Alfisti.hr

Alfa Romeo općenito => Tehnika i mehanika => Kvarovi => Autor teme: Ergo_st - 15-12-2014, 23:07:13

Naslov: Vergla a neće da upali...147
Autor: Ergo_st - 15-12-2014, 23:07:13
Slijedeća je situacija: danas sam ostavio auto piturat i nakon par sati me zove meštar da ga ne može upaliti. Auto vergla ali neće da upali. On govori da mu se pale neke lampice od motora ali ne znam točno koje jer još nisam bia do auta.
Mene zanima jeli to neka vrsta "Anti theft" zaštite zbog koje se pali blokada motora? Pretpostavljam da je to jer sam ključ bia izvadia i onda sam se vratia u auto i ostavio ključ u bravu. Pretpostavljam da auto samo sebe zaštiti nakon nekog vremena ako se ništa ne dešava. To mi se npr. dešavalo u Smartu i rješenje je bilo otključavanje auta dok je ključ u bravi. Mene zanima dali je kod 147 isti slučaj ili mi je ipak brava..kod...immobiliser ili nešto drugo otišlo?
Naslov: Odg: Vergla a neće da upali...147
Autor: FAN - 15-12-2014, 23:45:10
smrdi mi na kod ključa....
Naslov: Odg: Vergla a neće da upali...147
Autor: Ergo_st - 16-12-2014, 00:21:30
Motor je 1.6 bez varijatora..
Naslov: Odg: Vergla a neće da upali...147
Autor: Bero - 16-12-2014, 10:05:02
Ako svijetli žuta lampica sa simbolom ključa (ili autića i ključa) onda je to kod ključa.

Provjeriti da nije nešto ištekao ili razmrdao (antena imobilisera, osigurač i sl.) ili u krajnjem slučaju otpojiti akumulator na neko vrijeme
Naslov: Odg: Vergla a neće da upali...147
Autor: Ivan0047 - 16-12-2014, 14:10:22
Kod kljuca
provjeriti isto tako onaj gumb u slucaju sudara (prekida struju,nalazi se kod odmorista za nogu,u cosku uguraj ruku napipat ces ga)
Naslov: Odg: Vergla a neće da upali...147
Autor: Ergo_st - 16-12-2014, 21:34:52
Danas probao rezervni ključ - bez uspijeha, skidao kleme 20 min - ništa. Sutra se spajamo na dijagnostiku...
Naslov: Odg: Vergla a neće da upali...147
Autor: Ergo_st - 01-03-2015, 21:41:09
Evo da malo osvježim temu jer ovaj slučaj još nije zatvoren, tj. jedini kvar koji sam imao u 5 god. otkad imam auto još uvijek nije uklonjen.
Auto je spojen na dijagnostiku i tamo se ispostavilo da je greška u gasu tj. kada se isti odspoji iz ECU-a auto upali i radi normalno, ali naravno onda nema gasa.
Meštar tvrdi da treba promjeniti ECU, kompjuter i ključ koliko sam ga razumio (valjda to sve ide u kompletu - neka me netko ispravi ako nisam u pravu). Trošak toga je 2000 kn, što je puno al ajde ako je to rješenje onda ok. Međutim problem je što nisam 100% siguran da je to rješenje problema i strah me da ne uđem uzalud u trošak (nemam nigdje za posudit drugi ECU kako bi bio siguran da je to problem).
Na dosta foruma sam čitao o istom problemu ali rješenje nekako nisam našao (kod nekih su bili pokvareni releji, slaba baterija, rezervni ključ bi upalio auto itd...sve samo to provjerio)

Da ponovimo: auto u nije bilo voženo od 10. do 12. mjeseca. Kada sam ga ostavio piturati (uredno ga upalio i dovezao) auto od tada javlja grešku koda (imobilizatora), poblesi struja - lampice, vergla i neće da upali.

Eto ako netko ima bilo kakvu ideju...
Hvala!