Problem nije u tebi, problem je šta je to jednostavno slab i težak auto. Taj motor je za autobahn, upalit tempomat na 140 i progutat 1000km ceste. Nema tu vožnje, samo kotrljanje. Žveltije se da voziti 147 1.6 TS 105, koja slovi valjda za jednu od najsporijih Alfi - promjene pravca su puno brže, a i u dosta režima vožnje je brža.
159-ku je općenito teško ''nahranit'', full ispravni 1.9 150ks je OK, al i to je daleko od neke brzine. Ostale nisam vozio pa neću ''pametovat'', al nekako sam dojma da bi na obim auta tek nekih 180-200ks bila prava mjera.
Vjerovatno je do težine, ja iman Stilo 5V, mjt, 88kW, doduše žena ga vozi, al ona OK vozi, nije penzija, posal kuća, možda 30% grad ostalo otvoreno. I kad se vozi onako okolo, stanoi kreni, pali gasi, kako ga vozija ne ide priko 6L. ( nema ekstrema tu ). A prosjek mu je 5L po BC, ima 13 god. i 210k km. Isto nije baš lagan, u papirima kolko se sićan priko 1400 kila. Motor je dosta živahan, sa lakočon se nosi sa stilom. Npr. octavia, 1,9 2010.g. mislin 77 kW, e to ne ide, kad kreneš moš gas do poda i ništa se ne događa. U startu nikakva.
Zanimljivo kad san ima nekolko godina testira stila potrošnju, od čepa do čepa, ispalo je nešto manje nego je pokaziva BC....
Kad mu se bija začepija ERG, točnije nije on bija začepljen nego je špula bila blokirala, nije qrca vuka do 2000 okretataja. Baš se osječalo da nije to to.
Čistija ERG ništa...., nije bija tolko ni šporak, novi bija priko 1000kn, gleda, ima jedna klapna i špula, špula ispravna, ne probija na masu, nije u prekidu, nije mi bilo jasno.... Glupo mi dat pare, a nevidin šta tu može zajebavat... Ventil čist, ima 2 žice i ne radi...

Skinija ponovo, naša na internetu kako se rastavi špula. Kad san to izbija, očistija, montira, auta leti.....
Tako da netriba bit nerealan ako je auta priteška aza motor, al može bit i neki kvar...