19-04-2026, 04:41:39

Autor Tema: obiteljski karavan  (Posjeta: 57166 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • karavan
    • Vrgorac
Odg: obiteljski karavan
« Odgovori #720 u: 27-09-2021, 16:31:55 »
Uzeja san par metara onog sto podnosi vece tlakove i temp i mijenjam kad vidim da je malo ispucalo...i to je to. :D
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #721 u: 27-04-2022, 14:17:24 »
Evo me nakon dugo vrimena, s jednim problemom. Pa da i to evidentiramo  :D.
Prije rege, u 8 misecu, na nekih 365000 odrađeno je jedno osvježavanje, kada je promijenjeno dosta stvari...ovjes, diskovi i pločice, svjećice, ulje, sajle bla bla... i set kvačila s oba cilindra. Sve radilo ko sat  :drive: . Nedavno, stanem na semafor, stisnem kvačilo i čujem ''krc''. Pedala ostane par cm ispod kočnice. Kvačilo radi, ali se više ne vraća do vrha i postalo je nekako tupo i drveno. Gornji cilindar (Delphi) je ponovno zamijenjen sa TRW-ovim, jer mu je neka kuglica koja služi kao graničnik ispadala... I nadali smo se da je to problem. Međutim, zadnjih par dana pedala kvačila, dok je auto hladan, ne podiže se više od oslonca za noge. Kad se zagrije, ide naviše, al opet nekih ~5 cm ispod kočnice...odvaja skroz na dnu i osjećaj je k'o da gnječiš grožđe.
Večeras opet ostavljam auto u  :mehanic

Valeo reka' zbogom, možda?  :o000:, nakon svega 6-7000 km...
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147,155,156,Spider...nekoliko 😅
    • zagreb
« Odgovori #722 u: 28-04-2022, 23:55:41 »
Prije sekundarni oče prdnuti,al po opisu ili ti je opruga pukla koja vraća pedalu u sami vrh ili je i drugi master cilindar riknuo,po meni.
Dobro to prečekirajte prije skidanja getribe  :ok:
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #723 u: 29-04-2022, 11:22:28 »
Tak se isto i meni ponasala papucica kada je opruga na papucici pukla, pogledaj prvo to, a i najednostavnije ti je to vidjeti…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #724 u: 10-05-2022, 20:49:28 »
Prije sekundarni oče prdnuti,al po opisu ili ti je opruga pukla koja vraća pedalu u sami vrh ili je i drugi master cilindar riknuo,po meni.
Dobro to prečekirajte prije skidanja getribe  :ok:

Kaže ovaj da na ovom kvačilu nema nikakve opruge  :what: :?

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • zagreb
« Odgovori #725 u: 10-05-2022, 22:54:20 »
Možda ju je neko maknuo
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #726 u: 11-05-2022, 19:55:49 »
Rijesen problem. Na kraju ispalo da je gumica kroz koju ide osovina gornjeg cilinda bila labava.. pa.kad bi ujutro, dok je hladna, pritiska kvacilo, spala bi sa zupca u dnu kvacila i osovina bi je povukla za sobom i na vrhu bi zapela za neku plastiku...i tako smetala da se pedala vrati... :smijeh : a fora je kad bi se od trenja ugrijala spala bi nazad doli i kad auto parkiras tesko skontat  :lol

:Horse: idemo dalje.

Jos da ju je estetski sredit  :clap:

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #727 u: 25-05-2022, 09:29:22 »
Kako sam vratija originalni volan..a ima odavno da mi u kuci stoji onaj connects2 ctsar001.2 adapter + multilead2 za tipke  na volanu i aftermarket radio... Jucer i danas se zeza da ih spojim. Prema shemi sve bi tribalo da radi...al šipak, rekli bi kod nas. Prvo tribalo zaminit pozicije dviju žica na samom adapteru. A onda problem bija sto je ovaj auto dolazija sa onom navigacijom iz prapovijesti...sto znaci da ima dodatni modul ispod volana koji prevodi standardni signal iz tipki za taj radio s navigacijom. Uglavnom, triba iskopčat taj modul i prespojit žice iz njega na pravi način da signal ide na connects2 modul direktno i na kraju sve radi.  :hello:

Spojen connects2

Modul za navigaciju i način na koji to triba prespojit.

Navodno ctsar003.2 radi plug&play... Al to je pisalo i za ovaj, pa sad... :roll:

Offline Damir

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GIULIA super 2.2 180 Q2
    • Lučko, Zagreb
« Odgovori #728 u: 25-05-2022, 19:03:55 »
Radi, isprobano kod mene  :hap:
Alfa 145 QV - rally car

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #729 u: 26-05-2022, 00:03:53 »
Radi, isprobano kod mene  :hap:

Skoro san tog narucija koliko me ovaj zeza  :)
Al ima san ovog doma vec dugo, jer je kupljen s radijem..pa reko' aj da ga ugradim kad je vec tu.

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #730 u: 19-06-2022, 18:59:46 »

:roll:
Trenutno smo na nekih 380tkm i izgleda da je pumpa goriva otkazala poslusnost...

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #731 u: 20-06-2022, 00:31:02 »
Kaže ovaj da na ovom kvačilu nema nikakve opruge  :what: :?
Na svakoj 156 i na svim motorizacijama je ta opruga na papucici kuplunga koja vraca papucicu gore;

Stavke 11-15 na slici…

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #732 u: 20-06-2022, 00:33:36 »

:roll:
Trenutno smo na nekih 380tkm i izgleda da je pumpa goriva otkazala poslusnost...
Ako je prva, super je izdrzala, moja je krepala na oko 175 iljada, ali nova nije skupa, ja sam 100€ dao za originalnu sa popustom…

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #733 u: 20-06-2022, 08:59:10 »
Ma problem sa papučicom je na kraju ispa zbog mehaničara.. Kako je i nakon druge zamjene cilindra (prvi stvarno bio loše kvalitete, što se vidilo i kad smo ga izvadili iz kutije i usporedili sa onim što je izvađen iz auta), osta isti problem, iša san kod dva različita mehaničara da vide u čemu je stvar, a oni su tu nešto seruckali, čačkali bla bla... Jedan je vratija tu oprugu i osovinu pod krivim kutom a drugi je serucka nešto bezveze. A tu gumu koja je zapinjala je zeznija ovaj drugi, jer je nije dobro vratija kad je provjerava jel pušta cilindar...ma svašta. Na kraju sam skinem sve, skužim da je opruga pukla...ma :Angry1:..za sada kvačilo radi dobro bez nje, kad je nabavim riješim i to sve. Al evo uletilo da je najvjerojatnije pumpa otkazala.
Jučer smo nabrzinu pogledali releje, oni rade, struja dolazi na pumpu, koja se ne čuje da zuji kad dam kontakt. Pa ću najvjerojatnije danas je izvadit i vidit jel sto posto ona.

Ne znam jel pumpa prva...otkad je u mene auto nije dirana. A moram pohvalit i prošlo kvačilo. Prošli vlasnik ga je prominija na nekih 180000. Kod mene je auto od 220000..Doguralo je do ~365000. Nadam se da će i ovo toliko   :ok:

Cobra, di si uzima pumpu? Imaš kakav link?

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • zagreb
« Odgovori #734 u: 20-06-2022, 10:18:10 »
Pumpa je sigurno.ja svoju prošle godine mjenjo.
Samo po plinu  :Rock:

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #735 u: 20-06-2022, 11:59:11 »
Ma problem sa papučicom je na kraju ispa zbog mehaničara.. Kako je i nakon druge zamjene cilindra (prvi stvarno bio loše kvalitete, što se vidilo i kad smo ga izvadili iz kutije i usporedili sa onim što je izvađen iz auta), osta isti problem, iša san kod dva različita mehaničara da vide u čemu je stvar, a oni su tu nešto seruckali, čačkali bla bla... Jedan je vratija tu oprugu i osovinu pod krivim kutom a drugi je serucka nešto bezveze. A tu gumu koja je zapinjala je zeznija ovaj drugi, jer je nije dobro vratija kad je provjerava jel pušta cilindar...ma svašta. Na kraju sam skinem sve, skužim da je opruga pukla...ma :Angry1:..za sada kvačilo radi dobro bez nje, kad je nabavim riješim i to sve. Al evo uletilo da je najvjerojatnije pumpa otkazala.
Jučer smo nabrzinu pogledali releje, oni rade, struja dolazi na pumpu, koja se ne čuje da zuji kad dam kontakt. Pa ću najvjerojatnije danas je izvadit i vidit jel sto posto ona.

Ne znam jel pumpa prva...otkad je u mene auto nije dirana. A moram pohvalit i prošlo kvačilo. Prošli vlasnik ga je prominija na nekih 180000. Kod mene je auto od 220000..Doguralo je do ~365000. Nadam se da će i ovo toliko   :ok:

Cobra, di si uzima pumpu? Imaš kakav link?
Bosch po PN-u u Tokicu…

Ako auto ima sve lampice i zdravo vergla, pumpa je 100%, a to ti je dovoljno samo da dignes zadnji sic, i kada das kontakt moras ju cut, ako ne cujes, sve jasno…

Ja otisao, kupio, uronio, ustekao i auto upalio ko mina…

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #736 u: 20-06-2022, 12:29:31 »
Jutros je izvadili brat i ja. Ne radi. Uzet cu novu bosch...iste su za ts i v6...pa dok stigne nova, u kuci bila stara od bratovog ts-a koja je ispravna, al pusta malo na vrhu. Zavarit cu tu i koristit je dok ne dobijem novu.

Cim smo tu staru ubacili kresnila je odmah... :hello:
« Zadnja izmjena: 20-06-2022, 12:30:03 od bestija »

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #737 u: 21-06-2022, 19:58:54 »

Nova pumpa unutra... Zadovoljna je. Cak.mi se cini da ide malo bolje nego prije :dontno:
 :Horse:

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #738 u: 21-06-2022, 20:01:43 »
Ide sigurno…

I moja je prodisala sa novom pumpom…

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #739 u: 30-06-2022, 21:25:08 »
imagehost

Danas stigli amortizeri...planiram ih kombinirat sa eibach pro kit oprugama. Tribalo bi funkcionirat dobro.

Offline 147

• Starosjedioc
  • 147 1.6 TS Passione, Giulietta 2.0 JTDm QV_line
    • Šibenik
« Odgovori #740 u: 01-07-2022, 00:59:10 »
imagehost

Danas stigli amortizeri...planiram ih kombinirat sa eibach pro kit oprugama. Tribalo bi funkcionirat dobro.

Odličan izbor amortizera, jedini koji mogu parirat su Prodrive Bilstein (ne generički Bilstein).
Preko Maura si kupija Osrav? Ja sam kod njega kupija.

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #741 u: 01-07-2022, 07:25:52 »
Ima san osrav amortizere i opruge prije desetak godina na svojoj 2.5 i ta kombinacija mi je ostala u jako dobrom sjecanju. Steta izbacili su opruge iz proizvodnje.

Uzeja san ih direktno iz tvornice. Sve putem maila. Jako pozitivno iskustvo. Poslao upit putem njihove stranice i dobio odgovor odma sutra. A taj njihov sales manager je  bio jako profesionalan, pitao me za svaki detalj, obavjestavao me o svakom koraku proizvodnje. Bas sam bio ugodno iznenadjen. Cak je i dostava bila brza.  :ok:

Offline 147

• Starosjedioc
  • 147 1.6 TS Passione, Giulietta 2.0 JTDm QV_line
    • Šibenik
« Odgovori #742 u: 01-07-2022, 14:23:13 »
Ima san osrav amortizere i opruge prije desetak godina na svojoj 2.5 i ta kombinacija mi je ostala u jako dobrom sjecanju. Steta izbacili su opruge iz proizvodnje.

Uzeja san ih direktno iz tvornice. Sve putem maila. Jako pozitivno iskustvo. Poslao upit putem njihove stranice i dobio odgovor odma sutra. A taj njihov sales manager je  bio jako profesionalan, pitao me za svaki detalj, obavjestavao me o svakom koraku proizvodnje. Bas sam bio ugodno iznenadjen. Cak je i dostava bila brza.  :ok:

Kod njih je sve transparentno, klijenti su na prvom mjestu. I meni uvijek odgovorili na svako tehničko pitanje i tražene vrijednosti. Osrav je ima isključivo opruge koje su spuštale 25mm i 30mm.

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #743 u: 05-09-2022, 14:33:18 »
Evo konačno ugrađeni osrav amortizeri i eibach opruge... Tako da su gewinde u oglasniku. Za sada sve funkcionira dobro. Idemo dalje :Horse:

Slijedeci korak je sredjivanje hrdje i farbanje. Ako bude sve po planu, slijedece godine idemo i to rijesit :drive:

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • zagreb
« Odgovori #744 u: 06-09-2022, 08:34:05 »
A slike ništa. . .daj opali koju,nebudi ti teško  :Hugs:
 :ok:

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #745 u: 23-09-2022, 12:40:39 »
Jutros prosli tehnicki...

Bilo je malo trta oce li priko ili ne  :Crazy

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Krafna

Offline filip_zg

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #746 u: 30-09-2022, 13:56:38 »
hehe lipa
ex 156 1.6 TS, 159 1.9 JTS, 156 2.0 JTS. now: 159 2.4 JTD

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: bestija

Offline abatenoj

• Ovisnik o alfistima
  • 156 light busso
    • Old Castle
« Odgovori #747 u: 02-11-2022, 07:32:21 »
Aaaaaa, vidija san di joj je garaza.
Moga bi je doc ukrast  :hap:

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #748 u: 02-11-2022, 22:40:55 »
Aaaaaa, vidija san di joj je garaza.
Moga bi je doc ukrast  :hap:

:ne:  :bup: :pop

:D :pivo:

Offline abatenoj

• Ovisnik o alfistima
  • 156 light busso
    • Old Castle
« Odgovori #749 u: 06-11-2022, 17:43:47 »
:ne:  :bup: :pop

:D :pivo:
Drugi put piva.
Jbg, sad se bilo u prolazu i prisi