Pozdrav puče.
Nakon gotovo godinu dana druženja, odlučih da i ja predstavim svoju vozilicu. Danas prošla tehnički ko iz topa, pa rek'o kad ću ako danas neću
PROŠLOSTProizvedena 03/2004, kupljena i registrirana 31.5.2005. kao auto na firmu u ZG kojeg je vozila direktorica, a 2011 ga je kupio zaposlenik te firme, od kojeg sam ju kupio ja 07/2014. U trenutku kupnje auto je imao 101 500km, danas smo na 114 000.
Motor najobičniji 1.9 JTD 8 ventila, iskreno sam s njime i najsretniji jer imam najmanje potencijalne zezancije. Za neko jurcanje i natjeravanje ionako nisam, tako da mi je ovo čisto dosta. Oprema je Distinctive + SP paket, u principu nemam kožu + grijanje siceva, xenone, šiber i parking senzore. Žalim jedino za xenonima i senzorima, ali o tome nešto kasnije.
Uredno održavan, povijest servisiranja sva na papiru, garancija odrađivana u AC Zagreb, nakon garancije uglavnom Valenčić i Bertol. Veliki servis rađen 2011, na 66000km, s time da je vodena propišala na 90 000km, pa su zupčasti i vodena od tada opet novi. Ali u 10 mjesecu ide opet veliki servis, biti će nešto prije 120 000km.
SADAŠNJOSTNisam nešto vičan slikavanju, a nemam ni s čime, stoga nekoliko običnih fotki s mobitelom:
20150601_193808 by
James Bond, on Flickr
20150601_194011 by
James Bond, on Flickr
20150601_193956 by
James Bond, on Flickr
20150601_194041 by
James Bond, on Flickr
20150601_193941 by
James Bond, on Flickr
Kod kupnje auto je imao oštećen prednji desni branik i stražnji branik, te još nekoliko piknjica po autu, ništa čudno za 10 godina star auto vožen u ZG. S obzirom na moj bliski susret s stupom od znaka STOP na parkingu (vjerujte mi, vjerovatno najdebilniji udes ikad ikoga), nastradala su i vozačka vrata i retrovizor. Kako je s lakirerom bio deal da se vrata mjenjaju umjesto kitaju, na kraju smo mic po mic došli do toga da je lakirano sve. Još mu moram otpeljat auto na poliranje jer su prošla 3 tjedna od lakiranja, tako da se lak slegnuo, i da mi malo poštela vozačka vrata jer mrvicu šušti zrak. Treba još i sredit rupu između suvozačkog fara i branika, koji je po njegovim rječima zamjenski. I onaj dio ispod scudetta mi je prefarbao u zlatnu, a treba u crno. Ugl sve sitnice, ali koje mi idu malo na jetra, ali rješit će se, nije ništa strašno. Imam i naljepnice Giugiaro za branike, koje također čekaju da se rješi poliranje.
U siječnju je mjenjano ulje+ filteri i termostat BEHR, jer je stari prdnuo. Prošli tjedan su montirane i nove kočnice + sajle ručne, provjerena kombinacija kod Indrustirala: naprijed ATE/ATE, iza BREMBO/GALFER.
Skupa s kočnicama napunjena je i klima.
Imam još i lajsne na pragovima import/export by danko0013, kao i tepihe, ali se na fotkama ne vide. To je to zasada.
BUDUĆNOSTPrimarno je rješavanje velikog servisa, ovjesa i kvačila. Sve je još u tolerancijama, ali želim to rješiti čim prije, o odvoziti nekoliko godina bez previše mozganja. Čekam kraj sezone i 10 mj, onda će ići najvjerovatnije sve u kompletu.
Od estetike, s obzirom na dosta dobar paket opreme, nemam nešto puno planova. Jedino što mi je baš želja jesu TI felge, ali se mora poklopiti trenutak kad su iste u prodaju za OK cijenu i kada ja imam pare za njih.
Drugo jesu već spomenuti xenoni i senzori. S obzirom na dosta zezanja na tehničkom oko toga, nisam pametan. original xenone rabljene naći se i da, ali cijene su boli glava. Ugradnja morimota je najizglednija opcija, ali onda sam razmišljao jedino da nabavim još jedan set običnih farova za tehnčki. Iskreno, nije mi uopće do izgleda, već su kratka svjetla zaista kriminalna (unatoč Osram Nightbreakeru), a s obzirom na lošiji vid, mislim da bi se s time preporodio. Za senzore otraga čekam kolegu maXonju da ugradi svoje sa dealextrema, pa ako su ok, idem tim stopama. Ručica mjenjača je isto za zamjenu, ali otom potom.
Drveni volan je također jedan od predmeta želja, ali i on će u svoje vrijeme.
Do čitanja. Nadam se da se vidimo na Grobniku, ako uspijem srediti smjene na poslu.