19-06-2026, 12:18:29

Autor Tema: Saniranje oštećenja - mišljenje forumaša?  (Posjeta: 1056 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
Saniranje oštećenja - mišljenje forumaša?
« u: 15-01-2015, 15:44:28 »
Dakle ovako, kupljen je auto sa sljedećim oštećenjima, potpuno svjesno, jer sam gledao prvenstveno mehaniku, km i općenito stanje.

No, s vremenom bi želio i to srediti, da auto izgleda i izvana OK. Dakako, lakiranje bi bila najidealnija opcija, no treba biti realan i razmisliti koliko je iplativo utuć 10 000kn u 10 godina star auto, samo na estetiku. S obzirom da sam proteklih dana gledao na nekom forumu kakva čuda ljudi rade sa kvalitetnim poliranjima, pitam se bi li se auto dao urediti samo s lakiranjem nekih elemenata i kompletnim tretmanom kod nekog profića.

Stavljam slike najkritičnijih oštećenja:

Dakle, kao što je vidljio, lakiranje stražnjeg branika nije upitno jer tu nema spasa, kao ni prednjeg branika koji isom ove točke ima ispucanu farbu cijelom stranom, koja se na fotkama možda i ne vidi.
Zanima me što s ovim udubljenim dijelom. Ni lak ni boja nisu nigdje puknuli, postoji li kakva šema da se to izravna?

Imam i još jednu ogrebotinicu na okviru vratiju, koju će biti jako teško ušpricati, pogotovo jer je boja dosta nezahvalna za popravke (Luci di Bosco).

Dakle, pitanje za one koji se razumiju i koji su već nešto radili po tom pitanju. Ima li smisla probati srediti ova 2 ili 3 elementa (ovisno o desnom blatobranu) za cca 100€ po elementu + kvalitetno poliranje (cca 1000kn), ili tu nema pomoći i bolje iskeširat 10-12t kn i lakirati sve u kompletu?

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
Odg: Saniranje oštećenja - mišljenje forumaša?
« Odgovori #1 u: 15-01-2015, 15:47:58 »
pa definitivno se ne isplati lakirati cijeli auto radi ova 2 oštećenja...

sredi ovo za 200€... (blatobran se da izravnat) daj auto na dobro poliranje kod nekoga tko provjereno dobro radi i to je to...
« Zadnja izmjena: 15-01-2015, 15:48:49 od FAN »
:cigara: :cigara:

Offline pirkee

• Na probi
  • *
    • beograd
« Odgovori #2 u: 15-01-2015, 15:56:21 »
nema potreba da farbas ceo auto,samo to sto je osteceno, samo lepo da se ispolira i nista nec da se vidi...
bacen na zemlju direktno iz pakla,spusten profil zatamljena stakla...

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #3 u: 15-01-2015, 16:06:18 »
Pofotkat ću sutra cijeli auto i stavit više fotki, da se stekne bolji dojam.

Ja vjerujem da će većina tog otići poliranjem, ali ipak nisam nikad to radio pa pitam.

Na kraju, treba i biti reala i ne očekivati neznam šta do 10 godina starog auta...a ionako ti ga već sutra kakva budala može očešat na parkingu pa sve uzalud.

Offline Miško

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #4 u: 16-01-2015, 18:28:33 »
Ma nemoj se uzrujavati, kao što su ti drugi rekli, to se da jednostvano riješiti.
A ako te brine trošak, možeš blatobran i samizravnat, pokitat, pobrusit, nabacit špric kit, boju, a lakiranje ostavit
limaru. To je sigurno najjeftinije.
Tak sam i ja na svom blatobranu. rješavao. Jedino nije ispalo dobro lakiranje sa bezbojnim lakom, i to mi je krivo da nisam išao lakireru. Akte zanima ta varijanta javi na PM, pa ti dam adresu gdje možeš kupit materijal.Odokativno te izađe oko 150 -200 kn.
« Zadnja izmjena: 16-01-2015, 18:34:10 od Argor »

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #5 u: 16-01-2015, 18:36:39 »
Tak sam i ja na svom blatobranu. rješavao. Jedino nije ispalo dobro lakiranje sa bezbojnim lakom, i to mi je krivo da nisam išao lakireru. Akte zanima ta varijanta javi na PM, pa ti dam adresu gdje možeš kupit materijal.Odokativno te izađe oko 150 -200 kn.

Nema potrebe otvarati dva posta ako nitko nije u međuvremenu odgovorio, jednostavno pritisni u gornjem desnom kutu posta "Uredi" i dodaj misao.  :thanks

Offline Miško

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #6 u: 16-01-2015, 18:44:06 »
Imaš pravo, isprika. Još sam novi i učim se još radit.

Offline deda

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #7 u: 16-01-2015, 18:52:59 »
Sve to se može izravnat i  poflekat i kasnije se izbrusi i polira.Ne mora se farbat cjeli branik i blatobran.

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #8 u: 18-01-2015, 14:20:21 »
Evo da nadodam i fotke koje sam obećao, pa da dobijem kompletno mišljenje:

Offline Miško

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #9 u: 18-01-2015, 15:33:10 »
Prema mom iskustvu ništa strašno. ČAk i da ništa ne diraš osim onog dijela na kojem hrđda već izbija. To dobro pobrusi. Premaži sa nekim antikorozivnim sredstvom. Imaš u hempelovom dućanu u Chromosovom tornju neku američku pastu, koju navodno (tak su mi rekli) koriste restauratori automobila, a kemijski se veže sa hrđom i sprečava njeno širenje. Ako te bude zanimalo kasnije pogledam kako se zove.
Na to namackaj šta god hoćeš pa bude čekalo bolja vremena. Ili našpricaj špric kit, i ostavi za slijedeću zgodu.

Offline kocka

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • ...
    • zagreb,
« Odgovori #10 u: 19-01-2015, 05:30:57 »
ovo na vratima bojim se da neće ići poliranjem. A hrđu si saniraj sam jer se bojim za rad lakirera (čast iznimkama). Znači prije samog zahvata pobrusi šmirglom hrđu, imaš od Loctite super rost kiler koji kistom namažeš na oboljelu površunu, nakon 24 sata možeš još jednu ruku. Nakon 2 dana rada kiseline ako je dobro upilo (mora pomodriti) ideš sa temeljnom (tvoj izbor) skuplje-kvalitetnije.. Majstor lakirer dalje gleda treba kit/netreba i td.. ostalo je njegob posao

Tbird

• Gost
« Odgovori #11 u: 19-01-2015, 07:52:03 »
Za te sitne riseve ce bacit sprickit,izbrusit, pa bacit boju/lak, kolko znam, a tam gdje je izbila ruzina ce morat i kitat.