Dakle ovako, kupljen je auto sa sljedećim oštećenjima, potpuno svjesno, jer sam gledao prvenstveno mehaniku, km i općenito stanje.
No, s vremenom bi želio i to srediti, da auto izgleda i izvana OK. Dakako, lakiranje bi bila najidealnija opcija, no treba biti realan i razmisliti koliko je iplativo utuć 10 000kn u 10 godina star auto, samo na estetiku. S obzirom da sam proteklih dana gledao na nekom forumu kakva čuda ljudi rade sa kvalitetnim poliranjima, pitam se bi li se auto dao urediti samo s lakiranjem nekih elemenata i kompletnim tretmanom kod nekog profića.
Stavljam slike najkritičnijih oštećenja:

Dakle, kao što je vidljio, lakiranje stražnjeg branika nije upitno jer tu nema spasa, kao ni prednjeg branika koji isom ove točke ima ispucanu farbu cijelom stranom, koja se na fotkama možda i ne vidi.
Zanima me što s ovim udubljenim dijelom. Ni lak ni boja nisu nigdje puknuli, postoji li kakva šema da se to izravna?
Imam i još jednu ogrebotinicu na okviru vratiju, koju će biti jako teško ušpricati, pogotovo jer je boja dosta nezahvalna za popravke (Luci di Bosco).
Dakle, pitanje za one koji se razumiju i koji su već nešto radili po tom pitanju. Ima li smisla probati srediti ova 2 ili 3 elementa (ovisno o desnom blatobranu) za cca 100€ po elementu + kvalitetno poliranje (cca 1000kn), ili tu nema pomoći i bolje iskeširat 10-12t kn i lakirati sve u kompletu?