-2017, 22:10:57 »
Njihove testove uopce ne racunam jer su konkurencija

James Hunt

• Gost
« Odgovori #7820 u: 16-02-2017, 08:29:04 »

Interesantan pogled na 2.0 280.

James Hunt

• Gost
« Odgovori #7821 u: 16-02-2017, 09:32:08 »
Još jedan 2.0 280... :drive: :ling:

Little 2.0 engine kaže Amer  :D

« Zadnja izmjena: 16-02-2017, 09:36:38 od JamesSWH »

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #7822 u: 16-02-2017, 09:47:12 »
Jedan od (vec napisanih ovdje) najvecih "problema" oko Amera i Alfe je servisna mreža. Dakle, iskustvo iz prve ruke,  Superbowl. Dosta Amera (dakle, obicni građani) zinuli su na one reklame i bilo je pitanja "Što je to Alfa?......".
Svima se svidjela, ALI.... dakle, kad obicni Amerikanac uđe u dealer-a pitat će za servisnu podršku. Dobit će odgovor da ima 100-200 milja dalje servis. Istovremeno, za veliku vecinu ostalih marki ima servis svukud, pogotovo za njihovu domacu auto industriju. I tu Alfa "puši" na veliko. Kao dio FCA grupe, možda kad bi u Chryslerovim servisima nudili i servis za Alfu, mozda bi situacija promijenila.
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

James Hunt

• Gost
« Odgovori #7823 u: 16-02-2017, 09:52:51 »
Some cars take your breath away, only one gives it back  :love:

James Hunt

• Gost
« Odgovori #7824 u: 16-02-2017, 10:00:46 »
Evo i crnoj braći se sviđa  :hop:

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #7825 u: 16-02-2017, 11:15:28 »
Jedan od (vec napisanih ovdje) najvecih "problema" oko Amera i Alfe je servisna mreža. Dakle, iskustvo iz prve ruke,  Superbowl. Dosta Amera (dakle, obicni građani) zinuli su na one reklame i bilo je pitanja "Što je to Alfa?......".
Svima se svidjela, ALI.... dakle, kad obicni Amerikanac uđe u dealer-a pitat će za servisnu podršku. Dobit će odgovor da ima 100-200 milja dalje servis. Istovremeno, za veliku vecinu ostalih marki ima servis svukud, pogotovo za njihovu domacu auto industriju. I tu Alfa "puši" na veliko. Kao dio FCA grupe, možda kad bi u Chryslerovim servisima nudili i servis za Alfu, mozda bi situacija promijenila.

Nemojmo se lagati. Ovakim automobilima je primarno tržište NY, možda NJ, pa Florida i još Kalifornija. Ovo dalje toga sve prestaje.

To su glavni kupci.

Nego što misliš da je Audi puno bolji u pogledu dilera? Vjerujem da će Alfa taj broj tamo dostići pa negdje polovicom sljedeće godine.

Da ponude Alfa servis u Chrysler salonima dobili bi karinu jer takva je tamo usluga. Ne možeš jeftini brand spajati sa premiumom. Razina očekivane usluge nije ista. U biti najbolji potez i politika je da će sve više dilera spajati sa Maseratiem tamo.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #7826 u: 16-02-2017, 11:47:50 »

Pa da vidimo malo više ta glavna tržišta

Recimo samo Manhattan. Imaš 8 dilera udaljenih najviše 50 milja od Manhattana, jednoga baš tamo.

Recimo od centra LA ih imaš 11 udaljenih do 40 milja. Većina jako blizu u 10 milja. Kalifornija je npr najjače tržište za uvozne aute, tamo i Fiat ide odlično.

Onda u Bay Area, od samoga San Francisca imaš ih 5 u 40 milja. Sacramento je 80 milja dalje i tamo su još 2.

U Miamiu su 4 na 20 milja. Orlando i Tampa su isto tako dobro pokriveni.

Kažem, sva ona najbitnija tržište sa ovakav brand su stvarno već dosta dobro pokrivena. A biti će i bolje. U ruralnim nekim krajevima u pravilu ovakvi brandovi i nisu popularni i teško je očekivati da netko otvori nešto.
Postoji jedna mogućnost što im je FCA dala. Postojeći CDJR diler može imati odvojenu zgradu i servis sa Alfu i Fiat na istom zemljištu. Ali taj salon i servis moraju biti daleko bolje sređeni. Neki to već koriste. Ali opet netko u ruralnoj sredini se teško odlučuje za to ulaganje.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #7827 u: 16-02-2017, 13:03:02 »
Pa da vidimo malo više ta glavna tržišta

Recimo samo Manhattan. Imaš 8 dilera udaljenih najviše 50 milja od Manhattana, jednoga baš tamo.

Recimo od centra LA ih imaš 11 udaljenih do 40 milja. Većina jako blizu u 10 milja. Kalifornija je npr najjače tržište za uvozne aute, tamo i Fiat ide odlično.

Onda u Bay Area, od samoga San Francisca imaš ih 5 u 40 milja. Sacramento je 80 milja dalje i tamo su još 2.

U Miamiu su 4 na 20 milja. Orlando i Tampa su isto tako dobro pokriveni.

Kažem, sva ona najbitnija tržište sa ovakav brand su stvarno već dosta dobro pokrivena. A biti će i bolje. U ruralnim nekim krajevima u pravilu ovakvi brandovi i nisu popularni i teško je očekivati da netko otvori nešto.
Postoji jedna mogućnost što im je FCA dala. Postojeći CDJR diler može imati odvojenu zgradu i servis sa Alfu i Fiat na istom zemljištu. Ali taj salon i servis moraju biti daleko bolje sređeni. Neki to već koriste. Ali opet netko u ruralnoj sredini se teško odlučuje za to ulaganje.

OK, znači situacija je bitno drukčija. Ajde, dobro je za čuti
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #7828 u: 16-02-2017, 13:49:39 »
Vazno je da pokriju istocnu obalu cijelu,Kaliforniju i Nevadu. Eventualno Chicago i Detroit.
U sredisnjem dijelu SAD,sjeveru i jugu svakako ne mozes prodati nista osim Pick Up taman da ga pozlatis  :tooth
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #7829 u: 16-02-2017, 16:02:06 »
Vazno je da pokriju istocnu obalu cijelu,Kaliforniju i Nevadu. Eventualno Chicago i Detroit.
U sredisnjem dijelu SAD,sjeveru i jugu svakako ne mozes prodati nista osim Pick Up taman da ga pozlatis  :tooth

Na potezu Wahington D.C. pa do Bostona nema di ih nema. To je najnaseljeniji dio SAD-a.

Florida ih je puna. Na svim su ključnim mjestima, svugdje u pravilu bar 2.

Kalifornija ih ima dosta, bilo San Diego, LA i sve između njega i Bay Area plus još Sacramento. A to su najbitniji dijelovi Kalifornije.

Teksas ih je pun. Svi važni gradovi ih imaju čak i ovi malo dalje tipa Corpus Christia i El Pasa. Ima ih i na nekim putevima izvan tih velikih gradova.

Ostatak SAD-a isto skoro svaki veliki grad ima bar jednog dilera. Ima par iznimki što vjerujem da će se mijenjati. Naravno ima dijelova gdje ih uopće nema ili gdje je velika udaljenost između dva grada.