Evo da malo osvježim temu jer ovaj slučaj još nije zatvoren, tj. jedini kvar koji sam imao u 5 god. otkad imam auto još uvijek nije uklonjen.
Auto je spojen na dijagnostiku i tamo se ispostavilo da je greška u gasu tj. kada se isti odspoji iz ECU-a auto upali i radi normalno, ali naravno onda nema gasa.
Meštar tvrdi da treba promjeniti ECU, kompjuter i ključ koliko sam ga razumio (valjda to sve ide u kompletu - neka me netko ispravi ako nisam u pravu). Trošak toga je 2000 kn, što je puno al ajde ako je to rješenje onda ok. Međutim problem je što nisam 100% siguran da je to rješenje problema i strah me da ne uđem uzalud u trošak (nemam nigdje za posudit drugi ECU kako bi bio siguran da je to problem).
Na dosta foruma sam čitao o istom problemu ali rješenje nekako nisam našao (kod nekih su bili pokvareni releji, slaba baterija, rezervni ključ bi upalio auto itd...sve samo to provjerio)
Da ponovimo: auto u nije bilo voženo od 10. do 12. mjeseca. Kada sam ga ostavio piturati (uredno ga upalio i dovezao) auto od tada javlja grešku koda (imobilizatora), poblesi struja - lampice, vergla i neće da upali.
Eto ako netko ima bilo kakvu ideju...
Hvala!