Opis slijedom događaja:
UNUTRAŠNJOST
U žurbi sam uskočio unutra i pogubio se između naslona sjedala i pedala. Prije je mene vozio netko koga bi @Stromboli gledao prema gore; Ora bi vrat zabolio

Namještanje položaja za vožnju, onako ..., sve je logično, već viđeno. Visok sam 175 cm, volio bi da se volan može još malo navući prema vozaču. Osjećaj za volanom "5"! 159tka je nešto veća, ali u Giulia-i sam se osjećao kao da vozim za pola broja veći auto. Hod ručice mjenjača je s pravom već nahvaljen. Rikverc je skroz LIJEVO i naprijed (kao i u novih BMW-a ... da kolegama bude razumljivije

)
Sjedala jako dobra! Nisam se puno igrao s mogućnostima jer mi se vozilo. Od svih tipkica, odmah sam iskoristio "D" od "DNA", znači Dynamic. All weather i Neutral me nisu previše zanimali na ovom "najslabijem" modelu. Druga korištena tipka je kotačić za stišavanje glazbe na nulu

Prva - gasssss - idemoooo
VOŽNJA
Ne poznajem ja Nju, ne poznaje Ona mene

Kroz raskrižja po gradu oprezno s pedalom do punog gassssa. Ideeee, ali u bok neće više od 5 cm. Elektronika radi svoje. I bolje, prije vožnje sam potpisao ugovor gori nego onaj u Rent-a-car agencijama

Splitska obilaznica: bolje reagira na gas od 159 na niskim okretajima (na "N" modu nije tako, probao sam ga poslije). Osjećaj ubrzavanja i kontrole je odličan. Kočnicama bi dao +4, kad bi se navikao dao bi im i 5, ali prvi dojam mi je slabiji od očekivanja.
Cesta Žrnovnica - Srinjine - Sitno Gornje (Mosor): naaaaaaaapooookon taj dobar osjećaj stražnjeg pogona!!!!!!!! Pun gas, a auto upravljiv!!!!! Napravljeno po mjeri svakog petrolheada!!!!! Ovako ofrlje, mislim da bi s njom radio krug na Grobniku bar 5 sekunda brži od 159-tke zahvaljujući pogonu i mjenjaču!
Malo je bučnija od 9-tke, volan nešto mekši nego u

-tki. Cruising po brdskoj cesti: s lakoćom diže okretaje od 1.800 bez potrebe za šaltanjem u nižu.
OSTALO
Ne znam koliko nazad ima mjesta za putnike i ne zanima me. Ne znam taj podatak ni za 159-tku, a vozim je skoro punih 6 godina. Nitko se nije žalio

Gepek: litara ko u spilji Vranjači, ali je takav i otvor - pećinski - širok i nizak. Taman za eliki Samsonite kofer, ako u bočnom pretinsu ne držite četkicu za zube. Onda bi zapeo

Motorni prostor: Ima neke saće, valjda za ljude koji uzgajaju pčele

Hebeno, ima tvornički strut bar. Danko će se morat zadovoljit samo stražnjim spojlerom

ZAKLJUČNO
Povratak za volan 159-tke nakon sat druženja s Giulia-om mi je ostavio dojam "home sweet home". Iz "privremenog doma" bi najrađe ponio sjedala, mjenjač i stražnji pogon. Aj dobro, i volan

Ostalo mi je kao i svaki auto iz klase. Satovi ilitiga čukice ilitiga cajgeri su čisti VW/Audi germanizam. Display je nisko postavljen, bolje nego u 9-tki, ali mi više paše da je "još gore" tj. bliže šajbi.
U svakom slučaju, ovo je Alfa! Prava pravcata!
A sad mogu u miru čekati da izađe model turbobenzina 2.0 210 ks pa opet u probni đir .... i moooooožda shoping

I da nebi sve bilo kao u auto časopisima, pri kraju vožnje sam otišao u Audi salon te poveo prijatelja na probnu vožnju. Čisto da on mene ne zove svaki put kad izađe novi model, a ja njega - nikad