Pozdrav,
napokon otvaram temu ovdje. Auto sam kupio u Mannheimu, inače je iz Luksemburga. 171 000km, 10mj 2006. godina. Osim par vanjskih crtica, potrgane zaštite za sunce (nosač na koji se natakne ona plastika), skoro pa nikakvih znakova korištenja nije bilo. Auto ekstra očuvan iznutra, motor izgleda tip top, original Fiat akumulator, sve rađeno u Fiat servisu. Provjerio online i ti dečki iz Luksemburga su baš ažurni. Regao se na njihov web, ubacio broj šasije i prema njoj bi trebalo sve biti isto kao i u servisnoj knjizi.
Sretno stigao kući iz Njemačke. Homologacija, trošarina, tehnički prošli bez problema. Odmah sam napravio veliki servis, mali servis plus zamjena seta kvačila.
I tako, prije cca dva tjedna, počeo me lagano EGR zezati. Sparkirao sam se, ugasio auto, upalim ga i najednom radi na tri cilindra. Zovem mehaničara, vučna služba i idemo vidjeti gdi je problem. Prva ideja je bila da je injektor zaštopan. Nakraju mehaničar rekao da je ventil blago zaštopan i da zato imam malo slabiju kompresiju, ali da se vozim i da će to samo od sebe proći. U nevjerici, kontaktiram Auto Evolution, dogovorim termin, ostavim auto. Trebalo im je skoro 6 dana da pogledaju auto jer su zaista bili u gužvi i još 7 dana da se sve složi poradi toga jer original dijelovi nisu bili na lageru. Koja je bila dijagnoza? Prvi mehaničar rekao zaštopan ventil. Ispostavilo se da su tri swirl klapne pale na klip, uništile ga, zapekle jednu kariku na njemu i polamale ventile u tom cilindru. Hvala bogu što cilindar nije nastradao, turbina je isto ok. U principu, radila se polugeneralka i usput sam dao potokariti zadnje diskove i reparirati čeljusti.
Sve u svemu, bilo mi je vrlo zabavno ovih par tjedana, auto je odmah zaradio atribut "Krvopija" i poradi toga nagradit ću ga sa setom zadnjih EBC Greenstuff disk pločica. Prednje će pričekati malo jer su još u dobrom stanju.
U globalu, uživam u vožnji ovim autom (dok radi

: ), no, gledajući prema svemu što je promijenjeno, obećava mi se malo duža apstinencija od mehaničara. Ostaje još samo DPF off (EGR je blindiran) i možda blagi remap max 20ks kad napravim par tisuća kilometara.
Kako se kaže, sad barem znam što imam

P.S. Više slika kad stavim ljetne gume i kad ga operem